Modelism - RHC Forum: Competitia Zece - 10 000 Euro pentru un avion de hartie!!! - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 4 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »

Competitia Zece - 10 000 Euro pentru un avion de hartie!!! Concurs organizat de ARCA pentru tinerii de pana in 16 ani

#1 Useril este offline   Georgiana 

• Incepator
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 23
  • Inregistrat: 06-February 09

Postat 06 February 2009 - 11:01 AM

10 000 Euro pentru un avion de hartie

Asociatia Romana pentru Cosmonautica si Aeronautica - ARCA ofera un premiu de 10 000 € pentru realizarea unui aeromodel planor construit exclusiv din hartie si/sau carton si adeziv.
Pentru a castiga premiul ZECE, o echipa ai carei membrii au varsta de pana la 16 ani, impreuna cu un insotitor adult, trebuie sa proiecteze, sa construiasca si sa lanseze în cadrul sesiunilor de zbor, aeromodelul planor.
Sesiunile de zbor vor fi organizate de ARCA pâna la data de 17 iunie 2010. Competitia va fi câstigata de echipa al carei aparat de zbor va pluti cel mai mult timp in aer.
Competitia ZECE are caracter educational si comemoreaza 100 de ani de la primul zbor efectuat in tara de un roman, Aurel Vlaicu, cu un aparat romanesc.
Competiţia ZECE pune preţ pe dorinţa de a învăţa, de a realiza efort fizic şi de a genera creativitate. Cei care vor face aceste lucruri vor deveni modele pentru cei din jur, iar cel mai bun va fi recompensat.
Reformele eşuate din învăţământ, problemele din familiile româneşti generate de sărăcie, influenţa discutabilă a mass-media din ultimii 20 de ani, au dus la scăderea substanţială a nivelului de pregătire a tinerilor, precum şi la diminuarea dorinţei acestora de a învăţa. Ca o consecinţă, deja traversăm o criză morală acută. Aceasta nu va putea fi depăşită decât prin educaţie. Dorim să demonstrăm tinerilor că unicul element stimulator al societăţii noastre actuale, câştigul financiar, poate fi obţinut şi altfel decât prin formele cel mai des întâlnite în România, acelea care se sprijină pe non-valoare.

Ca o recunoastere, aparatul care va castiga Competitia ZECE, impreuna cu fotografii ale echipei castigatoare vor fi expuse permanent la Muzeul Aviatiei Romane, alaturi de creatiile pionierilor aviatiei.

Site: www.competitiazece.ro, www.arcaspace.ro
Forum: www.competitiazece.forumz.ro
Blog: www.competitiazece.blogspot.com
0

#2 Useril este offline   GST 7.7 

• Sky isn't the limit
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1074
  • Inregistrat: 13-August 07
  • Interests:Programare, IT, Modelism

Postat 06 February 2009 - 03:05 PM

Aeromodelul din hartie trebuie sa aibe si comenzi r/c?
Se impune vro marime?
Cum va zbura? Aruncat cu mana, tractat si lasat sa planeze? Mai multe detali, daca am 16 ani si 7 luni pot participa?
The GST 7.7 is over 30% larger than a Revo 3.3. Park the GST 7.7 next to a Savage, and the Savage doesn't look so tough anymore.

