Modelism - RHC Forum: air robot - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

air robot

#1 Useril este offline   watashi 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 136
  • Inregistrat: 12-June 07

Postat 26 May 2009 - 09:08 PM

Ideea e ca as vrea sa realizez un proiect similar cu acesta.Problema ar fi ce moatoare si ce tipuri de elici s-ar preta cel mai bine la asa ceva? Eu ma gandisem initial la un buget mai mic, iar apoi daca ma mai tenteaza ideea sa continui. Adica in materie de motoare 4 brushless-uri: Motor BL BM2408-21, Masa: 46g, KV: 1750, 14A .Oricum asta a fost ideea mea de necunoscator. Ce altceva imi recomandati? Astept sfaturi si idei.
Cu stima,
George
PS: probabil ca s-ar fi potrivit mai bine la tehinice... acum depinde de ce cred moderatorii.

Aceasta postare a fost editata de watashi: 26 May 2009 - 09:11 PM

0

#2 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 19176
  • Inregistrat: 28-April 05

Postat 26 May 2009 - 09:21 PM

Nu motoarele vor fi problema, cele indicate de tine sunt ok, ci controlerul care coordoneaza tot.
Pe piata nu prea exista asa ceva kit, si cele care sunt ustura rau la buzunar.
Exista un UFO 5, de la walkera, pe undeva pe la 200-250$, cel mai abordabil de acest gen.
... cu picioarele pe pamant ...
0

#3 Useril este offline   hash84 

• DreamTeam member
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2183
  • Inregistrat: 28-November 06

Postat 26 May 2009 - 10:43 PM

Vezi postarearenatoa, la May 26 2009, 10:21 PM, a spus:

Nu motoarele vor fi problema, cele indicate de tine sunt ok, ci controlerul care coordoneaza tot.

omu a zis ca vrea sa faca asa ceva, deci asta va implica ca va face el controleru si toate mecanismele necesare.

watashi. motorul ala de care zici tu consuma mult mai mult decat arata ei. in jur de 20 de amperi. pune pe hartie mai intai cam tot ce cuprinde proiectul - senzori, baterie etc, aduna masele lor, vezi cat iti iese si apoi la final te hotarasti la motoare. bm2408-21 cu o elice 8x4 trage 650g => vei avea o forta de ridicare de 2600g. mult:).
oricum vei folosi un motor brushless, deci controlul unui motor pas cu pas tot il vei face. sugestia mea e sa folosesti 4 regulatoare gata facute de prietenii nostrii chinezi si sa le comanzi pe ele. tu sa te ocupi de partea de reglare a pozitiei, evitare obstacole, schimbare traiectorie si ce iti mai trece tie prin cap. ar fi frumos sa faci asa ceva.
    /------------------------\              |~~\_____/~~\__  |
    |        Hash84          |______________ \______====== )-+
    |                        |                      ~~~|/~~  |
    \------------------------/                         ()
0

#4 Useril este offline   watashi 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 27 May 2009 - 07:17 AM

Da., asa ma gandisem si eu cu 4 regulatoare. O sa incerc sa pun totul cap la cap. Totusi, ce elice s-ar preta preta la asa ceva? Sau toate au aceeasi aerodinamica, diferand numai firma?

Vezi postareahash84, la May 26 2009, 11:43 PM, a spus:

omu a zis ca vrea sa faca asa ceva, deci asta va implica ca va face el controleru si toate mecanismele necesare.

watashi. motorul ala de care zici tu consuma mult mai mult decat arata ei. in jur de 20 de amperi. pune pe hartie mai intai cam tot ce cuprinde proiectul - senzori, baterie etc, aduna masele lor, vezi cat iti iese si apoi la final te hotarasti la motoare. bm2408-21 cu o elice 8x4 trage 650g => vei avea o forta de ridicare de 2600g. mult:).
oricum vei folosi un motor brushless, deci controlul unui motor pas cu pas tot il vei face. sugestia mea e sa folosesti 4 regulatoare gata facute de prietenii nostrii chinezi si sa le comanzi pe ele. tu sa te ocupi de partea de reglare a pozitiei, evitare obstacole, schimbare traiectorie si ce iti mai trece tie prin cap. ar fi frumos sa faci asa ceva.

0

#5 Useril este offline   watashi 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 27 May 2009 - 07:44 AM

La prima vedere nu prea as avea cum sa depasesc 1000-1500g. Ce capacitate ar trebui sa aiba acumulatoarele?
0

#6 Useril este offline   ave 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1010
  • Inregistrat: 13-December 07

Postat 27 May 2009 - 08:08 AM

Vezi postareawatashi, la May 27 2009, 08:17 AM, a spus:

Da., asa ma gandisem si eu cu 4 regulatoare. O sa incerc sa pun totul cap la cap. Totusi, ce elice s-ar preta preta la asa ceva? Sau toate au aceeasi aerodinamica, diferand numai firma?

