Modelism - RHC Forum: Competitia Zece - 10 000 Euro pentru un avion de hartie!!! - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 4 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Competitia Zece - 10 000 Euro pentru un avion de hartie!!! Concurs organizat de ARCA pentru tinerii de pana in 16 ani

#61 Useril este offline   Eugen F. 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 182
  • Inregistrat: 24-November 04

Postat 28 February 2009 - 02:14 PM

Revin...

Constat, cu oarecare surprindere, ca unele postari din acest topic au... "disparut".
Supsese cineva ca, citez din memorie: "daca exista 200 de participanti premiul se sustine din taxa, iar organizatorul ramane cu "imaginea".
Cum traim in Romania, imi permit sa intreb: Daca se inscriu 10.000 de participanti?
10.000 x 50 (taxa) = 500.000 (lei-euro-dolari)
50.0000 - 10.000 (premiul) = 490.000 (profit ?)

Sper sa n-am dreptate, la fel cum sper ca moderatorii acestui forum sa nu mai stearga acele postari care contesta/critica ideea. Idee, de altfel, extrem de laudabila.
:) Pana la proba contrarie...

Aceasta postare a fost editata de Eugen F.: 28 February 2009 - 02:22 PM

Eugen Fomino
0

#62 Useril este offline   SILVIU66 

• Site Admin
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Admin
  • Postari: 6866
  • Inregistrat: 03-February 04
  • Interests:Flying

Postat 28 February 2009 - 03:19 PM

esti convins ca ai postat pe ACEST forum postul de care vorbesti?
eu am citit acel post pe alte forumuri....oricum o sa sap sa vad daca ai postat aici si cine a sters!
flying is my life...
0

#63 Useril este offline   Eugen F. 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 28 February 2009 - 03:29 PM

Vezi postareaSILVIU66, la Feb 28 2009, 03:19 PM, a spus:

esti convins ca ai postat pe ACEST forum postul de care vorbesti?
eu am citit acel post pe alte forumuri....oricum o sa sap sa vad daca ai postat aici si cine a sters!

Nu este vorba de postarile mele.
Cineva, nu mai stiu cine, a spus aici ca (citat din memorie): "daca exista 200 de participanti premiul se sustine din taxa, iar organizatorul ramane cu "imaginea".
Postul acela, pe care am vrut sa-l citez, nu-l mai gasesc. La asta ma refeream...

Aceasta postare a fost editata de Eugen F.: 28 February 2009 - 03:30 PM

Eugen Fomino
0

#64 Useril este offline   the rc boy 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 184
  • Inregistrat: 10-January 09
  • Interests:Robotica

Postat 28 February 2009 - 06:43 PM

Vezi postareaEugen F., la Feb 28 2009, 02:42 PM, a spus:

Mda... Atunci o sa vin cu un aparat de zbor aerodinamic, sustinut si de principiul lui Arhimede. In regulament nu se specifica ca n-as avea voie. Dar nu asta e problema....

Eu vin cu urmatoarea problema strict tehnica - parerea mea:

Se dau doua aeromodele cu caracteristici strict identice pana la a N-a zecimala.
Acestea vor evolua intr-o atmosfera strict identica, cu parametrii strict identici pana la a N-a zecimala.
Un aeromodel va fi lansat de un copil de 8 ani, 1,30 m inaltime si 40 Kg.
Celalalt va fi lansat de un adolescent de 16 ani, 1,70 m, si 95 Kg.
Se cere sa se afle care aeromodel va zbura mai mult si de ce.
Cei care stiu, vor intelege ce vreau sa zic. Pentru ceilalti, e vorba de un parametru numit finete aerodinamica.

In plus, eu as schimba "premiul". In loc de cei zece mii de lei-euro-dolari - de care tata/tutorele o sa-si cumpere masina sau o sa-si puna termopane - sa zicem... o bursa de studii...

