De mult timp aveam o pasiune, aceea de a construi crucisatorul Elisabeta 1888 la scara 1/72. M-am gandit ca pe acesta sa-l construiesc sub forma de kit...Da, ati auzit bine. Doresc ca acesta sa fie realizat total din plastic. De altfel comparabil cel putin cu vedeta MTB de la Revell care are ceva ani in spate.
Materialul din care vreau sa contruiesc nava este plastic lichid care am vazut ca se gaseste in Practiker si este importat din Germania si este de diferite culori...(presupun ca acela gri care are aspectul, caracteristicele si culoarea apropiata s-au chiar identica a plasticului modelelor de aeronave, etc) s-au acril care se poate gasi la tehnicienii dentisti dupa cum am urmarit si cateva site-uri de casting si molding. Dar marea mea problema este aceea ca nu prea shtiu din ce sa fac matrita...
Adica, daca construiesc coca si puntea care are detalii...nu shtiu din ce material s-o fac, matrita? M-am gandit ca o solutie ar fi aceea din lut, lut de modelaj...A doua ar fi din hartie multistrat si tot asa data cu o substanta la care plasticul sa nu adere...Am vazut pe net ca multi foloseau un cauciuc din care faceau matrita dar asta pentru componente mici nu pentru o coca si punte de nava la asa dimensiuni
Voi ce parere aveti? Va rog mult sa-mi spuneti parerea voastra, multumesc!
PS: Din metal ar fi foarte costisitor mai ales avand in vedere ca puntea are foarte multe detalii..si nu-mi permit sa sculptez metalul cu laser...Nush daca in Romania se poate face asta...
Aceasta postare a fost editata de kashima_84: 23 July 2009 - 12:30 PM