Modelism - RHC Forum: Zona 51...Parcela lu' Mamutel - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 10 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Zona 51...Parcela lu' Mamutel Locul unde se"reinventeaza" aerodinamica

#31 Useril este offline   Mamutel 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 700
  • Inregistrat: 18-March 04

Postat 20 April 2004 - 06:27 PM

componente separate

Fisiere atasate

Aceasta postare a fost editata de Mamutel: 20 April 2004 - 06:30 PM

0

#32 Useril este offline   Mamutel 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 20 April 2004 - 06:45 PM

sau asa poate e mai edificator daca nu..atunci o voi lua pe elem separate

Fisiere atasate

0

#33 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 5662
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 20 April 2004 - 10:22 PM

Cu motorul m-am lamurit, e OK. Arata a motor (ca proportii vorbind). Elicea insa parca-i de la un vas cu zbaturi. Daca e sa vorbesti pe limba modelistilor ce diametru are si ce pas? Ca diametru pare de 3 ori mai mare ca diametrul motorului dar nu pot aprecia pasul. Cam la cat te-ai gandit?

PS. Hai sa vad daca ghicesc: 9/40?

Aceasta postare a fost editata de bitex: 20 April 2004 - 10:26 PM

Adresa email: bitex25@yahoo.com
Telefon: 0721 385365
0

#34 Useril este offline   Mamutel 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 20 April 2004 - 10:37 PM

incercarea o fac exact pe un cooler de calc cu diam de 8 cm..are exact dimensiunile care le vreau poate putzin cam mic dar e ieftin.........iar daca ai ceva impotriva fa-tzi cum vrei tu poate iese ceva mai bun calitativ!sau vin-o cu o idee mai buna!

Aceasta postare a fost editata de Mamutel: 23 April 2004 - 01:57 PM

0

#35 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru

Postat 20 April 2004 - 11:22 PM

Tot pierd mesajele. Abia acum am priceput clar. Eram pe aproape cu diametrul. Presupun ca si cu pasul nu-s departe? La o turatie mai mare nu scade randamentul? Ca ala de PC e calculat la cat are motorasul de acolo. Nu te contrazic, cine face are dreptate. Spor la treaba!
0

#36 Useril este offline   Mamutel 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 21 April 2004 - 12:33 AM

am ami visat ceva...
sistem hidraulic de comanda
ete asa :
1 .se ia 2 buc seringi insulina cele mai mici posibile(au rol de verine hidraulice)
2. se ataseaza una la servo shi cealalta la comanda (se prind rigid de servo shi respectiv de bucata de aripa sau fuselaj
3. se unesc cele doua seringi cu tubul(izolatzia) de la sarmele subtziri( intre cele doua ace de seringa mai groase)
4. lichidul din sistemul hidraulic... AMG 10 ca de ala are shi mig-ul 21 :rolleyes: ...glumeam.....da ala de frana de dacie cred ca e numa bun!

avantaje...
a.pot trage de la o comanda , o gasca de sisteme de executzie prin T-uri confectzionate din ace de srg sau prin alt servo un sistem de robinete face sa se miste doar o parte din comenzi
b.se poate duce tubul pe oriunde shi nu cantareste mult cred chiar ca mai putzin decat comanda rigida clasica sau cu cablu tare
c. se poat dubla sistemele hidraulice pt sigurantza
d.se poate jongla cu fortzele din verine si marimea comenzilor din dimensiunile adoptate la seringi!
iar daca suntetzi voi mai desteptzi aducetzi voi inbunatatziri!
posibile alte aplicatzii... amortizoare cu aer din sering, shi escamotarea trenului de atzi!dar asta data viitoare!
Numa bine fratzi liliputani!

Aceasta postare a fost editata de Mamutel: 21 April 2004 - 01:14 AM

0

#37 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru

Postat 21 April 2004 - 07:56 AM

Daca imi dai voie vin si eu la arat pe tarlaua ta cu un mesaj.
Poti face un model 3D legat de asta: "se prind rigid de servo"? Sa vad cum transmiti tu miscarea de la parghia de pe servo la pistonul din seringa, simplu, ieftin, usor, intr-un gabarit mic si cum fixezi rigid toate alea. Ai idee cam care e timpul de raspuns pentru sistemul propus de tine (impinge cu mana printr-un ac de seringa niste lichid de frana, vezi fortele, timpii, gabaritul) si care e timpul necesar in realitate? Sunt comparabili?
Vreau si eu niste robinete din alea. Ai gasit o oferta pe undeva? Pe la ce pret?
Cam cate tipuri (diametre) de seringi crezi ca exista si cate pot fi adaptate la asa ceva, pentru uzul nostru? Cine ajunge la sistemul asta nu-si permite un sistem hidraulic adevarat? Sunt mai bune seringile?
0

#38 Useril este offline   xorg 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1349
  • Inregistrat: 16-February 03

Postat 21 April 2004 - 10:10 PM

Si catzi litri de lichid ia sistemul? eu nici la trenul de aterizare n-as pune asta chiar daca n-ai nevoie de timp de reactzie acolo, dar oricum vezi ca de obicei in practica sunt mult mai multe aspecte pe care imaginatzia nu le cuprinde. Eu zic sa-tzi faci si tu odata zburatoarea ta si atunci ai sa vezi altfel lucrurile cu siguranza. Apropo e adevarat ca mig21 are un sistem pneumatic suplimentar pt cazul cand se opreste motorul in zbor sau moare hidraulica din cine stie ce motive?
0

#39 Useril este offline   Mamutel 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 22 April 2004 - 11:06 AM

atzi incercat macar sa va ganditzi la astea?atzi facut macar sistemul ,de curiozitate?nu credetzi ca merge.... f bine nu va cere nimeni sa punetzi ideile mele proaste in av voastre bune.....Hahaha hahahahaha....

cum se prind rigid de servo....
simplu se lipesc cele doua seringi de o bucata de plastic in care va veni shi servou'
de la servo/2tije/doua seringi subtiri/ace/2 x tub subtire plastc tare ca ala de la sarma de cas/ace/2x seringi groase prinse de structura, rigid/tije/comanda cu ax de rotatzie!

Aceasta postare a fost editata de Mamutel: 26 April 2004 - 10:33 PM

0

#40 Useril este offline   Mamutel 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 22 April 2004 - 12:14 PM

deci se revine la tub shi minunatziile lui
-1--sun tuburi clasice(NACA) ca-n desenu de mai sus sau -2--de tip Raspet cu profilul(convex) in interior diferentza...cautatzi la adresa asta
http://www.bridgingw.../duct.htm#duct1
am sa incerc sa fac in desen shi var cealalta....
deci am schimbat poyityia unei nervuri pt o mai buna vizualiz a dif!

Fisiere atasate

0

#41 Useril este offline   Mamutel 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 22 April 2004 - 01:42 PM

mai tarziu .... Sistem de suflare a stratului limita doar cu DF
0

#42 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru

Postat 22 April 2004 - 02:27 PM

Ca sa nu mor curios, poti desena folosind dimensiuni in softul ala? Sau poti cota ulterior? Ca pare desen artistic ce-i acolo.
Ce formate exporta? Ce tip de fisiere exporta sau salveaza?
0

#43 Useril este offline   Mamutel 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 22 April 2004 - 02:42 PM

DACA vrei dimensiuni dute in catia sa-tzi prinzi urechile! se poate cota ulterior
am repetat!!!!! desenul e doar sa va arat scolastic cum se face daca vretzi ceva mai bun cautatzi forumu' de grafica 3d shi aia se pricep mai bine ca mine(mai punetzi shi voi osu la treba!deja am comandat motoru shi daca vine repede atunci fac poze mai explicative ca astea dar altfel unii se invatza greshit in cererea shi utilizarea informatziilor.!va mai spun....softu e ........ shi exporta in formatul scn.,vrml,shi altele cunoscute doar de softu respectiv!
Am folosit softu doar in a ma exprima mai bine shi a cerceta dom aeronautic in cazul designului la avioane nu sunt pasionat de grafica 3d shi ce fac cu softu ala e ceva brut care trebe calculat pe hartie cu obiectele necesare alaturi!
Acum sper sa ma fii facut pe deplin intzeles

Aceasta postare a fost editata de Mamutel: 23 April 2004 - 01:56 PM

0

#44 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru

Postat 22 April 2004 - 03:17 PM

Pai bag sama ca numai noi doi suntem aici. Io zic sa mergi pe cerere si oferta, ca ajungi sa vorbesti singur. S-ar parea ca deja pierzi teren. Ca tot veni vorba mai intreaba daca cineva este curios de detaliile alea.
0

#45 Useril este offline   Mamutel 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 22 April 2004 - 03:17 PM

ok deci revin.
alte inrtb referitoare la principiul de functz mai avetzi?

Aceasta postare a fost editata de Mamutel: 22 April 2004 - 03:22 PM

0

#46 Useril este offline   ReD 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 481
  • Inregistrat: 12-August 03
  • Interests:Heli, Aero, Auto

Postat 22 April 2004 - 10:26 PM

NU. am inteles tot. esti un artist desavarsit. desenezi batz. pacat doar de truda

si oricum, avioanele zboara pe acelasi principiu de 100 de ani de cand sau inventat. nu cred ca se mai poate reinventa ceva. alte minti mai luminate ca noi se chinuie sa faca asta si nu tare reusesc. dar imi place in schimb ca ai gust bun la culori. tineo tot asa

respect
red guy
come to the dark side. we have cookies!
0

#47 Useril este offline   Mamutel 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 23 April 2004 - 09:45 AM

a crescut inima in mine cand am gasit acest link http://members.cox.n...d/MORSE.htm#top

Aceasta postare a fost editata de Mamutel: 23 April 2004 - 01:57 PM

0

#48 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru

Postat 23 April 2004 - 11:20 AM

Credeai ca gandesti altfel decat ceilalti? Daca recitesc textul, banuiai ca esti singurul care gandeste...