VISTA = Virus Inside Switch to Apple
0

#3 Useril este offline   Georgiana 

• Incepator
  • PipPip

Postat 06 February 2009 - 03:16 PM

Aparatul de zbor

1 Dimensiunile aparatului de zbor
Aparatul de zbor poate avea orice dimensiune (lungime, anvergura a aripilor, înaltime).
2 Geometria aparatului de zbor
Aparatul de zbor poate avea orice forma.
3 Greutatea aparatului de zbor
Aparatul de zbor poate avea orice greutate.
4 Materiale folosite
Pentru constructia unui planor se accepta doar patru tipuri de materiale:
A. Hârtie - realizata exclusiv din celuloza. Nu se accepta hârtie cu insertii de plastic, rasini, etc.
B. Carton – realizat exclusiv din celuloza. Nu se accepta carton cu insertii de plastic, rasini, etc.
C. Orice tip de adeziv, care va fi folosit exclusiv pentru a lipi sau impregna hârtia.
D. Vopsea de orice fel. Vopseaua va fi folosita exclusiv pentru colorarea suprafetei exterioare a structurii.
Nu se accepta pentru centrare nici un fel de materiale, în afara celor specificate mai sus.
5 Mijloace de lansare si zbor
Planorul trebuie lansat din mâna, de catre persoana cu vârsta de pâna la 16 ani, fara alt ajutor uman sau mecanic extern, aparatul urmând sa evolueze în zbor independent, fara interventie umana sau mecanica externa. Nu sunt acceptate mijloace aditionale pentru sprijinul lansarii sau zborului: catapulte, sfori, prastii, motoare de cauciuc, electrice, termice, etc. Planorul poate fi lansat în orice directie doreste competitorul, fie stând pe loc, fie din mers sau alergare.
6 Dispozitive de comanda
Dispozitive de comanda a aparatului (eleroane, directii, profundoare, flapsuri, etc) sunt permise. Acestea trebuie realizate exclusiv din materialele descrise la punctul 2.4. Aceste dispozitive de comanda se regleaza de la sol, înaintea zborului. Nu sunt permise interventii ale concurentilor asupra dispozitivelor de comanda în timpul zborului, prin dispozitive precum: servomecanisme, telecomenzi, etc.

Daca ai depasit 16 ani din pacate nu mai poti participa. In orice caz daca vor fi cereri sa modificam limita de varsta, o vom modifica. Promit sa te anunt la timp.
Pentru mai multe informatii intra la http://www.competiti.../regulament.htm unde vei gasi tot regulamentul concursului
0

#4 Useril este offline   GST 7.7 

• Sky isn't the limit
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 06 February 2009 - 03:26 PM

Ok multumesc frumos de raspunsuri, daca se va modifica varsta sa ma anunti chiar miar placea sa particip la un asemenea concurs :)
The GST 7.7 is over 30% larger than a Revo 3.3. Park the GST 7.7 next to a Savage, and the Savage doesn't look so tough anymore.

0

#5 Useril este offline   Bogdan B 

• ex ad525
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 948
  • Inregistrat: 25-July 08

Postat 06 February 2009 - 03:29 PM

Unde se va tine competitia ? Cati membri pot fi in echipa ?
0

#6 Useril este offline   Georgiana 

• Incepator
  • PipPip

Postat 06 February 2009 - 03:38 PM

Locatie nu este stabilita suta la suta ... foarte posibil sa fie la Ramnicu Valcea(Malul Alb)

Pentru participarea la ZECE fiecare echipa trebuie sa parcurga trei pasi:

1 Documentatia pentru înregistrare
Fiecare echipa trebuie sa obtina documentatia pentru înregistrare. Modelul de documentatie poate fi obtinut trimitând un e-mail la: contact@competitiazece.ro.

2 Regulamentul Competitiei ZECE
Fiecare echipa trebuie sa semneze o copie a Regulamentului Competitiei ZECE.

3 Taxa de înscriere
Pentru a demonstra dorinta de a concura în mod serios, fiecare echipa trebuie sa achite taxa de înscriere în competitie în valoare de 50 €.

Deci, poti participa tu impreuna cu un tutore. Inscrierile nu au inceput inca
Regulamentul il gasesti aici http://www.competiti.../regulament.htm
0

#7 Useril este offline   Georgiana 

• Incepator
  • PipPip

Postat 06 February 2009 - 03:46 PM

Imi cer scuze...
Echipa trebuie sa fie alcatuita din minim două persoane, prima cu vârsta de până la16 ani, iar a doua, un adult: părinte, rudă apropiată, profesor, tutore, etc. Dintr-o echipă pot face parte mai multe persoane cu vârsta de până la 16 ani.
0

#8 Useril este offline   CamilBM 

• ex BIGfoot
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1013
  • Inregistrat: 02-April 08
  • Interests:UAV/F3A/JET/3D/1:1

Postat 06 February 2009 - 03:54 PM

Va avea loc in 17 iunie 2010 ? :)
Deci nu anul acesta ?
ce ciuda mie caci pe atunci voi avea 17 ani :)

Aceasta postare a fost editata de BIGfoot: 06 February 2009 - 03:55 PM

Fly to live
Live to fly

Futaba 8FGS, HK 6CH, EM Yak 54 2.2m TGY50, Miss Wind S 50E, Swallow 90 RCGF20, Sukhoi S29 50E V2, TG L-39 EDF90, FG L-39 EDF70, Click, Click C, Sultimate, Elipsia, Bicut V1, Quad 50cm, Radina DLG Stignas, , Heli 450 V2, Funjet.
0

#9 Useril este offline   Georgiana 

• Incepator
  • PipPip

Postat 06 February 2009 - 04:31 PM

Ba da!
Poti participa. Regulamentul spune ca trebuie sa ai varsta de maxim 16 ani pana la data lansarii oficiale a competitiei, adica 02.02.2009.
La data de 02.02.2009 ai avut 16 ani?
Daca nu ... poti participa!
Bafta.
0

#10 Useril este offline   CamilBM 

• ex BIGfoot
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 06 February 2009 - 06:49 PM

La vara pe 2 augus implinesc 17 ani deci :) sar putea sa ma bag numai sa mai gasesc cativa aliati .
Se multumeste pt replay
Fly to live
Live to fly

Futaba 8FGS, HK 6CH, EM Yak 54 2.2m TGY50, Miss Wind S 50E, Swallow 90 RCGF20, Sukhoi S29 50E V2, TG L-39 EDF90, FG L-39 EDF70, Click, Click C, Sultimate, Elipsia, Bicut V1, Quad 50cm, Radina DLG Stignas, , Heli 450 V2, Funjet.
0

#11 Useril este offline   GST 7.7 

• Sky isn't the limit
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 06 February 2009 - 08:31 PM

pai si eu tot la vara pe 24 iulie fac 17 si a spus ca nu pot deci nici tu nu poti :))

0

#12 Useril este offline   cnc77hobby 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 202
  • Inregistrat: 18-December 06

Postat 06 February 2009 - 08:47 PM

Vezi postareaGeorgiana, la Feb 6 2009, 11:01 AM, a spus:

10 000 Euro pentru un avion de hartie
Reformele eşuate din învăţământ, problemele din familiile româneşti generate de sărăcie, influenţa discutabilă a mass-media din ultimii 20 de ani, au dus la scăderea substanţială a nivelului de pregătire a tinerilor, precum şi la diminuarea dorinţei acestora de a învăţa. Ca o consecinţă, deja traversăm o criză morală acută. Aceasta nu va putea fi depăşită decât prin educaţie. Dorim să demonstrăm tinerilor că unicul element stimulator al societăţii noastre actuale, câştigul financiar, poate fi obţinut şi altfel decât prin formele cel mai des întâlnite în România, acelea care se sprijină pe non-valoare.

Ca o recunoastere, aparatul care va castiga Competitia ZECE, impreuna cu fotografii ale echipei castigatoare vor fi expuse permanent la Muzeul Aviatiei Romane, alaturi de creatiile pionierilor aviatiei.

Buna seara
Laudabila actiunea ARCA de a oferi un asa premiu. Pacat ca nu sunt si altii din alte domenii care sa stimuleze prin ceva similar tinerii din Romania. Am ramas impresionat de ceea ce am citit, si pt mine este prima data ca vad asa ceva la noi.

