Exista VoltSpy pentru LiPo 2S la receptie ??
Postat 22 July 2009 - 02:25 PM
Nu toate aceste UBEC-uri sau DigiSwitch-uri arata starea de incarcare a pack-ului .
De aceea intreb daca se gasesc VoltSpy-uri pentru LiPo 2S.
Dar nu Lipo-Saver ca ala cred ca te anunta prea tarziu , adica cu putin inainte sa se descarce sub
limita admisa celulele iar anuntarea asta ( luminoasa si sonora ) te poate prinde in aer cu modelul si adio receptie si adio model.
Eu ma reper la un device cu mai multe led-uri care sa arate progresiv gradul de incarcare a pack-ului !
Postat 22 July 2009 - 03:05 PM
http://www.adelaida....roducts_id=4134
ori ia un voltspy normal cu 7 led-uri, care iti indica de la 4.8V pana la 6V si concteaza-l in serie cu o dioda, pe care vor cadea cam 0.8V si astfel va face translatarea domeniului de masura la 5.6-6.8V. Sau pune chiar doua diode daca vrei, si atunci vei avea 6.4-7.6V
In ultimul caz vei avea monitorizat domeniul 3.2-3.8V per celula lipo, care mie mi se pare foarte relevant.
Cel putin eu zbor cu 2s (propulsie) si cand osd-ul imi arata 7.5v stiu ca e cazul sa o iau spre casa.
Aceasta postare a fost editata de renatoa: 22 July 2009 - 03:05 PM
Postat 22 July 2009 - 03:36 PM
REAL DESIGN, la Jul 22 2009, 03:25 PM, a spus:
Nu toate aceste UBEC-uri sau DigiSwitch-uri arata starea de incarcare a pack-ului .
De aceea intreb daca se gasesc VoltSpy-uri pentru LiPo 2S.
Dar nu Lipo-Saver ca ala cred ca te anunta prea tarziu , adica cu putin inainte sa se descarce sub
limita admisa celulele iar anuntarea asta ( luminoasa si sonora ) te poate prinde in aer cu modelul si adio receptie si adio model.
Eu ma reper la un device cu mai multe led-uri care sa arate progresiv gradul de incarcare a pack-ului !
cu ocazia asta am citit si eu inca o data, dar mai cu atentie manualul de la digiswitch. tine 12 amperi maxim :wacko:) si daca sare peste astia iti da direct curentul din baterie! adica regulatorul e decuplat. foarte tare frate. isi merita fiecare banutz !
@gigi - digiswitch are "indicator de nivel". e ledul ala. cand e verde e ok. apoi se face galben, apoi rosu. ieri mi s-a facut pe camp galben. dar numai cand mestecam in switchuri la sol. acum pack-ul are 7.8 volti din 8.4. deci presupun ca sub 7.5 incepe galbenul.
/------------------------\ |~~\_____/~~\__ | | Hash84 |______________ \______====== )-+ | | ~~~|/~~ | \------------------------/ ()
Postat 22 July 2009 - 04:21 PM
hash84, la Jul 22 2009, 04:36 PM, a spus:
@gigi - digiswitch are "indicator de nivel". e ledul ala. cand e verde e ok. apoi se face galben, apoi rosu. ieri mi s-a facut pe camp galben. dar numai cand mestecam in switchuri la sol. acum pack-ul are 7.8 volti din 8.4. deci presupun ca sub 7.5 incepe galbenul.
Eu am aproape la toate Digi Switch ( la unele e mai valoros switchul decat modelul cum spune Vlad Marinescu in gluma ) am si un Duralite foarte misto dar fara nici un led si un HiModell de 8 Amp asta singurul cu cu 4 leduri.
Am citit si eu manualul la DigiSwitch , dar am vazut si ce a patit MlGore un un Digi Dublu ( am si asa pe Katana 120 S ).
Nu am avut nici rabdare sa descarc cu incarcatorul pack-ul, iar la diferite nivele de descarcare sa il pun pe switch sa vad daca lucreaza
si ce culoare are led-ul.
Dar dupa ce mi-ai spus Alex ca la tine a mers o sa descartc pack-ul si verific ca ar fi inutil sa mai pun un device in plus.
Daca nu merge incerc cum mi-a sugerat Renato. Cel de la Adelaida da super bine dar pe un model mai mare pentru ca este maricel si greut.
Oricum multumesc mult de raspunsuri.
Aceasta postare a fost editata de REAL DESIGN: 22 July 2009 - 04:23 PM
Postat 22 July 2009 - 04:33 PM
REAL DESIGN, la Jul 22 2009, 05:21 PM, a spus:
Maricel poate 7*4cm, si strica dizainu avionului, dar greu... 28 grame ?!!! :wacko:
Aceasta postare a fost editata de renatoa: 22 July 2009 - 04:34 PM
Postat 22 July 2009 - 04:39 PM
REAL DESIGN, la Jul 22 2009, 05:21 PM, a spus:
zod il are pe ala de vreo 3 ani pe biplan.
eu am digiswicth simplu de 2 ani. a luat 2 crashuri din care avionul s-a facut pulbere. merge brici. dragos are pe f3a tot asta...faci cum crezi in rest :wacko:
/------------------------\ |~~\_____/~~\__ | | Hash84 |______________ \______====== )-+ | | ~~~|/~~ | \------------------------/ ()
Postat 22 July 2009 - 04:41 PM
renatoa, la Jul 22 2009, 05:33 PM, a spus:
Greut fata de asta, care nu stiu daca este facut pentru 2S LiPo sau pentru 4-5 NiMh :
The latest, compact, on-board voltage monitor that can be switched from 4.8 to 6V.
It consumes very little current and has 7 highly visible LEDs.
It's super thin shape and standard fitment JR plug suits both aircraft and helicopter installations.
Dimensiuni: 42 x 18 x 4 mm
Masa: 3 grame Deci DOAR TREI GRAME
Si stii ca la avioane vorba lui Calin , greutatea este esentiala ! Designul nu il strica caci arata foarte bine !
La un model mare ( benzinar ) daca pui un regulator EMCOTEC care are tot display , cu istoric ( cat a consumat ieri , azi cat a fost varful de consum
etc ) nu mai ai nevoie de voltspy !
Aceasta postare a fost editata de REAL DESIGN: 22 July 2009 - 04:42 PM
Postat 22 July 2009 - 04:43 PM
renatoa, la Jul 22 2009, 05:33 PM, a spus:
suntem maniaci!
uni gauresc lemnu de sub canopy ca sa mai scoata 5 grame maxim, altii scot conu + pilotii +plus tot ce se poate.
28 de grame e mult :) chiar la un model de 3 kg :D acum depinde ce vrei sa faci cu el...
Postat 22 July 2009 - 04:53 PM
> care nu stiu daca este facut pentru 2S LiPo sau pentru 4-5 NiMh
De ala vorbeam, este pt nimh, dupa plaja in care evolueaza alea 7 LED-uri adica 4.8-6V
Aceasta postare a fost editata de renatoa: 22 July 2009 - 04:55 PM
Postat 22 July 2009 - 05:03 PM
Ca alt "hint", pentru evitarea ingreunarii inutile, la primele zboruri trag cat pot de el, apoi incarc dupa fiecare zbor sa am o medie de descarcare. In functie de aia imi fac planul pentru incarcari. Cea mai mica autonomie am cu yak-ul unde odata la 4 zboruri trebuie sa pun packul de 1300 la incarcat (fiind ~900mAh descarcati) iar cea mai mare o am la piper, unde pot zbura 20 zboruri a ~15 minute pana sa ajung la 900mAh descarcati :wacko:
Aceasta postare a fost editata de Calin: 22 July 2009 - 05:09 PM
Postat 22 July 2009 - 05:03 PM
hash84, la Jul 22 2009, 05:39 PM, a spus:
eu am digiswicth simplu de 2 ani. a luat 2 crashuri din care avionul s-a facut pulbere. merge brici. dragos are pe f3a tot asta...faci cum crezi in rest :wacko:
Pai de aia am si luat digi - uri, dar nu am verificat nici odata daca arata nivelul de descarcare in timp util sau sare direct pe avarie cand tu abia ai decolat.
Acum am inteles ,- VERDE - GALBEN - ROSU - clar nu mai am nevoie in cazul digi-urilor de altceva !
Sper ca si ala dublu lucreaza la fel !