Aceasta postare a fost editata de bitex: 23 April 2004 - 11:25 AM

0

#49 Useril este offline   Mamutel 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 23 April 2004 - 11:41 AM

nervurile de la tub se pot face shi din cartele de tlf(consumate) :D la fel shi statoarele sau coltzarele,sg lucru ...mai trebe sa vad de unde fac rost(materiale de construit) de prelungitoril de ax cu butuc....bitex...vin-o cu o idee pt prelungitor de ax(tzeava de care shi de unde?)(te rog) :D
shi inca ceva ....sunt pentru var raspet.....cilindrul de aer care este actzionat e mai mare....(deci profilul in interiorul tubului)

Aceasta postare a fost editata de Mamutel: 23 April 2004 - 11:53 AM

0

#50 Useril este offline   Mamutel 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 26 April 2004 - 10:43 PM

am inlocuit poze shi text!
dar ce ma lasat cel mai mult masca este faptul ca aceasta poza are 50 de ani shi de atunci! nu vad mai nimic revolutzionar de atunci!
(p.s.:stie careva de produsul acesta pe la noi sau inlocuitori "3M Spray Adhesive for Styrofoam" )

Fisiere atasate

Aceasta postare a fost editata de Mamutel: 27 April 2004 - 12:14 AM

0

#51 Useril este offline   Enigma 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 142
  • Inregistrat: 05-February 04

Postat 27 April 2004 - 09:57 PM

Tu te gandesti la spray cu care se poate vopsi stylofoam?
Over the hills and far away,
he swears he will return one day.
Far from the mountains and the seas,
back in her arms again he'll be.
Over the hills and far away.
0

#52 Useril este offline   old-boy 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 887
  • Inregistrat: 13-June 03

Postat 27 April 2004 - 10:16 PM

Pentru MAMUTEL Gasesti la BISON se numeste SPRAY ADHESIVE KRAFTKLBER SPRAY este un sprey adeziv pentru polistiren asemanator cu prenandezul ( nu incerca prenandezul pe polistiren pentru ca vei avea surprize neplacute :D :D :D ) eu am folosit pentru impregnarea unei aripi inainte de a o acoperi cu skoci, sincer nu stiu daca a meritat efortul pentru ca spray este destul de scump, o sa pot sa-ti spun diferenta ( cu spray si fara ) dupa ce am sa termin aripa pe care o am acum in proiect aripa de acrobatzie cu profil simetric, pe care nu am de gand sa o dau cu spray pentru a vedea diferentele de aderare a skociului.
Construieste si zboara, vei vedea diferenta intre realitate si vis Cu stima
Tot mai bine pe picioare cand te sprijini pe pamant
0

#53 Useril este offline   Mamutel 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 28 April 2004 - 12:50 PM

deja am facut primii pasi in domeniul elicei intubate....am incercat varianta cu modificarea unui tub de la cooler de calc shi nu a ieshit ce ma asteptam.... greu shi ne uniform.... dar am dat cuiva... unui lemnar sa-mi faca un tub.... care arata in momentul asta mai mult a cana dar care trebuie taiat fundul.... asa ca daca avetzi un strung ...treba iese mult mai bine shi mai repede (din fundul "paharului se vor face statoarele shi discul lagarului .
Poze... peste cateva zile.... cand fac rost de aparat foto!
atat momentan
voi reveni cu sigurantza cu detalii!
(ps nu am gasit stirodur prea gros shi caut un adeziv pt suprafatza mai mare!!!!!)
0

#54 Useril este offline   Mamutel 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 29 April 2004 - 09:58 AM

deci am marit planul shi am incercat sa gandesc un sistem la avion cu care sa pot modifica pozitzia fuselajului fatza de aripi pt a nu fi necesara lestarea botului eu am o idee dar vreau sa o aud pe a voastra
(ps: citizi prima pagina caci va intereseaza daca atzi ajuns pe parcela asata)

Fisiere atasate

• Fisier atasat  1.JPG (61.57K)
    Number of downloads: 209

0

#55 Useril este offline   ctotth 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 985
  • Inregistrat: 22-April 04

Postat 29 April 2004 - 11:17 AM

pentru a lipi mai multe foi de polistiren merge f. bine spray-ul (eu am folosit 3M de la DIVERTA - la subsol in MALL, vad ca exista si BISON). E cam scump eu am dat peste 500000 pe o doza de 150 de grame.

