Modelism - RHC Forum: Exista VoltSpy pentru LiPo 2S la receptie ?? - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1

Exista VoltSpy pentru LiPo 2S la receptie ??

#1 Useril este offline   REAL DESIGN 

• R.D.
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 5482
  • Inregistrat: 24-May 08

Postat 22 July 2009 - 02:25 PM

Utilizarea de LiPo la receptie cu UBEC sau DigiSwitch are anumite avantaje.
Nu toate aceste UBEC-uri sau DigiSwitch-uri arata starea de incarcare a pack-ului .
De aceea intreb daca se gasesc VoltSpy-uri pentru LiPo 2S.
Dar nu Lipo-Saver ca ala cred ca te anunta prea tarziu , adica cu putin inainte sa se descarce sub
limita admisa celulele iar anuntarea asta ( luminoasa si sonora ) te poate prinde in aer cu modelul si adio receptie si adio model.

Eu ma reper la un device cu mai multe led-uri care sa arate progresiv gradul de incarcare a pack-ului !
Warn Warn Warn Warn Warn Warn .. for ever !
0

#2 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 19176
  • Inregistrat: 28-April 05

Postat 22 July 2009 - 03:05 PM

Ori asta:

http://www.adelaida....roducts_id=4134

ori ia un voltspy normal cu 7 led-uri, care iti indica de la 4.8V pana la 6V si concteaza-l in serie cu o dioda, pe care vor cadea cam 0.8V si astfel va face translatarea domeniului de masura la 5.6-6.8V. Sau pune chiar doua diode daca vrei, si atunci vei avea 6.4-7.6V
In ultimul caz vei avea monitorizat domeniul 3.2-3.8V per celula lipo, care mie mi se pare foarte relevant.
Cel putin eu zbor cu 2s (propulsie) si cand osd-ul imi arata 7.5v stiu ca e cazul sa o iau spre casa.

Aceasta postare a fost editata de renatoa: 22 July 2009 - 03:05 PM

... cu picioarele pe pamant ...
0

#3 Useril este offline   hash84 

• DreamTeam member
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2183
  • Inregistrat: 28-November 06

Postat 22 July 2009 - 03:36 PM

Vezi postareaREAL DESIGN, la Jul 22 2009, 03:25 PM, a spus:

Utilizarea de LiPo la receptie cu UBEC sau DigiSwitch are anumite avantaje.
Nu toate aceste UBEC-uri sau DigiSwitch-uri arata starea de incarcare a pack-ului .
De aceea intreb daca se gasesc VoltSpy-uri pentru LiPo 2S.
Dar nu Lipo-Saver ca ala cred ca te anunta prea tarziu , adica cu putin inainte sa se descarce sub
limita admisa celulele iar anuntarea asta ( luminoasa si sonora ) te poate prinde in aer cu modelul si adio receptie si adio model.

Eu ma reper la un device cu mai multe led-uri care sa arate progresiv gradul de incarcare a pack-ului !

cu ocazia asta am citit si eu inca o data, dar mai cu atentie manualul de la digiswitch. tine 12 amperi maxim :wacko:) si daca sare peste astia iti da direct curentul din baterie! adica regulatorul e decuplat. foarte tare frate. isi merita fiecare banutz !
@gigi - digiswitch are "indicator de nivel". e ledul ala. cand e verde e ok. apoi se face galben, apoi rosu. ieri mi s-a facut pe camp galben. dar numai cand mestecam in switchuri la sol. acum pack-ul are 7.8 volti din 8.4. deci presupun ca sub 7.5 incepe galbenul.
    /------------------------\              |~~\_____/~~\__  |
    |        Hash84          |______________ \______====== )-+
    |                        |                      ~~~|/~~  |
    \------------------------/                         ()
0

#4 Useril este offline   REAL DESIGN 

• R.D.
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 22 July 2009 - 04:21 PM

Vezi postareahash84, la Jul 22 2009, 04:36 PM, a spus:

cu ocazia asta am citit si eu inca o data, dar mai cu atentie manualul de la digiswitch. tine 12 amperi maxim :wacko:) si daca sare peste astia iti da direct curentul din baterie! adica regulatorul e decuplat. foarte tare frate. isi merita fiecare banutz !
@gigi - digiswitch are "indicator de nivel". e ledul ala. cand e verde e ok. apoi se face galben, apoi rosu. ieri mi s-a facut pe camp galben. dar numai cand mestecam in switchuri la sol. acum pack-ul are 7.8 volti din 8.4. deci presupun ca sub 7.5 incepe galbenul.

Eu am aproape la toate Digi Switch ( la unele e mai valoros switchul decat modelul cum spune Vlad Marinescu in gluma ) am si un Duralite foarte misto dar fara nici un led si un HiModell de 8 Amp asta singurul cu cu 4 leduri.
Am citit si eu manualul la DigiSwitch , dar am vazut si ce a patit MlGore un un Digi Dublu ( am si asa pe Katana 120 S ).
Nu am avut nici rabdare sa descarc cu incarcatorul pack-ul, iar la diferite nivele de descarcare sa il pun pe switch sa vad daca lucreaza
si ce culoare are led-ul.
Dar dupa ce mi-ai spus Alex ca la tine a mers o sa descartc pack-ul si verific ca ar fi inutil sa mai pun un device in plus.

Daca nu merge incerc cum mi-a sugerat Renato. Cel de la Adelaida da super bine dar pe un model mai mare pentru ca este maricel si greut.

Oricum multumesc mult de raspunsuri.

