Modelism - RHC Forum: Zona 51...Parcela lu' Mamutel - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 10 Pagini +
  • « Prima
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Zona 51...Parcela lu' Mamutel Locul unde se"reinventeaza" aerodinamica

#181 Useril este offline   MIG-29 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1772
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 22 July 2004 - 07:38 PM

salut m-am uitat. sistemul descris de tine e diferit de ceea ce zisesem eu :( ei folosesc acolo fluid magnetic (ferofluid) pentru a crea un sistem de pompare mecanic al apei. In sistemul descris de mine apa insasi devine fluid prin care circula curent electric si este "manipulata" cu ajutorul campurilor magnetice.

Si in cazul ferofluidului trebuie sa ai campuri magnetice pulsatorii pentru a asigura creerea cocoasei respective. In general insa daca nu ai camp magnetic variabil-> NU ai camp electric :( daca nu ai camp electric nu ai curenti electric. Si daca nu ai curenti electrici atunci nu poti manipula fluidul cu ajutorul campului magnetic.

Nu am inteles nimic insa din schema a doua prezentata de tine sub denumirea de ELM. Nu inteleg ce sunt respectivele forte- si nici nu vreau sa-mi dau cu parerea. Da-mi detalii daca ai despre ce semnifica fiecare forta. Portiunea circulara e un magnet permanent ?

MIG-29

P.S.: atentie eu am zis camp magnetic variabil in timp... si asta prin inductie electromagnetica creeaza un camp electric care infasoara liniile de camp magnetic. Dar aceasta inductie electromagnetica poate sa apara si daca misti un magnet permanent. Dupa cum stii modulul vectorului inductie magnetica creat de un magnet permanent nu este acelasi in tot spatiul (e dependent de distanta de magnet in primul rand- si mai exista si alte dependente dar in special de distanta fata de magnet). Acum daca te apuci sa misti magnetul si studiezi valoarea campului magnetic intr-un punct A fix vei vedea ca vei obtine un camp magnetic variabil in timp si ca marime si ca directie in acel punct A! :(

P.S.2: daca nu reusesc saptamana asta atunci voi incerca sa discut saptamana viitoare cu ceva persoane sa vedem cum e cel mai simplu de capatat patentele de inventie ale lui Coanda. M-ar ajuta insa nespus de mult daca stiti numarul brevetului si anul inregistrarii. Din cate stiu documentele mai vechi de 50 de ani sunt in general publice, cu foarte mici exceptii si nu cred ca aerodina lenticulara a lui Coanda sa fie printre aceste exceptii... sau mai bine zis SPER ca aerodina lenticulara a lui Coanda sa nu fie printre aceste exceptii :(

P.S.3: cat despre presupusa performanta de a urca la 10.000 de metri in 2 minute... nu pot infirma deoarece nu am vazut asa ceva.. dar nici nu pot sustine! (din aceleasi motive). Presupunand ca urcarea are loc cu viteza constanta... reiese totusi o viteza destul de mare... oricum nu stiu si nu-mi pot da cu parerea vizavi de o presupusa afirmatie :(

Aceasta postare a fost editata de MIG-29: 22 July 2004 - 07:39 PM

0

#182 Useril este offline   Picatot 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 839
  • Inregistrat: 05-June 04

Postat 05 August 2004 - 03:20 PM

Iar astia construiesc nu se joaca!
http://www.rcgroups.com/forums/showthread....07&page=4&pp=15
Diferenta intre ei si noi:
NOI INTREBAM, NE CODIM, SI PINA LA URMA SIGUR O LASAM BALTA CA DIN CALCULE NU NE IESE CA ZBOARA.
LA EI CONSTRUIESC, SI APOI SE INTREABA CUM DE ZBOARA!
PS: linkul e dat tot de @mamutel (asta ptr copyright)

Aceasta postare a fost editata de Picatot: 05 August 2004 - 03:22 PM

Sa nu existe confuzii!
mesaj normal, off topic, inutil ; off topic dar util ; off topic, important .
0

#183 Useril este offline   MrSpace 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1079
  • Inregistrat: 16-May 02

