OOOOO...de 3 ori am citit ce ati scris voi aici, se pare ca am lipsit de la intrunire...si as vrea sa recuperez.
Sa va zic ce am gasit eu...odata referitor la torpiloarele de tip S, sau de mare larga, sau cum le-am gasit la francezi "torpiloare de mare inalta de 35 de metri", chit ca ele aveau 36, 5 metri, au mai fost comandate in acelasi timp chiar de Japonia si Rusia, japonezii le-au folosit cu succes in razboiul contra Rusiei...am pe undeva un desen al uneia, numai trebuie sa-l caut. Cat despre navele noastre din pozele atasate am observat ca cel putin 2 dintre torpiloare au un singur cos, nu doua, dupa cum arata planurile navelor, aici poate ma lamuriti voi...si dupa cum bine banui ca stiti, unul dintre torpiloare (Smeul) s-a scufundat la gurile dunarii, Stara Stambul in 1916, nu stiti nimic de o incercare de cercetare a epavei???
Cat despre salupele torpiloare, Soimul si Vulturul...se pare ca, cu 1 an inainte Italienii au comandat santiererelor Yarrow, exact acelasi tip de torpiloare de clasa a 2-a, si le-au denumit ca si noi (Soimul si Vulturul) dar in italiana, am gasit si poza unuia.
PS...referitor la poze, dupa cum stiti pe acest forum nu pot fi uploadate fotografii care au o marime mai mare de 500 Kbytes, ca atare e recomandat ca pozele care sunt facute sa fie facute cu un aparat la cea mai mare rezolutie, ca apoi cu un program de editare fotografii (Paint) sa fie micsorate la o rezolute acceptabila...oricum veti vedea ca, calitatea pozelor scade putin, si ramane destul de "mare". Si mai este o optiune care nu e conditionata de marime, si anume uploadarea pozei pe un site (photobucket.com) de exemplu si apoi copierea adresei fotografiei si introducerea (paste) a acesteia in casuta "insert image"...e a 7-a casuta, din randul al 2-lea, din fereastra de scriere mesaje...
Aceasta postare a fost editata de claudiu_ne: 30 May 2009 - 09:55 PM