Vezi ca in general producatorii de motoare dau in fisele acestora si caracteristicile pentru cateva combinatii de sursa + elice pe motorul respectiv. Pe tine te intereseaza si tractiunea, si curentul. La elice difera nu doar caracteristicile dimensionale (diametru si pas) ci si cele mecanice (profil, elasticitate etc.) Cauta, se gasesc materiale pe net - incepe cu producatorii si o sa te lamuresti. Ca de obicei, prezenta la camp ajuta mai mult decat cititul pe forum.

Capacitatea acumulatorilor depinde de curentul pe care trebuie sa-l tragi din ele, ca sa nu sugi mai mult decat pot ei da (ideal ar fi sa papi maxim 10C in hover, ca sa ai rezerva de putere). Desigur, cu cat accu au capacitate mai mare, cu atat va creste si greutatea, deci consumul, deci timpul de zbor nu e neaparat necesar mai mare.
Ave
0

#7 Useril este offline   ave 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1010
  • Inregistrat: 13-December 07

Postat 27 May 2009 - 08:31 AM

Apropo: fa-ti temele cu constiinciozitate, a mai fost un asemenea topic aici pe forum (cred ca la sectiunea "Tehnice", dar nu garantez) si o sa vezi ca jucaria aia iti ridica MULTE probleme. Daca te apuci sa cumperi componente fara un plan cat de cat pregatit si studiat, o sa constati ca tot bagi bani si tot nu merge, si mai bagi niste bani, care cer alti bani si alt timp etc.

Nu zic nu, jucaria e fun, dar ridica niste probleme suficient de "interesante" incat sa merite un studiu aprofundat inainte de a te apuca de cumparat si surubarit.
Ave
0

#8 Useril este offline   petrix 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 313
  • Inregistrat: 14-September 08

Postat 27 May 2009 - 08:35 AM

Vezi postareaave, la May 27 2009, 09:31 AM, a spus:

Apropo: fa-ti temele cu constiinciozitate, a mai fost un asemenea topic aici pe forum (cred ca la sectiunea "Tehnice", dar nu garantez) si o sa vezi ca jucaria aia iti ridica MULTE probleme. Daca te apuci sa cumperi componente fara un plan cat de cat pregatit si studiat, o sa constati ca tot bagi bani si tot nu merge, si mai bagi niste bani, care cer alti bani si alt timp etc.

Nu zic nu, jucaria e fun, dar ridica niste probleme suficient de "interesante" incat sa merite un studiu aprofundat inainte de a te apuca de cumparat si surubarit.

Si eu am facut un topic asemanator.... si mi am dat seama ca se poate face dar costa de te seaca..

Sunt persoane care au lucrat ani intregi la asa ceva si au investit zeci de mi de euro pana au reusit sa faca ceva functional..

Aceasta postare a fost editata de petrix: 27 May 2009 - 08:35 AM

Live for the Journey not the Destination...
0

#9 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 27 May 2009 - 08:44 AM

Eh, acum se poate si cu 1000$, daca asta este o consolare :)
Ca obiect de studiu, da, e fascinant, poti face si un doctorat pe asa ceva, dar ca fun si hobby... ma indoiesc ca cineva poate scoate sub asta: http://www.helipal.c...kera-ufo-5.html.
Atentie, pretul include si RC 2.4G, si NU este jucarie ca acel X-Ufo gasibil si la noi pe piata !
Solutia merita luata si numai pentru logica de control, dupa care sa fie mutata pe alt airframe cu motorizare superioara.
0

#10 Useril este offline   watashi 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 27 May 2009 - 02:02 PM

Da, cu siguranta acesta este cel mai bun punct de start. Intr-adevar eu ma gandisem ca pot controla totul pur si simplu direct din turatia motoarelor, dar s-ar parea ca acest lucru este aproape imposibil sa fie realizat manual. Ok. De acum o sa iau in calcul si acel controler.
Pana acum, singura informatie pe care o detineam era acel filmulet. Asa ca voi continua sa ma documentez. Revin cand voi avea ceva concret.
Cu stima,
George
PS: in caz de esec nu inseamna ca nu mai am ce face cu tot ce am cumparat. Asa ca nu sunt bani investiti degeaba si sper ca voi sti cand sa ma opresc.

Vezi postarearenatoa, la May 27 2009, 09:44 AM, a spus:

Eh, acum se poate si cu 1000$, daca asta este o consolare :)
Ca obiect de studiu, da, e fascinant, poti face si un doctorat pe asa ceva, dar ca fun si hobby... ma indoiesc ca cineva poate scoate sub asta: http://www.helipal.c...kera-ufo-5.html.
Atentie, pretul include si RC 2.4G, si NU este jucarie ca acel X-Ufo gasibil si la noi pe piata !
Solutia merita luata si numai pentru logica de control, dupa care sa fie mutata pe alt airframe cu motorizare superioara.

