haideti sa va explic putin cum sta treaba cu votatul, ip-urile, asigurarea unicitatii, furtul si teama de furt, raca ascunsa dintre varii colegi de pe acest forum si rautatea generala ce se expune din ce in ce mai violent si vizibil intr-o comunitate relativ mica cum e asta:
Eu sunt un tip mai direct, imi expun parerea asa cum e, uneori gresita dar de multe ori buna. Sunt impulsiv si nu ma ascund dupa deget. Nu sunt las! Daca e ceva ce urasc mai mult in viata asta este lasitatea, miselia si scuipatul gratuit pe la spate. Cred ca s-a observat si pe forum faptul ca pot fi si acid si prietenos in functie de interlocutor. Putine persoane m-au calcat pe bec si invatat fiind din viata sociala, greu iert. Pentru ca am iertat si m-au muscat din nou, repetat, premeditat si cu nonsalanta.
Toata tarasania asta a inceput de la teama unui grup coagulat ca acest concurs va fi masluit de Turok. Am discutat cu terti si au expus aceeasi idee. Conturi "false" votante fara nici un post sau activitate in general. Nimic mai adevarat. Dar asta nimeni nu o poate preveni. Faptul ca stiti cate ip-uri sau de pe ce ip-uri s-au votat este fix frectie la picior de lemn. Daca unii dintre voi au un ISP ca RDS care va da cate un ip la fiecare conectare (asa numitul ip dinamic), va puteti face fiecare N conturi si sa votati de pe N ip-uri. Forumul are o identificare minimala a clonelor bazata pe cookie-uri si un ip-range. Adica la fiecare accesare a forumului vi se planteaza pe calculator (prin browser) un fisier cu un cod unic de identificare. Daca va reconectati de pe alt ip si acest cookie este inca prezent veti fi ori identificati cu contul corect, ori identificati ca clone daca incercati o inregistrare.
ATAT! Astia sunt factorii de protectie ce poate asigura corectitudinea unui vot. Aici adminul a facut ceva ingenios. Identificare UMANA a conturilor noi. Avand cele 2 metode de identificare ce pot fi pacalite, si pe baza experientei si paternului social, silviu poate identifica daca un nou user este om sau nu, clona sau user real, si poate decide sa aprobe sau nu activarea contului.
Daca cineva e suficient de creativ si ingenios sa stearga si cookie-ul sa-si reconecteze routerul pana i se schimba ip-ul si sa gaseasca un nume suficient de creativ pentru numele de clona sa nu i se para suspect la silviu, va avea cont si va putea vota nestingherit.
Unica varianta este instalarea unui plugin care sa nu permita votarea daca un user nu are mai mult de X posturi. Asta ar certifica integrarea sa in comunitate si i-ar justifica dreptul la vot ca unul pertinent.
Cat despre votarea unora pe criterii politice adicalea il votez pe X ca nu-l suport pe Y este o alta problema care intr-un final ar trebui dezbatuta. Inca de cand am intrat in aceasta comunitate am observat URA intre varii grupuri de interese, ura exprimata prin mesaje acide, injurii sau izolare. Nu sunt eu in masura sa judec asta dar consider cel putin ciudata aceasta raca. Nu stiu cum e in alta parte si nu vreau sa dau exemple dar nu cred ca au aceasta problema pe FG de exemplu unde sunt zeci de mii de utilizatori. Putem sa ne apropiem comunicand SINCER unul cu altul si sa nu lasam vechile ciondaneli sa ne ajunga la inima. Prea multi nervi pentru nimic. E un hobby. Nimic mai mult.
Asa ca revin, intr-o comunitate de o mana de oameni, cu diferite concursuri care NU au scopul stabilirii ierarhice a nimanui, nu demonstreaza NIMIC, concursuri care ne fac sa fim mai BUNI in hobby-ul nostru, sa excelam (vezi Acro RC, deproniada, diferite concursuri auto, navo etc) - merita sa ne tragem in rahat asa de dorul unui trofeu?
Padre, iti inteleg ingrijorarea, dar repet, e justificata? Ambele chichite au circumstante atenuante. Si au fost justificate coerent si onest de Silviu, eu CHIAR am fost acolo si am vazut ca s-au cam grabit putin cu premierea din cauza necesitatii eliberarii salii mai rapid... La Acro RC am fost si eu suparat ca mi-au anulat mansa 2 in care luasem 608 puncte si mi-au tinut mansa 1 cu 500 nu stiu cat, picand pe penultimul loc, dar am stat, am analizat si am considerat ca NU merita sa ma increncenez asa. Am luat partea buna: De la acro RC eu zbor mai ordonat, zbor cu un pattern in cap si incep sa incerc sa execut manevre cat mai curate si mai elegante... asta este adevaratul castig, adevaratul trofeu. A si intre timp am strans legatura cu o mana de oameni care au realizat ca toti suntem OAMENI si putem fi prieteni...
Aceasta postare a fost editata de Calin: 25 April 2009 - 11:02 PM