Postat 05 August 2004 - 08:57 PM

PT ELM
I intensitatea curentului electric ce circula prin apa marii (intre doi electrozi)
B este inductia campului magnetic al magnetului permanent (discul acela)
F forta cu care este in impinsa apa
R reactiunea
F(N)=I(A)*B(T)*L(m)
(L lungimea circuitului electric prin apa) sensul e dat de regula mainii drepte

Metoda asta e cea mai simpla pentru navomodele
In cazul aerului imi fac slabe shanse ca are rost sa ionizezi la multi KV aerul sa devina conducator, e ca chestia aia din discutia cu aerodina lenticulara (dar cine stie, eu nu am experimetat)

Apropo de star trek ala din polistiren, e dragut dar as vrea sa-l vad si ca zboara
0

#184 Useril este offline   ctotth 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 985
  • Inregistrat: 22-April 04

Postat 27 October 2004 - 12:33 AM

Chiar daca subeictu e cam prafuit, am gasit un avion cam romboidal ductling care mai si sufla aeru prin coada si m-am gandit ca v-ar placea..

Pare o combinatie intre facetmobil si designul lui Mamutel

cezar
0

#185 Useril este offline   Mamutel 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 700
  • Inregistrat: 18-March 04

Postat 03 June 2005 - 09:24 PM

proiectul M1 continua... poze dupa un an de zile....

Fisiere atasate

0

#186 Useril este offline   Mamutel 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 03 June 2005 - 09:27 PM

inca una
ORICUM in ultima vreme nu am mai vazut ceva sa sara in ochi.... pacat!

Fisiere atasate

0

#187 Useril este offline   domnu_doctor 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 3218
  • Inregistrat: 11-April 05

Postat 03 June 2005 - 09:54 PM

MIG-29, la 22 Jul 2004, 19:38, a spus:

...cum e cel mai simplu de capatat patentele de inventie ale lui Coanda. M-ar ajuta insa nespus de mult daca stiti numarul brevetului si anul inregistrarii...

Accesul la documente la OSIM se face foarte simplu pe baza unei taxe si poti obtine si copii dupa documentele respetive. Fiind brevetate si deci sub protectie, utilizarea lor se poate face numai cu acordul autorului! B)

Stima,
40,665 MHz = Ch 50, FM, PPM, Legal
35,150 MHz = Ch 75, FM, PPM, Legal
27,145 MHz = Ch 19, AM, PPM, Legal
0

#188 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 5664

Postat 03 June 2005 - 10:46 PM

Breveterea asigura doar paternitatea. Nu stiu daca au fost brevetate in Romania, sa depinda de OSIM. De fapt stiu ca nu sunt brevete romanesti, dar poate nu stiu eu bine. E drept ca pentru ceva taxe OSIM-ul poate procura aproape orice document, dar nu ajunge. Nu sunt sigur ca nu au intrat in domeniul public. Au trecut multi ani si m-as mira sa fi platit cineva taxele pentru protectie asa de lunga. Foarte rar se intampla pe perioade de zeci de ani... Trebuie intrebat, dar sunt sanse ca ele sa fie deja utilizabile. Si deseori exista problema utilizarii in scopul obtinerii de venituri. De exemplu, pentru cercetare se poate folosi orice informatie publica si daca nu este platita taxa pentru mentinere la secret ajunge publica deci utilizabila... Asa ca daca nu scoatem bani din ce folosim putem folosi orice daca avem acces la informatia respectiva. Si in cazul asta parca avem acces, ca e totul publicat pe net.
Adresa email: bitex25@yahoo.com
Telefon: 0721 385365
0

#189 Useril este offline   dan_mitea 

• nick anterior:Se poate si asa
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 9330
  • Inregistrat: 26-October 03

Postat 04 June 2005 - 02:29 PM

Pentru patente incercati si aici http://www.globalspec.com
Langa fereastra de cautare are un buton de unde selectati citeriile. Unul din ele este " patents "
Are si alte bunatati....foi de catalog....
0

#190 Useril este offline   domnu_doctor 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 04 June 2005 - 06:57 PM

bitex, la 3 Jun 2005, 22:46, a spus:

Breveterea asigura doar paternitatea. ...

