Modelism - RHC Forum: nava de pasageri transilvania - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3

nava de pasageri transilvania

#1 Useril este offline   dor33 

• Junior
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 92
  • Inregistrat: 28-December 08

Postat 03 January 2009 - 11:44 PM

Salutare cu respect pt profesionistii de pe forum, dar nu numai. Am gasit multe lucruri interesante pe aici. Asta mi-a dat curaj sa ma reapuc de navomodelism dupa vreo 20 de ani. In copilarie am realizat cateva lucrari din colectia "Modelism" (pe care cu parere de rau trebuie sa spun ca am dat-o acum cativa ani gandind ca nu mai am timp pt asa ceva), unele barci le-am imbracat in scobitori (erau dintre acelea drepte, nu rotunde ca astazi-scobitorile), altele le-am imbracat cu carton. Destul de reusite gandesc eu avand in vedere ca erau facute din ce gaseam prin debaraua tatalui meu si bucataria mamei. Din pacate nu mai am nici una. De curand am exersat cu o barcuta de pescuit cu vele (italiana) si chiar daca nu a iesit perfect (am uitat multe), a iesit destul de bine ca sa incerc altceva mai complicat. Asadar ma poate indruma cineva catre un site sau ma poate ajuta cu planuri pt nava de pasageri "Transilvania" pe care in copilarie am realizat-o doar partial? Este o nava ce m-a incantat foarte tare. Si inca un lucru: nu-mi place razboiul sub nici o forma, insa imi plac navele cu panze. Prin urmare are cineva un plan la o nava comerciala de epoca. Mar incanta sa fie cat mai complicata (ma refer la detalii) de la punte in sus.

Multumesc anticipat. Am observat ca pe langa profesionalism aici se gasesc oameni care pun si mult suflet. Eu intru mai rar pe net asa ca nu va suparati daca raspund mai greu
0

#2 Useril este offline   Victorian 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 202
  • Inregistrat: 07-October 07

Postat 06 January 2009 - 01:12 PM

Singurele planuri ale motonavei "Transilvania" sunt cele publicate in revista "Modelism" si sunt niste planuri principial corecte, bazate pe planurile reale ale navei.

Desigur, lipsesc o multime de detalii de pe punte, care se pot realiza doar cu referire la poze reale ale navei. Oricum, poze ar trebui sa mai existe, nava a fost printre cele mai "fotografiate" din intreaga flota romaneasca!

Planurile se pot gasi contra cost la firma "Modelism International". Poti cauta cu "google" site-ul domnului Cristian Craciunoiu, fostul redactor si "animator" al revistei Modelism, sau da un telefon la redactie folosind numarul care apare in revista. De preferat, un numar recent al revistei!

Bafta!
0

#3 Useril este offline   claudiu_ne 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 616
  • Inregistrat: 03-July 07

Postat 07 January 2009 - 10:47 AM

Vezi postareaVictorian, la Jan 6 2009, 01:12 PM, a spus:

....Fostul redactor si "animator" al revistei Modelism....
:) :) :D :D http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/tongue.gif http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/tongue.gif http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/tongue.gif http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/tongue.gif

Sa intelegem ca acum a plecat

PS...Eu mai bine as ruga pe cineva sa scaneze planul...
0

#4 Useril este offline   dor33 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 18 January 2009 - 06:47 PM

Mii de multumiri domnului care mi-a oferit cu multa generozitate planurile navei "Transilvania".

Am demarat deja proiectul si am inceput cu inceputul

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: DSC06578.JPG
  • Imagine atasata: planuri_coaste.JPG
  • Imagine atasata: planuri_coaste.JPG

0

#5 Useril este offline   dor33 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 18 January 2009 - 06:48 PM

Scuze pt tripluri dar mai am de invatat cu tehnica.
0

#6 Useril este offline   dor33 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 18 January 2009 - 06:52 PM

Iata si cum va arata nava si locul pe care il va ocupa ....... sper ....... cat mai curand

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: DSC06581.JPG

0

#7 Useril este offline   dor33 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 18 January 2009 - 06:54 PM

Sper sa revin cu imagini din timpul lucrului cat mai curand.

La revedere
0

#8 Useril este offline   claudiu_ne 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 18 January 2009 - 09:40 PM

frumos inceputul...si sa sti ca si noi asteptam s ane prezinti lucrarea...pana una alta vreau sa te intreb daca macheta va fi facuta din lemn?...iar dupa dimensiuni cred ca macheta o sa fie statica...sau ma insel?????