Gresesc cu ceva?

si o bursa ar fi o idee laudabila.......dar spre exemplu......eu de astia 10000 euro as construi un robot si as putea sa particip la o competitie in desert in america.....deci fiecare cum il avantajeaza...........nu ar trebui sa se mearga pe ideeaca daca ai castigat si esti minor bani vor merge automat la parinti care trebuie pe deasupra sa-si asume bani in "contu personal" De altfel competitia asta chiar e singura posibilitate sa obtin finantare pentru cea din America.....

CAT DESPRE CE ZICEAI MAI SUS.....clar echipele vor fi alese strategic de participanti.....
EMAIL : robopitorg@gmail.com
0741336735
0

#65 Useril este offline   Eugen F. 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 01 March 2009 - 02:50 AM

Motivul (care sunt :rolleyes:) pentru care eu sunt Gica-contra, este ca un lucru teoretic laudabil ajunge sa fie facut practic romaneste. Si asta gratis sau gratuit.

Daca nu am sau nu-mi permit sa cheltui 50 de euro, nu pot participa. Varsta maxima? Cine crede ca protestele au aparut din prea mult "elan creator" se cam insala. E vorba de impartit banii. Sau pielea ursului din padure. Ca de... gandim nemteste da' ne comportam romaneste!

Cum sunt asigurate sanse egale pentru toti participantii? S-au gandit organizatorii cum vor face - tehnic - cronometrarea zborului? Manual? Adica omu' cu cronometru' in mana... Adica mai mult ca sigur erori mai mari sau mai mici, intentionate sau nu...

Ce se intampla daca aparatul vizibil neperformant prinde un vant favorabil si o ascendenta de 20 m/s iar aparatul vizibil performant prinde vant in rafale, "vartejuri" si curenti descendenti? Cine naiba crede ca singurul parametru meteo important e numai vantul?

Din ce, sau de ce zboara un planor? Din cata aerodinamica stiu, am formulat o "problema" care numai de la "sanse egale" nu pleaca.
Si daca sapati mai adanc in regulament, se mai gasesc inca n chestii lasate in coada de peste.

Aceasta postare a fost editata de Eugen F.: 01 March 2009 - 02:57 AM

Eugen Fomino
0

#66 Useril este offline   CamilBM 

• ex BIGfoot
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1013
  • Inregistrat: 02-April 08
  • Interests:UAV/F3A/JET/3D/1:1

Postat 01 March 2009 - 11:25 AM

Sunt un pic de acord cu Eugen F ... Nu mai bine daca ati gasi un hangar inalt si acolo sa se petreaca competitia , aeromodelele fiind aruncate din apropierea tavanului si masurata distanta care o parcurge modelul dar in acest caz avantaju aeromodelelor care se auto balanseaza (nu stiu termenul concret) dispare ... cumva trebuie facut sa dispara factorul "natura" sau cel putin sa se atenueze ...
Fly to live
Live to fly

Futaba 8FGS, HK 6CH, EM Yak 54 2.2m TGY50, Miss Wind S 50E, Swallow 90 RCGF20, Sukhoi S29 50E V2, TG L-39 EDF90, FG L-39 EDF70, Click, Click C, Sultimate, Elipsia, Bicut V1, Quad 50cm, Radina DLG Stignas, , Heli 450 V2, Funjet.
0

#67 Useril este offline   cyrus 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 211
  • Inregistrat: 17-March 06
  • Interests:Modelism,masini cu abur,prelucrarea lemnului,vw golf 1

