Aripa fiind la lipit , m-am gandit sa incerc sa fac curbura de pe laterala aripi !
Imi trebuia o matrita , deci o bucata de rigips si niste negrese care le aveam la indemana au fost foarte folositoare . Iar traforajul merge minunat si pe placa de rigips de 12, 5 mm :unsure:
Dupa ce am taiat baghetele de balsa , am avut proasta impresie ca le pot mula pe matrita pur si simplu ! Greseala fatala , desi o singura bagheta a mers ( bineinteles dupa ce am mulat-o pe o teava de 1" ). Insa atunci cand am incercat sa le curbez pe toate 4 deoadata , au cedat instantaneu .
Nervos , am luat o pauza de cafea , si vreo 10 min am studiat cum este mai bine ! Astfel ca am prins pe matrita toate cele 4 baghete , intr-un capat cu elastice de primele negrese , si usor usor am inaintat pana la arcul de cerc , cel mai mic ! Aici am luat ibricul de apa ce il pusesem la foc , am udat consistent , baghetele si , apoi una cate una , a curbat usor dupa forma matritei ! A iesit perfect ! Iata si rezultatul :
Am lasat , asa strans totul, pret de vreo ora si la soare , timp in care lemnul de balsa sa uscat impecabil si a luat forma dorita .
Am desfacut toate elasticele si apoi am inceput sa pun pe matrita prima bagheta , am prins-o cu elastice doar la capete , am uns-o cu adeziv pe exterior , apoi am adaugat a doua bagheta, iar adeziv , a treia bagheta si adeziv , si in final ultima bagheta . Dupa ce am pus si ultima bagheta , am inceput sa pun elasticele de la mijloc , spre laterale , intinzandu-le foarte bine pentru a prefa uniform si suficient de bine , fara sa scap din observatie ca intre procesul de laminare sa urmeze perfect forma matritei :
Aceasta postare a fost editata de mihaiagu: 25 April 2010 - 10:29 PM