Bravo voua, si spor la lucru tinerilor care se incumeta sa participe .
0

#13 Useril este offline   Georgiana 

• Incepator
  • PipPip

Postat 06 February 2009 - 11:13 PM

Vezi postareaGST 7.7, la Feb 6 2009, 08:31 PM, a spus:

pai si eu tot la vara pe 24 iulie fac 17 si a spus ca nu pot deci nici tu nu poti :))

e o diferenta...tu faci in vara anului 2009 17 ani.....iar din cate am inteles Bigfoot va implini 17 in vara anului 2010
Am priceput eu gresit????
Oricum am discutat azi cu colegii mei in legatura cu varsta si este posibil sa bagam limita de pana in 18 ani. Nu promit nimic deocamdata.
0

#14 Useril este offline   Georgiana 

• Incepator
  • PipPip

Postat 06 February 2009 - 11:17 PM

Vezi postareacnc77hobby, la Feb 6 2009, 08:47 PM, a spus:

Buna seara
Laudabila actiunea ARCA de a oferi un asa premiu. Pacat ca nu sunt si altii din alte domenii care sa stimuleze prin ceva similar tinerii din Romania. Am ramas impresionat de ceea ce am citit, si pt mine este prima data ca vad asa ceva la noi.

Bravo voua, si spor la lucru tinerilor care se incumeta sa participe .

Buna seara

Speram sa nu ne oprim aici. Vrem sa facem concursuri in cat mai multe domenii.
Daca ai ceva sugestii despre un alt tip de concurs spune-ne . Poate k ai o idee buna pe care o vom pune in aplicatie pe viitor.
Ms mult pentru laude si ma bucur ca apreciezi ce face ARCA.
0

#15 Useril este offline   CamilBM 

• ex BIGfoot
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 07 February 2009 - 09:39 AM

Buna
Ar fi super daca ati lasa varsta pana la 18 ani .
Nu prea am inteles acolo cu varsta ... eu in 2 august 2009 fac 17 si in 2 august 2010 18 ani....
Eu tot vorbesc cu 2 prieteni deai mei sa vad daca ar vrea -poate se va schimba varsta...
Fly to live
Live to fly

0

#16 Useril este offline   Georgiana 

• Incepator
  • PipPip

Postat 07 February 2009 - 11:00 AM

Vezi postareaBIGfoot, la Feb 7 2009, 09:39 AM, a spus:

Buna
Ar fi super daca ati lasa varsta pana la 18 ani .
Nu prea am inteles acolo cu varsta ... eu in 2 august 2009 fac 17 si in 2 august 2010 18 ani....
Eu tot vorbesc cu 2 prieteni deai mei sa vad daca ar vrea -poate se va schimba varsta...

Luni o sa va zic sigur cum sta treaba cu varsta.
0

#17 Useril este offline   Calin 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2468
  • Inregistrat: 11-June 07

Postat 07 February 2009 - 11:06 AM

Tinand cont de complexitatea si limitarile acestui concurs consider ca e un challenge si pentru persoanele "mai adulte". Daca ar fi dupa mine as ridica putin stacheta si limita de varsta deoarece proiectarea construirea si chiar zborul unui planor/aeromodel chiar si de hartie implica multe cunostiinte.
Din cate am inteles eu: hartie/carton + rasina. Ei asta implica multe procese tehnologice (cel putin cum as face eu). Proiectare, matritare, vidarea dupa aplicarea rasinii, slefuirea, vopsirea. Asta doar pt fuselaj. Pentru aripi trebuie cel putin un lonjeron stratificat din carton + rasina (tub neaparat), si alte elemente structurale.

E foarte bun ca element didactic, dar nivelul "calitativ" al competitiei va fi foarte jos daca limitati doar la cei 16 anisori. As sugera ca cel putin unul din membrii echipei sa fie minor, pentru impulsionarea sa catre aeronautica...