Postat 01 March 2009 - 05:12 PM

Agentia spatiala japoneza (JAXA) a aprobat un proiect experimental care vizeaza lansarea unui avion de hartie de pe Statia Spatiala Internationala (ISS) pentru a studia traiectoria acestuia in vederea conceperii unor noi vehicule spatiale, informeaza AFP.
Potrivit JAXA, prototipuri de avioane din hartie, pliata astfel incat sa semene cu o naveta spatiala americana, au rezistat unor teste efectuate, in ianuarie, intr-un aparat hipersonic de suflat aer, de la Universitatea din Tokyo.
Avioanele din hartie speciala, cu o lungime de sapte centimetri si o latime de doi centimetri, au rezistat unor viteze de 7 Mach (de sapte ori viteza sunetului) si unor temperaturi de 200 de grade Celsius, a indicat Asociatia japoneza de avioane origami (arta traditionala japoneza care consta in realizarea de obiecte prin plierea unor foi de hartie), care a propus experimentul Agentiei spatiale.
Conditiile sunt apropiate celor cu care se confrunta navetele spatiale la intrarea in atmosfera terestra. Experimentul a fost un succes, gratie unui tip de hartie vitrificata si tratata chimic pentru a rezista unor temperaturi extreme, a precizat asociatia.
"Chiar si dupa acest tratament, hartia isi conserva proprietatile si poate fi utilizata pentru origami", a explicat Shinji Suzuki, profesor la departamentul de aeronautica din cadrul Universitatii din Tokyo.
"Avionul de hartie ne va oferi, la intoarcerea din spatiu, idei pentru conceperea unor noi vehicule spatiale", a spus acesta.
Proiectul urmeaza sa fie realizat in urmatorii trei ani.
"Problema cea mai importanta este ca nu putem prevedea locul in care va ateriza avionul, daca va reveni pe Pamant, pentru ca va fi dus de vant imediat ce va intra in troposfera", a spus Suzuki.
Potrivit acestuia, JAXA ar putea sa ataseze avionului un minitransmitator sau pur si simplu sa scrie pe el, in mai multe limbi straine, textul "va rugam sa ne anuntati daca ati gasit acest avion".

Sursa: MEDIAFAX
0

#68 Useril este offline   cyrus 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 01 March 2009 - 05:14 PM

In viitor, avioanele si autoturismele ar putea fi realizate din hartie. “Buckypaper” este un material asemanator hartiei, insa de 500 de ori mai rezistent decat otelul. Avand si o greutate de 10 ori mai mica decat acesta, conglomeratul ar putea revolutiona industria aeronautica, dar si pe cea auto.

''Buckypaper'' ajunge la nivelul ridicat de rezistenta prin comasarea mai multor straturi de carbon pana la formarea unui compozit. Hartia-minune este compusa din nanotuburi de carbon, de 50.000 de ori mai subtiri decat firul de par uman. Rezistenta ridicata a materialului este data de numarul foarte mare al nanotuburilor din compozitia sa.

Accidentul stiintific ce a condus la descoperirea ''buckypaper'' s-a manifestat tocmai in spatiu, in anul 1985. Atunci, cercetatorul britanic Harry Kroto s-a alaturat echipei de la Universitatea Rice pentru efectuarea unui experiment menit sa recreeze conditiile care exista intr-o stea. In timpul experimentului savantii au dat peste un element surpiza: o molecula cu 60 de atomi de carbon, sub forma unei mingi de fotbal, Aceasta devenea cea de-a treia forma de carbon pur existenta, dupa grafit si diamant.

Pentru ca descoperirea ii amintea de domurile geodezice promovate de arhitectul Buckminster Fuller, cercetatorul Harry Kroto a decis sa boteze moleculele ''buckyballs''. Descoperirea surprinzatoare i-a adus lui Kroto si celor doi colegi ai sai premiul Nobel pentru Chimie, in 1996.

Datorita proprietatilor sale unice, “buckypaper” ar putea avea aplicatii in realizarea si imbunatatirea multe inventii si dispozitive. Pentru moment insa, materialul poate fi produs doar la o fractiune din potentialul sau real, in cantitati mici si la preturi foarte ridicate.