Aceasta postare a fost editata de REAL DESIGN: 22 July 2009 - 04:23 PM

0

#5 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 22 July 2009 - 04:33 PM

Vezi postareaREAL DESIGN, la Jul 22 2009, 05:21 PM, a spus:

Daca nu merge incerc cum mi-a sugerat Renato. Cel de la Adelaida da super bine dar pe un model mai mare pentru ca este maricel si greut.

Maricel poate 7*4cm, si strica dizainu avionului, dar greu... 28 grame ?!!! :wacko:

Aceasta postare a fost editata de renatoa: 22 July 2009 - 04:34 PM

0

#6 Useril este offline   hash84 

• DreamTeam member
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 22 July 2009 - 04:39 PM

Vezi postareaREAL DESIGN, la Jul 22 2009, 05:21 PM, a spus:

dar am vazut si ce a patit MlGore un un Digi Dublu ( am si asa pe Katana 120 S ).

zod il are pe ala de vreo 3 ani pe biplan.
eu am digiswicth simplu de 2 ani. a luat 2 crashuri din care avionul s-a facut pulbere. merge brici. dragos are pe f3a tot asta...faci cum crezi in rest :wacko:
0

#7 Useril este offline   REAL DESIGN 

• R.D.
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 22 July 2009 - 04:41 PM

Vezi postarearenatoa, la Jul 22 2009, 05:33 PM, a spus:

Maricel poate 7*4cm, si strica dizainu avionului, dar greu... 28 grame ?!!! :wacko:

Greut fata de asta, care nu stiu daca este facut pentru 2S LiPo sau pentru 4-5 NiMh :

The latest, compact, on-board voltage monitor that can be switched from 4.8 to 6V.

It consumes very little current and has 7 highly visible LEDs.

It's super thin shape and standard fitment JR plug suits both aircraft and helicopter installations.

Dimensiuni: 42 x 18 x 4 mm
Masa: 3 grame Deci DOAR TREI GRAME

Si stii ca la avioane vorba lui Calin , greutatea este esentiala ! Designul nu il strica caci arata foarte bine !
La un model mare ( benzinar ) daca pui un regulator EMCOTEC care are tot display , cu istoric ( cat a consumat ieri , azi cat a fost varful de consum
etc ) nu mai ai nevoie de voltspy !

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: 13370.jpg

Aceasta postare a fost editata de REAL DESIGN: 22 July 2009 - 04:42 PM

0

#8 Useril este offline   hash84 

• DreamTeam member
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 22 July 2009 - 04:43 PM

Vezi postarearenatoa, la Jul 22 2009, 05:33 PM, a spus:

suntem maniaci!
uni gauresc lemnu de sub canopy ca sa mai scoata 5 grame maxim, altii scot conu + pilotii +plus tot ce se poate.
28 de grame e mult :) chiar la un model de 3 kg :D acum depinde ce vrei sa faci cu el...
0

#9 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 22 July 2009 - 04:53 PM

Curat maniaci... adica eu ma plang ca un divais nou de fpv imi mai aduce 40 grame, la un junior de un kg, si interlocutorul ma ia in zeflemea ca ala e avion sau carutza, si voi... faceti-le bre din depron intarite cu table de bere :wacko:

> care nu stiu daca este facut pentru 2S LiPo sau pentru 4-5 NiMh
De ala vorbeam, este pt nimh, dupa plaja in care evolueaza alea 7 LED-uri adica 4.8-6V

Aceasta postare a fost editata de renatoa: 22 July 2009 - 04:55 PM

0

#10 Useril este offline   Calin 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2468
  • Inregistrat: 11-June 07

Postat 22 July 2009 - 05:03 PM

40g la un junior de 1kg e ~5% din greutatea totala... pe cand 28g la 3kg e ~1%. Sa zicem ca mai castiga la trecerea la lipo de la nimh si tot e decent... Dar eu stau si ma intreb... chiar aveti asa consumatori mari la 3kg? Eu pe piper n-am nici un voltspy, am un regulator de 5A si un lipo de 1100mAh... la fiecare 10 zboruri pun packul la incarcat si nu l-am vazut sa suga mai mult de 400mAh... si daca piperutul nu zboara agresiv nimic nu zboara :)

Ca alt "hint", pentru evitarea ingreunarii inutile, la primele zboruri trag cat pot de el, apoi incarc dupa fiecare zbor sa am o medie de descarcare. In functie de aia imi fac planul pentru incarcari. Cea mai mica autonomie am cu yak-ul unde odata la 4 zboruri trebuie sa pun packul de 1300 la incarcat (fiind ~900mAh descarcati) iar cea mai mare o am la piper, unde pot zbura 20 zboruri a ~15 minute pana sa ajung la 900mAh descarcati :wacko:

Aceasta postare a fost editata de Calin: 22 July 2009 - 05:09 PM

0

#11 Useril este offline   REAL DESIGN 

• R.D.
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 22 July 2009 - 05:03 PM

Vezi postareahash84, la Jul 22 2009, 05:39 PM, a spus:

zod il are pe ala de vreo 3 ani pe biplan.
eu am digiswicth simplu de 2 ani. a luat 2 crashuri din care avionul s-a facut pulbere. merge brici. dragos are pe f3a tot asta...faci cum crezi in rest :wacko:

Pai de aia am si luat digi - uri, dar nu am verificat nici odata daca arata nivelul de descarcare in timp util sau sare direct pe avarie cand tu abia ai decolat.
Acum am inteles ,- VERDE - GALBEN - ROSU - clar nu mai am nevoie in cazul digi-urilor de altceva !
Sper ca si ala dublu lucreaza la fel !
0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

913Creative.ro