Numai bine, si felicitari pentru initiativa,
Calin Brandabur

0

#18 Useril este offline   rad_gaby 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 673
  • Inregistrat: 19-September 08

Postat 07 February 2009 - 11:18 AM

Frate, da' stiu ca-ti surade ideea... Cam la ce anvergura te-ai gandit? Si oricum stiu ca-ti pare rau ca n-ai voie sa-i pui si RC. :D
0

#19 Useril este offline   Calin 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 07 February 2009 - 11:37 AM

nu mi-am pus inca problema anvergurii. Trebuie vazut greutatea estimata finala si apoi s-ar fi pus in problema suprafata portanta :D Iar ideea nu-mi surade din prisma banilor (ca vad ca incolo inclini discutia) ce ocazia de a face ceva special si challenging din materiale uzuale dar oarecum impropriu folosite la asemenea aplicatii. Cireasa de pe tort este expunerea la muzeu si senzatia ca ai facut ceva, nu ai luat banu' si tot anonim ai ramas :D

0

#20 Useril este offline   rad_gaby 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 673
  • Inregistrat: 19-September 08

Postat 07 February 2009 - 12:09 PM

Vezi postareaKriminel, la Feb 7 2009, 11:37 AM, a spus:

nu mi-am pus inca problema anvergurii. Trebuie vazut greutatea estimata finala si apoi s-ar fi pus in problema suprafata portanta :D Iar ideea nu-mi surade din prisma banilor (ca vad ca incolo inclini discutia) ce ocazia de a face ceva special si challenging din materiale uzuale dar oarecum impropriu folosite la asemenea aplicatii. Cireasa de pe tort este expunerea la muzeu si senzatia ca ai facut ceva, nu ai luat banu' si tot anonim ai ramas :D

Nu ma refeream la bani (cu toate ca-s multisori). Am vazut ce poti face cu avioanele alea ale tale si nu te suspectez in nici un caz de lacomie sau alte alea.

Aceasta postare a fost editata de rad_gaby: 07 February 2009 - 12:11 PM

0

#21 Useril este offline   SILVIU66 

• Site Admin
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Admin
  • Postari: 6866
  • Inregistrat: 03-February 04
  • Interests:Flying

Postat 07 February 2009 - 12:37 PM

pentru alte comentarii ,bani,modele si alte asemenea deschideti alt subiect.
flying is my life...
0

#22 Useril este offline   Valteras 

• GOLD MEMBER
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 3077
  • Inregistrat: 29-May 02

Postat 07 February 2009 - 01:05 PM

Vezi postareaKriminel, la Feb 7 2009, 11:06 AM, a spus:

Din cate am inteles eu: hartie/carton + rasina.

N-ai inteles...

Citeaza

A. Hârtie - realizata exclusiv din celuloza. Nu se accepta hârtie cu insertii de plastic, rasini, etc.

In rest e asa cum ai zis.
Challenging...
Orice pas inainte e un shut in fund!
0

#23 Useril este offline   Calin 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 07 February 2009 - 02:00 PM

Poate am fost prea general cu rasina, dar uite un citat din regulamentul postat de Georgiana:

Citeaza

2.4 Materiale folosite
Pentru constructia unui planor se accepta doar patru tipuri de materiale:
B. Carton – realizat exclusiv din celuloza. Nu se accepta carton cu insertii de plastic, rasini, etc.
C. Orice tip de adeziv, care va fi folosit exclusiv pentru a lipi sau impregna hârtia.
D. Vopsea de orice fel. Vopseaua va fi folosita exclusiv pentru colorarea suprafetei exterioare a structurii.
Nu se accepta pentru centrare nici un fel de materiale, în afara celor specificate mai sus.

Acuma eu prin orice tip de adeziv inteleg si rasina fie ea de orice fel... sau ma insel?