Asa este, @bitex!
Si iti confera drepturile de autor asupra solutiei pe care o protejeaza brevetul. Adica folosirea solutiei, ideii, etc. nu se poate face decat cu acordul autorului, iar daca cineva foloseste si valorifica ideea, solutia protejata, raspunde in fata legii! Asta daca-l gasesti! Hotul neprins e om cinstit!

Am consultat o multime de documente de la OSIM.
Am si brevetat doua solutii tehnice in urma cu cativa ani si am parcurs toate etapele formale si legale pana la eliberarea brevetului de inventie, asta la nivel national. Nu e simplu de loc! Multa birocratie!
Pentru brevetele internationale, adica pentru care se solicita protectie internationala, lucrurile sunt un pic mai complexe, in ceea ce priveste atat documentarea, informarea, compararea, analiza si deciziile comisiilor cat si partea formala de taxe, etc. http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/rolleyes.gif

Linku' lui @se poate si asa? este foarte profi! N-am avut timp, dar de curiozitate o sa incerc sa-mi caut propriile brevete sa vad cum functioneaza! :D

Stima,
0

#191 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru

Postat 04 June 2005 - 07:54 PM

Din ce stiam eu brevetarea asigura paternitatea si cam atat. Dupa o perioada inventia intra in domeniul public daca nu sunt platite taxe suplimentare pentru protectie pentru o perioada mai mare. Nu mai stiu perioadele, dar era ceva legat parca de 10 sau 20 de ani.
Adica daca nu mai plateai taxe pentru o alta perioada, inventia era a ta, dar putea fi aplicata de catre oricine. Intra in domeniul public. O sa caut legislatia actuala sa vad ce mai e nou (si nou am impresia ca e totul, adica nu se mai face brevetare decat internationala care costa destul de mult).
Cred ca iti dai semaa ca efectul Coanda e aplicat in orice zboara dar nimeni nu plateste taxe sau cere aprobarea autorului. Si mai e faptul ca daca se schimba orice amanunt care e legat de un brevet anume se poate folosi fara probleme, solutia folosita nefiind de fapt cea brevetata ci una cu doua bube mai spre dreapta si cu un 0,5 in plus, la diametru. Depinde concret ce a brevetat cel de dinainte. Si mai exista specificatia ca poate fi aplicata pentru cercetare sau in alte scopuri daca nu se obtin foloase materiale din aplicarea ei. Chiar o sa caut legislatia noua ca stiu ca e cu adevarat noua.
Ca barfa, candva stiu ca puteai sa-ti asiguri paternitatea si sa protejezi inventia prin brevetare si plata taxelor periodic, sau si mai sigur, prin nebrevetere, cu riscurile ca cineva sa o faca poate din intamplare... Ca odata brevetata sigur ajunge publica si cunoscuta daca nu mai cotizezi periodic... Marele nostru noroc e ca se breveteaza orice, daca respecta conditiile impuse de organizatie.

Aceasta postare a fost editata de bitex: 04 June 2005 - 07:55 PM

0

#192 Useril este offline   domnu_doctor 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 04 June 2005 - 08:08 PM

bitex, la 4 Jun 2005, 19:54, a spus:

Dupa o perioada inventia intra in domeniul public daca nu sunt platite taxe suplimentare pentru protectie pentru o perioada mai mare. Nu mai stiu perioadele, dar era ceva legat parca de 10 sau 20 de ani.
Adica daca nu mai plateai taxe pentru o alta perioada, inventia era a ta, dar putea fi aplicata de catre oricine. Intra in domeniul public. O sa caut legislatia actuala sa vad ce mai e nou (si nou am impresia ca e totul, adica nu se mai face brevetare decat internationala care costa destul de mult).
Cred ca iti dai semaa ca efectul Coanda e aplicat in orice zboara dar nimeni nu plateste taxe sau cere aprobarea autorului. Si mai e faptul ca daca se schimba orice amanunt care e legat de un brevet anume se poate folosi fara probleme, solutia folosita nefiind de fapt cea brevetata ci una cu doua bube mai spre dreapta si cu un 0,5 in plus, la diametru. Depinde concret ce a brevetat cel de dinainte. Si mai exista specificatia ca poate fi aplicata pentru cercetare sau in alte scopuri daca nu se obtin foloase materiale din aplicarea ei. Chiar o sa caut legislatia noua ca stiu ca e cu adevarat noua.
Ca barfa, candva stiu ca puteai sa-ti asiguri paternitatea si sa protejezi inventia prin brevetare si plata taxelor periodic, sau si mai sigur, prin nebrevetere, cu riscurile ca cineva sa o faca poate din intamplare... Ca odata brevetata sigur ajunge publica si cunoscuta daca nu mai cotizezi periodic... Marele nostru noroc e ca se breveteaza orice, daca respecta conditiile impuse de organizatie.

