Modelism - RHC Forum: Rock Crawling si Trail Trucks - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 55 Pagini +
  • « Prima
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • Ultima »

Rock Crawling si Trail Trucks

#721 Useril este offline   mizzone 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2182
  • Inregistrat: 07-May 03

Postat 07 June 2011 - 10:51 AM

Vezi postareaAlfa, la 02 June 2011 - 10:00 PM, a spus:

Eu am scout...si cel putin acum 2 zile s-a tinut bine dupa axialul lui Mizzone(o poate confirma chiar el), care pe aceasta cale ii multumesc inca o data ca mi-a spus vreo 2-3 chestii care m-au ajutat enorm sa inteleg cam cum sta treaba la aceste masini si mi-a deschis ochii din superficialitatea inceputa la etapa de crawler din Bucuresti... masina are HOT Bodies Rover cauciucurile si e unul dintre cele mai bune upgrade-uri pentru ea .Fata de axial RTR care vine cu brate de plastic(la scout sunt din metal) am preferat sa iau acest scout la care toate piesele de upgrade de axial merg la el(e o copie in proportie de 95%)...si oricand il poti face mai competitiv.Acum depinde ce doresti ....daca vrei sa faci o masina foarte competitiva nu ai ce cauta cu scout dar daca vrei o performanta buna vs pret eu zic ca e modelul potrivit.Aici parerile sunt impartite evident si na toti ne laudam masinile care le avem....Cand o sa simt ca acest scout nu mai face fata o sa-mi iau un axial.

maverick-ul e o clona reusita a axialului, si e ok, ca si comportament, ramine de vazut rezistenta in timp, desi sa stii ca si axialul are punctele lui in care nu regasim cea mai fericita solutie, dar stai, sa vezi, ca miercuri vine si Pletila, cu axialul lui, a modificat citeva lucruri la el, si eu sint curios sa vad cum lucreaza masina lui in noile conditii...stiu ca a taiat/crestat inserturile, si a plus greutate suplimentara in roti, dar am inteles ca a mai schimbat cite ceva, pe ici, pe colo...sigur o sa ne uitam cu atentie si o sa observam lucruri noi, asa ca ne vedem maine la Miez, in Cismigiu...
bafta si minuni!

"...NU TREBUIE CONFUNDAT ADEVARUL CU PAREREA MAJORITATII..."-Jean Cocteau
"...DACA VEI AVEA SUFICIENTA INTELEPCIUNE SI RABDARE SI VEI STA ATENT PE MALUL RIULUI, VEI PUTEA OBSERVA, LA UN MOMENT DAT, PLUTIND LA VALE, CADAVRELE DUSMANILOR TAI" -citat : -Sun Tzu -ARTA RAZBOIULUI

"...cine nu are timp, nu invinge niciodata"-Antoine de Saint d'Exupery

"Cuvintele sincere nu sunt niciodata placute, cuvintele placute nu sunt niciodata sincere" -Lao Tze

"...esential in existenta unui om ca mine este ceea "ce" GINDESTE si "cum" GINDESTE, si NU ceea ce FACE si ce SIMTE."-Albert Einstein-BUCURIA GINDIRII

NOTA: daca, intimplator sau nu, unele cuvinte sau elemente de sintaxa din postarile mele comporta dificultati de compilare pentru unii cititori, sint disponibile scurte seminarii de dezvoltare a perceptiei si comunicarii interpersonale.
de asemenea, RECOMANDAM IMPERATIV celor care se cred indreptatiti sa corecteze modul de redactare al textelor un scurt curs de ISTORIE LINGVISTICA, precum si consultarea unui Indreptar ortografic, ortoepic si de punctuatie.
0

#722 Useril este offline   MarinMircea 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 580
  • Inregistrat: 20-May 10
  • Interests:Automodelism
    Ciclism (in portii moderate)

Postat 10 June 2011 - 10:00 AM

mizzone sa stii ca maverick nu e de loc "Clona" ci e un crawler rabranduit....
Nu cred ca si-ar permite maverick "scheme" din astea cu axial...
Firestorm 10t - la vanzare
Traxxas slash ultimate 4x4 VXL
0

#723 Useril este offline   fasconal 

• ...si nu te doare capul !
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1241
  • Inregistrat: 15-March 10

Postat 10 June 2011 - 11:12 AM

Vezi postareaMarinMircea, la 10 June 2011 - 10:00 AM, a spus:

mizzone sa stii ca maverick nu e de loc "Clona" ci e un crawler rabranduit....
Nu cred ca si-ar permite maverick "scheme" din astea cu axial...

Ma bag si eu discutie, nu ca ar conta sau mi-ar pasa dar:

- clona = ceva copiat pana la cel mai mic detaliu (sau aproape pana la cel mai mic detaliu). De regula fabricantul clonei doreste sa obtina un produs care pentru cei mai multi care il vad sa le para originalul. Intrebare: este Scout-ul un produs Axial ?

- produs cu rebranding = produs original care pe alte piete decat cea/cele pe care s-a lansat produsul initial capata un alt nume din diferite motive, de obicei de marketing.

Daca e sa ma intrebati pe mine, desi nu stiu de ce ati face-o si ma repet, nu-mi pasa si nici nu ma intereseaza subiectul, Scout-ul este o clona.

Bafta la catarari!
Fara semnatura...prietenii stiu de ce
0

#724 Useril este offline   mizzone 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 10 June 2011 - 02:11 PM

...clona, ne-clona, merge aproape la fel de bine, singura grija ramine sa vedem si sa comparam, in timp, FIABILITATEA celor doua...
e adevarat, oarecum, poate ca nu putem spune ca, din punct de vedere al componentelor(in amanunt!), scout-ul e pentru ax 10 cum e firelap-ul pentru mini-z, insa, ca si comportament, scout-ul e mai aproape de ax 10 decit firelap-ul de mini-z...
pina una alta, miercuri, cind am montat porti in traseul din Cismigiu, s-a dovedit iar ca scout-ul lui vlad=alfa a mers brici-brici, in timp ce al meu a troznit echea de la servo-ul puntii fata...(e drept ca l-am si fortat cam tare...)
bafta si minuni!

"...DACA VEI AVEA SUFICIENTA INTELEPCIUNE SI RABDARE SI VEI STA ATENT PE MALUL RIULUI, VEI PUTEA OBSERVA, LA UN MOMENT DAT, PLUTIND LA VALE, CADAVRELE DUSMANILOR TAI" -citat : -Sun Tzu -ARTA RAZBOIULUI

"Cuvintele sincere nu sunt niciodata placute, cuvintele placute nu sunt niciodata sincere" -Lao Tze

"...esential in existenta unui om ca mine este ceea "ce" GINDESTE si "cum" GINDESTE, si NU ceea ce FACE si ce SIMTE."-Albert Einstein-BUCURIA GINDIRII

NOTA: daca, intimplator sau nu, unele cuvinte sau elemente de sintaxa din postarile mele comporta dificultati de compilare pentru unii cititori, sint disponibile scurte seminarii de dezvoltare a perceptiei si comunicarii interpersonale.
de asemenea, RECOMANDAM IMPERATIV celor care se cred indreptatiti sa corecteze modul de redactare al textelor un scurt curs de ISTORIE LINGVISTICA, precum si consultarea unui Indreptar ortografic, ortoepic si de punctuatie.
0

#725 Useril este offline   Daemonus Modelus 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 421
  • Inregistrat: 21-June 10

Postat 14 June 2011 - 09:57 PM

Oameni buni....ce parere aveti ca in week-endul 1-3 iulie sa ne intalnim cei pasionati de crawling pe undeva....locatie cu bolovani, sa rupem bolovanii in doua ? Unde...nu stiu....astept sugestii...eu m-as fi gandit Baile Herculane, caci sunt ceva zone de catarare acolo....dar sunt deschis la sugestii... daca ne strangem macar 4 crawlere....facem competitie pe bere :clapping: Ce ziceti ?
Murdar poate....insa nu JEGOS !!!
0

#726 Useril este offline   Kitty 

• RC Addict
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 4563
  • Inregistrat: 11-July 08
  • Interests:RC,Cars.....