0

#24 Useril este offline   Dragut 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2453
  • Inregistrat: 28-February 05

Postat 07 February 2009 - 07:04 PM

Super initiativa
Copii vor face doar lansarea :)

@giorgiana
1. ar trebui specificate in clar tipurile de adeziv.
Sub denumirea asta se pot ascunde muulte capcane

2 Hirtia de celuloza poate fi si ea transformata ... incepind de la modelatul in forme ....
Poate ai intilnit pe la bunica sticlele alea invelite in "scoarta" de copac, ei aia e hirtie lasata la inmuiat in apa fo 3 zile si amestecata cu aracet.... deci pot obtine orice forma din ea ....

3. cum controlati calitatea materialelor folosite? analize chimice ... ma indoiesc
Daca cineva incearca sa "triseze" ar fi apropape imposibil de demonstrat.

4. Conditii atmosferice ....

Lasati concursul sa curga dar atentie la detalii ... si nu va fie rusine sa cereti sprijinul...

BAFTA

PS:
M-as inscrie .... :) aaaaa, nu eu, feciorul, nu neaparat pentru premiu ci mai ales ptr provocarea venita din limitarea la materialele date. ( Desi nici premiul nu e de ici de colo!)
0

#25 Useril este offline   scimitar 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 293
  • Inregistrat: 04-July 08

Postat 07 February 2009 - 07:22 PM

Dupa concurs, se iau jucariile si se fac sectiuni. si asa vezi ce a folosit omu: fibra de sticla... etc etc :)). Din pacate alta solutie... radiografie? Tot mai ieftina e prima.

Cand ajungeti si voi cu limita pe la ... 20 de ani? E adevarat ca s-ar putea sa fie concurenta mare cu studentii de la aeronave.

Iar hartie cu rasina... mie ca iese destul de tare incat sa nu mai fie nevoie de alte materiale. Tin minte cand eram mic si mi-am facut un corp pentru racheta infasurand o coala a4+aracet pe un tub. mama ce carton a iesi :)

Aceasta postare a fost editata de scimitar: 07 February 2009 - 07:25 PM

0

#26 Useril este offline   Georgiana 

• Incepator
  • PipPip

Postat 08 February 2009 - 01:04 PM

Vezi postareascimitar, la Feb 7 2009, 07:22 PM, a spus:

Dupa concurs, se iau jucariile si se fac sectiuni. si asa vezi ce a folosit omu: fibra de sticla... etc etc :rolleyes:). Din pacate alta solutie... radiografie? Tot mai ieftina e prima.

Cand ajungeti si voi cu limita pe la ... 20 de ani? E adevarat ca s-ar putea sa fie concurenta mare cu studentii de la aeronave.

Iar hartie cu rasina... mie ca iese destul de tare incat sa nu mai fie nevoie de alte materiale. Tin minte cand eram mic si mi-am facut un corp pentru racheta infasurand o coala a4+aracet pe un tub. mama ce carton a iesi :wub:

Nu vom ajunge niciodata la limita de 20 de ani...imi pare rau....
Dar poti sa faci alt lucru pentru a participa. Iti gaseshti inca un coleg sau mai multi care se incadreaza in limita de varsta si participi ca tutore al lor. Nu se supara nimeni ca tutorele ii ajuta la construirea planorului....ba chiar e indicat. Diferenta e ca tu nu vei putea sa lansezi planorul.

PS: Va multumesc pentru sugestii...si nu , nu imi e rusine sa cer sfaturi...chiar va rog sa veniti cu idei si daca putem imbunatati impreuna regulamentul este perfect.
In privinta materialelor o sa va dau mai multe detaii maine...pt ca trebuie sa ma sfatuiesc si cu colegii mei...
O zi buna tuturor !
0

#27 Useril este offline   Bogdan B 

• ex ad525
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 948
  • Inregistrat: 25-July 08

Postat 08 February 2009 - 01:44 PM

Nu ar fi mai corect sa fie mai multe premii ? adica suma de 10 000 Euro sa se imparta la 3 in mod inegal , locul 1 sa primesc 6 mii , locul 2 2500 si locul 3 1500 ! sau ma rog se pot gasi mai multe variante ! Si de ex sa fie premii speciale ! Cel mai frumos model , Cel mai tanar participant !