Daca ai vreme, chiar ar fi interesant! http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/biggrin.gif
Protectia e valabila 20 de ani daca platesti taxele de protectie!
Daca nu le mai platesti, pierzi toate drepturile de autor.

Stima,
0

#193 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru

Postat 04 June 2005 - 08:30 PM

Si eu cu aceeasi stima, dar domeniul e atat de incurcat si de interesant ca merita discutat. Poate nu in subiectul lui mamutel, ca nu e locul, dar proprietatea intelectuala cred ca trebuie repusa in drepturi sau macar sa stim ce ne apartine si ce nu, din tot ce facem. Multa lume intelege greu termenii. De exemplu "dreptul de autor" nu se pierde. De fapt nici nu-mi mai aduc bine aminte daca se foloseste termenul in domeniul inventiilor. Mai degraba se pierd toate drepturile pe care le oferea legea prin plata acelor taxe. Dar dreptul de "tatic" al inventiei nu se pierde niciodata. Stiu ca nu la asta te-ai referit ci la avantajele materiale obtinute de pe urma aplicarii inventiei.
E pacat ca altii pe alte meleaguri sa o duca bine-mersi zeci de ani doar din semnaturi si o taxa si noi sa nu avem nici macar idee ca exista posibilitatea. Acum ca sa vorbesc tot din amintiri, la asta: "Am consultat o multime de documente de la OSIM." pot sa raspund cu "Am facut cursuri sa devin evaluator la OSIM...", asa ca suntem chit. Ideea e ca e pacat sa nu stim si sa nu folosim beneficiile legii, macar acolo unde putem. Si putem in multe locuri. Daca mai apar doritori si o fi timp, poate deschidem un subiect despre proprietatea intelectuala, ca sunt multe de discutat.
Spor la treaba!
0

#194 Useril este offline   MrSpace 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1079
  • Inregistrat: 16-May 02

Postat 04 June 2005 - 08:46 PM

Citisem pe undeva avantajele si dezavantajele unui patent.. concluzia era f simpla.. sunt mai mult de ochii lumii sau bune pt CV.. daca o firma solida iti copie cu mici modificari ideea.. poti sa-i dai in judecata dar avocatii lor super gras paltiti o sa mature cu tine podeaua din sala de tribunal.
Singura solutie e sa faci ceva repede si sa scoti pe piatza in sperantza ca nu ti se va copia ideea prea curand
Alte solutii erau sa vinzi efectiv ideea unu companii solide. Din cate am aflat poti primi intre 2% si 5% din profitul obtinut din ideea cu pricina. Dar si aici sunt baiuri, ca baga aia tot felul de clauze si te trezesti ca orice faci pe urma e a lor, sau afla in ce consta ideea inte sa semnezi contractul cu pricina etc etc...
Morala: Fiti atenti..

