Pagina 1 din 1
Schooner Lilla Dan model RC scara 1:50
Postat 14 August 2010 - 12:55 PM
Salutare din nou . Revin cu un nou proiect, de data aceasta ,un schooner. Probabil va intrebati de ce acest schooner, ei bine , este un model pe care am avut ocazia sa pun piciorul , si chiar sa fac un mic voaiaj pe Marea Nordului. Evenimentul a avut loc in urma cu aproape 3 ani, fiind intr-o ,,vizita de lucru,, in Danemarca. Schoonerul era andocat in Copenhaga, si .....de ce nu , doar o data in viata ti se iveste o asemenea ocazie. Plimbareala cu schoonerul pe Marea nordului , nu a fost chiar ieftina, dar...... a meritat.
Planurile am reusit sa le achizitionez dintr-un magazin de profil din Copenhaga, fiind o publicatie a celor de la Billing Boats, asemanatoare chiar cu kitul produs de ei.
Asa ca..... in urma cu 1 luna de zile , cuprins de melancolie si invadat de amintirile nordice, mi-am zis : De Ce Nu ? .......iar rezultatul am sa vi-l prezint si voua.
Constructia a demarat tipic , plan de forme , decupat placaj, asamblat totul, si acoperit cu baghete de 6x2 mm. Constructia este bine inteles mai avansata, dar v-oi incerca sa o prezint pe etape, pana la momentul actual.
Planurile am reusit sa le achizitionez dintr-un magazin de profil din Copenhaga, fiind o publicatie a celor de la Billing Boats, asemanatoare chiar cu kitul produs de ei.
Asa ca..... in urma cu 1 luna de zile , cuprins de melancolie si invadat de amintirile nordice, mi-am zis : De Ce Nu ? .......iar rezultatul am sa vi-l prezint si voua.
Constructia a demarat tipic , plan de forme , decupat placaj, asamblat totul, si acoperit cu baghete de 6x2 mm. Constructia este bine inteles mai avansata, dar v-oi incerca sa o prezint pe etape, pana la momentul actual.
......si poate totusi
Postat 16 August 2010 - 01:06 PM
Foarte, foarte frumos.
Felicitari si te rog sa continui sa ne incanti. Poti fi sigur ca multi privesc si invata.
Multa bafta.
PS. Cum ai facut cepurile din filele puntii?
Felicitari si te rog sa continui sa ne incanti. Poti fi sigur ca multi privesc si invata.
Multa bafta.
PS. Cum ai facut cepurile din filele puntii?
Postat 16 August 2010 - 06:01 PM
Salutare din nou.
Asadar am continuat cu constructia schoonerului.
Finalizand etapa de .....filarit corpul modelului, la care nu am intampinat nici cea mai mica problema, dar care in schimb mi-a solicitat multa rabdare, am decis sa plachez si puntea cu fasi, si fasiute de furnir din mahon. Initial am fost destul de multumit de punte, pe care am desenat-o, apoi am scos filele scandurilor in relief, dar ........ parca tot mai bine arata placata cu <scanduri> din mahon. Ca sa nu pierd timpul in tot acest timp am trecut si la realizarea subansamblelor de punte, a cabinelor, si a tuturor maruntaielor.
Asadar am continuat cu constructia schoonerului.
Finalizand etapa de .....filarit corpul modelului, la care nu am intampinat nici cea mai mica problema, dar care in schimb mi-a solicitat multa rabdare, am decis sa plachez si puntea cu fasi, si fasiute de furnir din mahon. Initial am fost destul de multumit de punte, pe care am desenat-o, apoi am scos filele scandurilor in relief, dar ........ parca tot mai bine arata placata cu <scanduri> din mahon. Ca sa nu pierd timpul in tot acest timp am trecut si la realizarea subansamblelor de punte, a cabinelor, si a tuturor maruntaielor.
Aceasta postare a fost editata de navigator: 19 August 2010 - 12:45 PM
......si poate totusi
Postat 16 August 2010 - 06:06 PM
Finalizand in mare corpul propriuzis al viitorului schooner, dupa o prima chituire si slefuire, am trecut la finalizarea (tot in mare) a cabinelor de pe schooner, si aceste fiind placate cu aceeasi noanta si tip de furnir, adica ....mahon.
......si poate totusi
Postat 16 August 2010 - 06:09 PM
.....Dupa o a doua si a treia sedinta de chituire, cu slefuirea aferenta, a urmat aplicarea a doua straturi de lac, cu slefuire fina intre sedintele de aplicare, finalizand in acelasi timp narile ancorelor, hublourile laterale, bompresul navei ( era necesara fixarea acestuia in aceasta etapa, acest schooner fiind un model navigant RC si nu unul de vitrina) , si carma modelului : care trebuie sa recunosc, ca mi-a cam dat ceva batai de cap, aseasta fiind actionata la fel ca la modelul real, dar despre tot acest spectacol ,la momentul potrivit.
Si....... minunea de schooner se afla in stadiul pe care il prezinta cele 2 poze.
Si....... minunea de schooner se afla in stadiul pe care il prezinta cele 2 poze.
