Intalniri la zbor pentru Ploiesteni si nu numai Urleta,Tariceni.
Postat 07 February 2009 - 07:24 PM
!!! Pozeeeee !!!
!!! Pozeeeee !!!
"In viata nu sunt lucruri de care trebuie sa te temi, ci sunt lucruri pe care trebuie sa le intelegi." (Pavel Stratan)
Postat 08 February 2009 - 07:41 PM
yr-zbg, la Feb 8 2009, 02:26 PM, a spus:
Superbe poze...o sa le puna Mircea in curand...
Care v-ati laudat ma cu poze?
O sa incerc sa o imit pe "prezentatoarea isterica" :rolleyes: :
VREAU POZE! DE CE NU VAD POZE! Am spus ca VREAU POZE!! Eu vreau sa vad poze! ACUM!!! POZEEE! DE CE NU VAD POZE!!!.......
Cred ca ati prins ideea de baza, nu? :D
"In viata nu sunt lucruri de care trebuie sa te temi, ci sunt lucruri pe care trebuie sa le intelegi." (Pavel Stratan)
Postat 08 February 2009 - 08:49 PM
Deci sa puna cei care au fost.
Uite eu pun una de azi...cu mine :D
ps. Mircea cred ca o sa le puna abia maine de la servici...avand in vedere ca inca n-a ajuns acasa :rolleyes:
Postat 09 February 2009 - 01:53 PM
Postat 09 February 2009 - 03:11 PM
M-am dus cu fratimiu sa zburam la Paulesti city undeva pe la 15.30, pregatit totu, fratimiu deja facuse o aterizare si acum decola iar cand l-am decolat si euprima data. Fac eu ceva viraje in fina maneabilitati si zic hai sa venim la aterizare totu a fost ok mai putin aterizarea care a fost cea mai scurta de pana acum, trosc poc (ceva de genu). M-au luat caldurile si dai si dute dupa el ca speranta sa poata fi macar reparabil acasa daca nu pe loc. Cand lam luat in mana si m-am uitat la el un pic capota de la motor cutata si cam atat, dar la o inspectie mai atenta asupra capotei observ cu stupoare ca elicea e stramba, dar din pacate din axu de la motor. Asa ca l-am chemat pe fratimiu care tocmai se pregatea de decolare sa ma ajute sa vad ce pot sa ii fac. L-am demontat si incet si cu bagare de seama problema a fost rezolvata, astfel incat am reusit sa mai fac inca 3 aterizari dupa aia inca una scurta dar fara repercusiuni si doua ca la carte. Asadar am ajuns cu avionu acasa in stare de functionare.
P.S. Stiti cumva daca strambarea axului si indreptarea lui poate influenta semnificativ lagarele rotorului si chiar performantele lui. Elicea e verificata acum nu bate, e centrata.
Aterizari line!
Postat 09 February 2009 - 03:21 PM
Axul ai vazut si tu cum l-am indreptat ...usor usor cu patentul fara sa fortez in lagar. Sincer mie imi era frica sa nu se rupa axul. Chiar am vrut sa te las sa ti-l indrepti singur...dar se vedea ca erai "mototolit". In fine...sunt convins ca axul si in genere motorul nu vor avea modificari de comportament. Dar daca tot ai deschis discutia as vrea sa ii intreb pe ceilalti cum se poate fixa mai sigur elicea pe ax. Parerea mea e ca ai avut (am avut ca eu ti-am montat-o) noroc ca nu ti-a zburat elicea in aer. Cuplajul ala de aliminu fiind aproape desprins de ax. Eu ma gandeam la o picatura de superglue...dupa verificarea centrarii elicii.
De fapt cred ca nu aici e locul pt. intrebarea asta...dar ma rog...merge si un pic de off-topic.
Revenind la eveniment capota se spargea daca nu avea scoci d'ala pe interior si mai mult dupa cum e stramba si dupa urmele de pe conul elicei as spune ca, (virgula) contactul cu solut a fost cam pe con (cel mai probabil din cauza balariilor alea).
Aceasta postare a fost editata de yr-zbg: 09 February 2009 - 03:24 PM
Postat 09 February 2009 - 03:43 PM
La ce tractiune are motorul, probleme de zburat elicea nu prea cred sa apara, dar o picatura de superglue nu strica niciodata (desigur nu pe spuma).
Cu respect,
Catalin C.
Postat 09 February 2009 - 04:18 PM
ps. picatura ma gandeam sa o pun undeva intre adapter si axul motorului, cu grija sa nu ating capota.
Aceasta postare a fost editata de yr-zbg: 09 February 2009 - 04:19 PM
Postat 09 February 2009 - 04:33 PM
a durat atat pentru ca a trebuit sa setionez marea majoritate a fazelor din filmari.Unora,in frunte cu tatal meu,v`a cam tremurat mana pe camera si ati filmat mai mult ciori decat avioane.Luati`va si o cafea in timpul vizionarii (are 20 de min)
Postat 09 February 2009 - 08:19 PM
shogi, la Feb 9 2009, 04:33 PM, a spus:
a durat atat pentru ca a trebuit sa setionez marea majoritate a fazelor din filmari.Unora,in frunte cu tatal meu,v`a cam tremurat mana pe camera si ati filmat mai mult ciori decat avioane.Luati`va si o cafea in timpul vizionarii (are 20 de min)
Intervin cu un sfat:
Ai incercat sa faci un montaj in care sa nu folosesti decat efectele de "fade in/out" si cel de suprapunere imagine (nu mai stiu exact cum se cheama)? Eu, dupa 8 dvd si cam o duzina de filmulete (< 5 min) de montaj, am ajuns la concluzia ca e bine sa pui accent pe ce e filmat si nu pe montaj. Iar cu taierea majoritatii secventelor din filmarea bruta, cel putin la mine, e normala. De regula la mine timpul se injumatateste.
Referitor la programul pe care il folosesti, eu cu el am inceput si apoi am apelat la "varf_de_munte" pentru ca asta are mai multe efecte si tranzitii si mi s-a parut mie ca are si o gestionare mai buna a stratelor.
In cazul in care nu ti-am spus nimic nou, imi prezint scuzele fata de tine, dar e posibil sa ajute pe altcineva care nu stie.
Aceasta postare a fost editata de Costumas: 09 February 2009 - 08:20 PM
Postat 09 February 2009 - 08:43 PM
Postat 09 February 2009 - 08:52 PM
Aceasta postare a fost editata de Costumas: 09 February 2009 - 08:53 PM
Postat 10 February 2009 - 11:38 PM
marian_d, la Feb 10 2009, 11:12 PM, a spus:
:blink:)))))))))) mie nu mi`a tremurat mana :D ..ai vazut ce filmari am scos pe tine si pe domnul ionut :D ce`i drept eu l`am urcat si destul de sus ca imi era cam frica asa jos ca voi mai ales ca sunt la inceput :D