Spor la muncaaaaaaa
0

#9 Useril este offline   dor33 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 18 January 2009 - 11:10 PM

Salut Claudiu.

Asa este, nu te inseli, va fi statica (de abia gasesc timp sa lucrez la ea , cu atat mai putin sa merg pe un lac cu ea
).

Si va fi integral din lemn (poate doar ceva accesorii metalice). Stiu ca nu mai sunt prea multe paduri pe planeta, dar in opinia mea lemnul ramane lemn, cu cateva clase peste orice material inventat de om. Am ceva balsa de 1mm, 3mm si ceva de 10mm. Si oricum va trebui sa mai cumpar pt ca in paralel incerc sa lucrez si la o nava ruseasca cu vele. Se numeste "Vega".

Cu ocazia aceasta vreau sa le multumesc domnilor de pe acest forum care au facut eforturi deosebite intr-un anumit topic pt a posta o "gramada" de linkuri catre site-uri cu planuri gratis. Inca o data multumesc domnilor.

Ok. Cam atat ca vreau sa transpun coastele pe placaj ca maine iar la ................. muuuunnnncaaaaaa??????!!!!!!!!!!???????? :) ;) :o :o :o :o
0

#10 Useril este offline   dor33 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 25 January 2009 - 11:40 PM

Salutare.

Am revenit doar pt a posta cateva poze. Este adevarat ca sunt inca la inceput cu lucrarea insa nu am suficient timp si in plus mai lucrez la inca o nava cu vele ( asta pt ca nu-mi place sa pun doar cate o "scandura" de balsa odata si apoi sa astep; mi se pare pierdere de timp). Pt ca nu am avut un placaj suficient de lung si de drept am ales sa folosesc patrate din lemn de brad pe care le-am lipit cu aracet Dyo (apropo foarte bun). Acum ramane sa gasesc timp si pt "coaste" ca sa le tai.

Numai bine....

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: DSC06618.JPG

0

#11 Useril este offline   dor33 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 25 January 2009 - 11:45 PM

Am pregatit partea din fata si cea din spate

Verificari ...

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: DSC06613.JPG
  • Imagine atasata: DSC06612.JPG

0

#12 Useril este offline   dor33 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 25 January 2009 - 11:47 PM

Am inlocuit planul cu realitatea.

Sper ca maine sa pot taia si "coastele"...

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: DSC06629.JPG

Aceasta postare a fost editata de dor33: 25 January 2009 - 11:49 PM

0

#13 Useril este offline   dor33 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 25 January 2009 - 11:51 PM

Inca mai am de invatat cu tehnica.... Scuzeeeeeeeeeeeeeeee...................

De fapt dorea sa mai adaug asta...

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: DSC06625.JPG

0

#14 Useril este offline   claudiu_ne 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 26 January 2009 - 08:28 AM

Bun inceputul si sper ca si coastele sa iasa la fel de bine ca si chila navei...dupa pozele ce le-ai atasat ma intreb ce grosime are placajul care-l folosesti...intreb, pentru ca ma uit la partea din spate (pupa) navei mai ales acolo unde vin elicile si un placaj gros >3mm ar ingreuna munca.
0

#15 Useril este offline   dor33 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 26 January 2009 - 01:50 PM

Placajul este de 4 mm :o :o :o . Dar nu cred ca este o mare problema. Lucrez de ceva ani in constructii si intotdeauna a trebuit sa rezolv o multime de probleme impreuna cu arhitectii si inginerii de rezistenta. Asa ca sper ca o sa iasa cumva. In plus traiesc in Romania si aici oamenii sunt campioni la improvizatii . O scot cumva la capat. Asta nu inseamna ca nu sunt dispus la sugestii si sfaturi. Ba da chiar am nevoie. N-am mai facut un navomodel de vreo 20 de ani si am constatat ca atunci cand m-am reapucat habar nu mai aveam sa citesc un plan pt coaste. A fost nevoie sa ma plimb pe forum destul ca sa imi reamintesc si de ce nu sa invat lucruri noi. Inca o data multumesc pt sugestie :) :)
0

#16 Useril este offline   kno3 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1081
  • Inregistrat: 02-December 02
  • Interests:Motoare cu aburi, vapoare etc

Postat 26 January 2009 - 07:47 PM

Nu e nici o problema ca ai placaj de 4 mm. E chiar mai bine, pentru ca iti da o suprafata mai mare pe care sa lipesti baghetele. Sa nu uiti, inainte de lipit baghetele, sa tesesti coastele cu smirghel sau o pila lata, astfel incat bagheta sa se aseze perfect pe ele.

