Solarfilm+prostanac Combinatie letala
Postat 09 April 2004 - 07:25 AM
Mai la obiect....am stricat aproape 2 m de material ca sa impanzesc un amarat de ampenaj orizontal si tot nu a iesit ceva de doamne ajuta.. :lol: . Incalzirea s-a facut cu pheonul, dar daravela naibii cum il itindeam pe o parte cum se fleascaia pe partea cealalta...si stau eu si ma gandesc ..daca la un ampenaj de 30 de cm imi fura necesari 2m de material...la aripile acestui planor cu anvergura de 2.5 m..cat sfantu o sa mai stric :lol: asa ca va rog sa-mi sariti si mie in ajutor cu niste ponturi...sau daca este cineva care se pricepe bine la asa ceva, contra cost, cu materialele mele, sa ma scape de belea si sa mi le impanzeasca si mie... :lol:
THERE IS STILL HOPE (I hope)
Toate cele bune
Postat 09 April 2004 - 07:56 AM
Postat 09 April 2004 - 08:17 AM
Postat 09 April 2004 - 08:28 AM
Incepi cu a face teste pe o bucatica de solarFilm, cu fierul de calcat, si incerci sa il lipesti pe o bucata de lemn. Buuuunnnnn.... Apoi:
Lipesti solarfilmul pe conturul ampenajului/aripii, de la un capat la celalalt, pe lungime, eventual in puncte, cu fierul de calcat. Incerci sa intinzi cat ma bine materialul, care trebuie ca pe contur sa nu faca cute. Dupa ce ai fixat intradosul, de exemplu, in felul asta, continui cu fierul de calcat si faci lipitura continua pe tot conturul, apoi pe nervuri. Iti va fi de folos o manusa textila cu care sa presezi imediat dupa ce ai incalzit filmul. Merge si cu o bucata de tricou de bumbac , daca nu ai mansusa. Apoi iei tot invelisul la calcat, asa usor fara sa presezi si ai sa vezi ca imediat cum se raceste filmul se contracta si dispar cutele. Merge sa faci intinderea si cu fhoenul dar eu prefer tot fierul de calcat.
Inveleste separat intradosul si apoi extradosul. Nu uita sa lasi margine de cca 1 cm rasfranta peste margine peste care sa vii cun invelisul din partea cealalta. Adica de pe extrados pe intrados de exemplu.
Unele filme necesita si spray de contact, dar oricum asigura-te ca suprafata de contact este cat mai neteda.
Big
Aceasta postare a fost editata de Big: 09 April 2004 - 08:32 AM
Postat 09 April 2004 - 09:50 AM
Citeaza
Nu trebuie incalzit tare. Incearca sa pui mana pe el din cand in cand si cand nu poti tine dejtele mai mult de 1-2 secunde, e ok! Apoi faci testul de care zicea Big, ala cu bucata de lemn...
Postat 09 April 2004 - 11:02 AM
@ Vivi- sper sa nu fiu nevoit sa incerc fierul de mai mult de 10 ori...mie nu prea imi iese smecheria cu toatedegetele intregi..daramite cu ele gogonate.. :lol:
Postat 09 April 2004 - 11:18 AM
in rest bafta si sa il faci cat mai frumos. si inca un sfat. cand incepi cu impanzirea sa incepi dinspre spate spre fata. in acest fel foliile din tafa vor fi rasfrante peste cele din spate si nu se strica din cauza vantului cand zboara
si de asemenea pune culoare inchisa peste culoare deschisa ca altfel la imbinare ti se vede urat
red guy
Postat 09 April 2004 - 11:28 AM
ReD, la 9 Apr 2004, 11:18, a spus:
in rest bafta si sa il faci cat mai frumos. si inca un sfat. cand incepi cu impanzirea sa incepi dinspre spate spre fata. in acest fel foliile din tafa vor fi rasfrante peste cele din spate si nu se strica din cauza vantului cand zboara
si de asemenea pune culoare inchisa peste culoare deschisa ca altfel la imbinare ti se vede urat
red guy
S-a notat...da tu cam ce culori ai folosi...?ca Je se gandea la un alb cu galben...si ceva semne distinctive pe partea inferiara din ceva inchis la culoare ca sa imi dau si eu seama de pozitia lui cand zburataceste mai la limita vizibilitatii..
Postat 09 April 2004 - 12:52 PM
Big, la 9 Apr 2004, 12:00, a spus:
Big
Pai eu am presupus din start ca a formulat-o ca sa mai destinda putin atmosfera....nu prea ma vaz tuciuriu de la fum sarind intr-un picior de fericire ca se intinse plasticul cum tre' :lol: