pompa apa
Postat 24 February 2009 - 08:12 PM
are cineva o idee de unde as putea procura o pompita de apa ? ( vreau sa o folosesc la un submarin pt balast)
eu m-am gandit la o pompita de stergator de parbriz dar nu am si posibilitatea de a da afara apa din rezervoare deoarece functioneaza numai intr-un sens (mie imi trebuie ceva stil cu pinioane pt a putea baga apa sau scoate)
as dorii ceva cat mai ieftin sau daca aveti idei cum as putea face acasa si ce mi-ar trebuii
sau daca aveti si alte idei despre cum as putea face schimbul de balast
eu am gasit ceva pe net dar sincer nu prea am inteles ce se intampla:D
http://www.youtube.com/watch?v=IvXXtxJ52w0...feature=related
bafta
Postat 24 February 2009 - 08:23 PM
Postat 26 February 2009 - 07:46 PM
Postat 26 February 2009 - 10:14 PM
Postat 27 February 2009 - 02:54 PM
liviu_vladut, la Feb 26 2009, 10:14 PM, a spus:
Asa este. Si in clipul ala tot asa era.
amd, tot pe acolo era si filmul asta: http://www.youtube.c...o_bDYCzMUA&NR=1 In partea dreapta ar trebui sa mai fie un tanc in care sa se comprime aerul din dreapta pistonului, cand pistonul se deplaseaza spre dreapta.
p.s. vezi ca sunt mai multe filme pe tema asta. e unul si cu o pompa dintr-o seringa.
Aceasta postare a fost editata de navigator: 27 February 2009 - 02:58 PM
Postat 27 February 2009 - 04:05 PM
aveti idee daca se poate face asa ceva la strung? si ce pinoane sa folosesc?
la ceva de genu ma refeream eu
http://www.youtube.com/watch?v=_HmRpSjpE6s...feature=related
bafta
Aceasta postare a fost editata de amd: 27 February 2009 - 04:10 PM
Postat 27 February 2009 - 06:45 PM
Ce vrei tu, e o varianta buna, asa cum ai presupus. Greu o sa gasesti ceva la 12V, cu roti dintate, daca nu-i de la o servodirectie de auto 1:1. Dar aia e prea mare si nu cred ca se pune.
Poti face ceva si in atelier, dar nu as recomanda. De regula se folosete modul mare (3-5), numar mic de dinti (depinde cum proiectezi pompa) si etansari cat poti de bune. Pana la urma esti limitat de diametrele nominale din instalatie...
Sfatul meu cel mai sincer e sa incerci o pompa peristaltica. Iti asigura si debit si etansare. Nu mai punem la socoteala ca ai mult mai multe sanse sa o realizezi practic, nefiind pretentioasa.
O alta solutie ar fi sa procuri un distribuitor la 12V, cu care sa modifici (sa schimbi intre ele) circuitele de admisie si evacuare si sa folosesti orice fel de pompa centrifugala de care esti multumit acum.
Ca sa revin la idee ori faci o pompa reversibila ori folosesti ceva la care sa poti schimba circuitele (admisie cu evacuare). Zic si eu... Si ca sa fiu si mai scurt, e perfect realizabil ce vrei sa faci.
Poti merge pe orice fel de complicatii mecanice. Pana la urma poti construi si o pompa cu biela-manivela (adica cilindru-piston) ca in mesajul cu seringa, doar ca actionata permanent, pana rezolvi problema cu volumul de apa necesar... In fond orice compresor e ca o mica seringa actionata dupa dorinta.
Telefon: 0721 385365
Postat 05 March 2009 - 09:17 PM
ma gandesc la un motor seria 400 pt pompa
alte pareri?
Fisiere atasate
-
3655_004_DFDC07E0.bmp (94.02K)
Number of downloads: 239
Postat 17 March 2009 - 06:45 PM
Mi se par abordabile sistemele de mai jos:
-doua pompe de spalat parbrizul. Una sa introduca si cealalta sa scoata apa din tanc.
-apa inta liber in tanc si o scoti cu aerul pastrat sub presiune int-o butelie.
-pompa peristaltica.
Aceasta postare a fost editata de dan_mitea: 17 March 2009 - 06:56 PM
Postat 19 March 2009 - 06:32 PM
O alta varianta ar fi o pompa electrica pentru combustibil:
http://www3.towerhobbies.com/cgi-bin/wti00...=LXVZ41&P=0
Daca stau si ma gandesc asa ar fi cel mai simplu...parerea mea.
Aceasta postare a fost editata de dan_mitea: 19 March 2009 - 06:32 PM
Postat 19 March 2009 - 07:05 PM
pompa aceea de combustibil este destul de acceptabila ca pret fata de altele pt racira motoarelor de la barcutele de nadit care ajung pe la 90 lei
ar mai fii o idee cu un minicompresor de la un tensiometru digital si sa ii fac reglarea balastului cu ajutorul aerului si as iesii mai ieftin
astept si alte pareri :D
bafta
Postat 19 March 2009 - 08:18 PM
2 bucati ar fi 50 ron .... cica e made in France si este exact acelasi model ca cel de la Botosani
Aceasta postare a fost editata de nch: 19 March 2009 - 08:22 PM
Bucuresti/Rahova