Acum am si eu o intrebare : cum se va face lansare ? va fi zbor la panta ? sau pe loc drept ?
0

#28 Useril este offline   Georgiana 

• Incepator
  • PipPip

Postat 09 February 2009 - 03:11 PM

Vezi postareaKriminel, la Feb 7 2009, 02:00 PM, a spus:

Poate am fost prea general cu rasina, dar uite un citat din regulamentul postat de Georgiana:

Acuma eu prin orice tip de adeziv inteleg si rasina fie ea de orice fel... sau ma insel?

Nu te inseli...dar in schimb rasina nu trebuie sa fie armata cu fibre.
Deci RASINA este un adeziv
0

#29 Useril este offline   Georgiana 

• Incepator
  • PipPip

Postat 09 February 2009 - 03:23 PM

Vezi postareaDragut, la Feb 7 2009, 07:04 PM, a spus:

Super initiativa
Copii vor face doar lansarea 8)

@giorgiana
Sub denumirea asta se pot ascunde muulte capcane

2 Hirtia de celuloza poate fi si ea transformata ... incepind de la modelatul in forme ....
Poate ai intilnit pe la bunica sticlele alea invelite in "scoarta" de copac, ei aia e hirtie lasata la inmuiat in apa fo 3 zile si amestecata cu aracet.... deci pot obtine orice forma din ea ....

3. cum controlati calitatea materialelor folosite? analize chimice ... ma indoiesc
Daca cineva incearca sa "triseze" ar fi apropape imposibil de demonstrat.

Lasati concursul sa curga dar atentie la detalii ... si nu va fie rusine sa cereti sprijinul...

BAFTA

PS:
M-as inscrie .... :D aaaaa, nu eu, feciorul, nu neaparat pentru premiu ci mai ales ptr provocarea venita din limitarea la materialele date. ( Desi nici premiul nu e de ici de colo!)

Buna. Uite raspunsurile la inrebarile tale:

R: Se poate folosi orice tip de adeziv, precum: aracet, prenadez, rasina poliesterica, rasina epoxidica, fenolica, novolac, etc

2. Hirtia de celuloza poate fi si ea transformata ... incepind de la modelatul in forme ....
R:Bineinteles ca poti obtine orice forme din hartie. Nu este interzis. Exemplul pe care l-ai dat cu sticla este OK. Poti lasa hartia la impregnat cu aracet si sa obtii orice forma doresti.

R: Puteti folosi materiale de orice calitate vechi noi alterate sau bune....atata timp cat sunt exclusiv carton, hartie si adeziv.
In ceea ce priveste metodele de verificare, un alt material de ranforsare aflat in interiorul rasinii poate fi foarte usor identificat prin ruperea materialului.

R: Aici nu inteleg intrebarea.
0

#30 Useril este offline   Georgiana 

• Incepator
  • PipPip

Postat 09 February 2009 - 03:28 PM

Vezi postareaad525, la Feb 8 2009, 01:44 PM, a spus:

Nu ar fi mai corect sa fie mai multe premii ? adica suma de 10 000 Euro sa se imparta la 3 in mod inegal , locul 1 sa primesc 6 mii , locul 2 2500 si locul 3 1500 ! sau ma rog se pot gasi mai multe variante ! Si de ex sa fie premii speciale ! Cel mai frumos model , Cel mai tanar participant !

Acum am si eu o intrebare : cum se va face lansare ? va fi zbor la panta ? sau pe loc drept ?

Vom analiza propunerea ta si daca vom primi mai multe solicitari de acest fel , vom considera serios o modificare.
Din acest motiv , pt ca asteptam sugestiile potentialilor participanti, nu am inceput inca inscrierile.
Dorim sa dam regulamentului cea mai buna forma.
0

Arata acest topic

• 4 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »

5 useri citesc topicul
0 membri, 5 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

913Creative.ro