Sursa:DailyMail
0

#69 Useril este offline   cyrus 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 01 March 2009 - 05:17 PM

http://www.descopera.ro/dnews/3442306-avio...rtieAproximativ 200 de participanti s-au reunit in cadrul intrecerii desemnate sa aleaga cel mai bun avion de hartie din cadrul Public Art Fund’s New Millenium Paper Airplane din New York. Scopul final al acesteia este acela de a crea deja prototipul avionului viitorului, care va fi realizat din hartie tratata special.

Participantii, in marea lor majoritate ingineri de aviatie, fizicieni si designeri, alaturi de un numar mare de amatori, s-au intalnit pentru a testa performantele de zbor ale modelelor personale de avioane de hartie. Regulile au fost simple: fiecare avion de hartie trebuia sa aiba o lungime de maxim 21 de centimetri si o anvergura de cel mult 28 centimetri.
Competitia a fost organizata de Klara Hobza, o artista inspirata de concursul organizat de prestigiosa publicatie Scientific American in urma cu peste 40 de ani.

Cele mai mari companii aviatice si-au trimis reprezentantii pentru a superviza concursul, acestia declarand ca avionele viitorului vor fi construite partial din hartie tratata special.

Sursa : Scientific American
0

#70 Useril este offline   Skyspy 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1501
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 01 March 2009 - 08:41 PM

@ cyrus-multumim de "luminarea" cu privire la noile materiale hi-tec insa presupunand ca un nepot de-a lui Becali poa sa faca rost de o asemenea hartie si sa-si faca un avion nu va fi admis la competitia zece.Pentru ca daca citesti regulamentul sant admise numai hartii pe baza de celuloza.

In ce priveste team-ul care se va inscrie sant sigur ca nu copilul de 10-18 ani va face pana la urma modelul,ci tutorele pentru ca la o asemenea varsta frageda nu dispui de cunostinte necesare de rezistenta a materialeleor,tennici in constructii aeronautice si alte maruntisuri importante.
@ eugen f-nimeni nu-ti zice sa arunci modelul la orizontala sau cu botul in jos,poti sa-l arunci si in sus si atunci dispare diferenta minima de inaltime.Eu am fost "inculpatul" care a facut remarca la nr. de participanti dar nu mi-a fost sters postul.Il gasesti la pagina a doua.
A dracului dom-le cum se extinde si poluarea asta.
Deunazi desfac o conserva de sardine inauntru plin de ulei si pesti morti.
0

#71 Useril este offline   Intruder 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 256
  • Inregistrat: 04-June 03

Postat 04 March 2009 - 03:56 PM

Eu zic ca regulamentul e destul de clar. Poti folosi orice hartie (atata timp cat este hartie, carton. adica nimic cu insertii, laminari etc.). Poti folosi orice adeziv atata timp cat lipesti cu el. nu lacuiri etc.
Orice alt material... aka sfoara, lemn, orice ar mai fi te scoate din lupta.

Ce nu mi-e clar e ce se intampla daca laminez eu hartia. Adica lipesc hartii intre ele... obtin la urma urmei un composit rasina-hartie. Pot spune ca adezivul l-am folosit numai pentru imbinarea hartiilor... in acelasi timp organizatorii pot spune ca am folosit hartie "masluita". Deci ar trebui niste explicatii mai pe larg cred...

adaugare:
in ceea ce priveste conditiile de lansare... greu de stabilizat situatia. E ca la concursuri... cel mai bun si in acelasi timp baftos castiga :rolleyes: .

Aceasta postare a fost editata de Intruder: 04 March 2009 - 04:08 PM

0

#72 Useril este offline   Eugen F. 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 04 March 2009 - 04:24 PM

Vezi postareaSkyspy, la Mar 1 2009, 08:41 PM, a spus:

@ eugen f-nimeni nu-ti zice sa arunci modelul la orizontala sau cu botul in jos,poti sa-l arunci si in sus si atunci dispare diferenta minima de inaltime.Eu am fost "inculpatul" care a facut remarca la nr. de participanti dar nu mi-a fost sters postul.Il gasesti la pagina a doua.

