renatoa, la Jun 24 2009, 10:30 AM, a spus:
De unde aceasta clasificare? Dupa mine, cine ia asa ceva nu il ia ca sa faca ghidusenii prin aer.
Care ar fi acel mod de zbor care ar fi impiedicat de o reproducere la scara cat mai fidela ?
Din cate am vazut pana acum, demonstratiile unor astfel de modele inseamna decolarea, un tur de pista, aterizare, aplauze.
Mai mult se minuneaza lumea la sol in jurul lui de cat de fidel a fost reprodus, decat ce face in aer.
Si odata decolat, vrea sa il vada cat mai repede intreg inapoi jos.
Clasificarea o gasesti in manualul care insoteste aceste modelele si este recomanarea producatorlui
( daca tii mortis poti lucra 3 ani la unu , sa pui par la pilot, sa il duci la croitor sa faci unifoma si sa ii construiesti
si ceva in pantaloni, sa pui indicatoare mobile la toate cadranele de bord, sau poti sa scrii biblia pe boabe de orez )
Altfel il faci in varianta B si in 2 zile iesi cu el la zbor daca ai resurse financiare sa il termini - ATENTIE - sare de 12 milioane vechi
unul in stare RTF .
Si sa nu le confundam cu machtele scale de dimensiuni mari !
Astea au intre 350 - 450 de grame si nu am zis ca face 3D - dar nici BF-109 , zau Zero si chiar IAR 80
ma refer la alea reale nu zburau doar in cercuri si linie dreapta ca altfel erau halite si cu prastia .
Faptul ca acele machete zburatoare de care spui fac doar un tur de pista
au ceva probleme de greutate si nici pilotii lor nu sunt asi - pentru ca in general cei care fac machete scale
pierd mult timp - ani de zile - in atelier si mai putin pe camp !
Eu am vazut un Zero de 2,4 m cu motor cu cilindrii in stea
( dar nu la noi in tara ) care zbura exact ca cele din filmul Pearl Harbor
pentru ca totusi erau avioane de vanatoare si foarte manevrabile.)
Daca il dai lui Florin 100 % sigur face si Hover cu el !
Eu am spus ca aceste modele satisfac pe deplin placerea e zbura si a celui mai pretentios modelist - adica bate la poponet un Decathlon sau Cesna de la ArtTech
iar cand am zis ca faci ce vrei ma refeream ca faci exact ce vroiau si pilotii din al II lea razboi cu ele ( Tonou scale, Looping, picaje si zbor la 50 cm de sol in viteza,
Imelman, ranversare daca pui si servo la directie care este optional , balans din aripi in semn de salut , zbor aproape pe verticala, zbor pe spate etc )
Ia unu si o sa ai o revelatie : si cum arata si cum zboara !
Warn Warn Warn Warn Warn Warn .. for ever !