......si poate totusi
Postat 18 August 2010 - 03:38 PM
Salutare , si bine v-am regasit. Intre timp am mai pigulit cate ceva la schooner, mai exact a inceput marea mazgaleala, urmand retusuri, si .....restul. Totusi pana la marele final mai este cale lunga. In zilele ce v-or urma am sa incep sa instalez servoul pentru carma, motorul, regulatorul si accu, pentru o proba de lestare, de care sigur are nevoie, ulterior demarand lucrul pentru realizarea vinciului pentru actionarea simultana a velelor de pe cele 2 catarge, dar pana atunci......... mai am de mestecat si rumegat.
......si poate totusi
Postat 26 August 2012 - 11:03 AM
Salutari toride lupi de mare. Iacata ca dupa o pauza de 2 ani batranul schooner revine in santier. chiar cu riscul de a ma lua peste picior si la suturi..... ei bine, danezul v-a fi finalizat. Chiar daca parea ca acest proiect ramane parasit si de izbeliste... ei bine, in atelierele mele, mai devreme sau mai tarziu fiecare proiect i-si va gasii finalizarea.
Chiar daca unora place iar altora... nu, acest tip de schooner pe mine ma fascineaza si mi-a placut inca de prima data de cum am pus piciorul pe puntea lui (ce amintiri ma incearca in aceste momente ) , si ca sa nu devin prea visator , iar din prea multa visare sa dau in melancolie.... ei bine..... Sa trecem la treaba !!! :unsure: :)
Dupa lungi pelegrinari prin debaraua cu modele incepute, m-am decis sa scot pe santire (din nou)schoonerul. Am considerat ca i-a ajuns cat s-a copt si invechit, asa ca... am alungat locatarii nepoftiti ai navei (paianjenii si v-o doua molii)si am trecut la bibileli. Dupa cum era de asteptat... practic nu stiam de unde sa incep, asa ca am luat-o pe sarite, deci ... tup-tup-tup...am instalat lagare grafitate, montat tub de ungere, fixat motor ( o chinezarie, la cat e de rapid bondarul... nici nu are nevoie de ceva mai mare) si cuplaj elastic, fixat elice si..... "c'est ce qui est sorti" 8) B)
Si dupa atata topait , m-am trezit cu lucrul la prova, asa ca.... prezenta vinciului ancorei la prova este de necontestat
Chiar daca unora place iar altora... nu, acest tip de schooner pe mine ma fascineaza si mi-a placut inca de prima data de cum am pus piciorul pe puntea lui (ce amintiri ma incearca in aceste momente ) , si ca sa nu devin prea visator , iar din prea multa visare sa dau in melancolie.... ei bine..... Sa trecem la treaba !!! :unsure: :)
Dupa lungi pelegrinari prin debaraua cu modele incepute, m-am decis sa scot pe santire (din nou)schoonerul. Am considerat ca i-a ajuns cat s-a copt si invechit, asa ca... am alungat locatarii nepoftiti ai navei (paianjenii si v-o doua molii)si am trecut la bibileli. Dupa cum era de asteptat... practic nu stiam de unde sa incep, asa ca am luat-o pe sarite, deci ... tup-tup-tup...am instalat lagare grafitate, montat tub de ungere, fixat motor ( o chinezarie, la cat e de rapid bondarul... nici nu are nevoie de ceva mai mare) si cuplaj elastic, fixat elice si..... "c'est ce qui est sorti" 8) B)
Si dupa atata topait , m-am trezit cu lucrul la prova, asa ca.... prezenta vinciului ancorei la prova este de necontestat
......si poate totusi
Postat 26 August 2012 - 11:13 AM
Fara doar si poate, cand ai prea multi limbrici in....BIP, si nervi la creier produsi de oaresce nava de salvare ( de exemlu HALNY), te pui cu burta pe carte, pardon ...pe lucru si te trezesti si cu oaresce catare si ghiuri ginalizate . Pai... si atunci mai poti zice ceva ????? yaci chitit si privesti increzator mai departe.
acu.... dupa toata tarasenia , incep serios sa ma gandesc si la un vinci de manevra a velelor...... dar ...cine stie, poate v-a naviga si cu vele ca ...., cu motor sigur v-a naviga.
acu.... dupa toata tarasenia , incep serios sa ma gandesc si la un vinci de manevra a velelor...... dar ...cine stie, poate v-a naviga si cu vele ca ...., cu motor sigur v-a naviga.
......si poate totusi
Postat 26 August 2012 - 11:19 AM
....ietete una bucata poza ratacita :unsure: :)
... acu... ca am readus in discutie carapacea asta, poate ma luminati nitel in treaba cu navigare si cu.... si cu....
Cu vele... fara vele, cu motor... fatra motor, iar cu vele fara motor, iar cu motor si fara vele...... 8) B) :wacko:
Studiind problema.... la partea cu vele testoasa ar avea nevoie de o aripa-derivor, de asta stiu sigur, dar..... hhmmm !!! :nea: :nea: cum fac cu vinciul de manevra ?????
... acu... ca am readus in discutie carapacea asta, poate ma luminati nitel in treaba cu navigare si cu.... si cu....
Cu vele... fara vele, cu motor... fatra motor, iar cu vele fara motor, iar cu motor si fara vele...... 8) B) :wacko:
Studiind problema.... la partea cu vele testoasa ar avea nevoie de o aripa-derivor, de asta stiu sigur, dar..... hhmmm !!! :nea: :nea: cum fac cu vinciul de manevra ?????
......si poate totusi
Arata acest topic
Pagina 1 din 1