Incercam sa scot in evidenta diferenta de forta a aruncarii si inaltimea initiala de la care se face lansarea.
Cand am postat, din motive necunoscute, nu-mi apareau multe posturi. Computerul de acasa se pare ca are buba...
Eugen Fomino
0

#73 Useril este offline   Georgiana 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 23
  • Inregistrat: 06-February 09

Postat 09 March 2009 - 08:30 AM

Stimati domni,

In ceea ce priveste taxa de inscriere, asa cum s-a specificat in regulament, este impusa pentru ca trebuie sa fim siguri ca participantul depune eforturi sa concureze. Daca nu am impune taxa de participare, ne-am putea trezi cu multi tineri cu un avion de hartie in mana, facut cu o seara inainte, care or sa spuna: "Hai sa imi incerc si eu norocul, ce am de pierdut? Poate castig 10000 Euro!". Acesta este cel mai important motiv pentru care am impus taxa de inscriere.
In ceea ce priveste profitul, precum si calculele d-voastra, consider ca lucrurile nu sunt chiar asa la prima vedere.
Taxa de inscriere de 50 Euro nu este "profitul organizatorului". ARCA trebuie sa trimita echipelor documentele de participare la semnat, emblemele, CD-uri de si materiale informative. Asta presupune taxe postale. Pentru a realiza aceste materiale, persoane din cadrul ARCA se ocupa de asa ceva. Acesti oameni sunt platiti. Organizarea inseamna alti bani. Trebuiesc platiti arbitrii, juriul. Cazarea arbitrilor, a juriului. Pentru popularizarea competitiei pe parcursul anului, organizatorii se vor deplasa la centrele de media. Trebuie realizata si actualizata o pagina de internet. Persoane de la ARCA vorbesc cu tinerii pe forumuri. Deci, pentru a organiza un asemenea concurs, nu inseamna sa dai o suma de bani si gata. Trebuie sa il si "organizezi".
In competitia Google Lunar X Prize, la care participam si noi, taxa de participare este de 10.000$, dar va creste in urmatorii ani pana la 100.000$. Nici chiar in acest caz organizatorii nu scot profit.
In ceea ce priveste "imaginea", de aceasta probabil ca ARCA va beneficia. Cred insa ca este un lucru normal sa faci ceva iesit din cotidian si sa atragi atentia.
Daca se vor inscrie 10000 de participanti, dupa cum ati sugerat, atunci vom avea o problema foarte mare pentru ca nu stiu daca vom putea organiza concursul. Este o observatie pertinenta. La urmatoarea rectificare de regulament, inainte de inceperea concursului, ne vom gandi sa impunem o limitare a numarului de participanti, sau o crestere a taxei de inscriere, de la un anumit numar de participanti, asa cum fac si cei de la Google.
Consider ca banuiala d-voastra conform careia Competitia Zece ar putea fi o "inselatorie" este justificata, intr-o tara in care furtul este sustinut la cel mai inalt nivel. Cu toate astea, fac un apel la intelepciunea d-voastra si va intreb: As putea sa risc numele si reputatia ARCA, obtinuta in 10 ani de mari eforturi, pe plan international si national, inseland niste tineri?" Daca voiam sa fac asta nu mai stateam in Romania sa vad cum se duce totul de rapa. Puteam sa mut echipa in SUA din 2006, dar nu am facut-o.
Deci, sfatul meu este sa veniti la competitie, sa concurati, sa depuneti eforturi, sa lucrati cu parintii vostri, sa redescoperiti valorile familiei in scop educational si in primul rand sa invatati, pentru ca asta nu o sa va faca niciodata destepti...o sa va determine sa aveti principii morale solide. Asta ne lipseste cel mai mult astazi.
Profesorul meu de modelism de la Rm. Valcea, d-l Tarca ne-a spus prin 1995: "Datoria modelismului si a mea nu este de a va invata sa deveniti buni profesionisti, este aceea de a forma oameni."