Si inca ceva. E mai practic sa faci decuparea in chila pentru tubul etambou inainte sa asamblezi scheletul navei
0

#17 Useril este offline   dor33 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 27 January 2009 - 12:26 AM

Merci pt sugestii. Am sa incerc sa tin cont.

:rolleyes: :rolleyes: :D :D :D :D :D Adica : Gata cu munca; de acum incepe distractia

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: DSC06630.JPG

0

#18 Useril este offline   dor33 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 27 January 2009 - 12:28 AM

Inca o pozitie

Aceasta postare a fost editata de dor33: 27 January 2009 - 12:29 AM

0

#19 Useril este offline   dor33 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 27 January 2009 - 12:32 AM

Sa ma lamureasca cineva cum incarc mai multe poze in acelasi raspuns ca sa nu mai adaug una cate una sau mai rau deloc si ocup spatiul de pomana. Va rog..... ajutati un biet sarman :rolleyes: :rolleyes: :D :D

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: DSC06643.JPG

0

#20 Useril este offline   KIT 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 309
  • Inregistrat: 12-November 06

Postat 27 January 2009 - 10:16 AM

pai cand dai "add reply", sub fereastra in care scrii este un buton cu verde pe care scrie "INCARCA". in stanga lui este butonul cu browse care iti da posibilitatea sa incarci poze de pe calculatorul tau. si poti incarca poze in acelasi post dar sa nu depasesti limita de 500k. ca sa incarci mai multe in acelasi post, dupa ce cu browse ti-ai ales o poza, ii dai INCARCA. dupa ce s-a incarcat, cu browse cauti una noua si ii dai din nou INCARCA. asta inseamna ca trebuie sa-ti mai micsorezi pozele ca dimensiune, ca altfel nu au cum sa-ti incapa mai multe. o rezolutie de 800x600 cred ca este de ajuns.

Aceasta postare a fost editata de KIT: 27 January 2009 - 10:18 AM

0

#21 Useril este offline   dor33 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 27 January 2009 - 01:20 PM

Merci. Asa am facut doar ca pozele erau prea mari. Am sa le reduc asa cum ai spus. Multam
0

#22 Useril este offline   claudiu_ne 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 27 January 2009 - 10:32 PM

Vezi postareakno3, la Jan 26 2009, 07:47 PM, a spus:

........

Si inca ceva. E mai practic sa faci decuparea in chila pentru tubul etambou inainte sa asamblezi scheletul navei

ma intreb ...de ce sa dea gauri in chila?...pentru ca modelul va fi static, nicidecum navigabil sa duca axurile elicelor pana in chila navei...cred ca nici nu ar mai trebui sa dea gauri...lipeste axul elicei direct pe corpul navei...si apoi mascheaza foarte bine locul.
0

#23 Useril este offline   dor33 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 27 January 2009 - 10:37 PM

Acestea sunt cele pe care nu am reusit sa le postez.

Sper sa nu supar pe nimeni cu multele pozitii, in special pe cei avansati.

Rog daca aveti cumva poze cu detalii sau linkuri . Eu am cautat pe net si nu am gasit mare lucru. Sau poate nu stiu eu sa caut....

Oricum ar fi va rog lamuriti-ma.

Multumesc

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: DSC06633.JPG
  • Imagine atasata: DSC06636.JPG
  • Imagine atasata: DSC06637.JPG
  • Imagine atasata: DSC06638.JPG
  • Imagine atasata: DSC06639.JPG
  • Imagine atasata: DSC06642.JPG

0

#24 Useril este offline   dor33 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 27 January 2009 - 10:46 PM

Chiar ma gandeam sa intreb si eu asta cu privire la tubul etambou avand in vedere ca modelul va fi static. In acelasi timp ma gandeam ca ar fi mai rigid (rezistent la rupere) daca l-as prinde de chila.... Inca mai am timp sa ma gandesc. Trebuie sa slefuiesc coastele ... si nu-mi place deloc partea cu slefuitul...
0

#25 Useril este offline   kno3 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1081
  • Inregistrat: 02-December 02
  • Interests:Motoare cu aburi, vapoare etc

