Gyro mount amortizare superioara a vibratiilor
Postat 18 February 2009 - 01:13 AM
Se taie o rondea de 3-5mm
Apoi doua patratele de cauciuc dublu adeziv
Postat 18 February 2009 - 01:12 PM
Eu folosesc cu succes pentru GY401 aceeasi banda dublu adeziva din imaginile de mai sus, dar pusa in doua, trei straturi.
Aceeasi parere proasta despre banda cu care vine giro, acum o luna m-am trezit cu giroscopul aproape liber pe Raptor, de la vibratii. Banda pe care statea se rupsese aproape de tot. Prin urmare atentie...
Postat 18 February 2009 - 01:30 PM
morph, la Feb 18 2009, 11:45 AM, a spus:
A fost montat mai ingraba,dar nu este nici o problema,rezultate vizibile mai ales la gyro mai "amarate" cum am spus mai sus,oricum nici la cele bune nu strica.Gyro este un logi.........
Postat 18 February 2009 - 04:53 PM
Postat 19 February 2009 - 09:03 AM
Primus, la Feb 18 2009, 01:12 PM, a spus:
Eu folosesc cu succes pentru GY401 aceeasi banda dublu adeziva din imaginile de mai sus, dar pusa in doua, trei straturi.
Aceeasi parere proasta despre banda cu care vine giro, acum o luna m-am trezit cu giroscopul aproape liber pe Raptor, de la vibratii. Banda pe care statea se rupsese aproape de tot. Prin urmare atentie...
Sa vezi nenorocita de banda de la Art Tech. Aia nu se desprinde, in schimb, gyro aluneca pe ea http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/blink.gif . M-am trezit intr-o zi cu giroscopul cam la 15 grade de axa longitudinala. Cred ca am sa incerc si eu cu neoprenul.
Postat 10 March 2009 - 08:39 AM
Vibratiile acestea sunt chiar o problema majora? Gyrourile actuale au un senzor, de obicei SMD, care isi bazeaza functionarea pe efectul Coriolis intr-un semiconductor. Adica nu se misca nimic. Si toata problema vibratiilor se reduce la rezistenta lipiturilor de pe cablaj, acelasi regim de facto ca la un receptor sau un regulator.
Deci de unde obsesia?
--------------------
Modele: Robbe Pitts S12, GL-450C, Pelikan X-treme, Ripmax Bossanova 15cc, Raptor 620SE
R/C: Futaba FF9C 35MHz/Jeti Duplex 2.4GHz, ESU ECoS II
Postat 10 March 2009 - 01:33 PM
docmarius, la Mar 10 2009, 08:39 AM, a spus:
Vibratiile acestea sunt chiar o problema majora? Gyrourile actuale au un senzor, de obicei SMD, care isi bazeaza functionarea pe efectul Coriolis intr-un semiconductor. Adica nu se misca nimic. Si toata problema vibratiilor se reduce la rezistenta lipiturilor de pe cablaj, acelasi regim de facto ca la un receptor sau un regulator.
Deci de unde obsesia?
Daca citeai mai cu atentie postul,ai fi vazut ca il recomand pentru gyro low cost(piezo) dar e bun si pentru cele mai performante.Si daca inainte de a pune gaz pe foc,il faceai si-l probai?Nu dureaza decat 5min maxim.
Postat 12 March 2009 - 01:23 AM
Sau poate nu am avut vibratii suficiente...
In fine, voi sa veti dreptate, totul e sa vrei rezultatul. Placebo parca ii spune...
--------------------
Modele: Robbe Pitts S12, GL-450C, Pelikan X-treme, Ripmax Bossanova 15cc, Raptor 620SE
Postat 12 March 2009 - 08:47 AM
Cel putin pe gyro de e-sky de pe un HBK (decedat pina la urma), cu care m-am jucat in tot felul de combinatii nu s-a intamplat.
Doar ma gandesc ca inaltand gyro fata de axul cozii, miscarile in axul cozii, care nu ar trebui sesizate de gyro, isi cresc amplitudinea prin cresterea bratului parghiei formata de distanta suport-senzor gyro.
Ideal ar fi ca Gyro sa fie ingropat exact in centrul de masa al heli si inglobat in spuma.
Ma rog, speculez si eu :unsure:
O zi buna.
--------------------