Metoda e simpla dar impotriva intuitiei. la fel se pot lipi placaj, panza, plexiglas si chiar folie de polietilena pe polistiren.
- Stropesti uniform ambele suprafete.
- Astepti sa se usuce bine cateva minute (!!!)
- Abia apoi presezi placile una de alta, cu maximum de forta.

Eu greseam si lipeam partile imediat, cat erau umede si chiar dupa o zi de uscare lipitura nu era la fel buna.

Exerseaza intai pe niste resturi de sacrificiu.

Cand il cumperi ar fi bine sa verifici spray-ul ca nu ataca (dizolva) polistirenul, ia o bucata la tine.
Chiar daca dizolva poti incerca sa stropesti in 2-3 straturi f.fine, mai de la distanta, asteptand uscarea fiecarui strat si abia apoi lipesti.

--------
@mamutel

Pentru un prim model te cam complici cu elicea intubata si cu pozitia variabila fuselajului. Ideile multe-s nu-s rele, dar le lasi sa te domine, mai bine aplica-le pe rand. Fa ceva simplu care sa testeze aerodinamica aripi aleia mai ciudate si sa-ti dea satisfactia zborului cat mai repede si apoi modifica-l aplicand noile idei. Astfel vei putea si compara performanta propulsiei alea intubate cu o elice chioara, abia apoi poti fi sigur ca intubarea aia merita surplusul de greutate si de costuri.

Ce te incurca niste balast in bot, vrei sa bati un record de durata la primul zbor sau ai nevoie de o metoda simpla de a echilibra zburataciunea?

Daca fereasca-sfantu' il faci zob din prima din diverse motive irosesti prea mult efort. Doare mai tare.
0

#56 Useril este offline   Mamutel 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 29 April 2004 - 11:49 AM

poate stii povestea primului me 262....
shi inca ceva.... eu nu duc lipsa de satisfactzia zborului(stiu sigur ca avionul meu va zbura asa cum e....iar sist de propulsie il incerc la sol prin metoda "care trage mai bine")iar pozitzia fuselajului se modifica impreuna cu poz elicei(a tubului....cele doua fiin prinse rigid!!!!)
Shi ciar daca se face praf la primul zbor... macar voi verifica practic ideile shi voi trage concluziile potrivite(sper)dar voi incerca in continuare(sigur nu am luat ceva in seama)!!!!!
multzumesc pt indicii oricum...

Aceasta postare a fost editata de Mamutel: 29 April 2004 - 11:51 AM

0

#57 Useril este offline   ZOD 

• Flightaddicted member
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2766
  • Inregistrat: 12-March 03

Postat 29 April 2004 - 12:05 PM

Polistirenul se lipeste foarte bine cu Adeziv poliuretanic monocomponent, de la bizon, fiind chiar recomandarea lor . Am lipt de nenumare ori, nu spun de cate ori pt ca coincide cu nr de crashuri.Niciodata nu s-a rupt in acelasi loc, ba chiar s-a intarit in locul ala devenind mai rezistenta.
A nu se confunda cu spuna poliuretanica care isi mareste volumul de multe ori . Asta expandeaza un pic cat sa acopere gaurile microscopice din polistiren. Bineinteles daca pui un kg expandeaza mult .

O bucata de 10 cm de scotch nu pare ca se lipeste de polistiren . Dar daca imbraci frumos aripa cu polistiren o sa vedeti ca tine foarte bine . Chiar sa aveti grija, daca trageti foarte tare de scotch apar torsiuni ale aripii si ajunge un fel de copaie , citez tot din experienta personala. Exista si scotch care nu se lipeste mai deloc de polistiren . Daca aveti asa ceva exista o solutie. Schimbati-l . costa 50 jdamii o rola.
DT
0

#58 Useril este offline   Mamutel 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 01 May 2004 - 11:20 AM

ok am gasit pt cei interesatzi de decolarea modelelor un loc interesant.... prastia de picior.....http://www.rcgroups.com/links/index.php?id=3995 shi daca vretzi ceva cu adevarat hi-tech.....go to http://www.awatson1.fsnet.co.uk/

Aceasta postare a fost editata de Mamutel: 01 May 2004 - 11:44 AM

0

#59 Useril este offline   Mamutel 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 02 May 2004 - 03:04 PM

"colegii" mei de la NASA :D

Fisiere atasate

0

#60 Useril este offline   Mamutel 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 02 May 2004 - 05:52 PM

ultima gaselnitza a elicei intubate........(am pus din greseala elice tractiva in loc de propulsiva)

Fisiere atasate

0

Arata acest topic

• 10 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

17 useri citesc topicul