Postat 28 January 2009 - 12:06 AM

Cand am scris sa gauresti chila, nu ma gandeam ca e static. In cazul asta nu e nevoie.
Imi place ce ti-a iesit. Spor la lipit baghete si nu te lasa descurajat daca se mai rup :unsure:
0

#26 Useril este offline   claudiu_ne 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 29 January 2009 - 10:38 AM

sectiunile transversale..."coastele"...le-ai taiat cu traforajul sau cu un ferastrau pendular?...si daca e pendular poti sa ne spui ce fel de panza ai folosit...pentru ca si eu am niste placi de placaj pe care vreau sa le folosesc in constructia canonierei Fulgerul...in viitor. Pana atunci asteptam "baghetele" :angry2:
0

#27 Useril este offline   dor33 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 29 January 2009 - 12:03 PM

Vezi postareaclaudiu_ne, la Jan 29 2009, 10:38 AM, a spus:

sectiunile transversale..."coastele"...le-ai taiat cu traforajul sau cu un ferastrau pendular?...si daca e pendular poti sa ne spui ce fel de panza ai folosit...pentru ca si eu am niste placi de placaj pe care vreau sa le folosesc in constructia canonierei Fulgerul...in viitor. Pana atunci asteptam "baghetele" :lol:

Sunt fan traforaj. Cu cat pot sa fac mai mult manual cu atat am mai mare placere. Nu obiectivul calatoriei este important in acest caz, ci frumusetea parcursului. Sper sa incep cat mai curand cu baghetele dar se pare ca zilele sau orele libere vor veni din ce in ce mai greu. Dar nu renunt. Cum reusesc sa fac ceva semnificativ am sa revin cu poze. O sa incerc sa postez la veliere ceva si cu Vega cat de curand. Merci de incurajari domnilor pt ca am nevoie cu carul...
0

#28 Useril este offline   dor33 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 02 February 2009 - 03:16 PM

Salutare domnilor.

Mai intai poate sa-mi explice cineva, va rog, de ce nu mai apar toate posturile si apar doar sub forma de index?Putin cam obositor si greu de urmarit....

pe de alta parte ieri am avut o dupa-amiaza intreaga pt navo dar m-am ocupat cu un remorcher mic, mic, mic de tot si cu un velier. Asa ca de abia astazi am mai facut ceva la "Transilvania". Pun cateva poze ca poate mai apar si sugestii binevenite.

Sa fi "umblat" pe unde nu trebuie si sa fi setat eu gresit modul in care se vad posturile?.................

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: DSC06667.JPG
  • Imagine atasata: DSC06672.JPG
  • Imagine atasata: DSC06673.JPG
  • Imagine atasata: DSC06675.JPG
  • Imagine atasata: DSC06668.JPG

0

#29 Useril este offline   claudiu_ne 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 03 February 2009 - 09:48 AM

sa te uiti chiar la inceputul acestei pagini a topicului in coltul din drepata sus, langa butoanele cu "new topic" si "add reply"...este un buton cu "OPTION"...selecteaza la acel buton comanda "STANDARD"...si nu o sa mai apara topicul sub forma de Index...chestia asta cred ca se intampla daca folosesti google sa intri in acest forum. cel mai bine e sa intri pe forum de la inceput www.rhc.ro

Aceasta postare a fost editata de claudiu_ne: 03 February 2009 - 09:49 AM

0

#30 Useril este offline   dor33 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 03 February 2009 - 01:45 PM

Vezi postareaclaudiu_ne, la Feb 3 2009, 09:48 AM, a spus:

sa te uiti chiar la inceputul acestei pagini a topicului in coltul din drepata sus, langa butoanele cu "new topic" si "add reply"...este un buton cu "OPTION"...selecteaza la acel buton comanda "STANDARD"...si nu o sa mai apara topicul sub forma de Index...chestia asta cred ca se intampla daca folosesti google sa intri in acest forum. cel mai bine e sa intri pe forum de la inceput www.rhc.ro

Merci Claudiu. S-a rezolvat. Incepuse deja sa devina obositor.

Sper ca in seara asta sa pun o poza cu coca terminata. Mai am cateva baghete mai mici si gata. A indoit cineva pana acum bagetele de balsa si daca da cum?
0

Arata acest topic

• 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3

6 useri citesc topicul
0 membri, 6 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

913Creative.ro