Cu stima,
Popescu Dumitru
Presedinte ARCA
0

#74 Useril este offline   the rc boy 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 184
  • Inregistrat: 10-January 09
  • Interests:Robotica

Postat 12 March 2009 - 07:21 PM

"Datoria modelismului si a mea nu este de a va invata sa deveniti buni profesionisti, este aceea de a forma oameni."

asta imi aduce aminte de ce sunt modelist...

off topic:testele ARCA se fac la rm valcea......?!?!?!?!???????

se poate mai multe detalii..eventual pm............multumesc

Aceasta postare a fost editata de the rc boy: 12 March 2009 - 07:21 PM

EMAIL : robopitorg@gmail.com
0741336735
0

#75 Useril este offline   Georgiana 

• Incepator
  • PipPip

Postat 13 March 2009 - 09:11 AM

Vezi postareathe rc boy, la Mar 12 2009, 07:21 PM, a spus:

"Datoria modelismului si a mea nu este de a va invata sa deveniti buni profesionisti, este aceea de a forma oameni."

asta imi aduce aminte de ce sunt modelist...

off topic:testele ARCA se fac la rm valcea......?!?!?!?!???????

se poate mai multe detalii..eventual pm............multumesc

Depinde la care teste te referi: testele de motor de racheta sau testele ce tin de CompetitiaZece?
In ambele cazuri testele se tin la Ramnicu Valcea.
http://www.arcaspace...tal/ro/home.htm
0

#76 Useril este offline   Georgiana 

• Incepator
  • PipPip

Postat 19 May 2009 - 10:47 AM

Buna,

S-a stabilit locatia la care va avea loc Competitia Zece.
Aceasta este la Malul Alb, Rm Valcea
Pentru mai multe informatii puteti sa urmariti filmuletul pus pe site-ul nostru:
http://www.competiti...ro/ro/acasa.htm

Va multumesc
Georgiana
0

#77 Useril este offline   Georgiana 

• Incepator
  • PipPip

Postat 21 May 2009 - 11:32 AM

21 Mai 2009
Regulamentul a fost completat cu noi informatii.
Pentru cei interesati, puteti sa accesati pagina :
http://www.competiti.../regulament.htm
0

#78 Useril este offline   Georgiana 

• Incepator
  • PipPip

Postat 01 June 2009 - 12:00 PM

AU INCEPUT INSCRIERILE!!!!!

Pentru a inscrie o echipa in Competitia ZECE trimiteti un e-mail la contact@competitiazece.ro si veti primi documentatia necesara inscrierii:

- formular de inscriere
- regulamentul Competitiei ZECE
- datele necesare pentru achitarea taxei de inscriere

Echipele vor fi listate pe site-ul Competitiei Zece si in comunicatele de presa in ordinea inscrierii in competitie.

Georgiana
echipa ARCA
0

#79 Useril este offline   dan_mitea 

• nick anterior:Se poate si asa
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 9330
  • Inregistrat: 26-October 03

Postat 13 November 2009 - 02:14 PM

S-au terminat inscrierile? Cand va fi concursul?
0

#80 Useril este offline   Zen 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1185
  • Inregistrat: 14-January 09

Postat 21 April 2010 - 05:03 PM

In primul rand vreau sa stiu daca deadline-ul la inscrieri ramane 1 mai 2010 chiar daca competitia a fost amanata pentru iunie 2011.
It's difficult to make things simple!
0

#81 Useril este offline   Zen 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 21 April 2010 - 07:33 PM

In al 2-lea rand trebuie lamurite cateva lucruri.

1.Poate fi folosit carton de genul celui folosit la cutii?(3 straturi,din care cel din mijloc este ondulat si confera rezistenta)

2.Hartia poate fi imbibata cu lipici si uscata?

