Modelism - RHC Forum: eagle 4.11 - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1

eagle 4.11 help

#1 Useril este offline   Mihnea 

• Nou venit
  • Pip
  • Grup: Members
  • Postari: 2
  • Inregistrat: 05-May 04

Postat 05 May 2004 - 09:06 PM

Salut! Sunt nou in Eagle. E vorba despre v4.11. Nu stiu cum sa fac anumite chestii si nici nu am reusit sa gasesc in documentatie ceva explicit care sa ma ajute. Poate ma ajutati voi.
#1. Am facut schema si vreau sa imi traseze cablajul AUTO. Cum fac sa imi traga traseele ortogonal, sa nu faca nici unul 45/135 grade?
#2. Cum fac ca padurile sa fie pline, nu cu gaura in mijloc (si eventual cu un anumit procent mai mari decat in librarie)?
#3. Cum fac ca pe layoutul cablajului pe care il listez la imprimanta sa nu apara decat cablajul propriu-zis, fara alte notatii, componente si marcaje?

Atat deocamdata; dar revin.

Multumesc.
Mihnea
0

#2 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 5664
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 05 May 2004 - 10:04 PM

Nu stiu ce ma face sa raspund la intrebari in ordine inversa... Mereu sunt po dos. Ata ete.
3. Inainte de a comanda imprimarea (apasarea butonului "print") deselecteaza din "display" butonul de sum acel "i" toate layerele care nu te intereseaza. Adica sa ramana doar cele care doresti sa fie tiparite. Sa zicem pentru "bottom" sa ramana doar bottom, pads, vias si eventual gaurile. In principiu, se tipareste exact ce vezi pe ecran. Ba chiar e indicat sa alegi si optiunile de solid, black, scara 1:1 sau tot ce ai nevoie...
2. Pentru ca padurile sa fie pline, intri in "Options" "Settings" (prescurtata Set...), apoi in "Misc." si selectezi optiunea "No drills". La tine e setat pe "Real". Acum daca-mi dai voie ti-as recomanda sa pastrezi setarea cu gaurile, ca in urma corodarii cuprului acele gauri vor apare pe montaj si vor permite centrarea perfecta a burghiului. Poate important e ca gaura din cupru sa fie mai mica decat diametrul burghiului ce urmeaza sa fie folosit la gaurirea suportului izolator... Te scuteste de multa munca inutila si faci economie la injuraturi. Pe bune! Pentru gaura din mijloc daca e vorba de componentele din librarie nu stiu o cale foarte simpla. Cel mai simplu e sa rulezi un ULP special pentru modificarea padurilor, dupa ce ai terminat cablajul. Acolo poti schimba dimensiunea gaurii, forma padurilor si dimensiunea lor (change_pad_in_lbr.ulp ca exemplu si se gaseste pe net tot de unde ai luat eagle...). Calea cea mai nenorocita e sa selectezi din "Edit" "Design rules" adica acel DRC, ce "size"si "shapes" doresti, ca in librarie sau ce e acolo. Daca nu esti multumit de cele 4 variante oferite, editeaza componenta in librarie si modifica asa cum doresti totul, apoi salveaza libraria si apasa "update all" in pagina cu boardul, ca sa apara modificarea si in cablajul tau. Proportiile se pot schimba tot din acel DRC. Multe le afli prin probe, ca help-ul nu e foarte amanuntit.
1. Alege una din variantele date la "Samples" desi cred ca apar si trasee inclinate. Vorbesc de optiunea din rutare: "Auto", care permite si incarcarea unei variante salvata anterior. Au extensia .CTL si poti sa aplici totul si pe portiuni, nu pe tot montajul. Daca nu-s multe trasee cu probleme, recomand modificarea manuala a lor cu optiunea ortogonala. Nu stiu daca gasesti pe net un ULP special facut pentru asta. Personal nu suport cablajele doar cu unghiuri de 90 grade, ca sa nu vorbesc de faptul ca le evit pe cat posibil... Unghiurile la 90 grade sunt surse de exfoliere in anumite conditii. Poate gresesc, ramane sa probezi singur.
Hai pa si poate tragem un ochi impreuna pe un Eagle ca si eu stau acum in Bucuresti si poate invatam unul de la altul.
Spor la treaba.

Aceasta postare a fost editata de bitex: 05 May 2004 - 10:07 PM

Adresa email: bitex25@yahoo.com
Telefon: 0721 385365
0

#3 Useril este offline   Mihnea 

• Nou venit
  • Pip
  • Grup: Members
  • Postari: 2
  • Inregistrat: 05-May 04

Postat 05 May 2004 - 10:18 PM

Multumesc, bitex.
Raspunsul a fost punctual si folositor. Cu "poate invatam unul de la altul" relatia e univoca (in ceea ce priveste programele CAD) pt ca eu sunt incepator...
OK.
Alta chestie: in cazul unui cablaj simplu placat, care este fata cu lipituri? Bottom? Layer 1 sau 16? Cum fac sa nu imi apara paduri decat pe fata cu lipituri?

Mihnea
0

#4 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 5664
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 05 May 2004 - 11:03 PM

Da, bottom este cea cu traseul si top cu piesele. De regula ce e pe bottom este cu albastru. Daca dezactivezi layerul TOP nu mai poti desena nimic acolo. Padurile apar desenate pe ambele fete caci sunt pe un layer separat. Daca vrei bottom cu paduri, selectezi ambele daca vrei top fara paduri deselectezi padurile si bottom-ul. Nu e chiar asa greu.

PS. Ce metoda o sa folosesti pentru realizarea cablajului? Fotorezist, folie PNP? Ai tot ce-ti trebuie?

Aceasta postare a fost editata de bitex: 05 May 2004 - 11:08 PM

Adresa email: bitex25@yahoo.com
Telefon: 0721 385365
0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1

3 useri citesc topicul
0 membri, 3 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

913Creative.ro