Si in cazul ferofluidului trebuie sa ai campuri magnetice pulsatorii pentru a asigura creerea cocoasei respective. In general insa daca nu ai camp magnetic variabil-> NU ai camp electric :( daca nu ai camp electric nu ai curenti electric. Si daca nu ai curenti electrici atunci nu poti manipula fluidul cu ajutorul campului magnetic.
Nu am inteles nimic insa din schema a doua prezentata de tine sub denumirea de ELM. Nu inteleg ce sunt respectivele forte- si nici nu vreau sa-mi dau cu parerea. Da-mi detalii daca ai despre ce semnifica fiecare forta. Portiunea circulara e un magnet permanent ?
MIG-29
P.S.: atentie eu am zis camp magnetic variabil in timp... si asta prin inductie electromagnetica creeaza un camp electric care infasoara liniile de camp magnetic. Dar aceasta inductie electromagnetica poate sa apara si daca misti un magnet permanent. Dupa cum stii modulul vectorului inductie magnetica creat de un magnet permanent nu este acelasi in tot spatiul (e dependent de distanta de magnet in primul rand- si mai exista si alte dependente dar in special de distanta fata de magnet). Acum daca te apuci sa misti magnetul si studiezi valoarea campului magnetic intr-un punct A fix vei vedea ca vei obtine un camp magnetic variabil in timp si ca marime si ca directie in acel punct A! :(
P.S.2: daca nu reusesc saptamana asta atunci voi incerca sa discut saptamana viitoare cu ceva persoane sa vedem cum e cel mai simplu de capatat patentele de inventie ale lui Coanda. M-ar ajuta insa nespus de mult daca stiti numarul brevetului si anul inregistrarii. Din cate stiu documentele mai vechi de 50 de ani sunt in general publice, cu foarte mici exceptii si nu cred ca aerodina lenticulara a lui Coanda sa fie printre aceste exceptii... sau mai bine zis SPER ca aerodina lenticulara a lui Coanda sa nu fie printre aceste exceptii :(
P.S.3: cat despre presupusa performanta de a urca la 10.000 de metri in 2 minute... nu pot infirma deoarece nu am vazut asa ceva.. dar nici nu pot sustine! (din aceleasi motive). Presupunand ca urcarea are loc cu viteza constanta... reiese totusi o viteza destul de mare... oricum nu stiu si nu-mi pot da cu parerea vizavi de o presupusa afirmatie :(
Aceasta postare a fost editata de MIG-29: 22 July 2004 - 07:39 PM