Intalniri la zbor pentru Ploiesteni si nu numai Urleta,Tariceni.
Postat 27 April 2009 - 09:11 AM
"In viata nu sunt lucruri de care trebuie sa te temi, ci sunt lucruri pe care trebuie sa le intelegi." (Pavel Stratan)
Postat 29 April 2009 - 06:00 PM
In vichendul asta, in afara de mine, mai ramane vr-un "virusat" prin zona Ploiestiului?
"In viata nu sunt lucruri de care trebuie sa te temi, ci sunt lucruri pe care trebuie sa le intelegi." (Pavel Stratan)
Postat 04 May 2009 - 09:54 PM
marian_d, la May 3 2009, 11:53 PM, a spus:
Succes!
DIN SUFLET ,MA BUCUR PT CEI NOROCOSI DE LA RR
FERICITILOR!
DIN PACATE,A TREBUIT SA MUNCESC ASA CA NU AM AVUT CUM SA AJUNG ACOLO
PRESUPUN CA A FOST BESTIAL
CEVA POZE DE LA PARTICIPANTII PLOIESTENI?
Postat 14 May 2009 - 03:16 PM
Am reusit sa mai pun un filmulet pe net.
(Asta asa ca sa ma laud... http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/tongue.gif )
Postat 18 May 2009 - 09:59 AM
Eu am mai zburat cu Wing Dragon-ul prin Cartierul Albert weekendul trecut pentru ca adiacent campului e o strada putin circulata si am invatat sa aduc modelul pe "runway", nu prin balarii :D
Cred ca in weekend-ul asta am sa incerc si cu edge-ul...
Bafta!
Aceasta postare a fost editata de lefmir: 18 May 2009 - 10:00 AM
Postat 18 May 2009 - 10:36 AM
Oricum deocamdata edge-ul a primit un nou motor BL mai puternic si mai usor ca cel original. Dar "cere" cam 80gr de pb un bot...si cum nu vreau sa fac asta lucrez la repozitionarea regulatorului si a receptorului undeva mult in fata.
Bafta!
Postat 19 May 2009 - 07:39 AM
Totusi daca noul venit e si nou in aeromodelism....si mai mult edge este primul lui avion....ii recomand calduros sa il lase in cutie si sa isi faca mana cu altceva mai domol.
A si sa va mai povestesc ceva.
Duminica zbor eu un pic cu decathlonul si hop vad un planor...ma orientez si vad un grup. Ma duc la ei sa ii intreb de frecvente. Nu era cazul fiind un planor pt zbor liber (gen 1900 toamna). Ce m-a deranjat a fost atitudinea domnului care insotea grupul de copii. El era profesor si copii erau elevi la Palat. Cu un aer de superioritate mi-a conumicat scurt ca el nu se ocupa de radiocomanda ca aia nu e arta. Si ca daca vreau ceva adevarat sa ma inscriu la el la palat. M-am uitat un pic chioras la planorul lui ....era ceva cu un reostat cu mecanism de ceas niste arculete, tije...ma rog destul de ingenios si extrem de depasit moral. Am avut impulsul sa il intreb daca e din pucioasa dar m-am abtinut...si i-am spus ca ii multumesc pt invitatie dar nu am suficient timp liber. Atunci a inceput sa imi spuna ca n-are pe nimeni cu radiocomanda la palat si ca daca ma duc particip la competitii internationale etc... I-am spus "dom'le sunt destui aeromodelisti in Ploiesti...unii chiar inca in scoala, intra pe forum si i-a legatura poate ei or fi interesati de competitii, apoi i-am explicat omului ca eu zbor de placere si ca nu ma intereseaza sa concurez cu nimeni altcineva si ca eu nu vroiam decat sa stiu ce frecventa are ca sa nu ne calcam pe picioare. S-a incruntat un pic " ce forum mai?...n-au eu timp de prostii d'astea...sa stau sa pierd timpul in fata calculatorului". I-am spus ca eu in fata calculatorului imi castig salariu ...apoi i-am urat aterizari line si m-am dus la ale mele. Dupa vreo 10 min vine la mine..."auzi domu'...da ce frecventa zici ca ai?" I-am spus...si el mi-a zis ca are un cessna electric pe care vrea sa il zboare. N-au trecut 3 min si desi eram cam la 200m de el cessna trece in razmut pe deasupra masinilor noastre, trage de el de se incovoaie aripile, se angajeaza si il infige in bot. M-am dus si i-am decuplat accu si intre timp a venit si un pusti sa recupereze epava. Si-au strans calabalacul si dusi au fost.
