Modelism - RHC Forum: reteta combustibil pt motoare termice - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1

reteta combustibil pt motoare termice

#1 Useril este offline   Tomcat 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 121
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 29 April 2004 - 08:27 PM

Am urmatoare intrebare: Care este reteta de combustibil pt motoare termice?Eu stiu de 30% ulei de ricin si 70%metanol.Mai trebuie adaugat si altceva.Si mai am inca o intrebare: La ce tensiune trebuie alimentata bujia?

Sper sa nu fi gresit ca am pus aici subiectul...
0

#2 Useril este offline   Bibanu 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 189
  • Inregistrat: 10-October 03

Postat 30 April 2004 - 07:58 PM

Cred ca se incadra mai bine la tehnice.

Tensiunea de alimentare a bujiilor este de 1,5-2 V.

Combustibilul folosit la motoarele cu bujie are in general cam 20% ulei de ricin si 80% metanol. Proportia de 30% - 70% este utilizata in general la rodajul motorului, procentul mai mare de ulei asigurand o ungere mai buna. De asemenea, pentru a obtine cresterea performantelor se mai utilizeaza cateva procente de nitrometan.

La motoarele cu aprindere prin autocompresie (diesel) se utilizeaza un amestec de 1/3 gaz lampant, 1/3 eter etilic si 1/3 ulei de ricin. In acest caz, pentru cresterea performantelor se utilizeaza cateva procente de amilnitrat.

Sper sa-ti fi fost de ajutor!
0

#3 Useril este offline   Tomcat 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 121
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 01 May 2004 - 08:28 AM

deci e bine.Credeam ca metanolul no o sa dilueze uleiul de ricin.Pun 30% ulei pt ca sa fie de rodaj.Nitrometan nu o sa pun:
1. nu am de unde sa fac rost
2.distruge motoarele.am vazut pe cineva care pusese destul de mult 10-15% si motorul in afara de gazele arse scotea ceva verde prin evacuare.
0

#4 Useril este offline   Bibanu 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 189
  • Inregistrat: 10-October 03

Postat 01 May 2004 - 08:37 AM

Este adevarat ca este un oxidant puternic. Motoarele pentru auto merg cu pana la 15% nitro. Fara acest lucru nu se obtin mari performante.

Rodaje corecte!
0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1

2 useri citesc topicul
0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

913Creative.ro