3.Vopseaua este obligatorie? (exceptand sigla ARCA)

4.Dupa parerea mea ar trebui specificat unghiul aproximativ al pantei pentru ca este un aspect foarte sensibil. De exemplu 2 planoare care au un "unghi de cadere" apropiat pot fi distantate de MULTE secunde de zbor daca acest unghi este apropiat de cel al pantei.

5.Pe langa provocarea inginereasca de a realiza ceva performant din ceva simplu se adauga si provocarea strategica - factorul care spun eu ca va face diferenta(sau norocul? :) ) pentru ca exista diverse metode de abordare in vederea atingerii unui timp mare si lasa destul loc de speculat.
Zic si eu poate cineva chiar are "curajul" sa vina cu un avion ca cel de jos facut in mai putin de 5min si nu stiu cate planoare (comerciale chiar) din elapor/arcel/plastic ii pot depasi performanta.

Este o mare diferenta intre un avion care scoate timp bun doar fiindca are avantajul inaltimii si un planor intradevar eficient dar care nu poate fi lansat la fel din motive lesne de inteles.

=> 6.Problema cred ca ar putea fi rezolvata prin punerea la dispozitie de catre organizatori a unei catapulte care sa limiteze unghiul de lansare pana la un unghi rezonabil,in rest participantul isi alege directia si tensiunea aplicata(viteza de lansare).

Sper ca nu v-am plictisit :)
0

#82 Useril este offline   stiganas 

• MEGA Membru
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 8326
  • Inregistrat: 25-September 06

Postat 21 April 2010 - 08:06 PM

Taticul avioanelor de hartie:

Paper Airplane Guinness Record(Takuo Toda)
http://www.youtube.com/watch?v=RwaS7gkgaKM...feature=related

cand am vazut prima oara clipul am ramas cu gura cascata.

din wikipedia:
Takuo Toda, who is an engineer and president of the Japan origami aeroplane association[3], set a new record for longest paper airplane flight at a competition in Hiroshima Prefecture in April 2009.[4] His record flight topped Blackburn's by 0.3 seconds. He folded his plane, measuring approximately 10 cm in length, from a single sheet of paper, though his plane in this attempt included cellophane tape.[3]

In December, 2009, Toda achieved a 27.1 second record for a plane (10 cm in length) made with nothing but one sheet of paper, no scissors or glue or tape. The record was set in a Japan Air Lines hangar at Tokyo's Haneda airport. Toda's goal is to break the 30-second mark.[3]

si un alt unghi:
http://www.youtube.com/watch?v=1BNXfvbV-uY...feature=channel

Stefan
0

#83 Useril este offline   dan_mitea 

• PipPipPipPipPipPipPip

Postat 12 August 2010 - 01:02 PM

Up.
0

#84 Useril este offline   SILVIU66 

• Site Admin
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 12 August 2010 - 01:44 PM

UP ce?
La ce te asteptai?
Sa se tina concursul? Sa se lanseze Helen?
flying is my life...
0

#85 Useril este offline   dan_mitea 

• PipPipPipPipPipPipPip

Postat 12 August 2010 - 06:11 PM

Credeam ca, macar aici, sa fie seriosi. Scuze pentru credulitate.

PS. Profesional ar fi fost sa anunte daca s-a renuntat la idee. Daca sunt si alti credului care se mai si pregatesc?

Aceasta postare a fost editata de dan_mitea: 12 August 2010 - 06:13 PM

0

#86 Useril este offline   Zen 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 12 August 2010 - 09:04 PM

Vezi postareadan_mitea, la Aug 12 2010, 07:11 PM, a spus:

Credeam ca, macar aici, sa fie seriosi. Scuze pentru credulitate.

PS. Profesional ar fi fost sa anunte daca s-a renuntat la idee. Daca sunt si alti credului care se mai si pregatesc?