Postat 14 June 2011 - 10:07 PM

si eu am gasit o zona in Cheile Turzii,sunt niste stanci,minunate

Axial SCX10.3
Absima Sherpa
Axial Base Camp
0

#727 Useril este offline   fasconal 

• PipPipPipPipPipPipPip

Postat 14 June 2011 - 10:16 PM

Ma bag si eu.
Atentie insa cand propuneti locatia, aveti va rog in vedere si posibilitati de cazare pentru cei ce vin de departe. De fapt ideea este sa stam o zi doua (un weekend) si pe langa catarari sa avem si posibilitatea de cazare/masa/bautura/socializare...
0

#728 Useril este offline   Daemonus Modelus 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 14 June 2011 - 10:27 PM

Vezi postareaKitty, la 14 June 2011 - 10:07 PM, a spus:

si eu am gasit o zona in Cheile Turzii,sunt niste stanci,minunate

Deci...ca idei:
a) ar trebui o locatie unde sa nu caram noi bolovanii
B) locatia sa poata fi atinsa cu destul de multa usurinta
c) locatia ar trebui sa fie echidistanta....adicatelea....care este...sa avem de mers fiecare cam acealasi nr de km...

Dar...
daca se vrea la locatia X....atunci....fac si 800km....daca e distractie ...sa fie...dar cu conditia urmatoare....cine se anunta ca vine...apoi sa vina....nu se accepta scuze.
Deci..sa curga cu sugestiile...

PS. Impreuna cu Lucian am copt asta, nu stiu daca este insa in asentimentul meu....dar ... poate merge si o cazare cu cortul ? :unsure: (Eu sunt dispus...am un generator de 650W care cred ca ne-ar fi suficient pentru reincarcarea accu).

Aceasta postare a fost editata de Daemonus Modelus: 14 June 2011 - 10:29 PM

0

#729 Useril este offline   davidd 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 371
  • Inregistrat: 23-March 10
  • Interests:Everything

Postat 14 June 2011 - 10:34 PM

Eu tot ce pot spune este ca vreau.. sa vad in functie de in ce stare mi se afla crawler-ul, examenele, etc.
Deasemenea propun (in cazul meu) sa se poata accesa locatia cu transportul intern (De pref. tren si/sau autocar/taxi)
"I reject your reality and substitute my own"
david_dinamovistu@yahoo.com
0742128727
0

#730 Useril este offline   fasconal 

• PipPipPipPipPipPipPip

Postat 15 June 2011 - 06:12 AM

...hai sa fie macar pensiune. E mai comod si n-avem grija mancarii si bauturii in sensul ca nu trebuie s-o caram, s-o tinem la rece etc.
0

#731 Useril este offline   mizzone 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 15 June 2011 - 06:56 AM

pentru cei care venim azi in Cismigiu, intentionam sa organizam un mini-concurs, ca si antrenament/evaluare, cu doua manse(se aduna punctajul), aduc portile, cronometrul si fisele de arbitraj.
bafta si minuni!

0

#732 Useril este offline   Daemonus Modelus 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 15 June 2011 - 07:40 AM

Ideea este ca la locatie sa fie ceva de catarat...ca de asta ne adunam. Stie cineva prin zona Sibiu, Brasov ???
0

#733 Useril este offline   davidd 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 15 June 2011 - 12:10 PM

la cetatea din Deva sunt locuri aproape peste tot... is curios daca ne-ar da cineva afara, sau poate ne musca viperele "masinariile" B)

Aceasta postare a fost editata de davidd: 15 June 2011 - 12:15 PM

0742128727
0

#734 Useril este offline   mizzone 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 15 June 2011 - 03:28 PM

Vezi postareamizzone, la 15 June 2011 - 06:56 AM, a spus:

pentru cei care venim azi in Cismigiu, intentionam sa organizam un mini-concurs, ca si antrenament/evaluare, cu doua manse(se aduna punctajul), aduc portile, cronometrul si fisele de arbitraj.
bafta si minuni!

PRECIZARE SUPLIMENTARA:
-pentru cine nu are "cataraga" gata, sau din diverse alte motive nu o poate aduce cu el, este disponibila pentru parcurgerea traseului masina subsemnatului, AX10 scorpion, intr-o configuratie cit de cit acceptabila ca si pretentii tehnice...acest lucru este posibil deoarece stim ca, la crawler, parcurgerea traseului(in concurs sau evolutie evaluata/consemnata in foaie) se face consecutiv, nu simultan, asa ca putem sa "ne dam" pe rind...
bafta si minuni!

0

#735 Useril este offline   dzsenci 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 581
  • Inregistrat: 27-August 08

Postat 15 June 2011 - 04:09 PM

si eu sunt dispus sama bag la o intalnire , fie si cu cortu . oricum noi cu cata vorbeam ceva de o intalnire
fasconal nu iti face probleme ce tine de mancare si de gatit ca dara si femeile trebuie sa aiba ceva activitate atata timp cat noi stam cu masinutele si cu berile ;)
WHEELY KING or what ?
0

#736 Useril este offline   fasconal 

• PipPipPipPipPipPipPip

Postat 15 June 2011 - 04:26 PM

Vezi postareadzsenci, la 15 June 2011 - 04:09 PM, a spus:

si eu sunt dispus sama bag la o intalnire , fie si cu cortu . oricum noi cu cata vorbeam ceva de o intalnire
fasconal nu iti face probleme ce tine de mancare si de gatit ca dara si femeile trebuie sa aiba ceva activitate atata timp cat noi stam cu masinutele si cu berile :p

Eu am cooptat-o pe sotie in "nebunia" mea automodelistica dar s-o bag la cort este egal cu divortul...
Vin oriunde cu placere, oriunde insemnand oricati kilometri dar am nevoie de niste minime conditii. Nu vreau sa par ciufut dar am trecut de prima tinerete cu ale ei aventuri.
0

#737 Useril este offline   davidd 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 15 June 2011 - 04:43 PM

Astazi mi-au venit si mie discurile pentru taiat, si spre dezamagirea mea, prima data cand am strans un disc pe ax, s-a rupt capul surubului de filet :p . Acuma nu pot nici scoate filetul dinautru, deci axul ala ii bun de aruncat, si discurile nu le mai pot folosi, in concluzie, nu pot nici taia tevile de carbon sa-mi refac links-urile. Ce zi!
0742128727
0

#738 Useril este offline   Daemonus Modelus 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 15 June 2011 - 10:22 PM

Vezi postareafasconal, la 15 June 2011 - 04:26 PM, a spus:

Eu am cooptat-o pe sotie in "nebunia" mea automodelistica dar s-o bag la cort este egal cu divortul...
Vin oriunde cu placere, oriunde insemnand oricati kilometri dar am nevoie de niste minime conditii. Nu vreau sa par ciufut dar am trecut de prima tinerete cu ale ei aventuri.

TOtul este sa picam intr-o locatie buna, ca restul vedem noi cum il punem la punct.
0

#739 Useril este offline   The Game 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 332
  • Inregistrat: 23-April 09

Postat 16 June 2011 - 11:46 AM

A taiat cineva buretele din roti?
Aduce vreo imbunatatire, rotile se muleaza mai bine pe obstacole?
Axial AX10 RTC cu esc traxxas xl5
Serpent s400 brushless
HPI Blitz
IMax B6 Charger
0

#740 Useril este offline   Daemonus Modelus 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 16 June 2011 - 11:50 AM

Vezi postareaThe Game, la 16 June 2011 - 11:46 AM, a spus:

A taiat cineva buretele din roti?
Aduce vreo imbunatatire, rotile se muleaza mai bine pe obstacole?

Daca ai jentile gaurite, nu prea are sens operatiunea...
0

#741 Useril este offline   The Game 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 16 June 2011 - 12:12 PM

Daca dau gauri in jenti intra apa, asa ca mai bine tai buretele.
Da e vreo diferenta?
Serpent s400 brushless
HPI Blitz
IMax B6 Charger
0

#742 Useril este offline   ovidiugm 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1031
  • Inregistrat: 02-September 09

Postat 16 June 2011 - 12:17 PM

E obligatoriu sa gauresti jantele (sau cauciucul, la alegere), altfel degeaba tai insertul, roata n-o sa lucreze cum trebuie.