Aceasta postare a fost editata de MrSpace: 04 June 2005 - 08:49 PM

0

#195 Useril este offline   domnu_doctor 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 04 June 2005 - 08:48 PM

bitex, la 4 Jun 2005, 20:30, a spus:

Si eu cu aceeasi stima, dar domeniul e atat de incurcat si de interesant ca merita discutat. ...
De exemplu "dreptul de autor" nu se pierde. De fapt nici nu-mi mai aduc bine aminte daca se foloseste termenul in domeniul inventiilor. Mai degraba se pierd toate drepturile pe care le oferea legea prin plata acelor taxe. Dar dreptul de "tatic" al inventiei nu se pierde niciodata. Stiu ca nu la asta te-ai referit ci la avantajele materiale obtinute de pe urma aplicarii inventiei.
E pacat ca altii pe alte meleaguri sa o duca bine-mersi zeci de ani doar din semnaturi si o taxa si noi sa nu avem nici macar idee ca exista posibilitatea. Acum ca sa vorbesc tot din amintiri, la asta: "Am consultat o multime de documente de la OSIM." pot sa raspund cu "Am facut cursuri sa devin evaluator la OSIM...", asa ca suntem chit. Ideea e ca e pacat sa nu stim si sa nu folosim beneficiile legii, macar acolo unde putem. Si putem in multe locuri. Daca mai apar doritori si o fi timp, poate deschidem un subiect despre proprietatea intelectuala, ca sunt multe de discutat.
Spor la treaba!

Ma bucur ca imi confirmi ce zic de OSIM. http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/smile.gif

Apropo de altii! :D

Citeam printr-o istorie a firmei Microsoft scrisa de o secretara !!!(na, ca am abordat si alte subiecte!) :D , Bill Gates, care provine dintr-o familie de avocati, are contracte bibilite si gandite avocatzeshte, americaneshte, semnate si parafate, care produc efecte comerciale dupa 20 de ani de la semnare! Si asta fara ca el sa se mai implice in nici un fel! Doar prin semnatura aia deshteapta! Si asta bineinteles in interesul lui!

Stima,

Aceasta postare a fost editata de domnu_doctor: 04 June 2005 - 09:00 PM

0

#196 Useril este offline   domnu_doctor 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 04 June 2005 - 08:53 PM

MrSpace, la 4 Jun 2005, 20:46, a spus:

...poti sa-i dai in judecata dar avocatii lor super gras paltiti o sa mature cu tine podeaua din sala de tribunal.
Singura solutie e sa faci ceva repede si sa scoti pe piatza in sperantza ca nu ti se va copia ideea prea curand
Alte solutii erau sa vinzi efectiv ideea unu companii solide. Din cate am aflat poti primi intre 2% si 5% din profitul obtinut din ideea cu pricina. Dar si aici sunt baiuri, ca baga aia tot felul de clauze si te trezesti ca orice faci pe urma e a lor, sau afla in ce consta ideea inte sa semnezi contractul cu pricina etc etc...
Morala: Fiti atenti..

Treaba cu procentu' e negociabila! :D
Din pacate ai DREPTATE cu maturatul! http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/mellow.gif
Totul e sa prinzi TOATE CONJUNCTURILE FAVORABILE sa poti valorifica imediat efectele materiale de pe urma unei protectii intelectuale!

Pe cand oare si pe la noi se va plati the brain-ul!

Stima,
0

#197 Useril este offline   Mamutel 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 05 June 2005 - 12:33 PM

ALOOOO..... bateti campii atat de rau ca imi vine sa va trimit la pascut!...
punetzi mana si scoateti ceva nou, ca de vorbe si submarine m-am cam saturat!
0

#198 Useril este offline   Mamutel 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 18 June 2005 - 02:08 AM

deci poze cu continuarea constructziei

Fisiere atasate

0

#199 Useril este offline   Mamutel 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 18 June 2005 - 02:09 AM

si inainte de testele cu rulajul

Fisiere atasate

0

#200 Useril este offline   Mamutel 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 18 June 2005 - 02:12 AM

si rezultatele rulajului si desprinderii premature

Fisiere atasate

0

#201 Useril este offline   ctotth 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 985
  • Inregistrat: 22-April 04

Postat 18 June 2005 - 12:55 PM

@mamutel - Arata bine avionu. Vad ca nu ai ampenaj vertical deloc. In schimb are canard Asa vrei sa-l lasi?