"ARCA a decis amanarea Competitia Zece pentru anul 2011
La baza acestei decizii au stat urmatoarele:
1. Amanarea lansarii rachetei Helen, din noiembrie 2009, pentru perioada mai-iunie 2010, acest lucru, conducand la indisponibilitatea unei mari parti din echipa ARCA pentru perioada de desfasurare a Competitiei Zece.
2. Amanarea lansarii a facut ca membrii echipei sa-si concentreze eforturile pentru noua lansare. Astfel, eforturile de mediatizare ale Competitiei Zece au fost reduse la minimum in aceasta perioada."

0

#87 Useril este offline   dan_mitea 

• PipPipPipPipPipPipPip

Postat 13 August 2010 - 02:17 AM

Nu stiu de unde ai citat, dar eu, in paranoia mea, consider normal, ca domnisoara Giorgiana, care a deschis acest topic, tot aici, sa anunte si modificarile. Daca asa a facut, imi cer scuze anticipat.
0

#88 Useril este offline   SILVIU66 

• Site Admin
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 13 August 2010 - 05:19 AM

Vezi postareaZen, la Aug 12 2010, 10:04 PM, a spus:

"ARCA a decis amanarea Competitia Zece pentru anul 2011
La baza acestei decizii au stat urmatoarele:
1. Amanarea lansarii rachetei Helen, din noiembrie 2009, pentru perioada mai-iunie 2010, acest lucru, conducand la indisponibilitatea unei mari parti din echipa ARCA pentru perioada de desfasurare a Competitiei Zece.
2. Amanarea lansarii a facut ca membrii echipei sa-si concentreze eforturile pentru noua lansare. Astfel, eforturile de mediatizare ale Competitiei Zece au fost reduse la minimum in aceasta perioada."

Stim si noi sa citim la ei pe pagina.....numai ca eu personal m-am saturat de abureli !!
In 2011 o sa mute competitia in 2012,pentru ca o sa fie concentrati sa lanseze Helen 3-4-5,sponsorii au inceput sa fuga tare cand aud de ei...ceea ce nu cred ca o sa dea ei din buzunar 10.000 de euro...
Mai vorbim peste un an,ok?
flying is my life...
0

#89 Useril este offline   beamrider 

• Incepator
  • PipPip
  • Inregistrat: 16-October 10

Postat 22 October 2010 - 06:51 PM

Tocmai au anuntat programul pina in 2015. Vom avea trei filme cu ARCA. Primul in 2011 apoi 2013 si la final 2015.

"Prima productie va fi lansata in vara anului 2011 si va avea drept punct central lansarea rachetei Helen.
Cel de-al doilea film, va fi o intoarcere in timp si se va concentra asupra infiintarii ARCA si a dificultatilor inceputului, care a culminat cu lansarea rachetei Demonstrator 2B, din Poligonul Fortelor Aeriene de la Capu Midia. Acest film va fi lansat, cel mai probabil, in vara anului 2013.
Ultima parte a seriei va cuprinde activitatea ARCA de dupa lansarea rachetei Helen si eforturile echipei de a castiga Competitia Google Lunar X Prize. Productia va fi finalizata, probabil, in vara anului 2015.
Detalii despre productie, parteneri media, distributie, regie, coloana sonora, etc, vor fi facute publice in primavara lui 2011, o data cu difuzarea unui video trailer."

Sursa: https://www.arcaspace.com/?p=65

Aceasta postare a fost editata de beamrider: 22 October 2010 - 06:54 PM

0

#90 Useril este offline   Maverick 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 719
  • Inregistrat: 10-October 08

Postat 24 October 2010 - 08:33 PM

Si care e legatura cu Zece?
Both optimists and pessimists contribute to our society. The optimist invented the airplane and the pessimist the parachute. ~Gil Stern

If you can't fix it with a hammer you have an electrical problem.
0

Arata acest topic

• 4 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

31 useri citesc topicul
0 membri, 31 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

913Creative.ro