Ce vreau sa semnalez e faptul ca au mai aparut si alte zburatoare cu radiocomanda in zona ....si ce este mai grav ca sunt persoane care nu constientizeaza necesitatea de a se asigura ca frecventa lor e libera si mai ales nu aplica niste reguli de siguranta la limita bunului simt.
Asa ca ochii in patru ca e posibil ca dupa colt sa mai fie un nene cu o radiocomanda in mana.
Bafta!
Postat 19 May 2009 - 01:16 PM
Am tot respectul pt. vechii modelisti care fac ceea ce fac din pasiune...dar nu pot sa ii sufar pe cei care considera ca singura metoda de a face un aeromodel este cea descrisa in nu stiu ce manual rusesc din 1956.
Dar asta e "buba" peste tot...si in facultate inca se mai fac "proiecte" folosind stas-uri si norme tehnice de pe vremea bunicii, pt. simplu motiv ca "profesorii" nu au timp de prostii, forumuri si alte "bazaconii" pe internet si de actualizare a cunostintelor.
Bine ca barem in medicina se mai fac sesiuni stiintifice ca altfel anestezia se facea tot cu o litra de rachiu :unsure:
Hai bafta...si aterizari line.
ps. e posibil ca maine pe la 6 dupa amiaza sa fiu pe la Paulesti ...eu(cu aero) si inca vreo 3 cu masini termice.
Postat 19 May 2009 - 04:47 PM
yr-zbg, la May 19 2009, 02:16 PM, a spus:
ps. e posibil ca maine pe la 6 dupa amiaza sa fiu pe la Paulesti ...eu(cu aero) si inca vreo 3 cu masini termice.
Cred ca asta cu "aterizari line" imi cam apartine. http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/tongue.gif
In alta ordine de idei, maine daca ajungi pe la zbor, da un semn pe forum cu o ora sau o juma` de ora inante, ca poate ajung si eu cu planorul. (Mi-am improvizat un sadou pe care abia astept sa il incerc.)
Postat 20 May 2009 - 08:24 AM
Deci nu mai ies...raman acasa sa ma lupt cu centrajul de la edge.
Bafta!...
Postat 20 May 2009 - 09:31 PM
yr-zbg, la May 19 2009, 02:16 PM, a spus:
Dar asta e "buba" peste tot...si in facultate inca se mai fac "proiecte" folosind stas-uri si norme tehnice de pe vremea bunicii, pt. simplu motiv ca "profesorii" nu au timp de prostii, forumuri si alte "bazaconii" pe internet si de actualizare a cunostintelor.
Bine ca barem in medicina se mai fac sesiuni stiintifice ca altfel anestezia se facea tot cu o litra de rachiu :blink:
Apropo! De curand am dat examen la scoala de soferi. Pe langa multe intrebari stupide este si una care suna astfel: "Cum se curata injectoarele?" Iar raspunsul corect:"Se freaca pe o bucata de lemn de brad". Cam asta trebuie sa stie un sofer la momentul actual (dupa parerea unora) pentru a lua permisul de conducere. Oamenii nu inteleg ca nu prea mai exista autocamioane BUCEAG (parca asa se chema). Totusi examenul se da pe monitoare cu touchscreen si supraveghere video.
Postat 22 May 2009 - 09:31 AM