Aceasta postare a fost editata de watashi: 27 May 2009 - 02:03 PM

0

#11 Useril este offline   Maverick 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 719
  • Inregistrat: 10-October 08

Postat 27 May 2009 - 03:04 PM

Ma tot chinuiam mai devreme cand am vazut filmuletul tau sa imi dau seama unde am mai vazut ceva asemanator.
Acum mi-am amintit. Pe site-ul celor de la Botosani prezinta ei in sectiunea Digital-Flight o dracie care se numeste MULTICOPTER CO-PILOT si au si un filmulet acolo, foarte asemantor cu ce ai prezentat tu. Pretul nu este unul foarte atragator, dar poate te ajuta in vreun fel informatia..

Aceasta postare a fost editata de Maverick: 27 May 2009 - 03:05 PM

Both optimists and pessimists contribute to our society. The optimist invented the airplane and the pessimist the parachute. ~Gil Stern

If you can't fix it with a hammer you have an electrical problem.
0

#12 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 27 May 2009 - 04:12 PM

Aici mai poti sa vezi detaliat din ce se compune o astfel de jucarie care ajunge la 1000$ kit-ul complet:

http://www.nghobbies.com/cart/index.php?ma...ex&cPath=99

Ce e important e ca explica la fiecare componenta cu ce se ocupa. Iti poate da idei multe...
Gasesti pe net si build log-uri ale solutiei complete.
0

#13 Useril este offline   AG-74-HESS 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 3574
  • Inregistrat: 04-February 08

Postat 27 May 2009 - 09:00 PM

Un motor foarte eficient ar fi ROXXY 2216/ 25, dar la o scara mai mica. (tractiune mare, greutate mica, consum mic.
Parerea mea este ca o astfel de jucarie te costa mult mai mult decat un elicopter si iti da mult mai putina satisfactie...
Dar gusturile si optiunile nu se discuta.
Succes si....bani! ;)
0

#14 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 19 April 2010 - 01:43 PM

Vedeti ce se discuta in topicul de tricopter, poate fi luat kit arf la 230$ ce e acolo.
0

#15 Useril este offline   alexandrux 

• Nou venit
  • Pip
  • Postari: 2
  • Inregistrat: 19-April 10

Postat 19 April 2010 - 09:49 PM

nu stiu, poate ajuta.
incerc sa postez o schema a structurii logicii de control.
asa am preluat-o si eu.

Fisiere atasate

0

#16 Useril este offline   Costib 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 10
  • Inregistrat: 11-March 09
  • Interests:Aeromodelism

Postat 23 April 2010 - 06:35 PM

Nu e chiar asa de scump cum te sperie toata lumea, iti trebuie doar cativa senzori si un controller, sau, daca esti baiat destept poti sa folosesti un accelerometru 3D, dar in ambele cazuri trebuie sa ai ceva cunostinte de programare si eventual ceva cunostinte in matlab ... nu e chiar asa usor cum pare sa stabilizezi chestia aia.
0

#17 Useril este offline   Screamer 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 318
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 24 April 2010 - 02:05 AM

cam asa ceva fac eu pentru proiectul de diploma....numai ca la mine o sa fie un pic mai complicata platforma http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/smile.gif

ca idee, am gasit pe undeva un nene care propunea tot ce inseamna algoritm de programare, si folosea un accelerometru 3D si 3 giroscoape digitale, ca sa acopere "cele 6 axe".

o sa incerc sa revin cu un link mai incolo

vezi ca nu e chiar foarte usor...iar scump....nu cred ca o sa ajungi la miile de dolari de mai sus....
P-40E - Captiv (Video cu primul zbor)
IAR-27 - Captiv
CAP-21 - Captiv
2x Combat "Pionierul" - Captiv
Graupner "Amateur II" - Trainer
Bombonel - Acro/Trainer (Video cu prima tractare de planor)
0

#18 Useril este offline   Screamer 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 318
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 25 April 2010 - 01:12 PM

http://decibel.ni.co...blogs/quadrotor

mai in josul paginii gasesti un pic din constructia pas cu pas a unui astfel de aparat si cam ce o sa trebuiasca sa faci la programare
P-40E - Captiv (Video cu primul zbor)
IAR-27 - Captiv
CAP-21 - Captiv
2x Combat "Pionierul" - Captiv
Graupner "Amateur II" - Trainer
Bombonel - Acro/Trainer (Video cu prima tractare de planor)
0

#19 Useril este offline   alexissorin 

• Nou venit
  • Pip
  • Postari: 1
  • Inregistrat: 02-July 10

Postat 05 July 2010 - 12:14 PM

Vezi postareawatashi, la May 27 2009, 07:44 AM, a spus:

La prima vedere nu prea as avea cum sa depasesc 1000-1500g. Ce capacitate ar trebui sa aiba acumulatoarele?

uite aici o structura facuta de mine pentru proiectu de stai daca mai ai nevoie de ceva inf. te ajut cu placere
http://alexandrupatulea.wordpress.com/dome...e/quatrocopter/
0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

6 useri citesc topicul
0 membri, 6 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

913Creative.ro