Modelism - RHC Forum: Interfata FMS - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1

Interfata FMS Interfata FMS - ECLIPSE 7

#1 Useril este offline   pluto 

• Junior
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 62
  • Inregistrat: 23-November 03

Postat 04 April 2004 - 01:16 PM

Pe scurt: incerc sa conectez statia ECLIPSE 7 cu FMS-ul folosind interfata descrisa in urmatorul link:

http://www.heliguy.c...cheli/home.html

Calculatorul e un Compaq Armada (laptop) cu Win 98. Biosul nu imi permite sa setez Printer Port IRQ 7 si I/O Port 378h, dar pot face asta sub Windows.

Aveti experiente de genul asta sau alte sugestii pentru a interfata comp-ul meu cu o statie eclipse 7? Cu toate ca mi-am construit interfata, ea nu merge. Si unde mai pui ca ma bucuram pentru windowsul 98 care nu-mi cere o interfata cu microcontroler... dar uite ca nu vrea sa raspunda la comenzi. Acolo au si un mic programel care testeaza interfata. Degeaba, nu vrea sa se miste...

noroace
0

#2 Useril este offline   ReD 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 481
  • Inregistrat: 12-August 03
  • Interests:Heli, Aero, Auto

Postat 04 April 2004 - 09:45 PM

eu am o experienta trista cu conectarea pe portul paralel. oricum nu merge [e toate sistemele varianta pe paralel.

folosesteo pe cea seriala. merge sigur. eu aceea o folosesc cu o statie hitec flash 5x. daca vrei iti pot da schema de la cablul pentru hitec. iti trebuie 2 muhe niste cablu si ceva rezistente. montajul este realizat in interiorul mufei. este foarte simplu. nici macar nu iam mai facut cablaj

red guy
come to the dark side. we have cookies!
0

#3 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 5664
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 05 April 2004 - 10:31 AM

Si eu am avut probleme pe Windows2000, pe paralel. O sa incerc pe serial sau revin la W95.
Adresa email: bitex25@yahoo.com
Telefon: 0721 385365
0

#4 Useril este offline   Vivi 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 665
  • Inregistrat: 06-June 02

Postat 05 April 2004 - 12:01 PM

Citeaza

Si eu am avut probleme pe Windows2000, pe paralel. O sa incerc pe serial sau revin la W95.

Uite aici o chestie cum sa faci sa-ti mearga si pe 2000 sau XP: http://www.rhc.ro/forumrhc2/index.php?act=...3&hl=simulator&
0

#5 Useril este offline   Mr_M8 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 13
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 05 April 2004 - 06:10 PM

@Pluto:

Statie Eclipse 7 "brand new" + cablul facut dupa schema tipului de la heliguy + port paralel 378 + Windows98 SE instalat de la zero pe un alt disc + FMS7.x = merge de bubuie din prima. Solutiile pentru 2000/XP nu le-am incercat...

Atentie, daca statia are optiunea de QPCM aceasta trebuie dezactivata, trebuie setata pe PPM, altfel FMS nu merge. De asemenea statiile Eclipse 7 pentru piata americana (deci 72MHz) au posibilitatea de setare "shift positive" sau "shift negative" pentru compatibilitatea cu HITEC/Futaba, sau JR/Airtronics. Se pare ca FMS merge bine cu "Shift negative". Nu stiu daca cele europene au aceasta optiune.

Pentru modele aditionale poti merge pe

RC-SIM.DE

Au tone de modele, pentru diversele versiuni de FMS.

Sporuri!
0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1

4 useri citesc topicul
0 membri, 4 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

913Creative.ro