Pentru rezolvarea problemei cu apa poti incerca aici: http://www.rhcforum....4-navomodelism/
Masinute de jucarie. Pe bani adevarati.
0

#743 Useril este offline   fasconal 

• PipPipPipPipPipPipPip

Postat 16 June 2011 - 12:23 PM

Vezi postareaovidiugm, la 16 June 2011 - 12:17 PM, a spus:

E obligatoriu sa gauresti jantele (sau cauciucul, la alegere), altfel degeaba tai insertul, roata n-o sa lucreze cum trebuie.

Pentru rezolvarea problemei cu apa poti incerca aici: http://www.rhcforum....4-navomodelism/

N-am citit link-ul tau dar sper ca nu-i vorba de zbaturi... :D
0

#744 Useril este offline   Daemonus Modelus 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 16 June 2011 - 12:25 PM

a) exista deja setup-uri de foam-uri la care nu mai e necesara taierea
:D intra apa ? in crawling se merge pe pietre..ma refer la crawling adevarat, nu mix intre crawling si trail.
c) excluzand a) si B), taierea foam-ului poate duce la instabilitate laterala. Pe langa asta, mularea excesiva poate duce la aderenta excesiva, ceea ce inseamna planetare rupte, jenti distruse (cele din plastic ma refer), fuzete distruse, cardane distruse etc....am fost in situatii in care jentile gaurite si spuma taiata mi-au cauzat astea.

Cand rulezi pe unde teren abrupt, fara denivelari notabile, nu este o problema, dar cand denivelarile si obstacolele nu mai sunt neglijabile, se schimba datele problemei.

In principal, eu zic sa te dai cu foam-ul netaiat, cu jentile negaurite, sa vezi ce se intampla. Dupa care ia masuri. Eu am testat si acum trebuie sa-mi astup gaurile din jenti...

Aceasta postare a fost editata de Daemonus Modelus: 16 June 2011 - 12:26 PM

0

#745 Useril este offline   davidd 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 16 June 2011 - 12:29 PM

Vezi postareaovidiugm, la 16 June 2011 - 12:17 PM, a spus:

Scuze ca scriu aici... Ce se mai aude de jentile mele, ca nu ai mai raspuns la pm?
0742128727
0

#746 Useril este offline   Daemonus Modelus 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 16 June 2011 - 12:35 PM

Oricum....cred ca principala grija pe partea asta ar trebui sa fie....anvelopa. O anvelopa nepotrivitia (atat la profil, cat si la componenta) nu te poate ajuta deloc, cu toate ca jentile sunt ventilate si foam-ul taiat.

Ma rog....se poate dezbate mult pe tema asta, dar ai ceva puncte de pornire astfel incat sa iei decizia cea mai care te poate ajuta.
0

#747 Useril este offline   The Game 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 16 June 2011 - 12:40 PM

OK atunci am sa le las asa.
Multumesc pt sfaturi.
Serpent s400 brushless
HPI Blitz
IMax B6 Charger
0

#748 Useril este offline   dzsenci 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 581
  • Inregistrat: 27-August 08

Postat 16 June 2011 - 03:33 PM

eu nu am gauri in genti nici foamul taiat dar cand am montat am starsun pic cauciucul sa iaasa aerul si asa amexact ce imi trebuie mie
WHEELY KING or what ?
0

#749 Useril este offline   Kitty 

• RC Addict
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 4563
  • Inregistrat: 11-July 08
  • Interests:RC,Cars.....

Postat 16 June 2011 - 09:04 PM

daca adunarea se va face si cu cortul,va fi una excelenta,distractie maxima,la cat is eu de bogat...luciane tata...tu mergi la pensiune si ne lasi pe noi astia mai tinerei la cort.... ;)

P.S.cata,pt charger nu trebuie 220.chargerul merge si la 12V :db:

Axial SCX10.3
Absima Sherpa
Axial Base Camp
0

#750 Useril este offline   fasconal 

• PipPipPipPipPipPipPip

Postat 16 June 2011 - 09:15 PM