Salutare tuturor ,
Desi afara mai ninge inca pentru cateva zile, iarna este pe sfarsite , fapt pentru care vin si eu cu 2 probleme in atentia intregului grup de aeromodelisti din Prahova :
In primul rand : asa cum spuneam iarna este pe sfarsit si putina zapada care mai este va trece repede , de aceea va propun sa stabilim cu toti o zi , un wek-end cand ne putem aduna cativa dintre noi pentru
a da cu azotat pe pista pentru a ajuta gazonul sa infrateasca cum trebuie , si sa il ajutam pentru anul viitor sa fie cat mai frumosa da cu azotat pe pista pentru a ajuta gazonul sa infrateasca cum trebuie , si sa il ajutam pentru anul viitor sa fie cat mai frumos. DIn cercetarile mele am aflat ca este necesar aproximativ 100 kg la Hectar , iar pentru pista noastra este suficient aproximativ 30 de kg.Pretul unui kg este cumprins undeva in jurul valori 1,5 ron/kg deci ar trebui sa trangem undeva la 50 de ron pentru azotat si ceva forta de munca ! Valoarea nu este asa mare , motiv pentru care o sa o pun eu daca este cazul , insa punctul 2 este cel mai important pentru care vreau sa va cer ajutorul. Asa ca :
In al doilea rand , imediat dupa ce trece zapada , este musai si
obligatoriu sa intram pe pista cu un vibrocompactor pentru a nivela perfect pista si pentru a o aduce la standardele dorite. Dupa cum bine stiti si pentru acesta operatiune este nevoie de bani . M-am interesat si pana acum am reusit sa gasesc doar cam atat :
Am facut rost de trailer sa putem aduce vibrocompactor din zona Ploiestiului . Acesta este moca . Ma descurc eu cu posesorul. In schimb de la cine am gasit sa inchirim un vibrocompactor de 12T (tone) - este perfect pentru ce ne trebuie nou , fara hartii costa 87ron/ora . Acum trebuie facut calculul si eu zic ca in vreo 4 ore poate face o trecere pentru toata suprafata pistei , cu cele 12 tone . Deci aproximativ 400 de roni .
Aeste fiind spuse astept pareri si idei din parte tuturor , si inchei spunand ca acesta ar fi cam ultimul pas obligatoriu , in obtinerea mult doritei piste, si fara sa sune a oblicatie sau impunere (desi , si eu ca si voi , am investit destui bani in acea pista de care vreau sa ma bucur vara aceasta) va las pe voi cei care ati ajutat financiar sau prin munca la etapele parcurse pana acum , sa va ganditi daca merita sa mai investim un pic fiecare , sau sa pierdem tot ce am facut pana acum.
O seara buna tututror si sper ca nu v-am plictist prea mult .
Aceasta postare a fost editata de mihaiagu: 24 February 2011 - 09:43 PM