Botu mi se pare cam fragil.. mai ales aripioarele canard sunt foarte expuse. Nu ai folosit profil autostabil la aripa?
0

#202 Useril este offline   Mamutel 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 18 June 2005 - 02:33 PM

este total adevarat .... dar este un prototip daca supravietzuieste bine daca nu rabat de la mustatile alea nu fac. Profilul e un epler 330 autostabil problema e la centraj ca fuselajul este fff portant fatza de alte tzevi si bidoane.iar cu ampenajele verticale .... ma mananca spatele sa-l las fara .... mult mai prost nu cred ca mere...dar oricum e o chestie fasneatza rau .... in leg. cu botul e adevarat ca e fragil ... la zborul de teste a vitezei de desprindere ... dupa o angajare rapida si violenta cu exponentziale puse pa dos ... s-a rupt si a trebuit sa ranforsez anumite zone mai fragile ... Am uitat sa specific ,... e primul meu model dotat cu giro pe tangaj!

Aceasta postare a fost editata de Mamutel: 18 June 2005 - 02:38 PM

0

#203 Useril este offline   Mamutel 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 02 July 2005 - 09:21 PM

a zburat!!!!!! ca o caramida .. dar a zburat !cu decolarea a fost greu , iar dupa ce am luat o statzie meteo cu aripa , parte din semiplan a trebuit refacut!

Fisiere atasate

0

#204 Useril este offline   Mamutel 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 02 July 2005 - 09:25 PM

si cam asa arata acum dupa ce am facut praf dintzii de la un servo

Fisiere atasate

• Fisier atasat  0002.JPG (49.21K)
    Number of downloads: 103

0

#205 Useril este offline   domnu_doctor 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 02 July 2005 - 09:32 PM

Mamutel, la 2 Jul 2005, 21:21, a spus:

a zburat!!!!!! ca o caramida .. dar a zburat !

Spune-mi si mie de ce ai imspumat zburatoarea aia asa?, ca eu cand am inspumat "submarinu" au fost MUUULTE comentarii contra!

Stima,
0

#206 Useril este offline   Mamutel 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 03 July 2005 - 11:31 AM

deci .... de inspumat ..... nu se pune in discutie ... am taiat stiro felii subtiri si am inpanzit aripa... (lucru pt care ma felicit ... a ramas intreaga dupa niste buseli groaznice)!
0

#207 Useril este offline   domnu_doctor 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 03 July 2005 - 04:38 PM

Mamutel, la 3 Jul 2005, 11:31, a spus:

deci .... de inspumat ... ... a ramas intreaga dupa niste buseli groaznice)!

Dar daca-l inspumai, pierdeai la greutate vreo 6-7g :( , si munca de taiere si lipire a foitzelor era inlocuita de spuma care se umfla singura! B) Nu era mai simplu? Intreb si eu, ca treaba cu inspumatu' mi-a fost sugerata si mi s-a parut ca pt 6-7 g in plus nu pierd mare lucru!

Iar acum daca confirmi ca foitzele alea au avut un efect atata de pozitiv la bushituri, ma gandesc la efectul inspumarii! Vreau sa zic ca nici nu-mi trece prin cap sa beneficiez de efectul lor, da' dac-o fi si-o fii..., cum bine zicea UN BUN AMIC, DE DEPARTE, ...am incercat! B) :D

Stima,
0

#208 Useril este offline   Mamutel 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 03 July 2005 - 04:40 PM

cu inspumarea aia iesea un ...... ca se torsiona toata structura.... poate acum ai inteles de ce nu se foloseste inspumarea decat la case si la tancuri!!!!!!
0

#209 Useril este offline   domnu_doctor 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 03 July 2005 - 04:43 PM

Uite ca a mea nu s-a torsionat chiar de loc! B)

Stima,
0

#210 Useril este offline   SILVIU66 

• Site Admin
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Admin
  • Postari: 6866
  • Inregistrat: 03-February 04
  • Interests:Flying

Postat 03 July 2005 - 05:23 PM

domnu_doctor, la 3 Jul 2005, 16:43, a spus:

Uite ca a mea nu s-a torsionat chiar de loc!

da nici nu zboara tot " de loc "
flying is my life...
0

Arata acest topic

• 10 Pagini +
  • « Prima
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Ultima »