nava de pasageri transilvania
Postat 03 January 2009 - 11:44 PM
Multumesc anticipat. Am observat ca pe langa profesionalism aici se gasesc oameni care pun si mult suflet. Eu intru mai rar pe net asa ca nu va suparati daca raspund mai greu
Postat 06 January 2009 - 01:12 PM
Desigur, lipsesc o multime de detalii de pe punte, care se pot realiza doar cu referire la poze reale ale navei. Oricum, poze ar trebui sa mai existe, nava a fost printre cele mai "fotografiate" din intreaga flota romaneasca!
Planurile se pot gasi contra cost la firma "Modelism International". Poti cauta cu "google" site-ul domnului Cristian Craciunoiu, fostul redactor si "animator" al revistei Modelism, sau da un telefon la redactie folosind numarul care apare in revista. De preferat, un numar recent al revistei!
Bafta!
Postat 07 January 2009 - 10:47 AM
Victorian, la Jan 6 2009, 01:12 PM, a spus:
Sa intelegem ca acum a plecat
PS...Eu mai bine as ruga pe cineva sa scaneze planul...
Postat 18 January 2009 - 11:10 PM
Asa este, nu te inseli, va fi statica (de abia gasesc timp sa lucrez la ea , cu atat mai putin sa merg pe un lac cu ea
).
Si va fi integral din lemn (poate doar ceva accesorii metalice). Stiu ca nu mai sunt prea multe paduri pe planeta, dar in opinia mea lemnul ramane lemn, cu cateva clase peste orice material inventat de om. Am ceva balsa de 1mm, 3mm si ceva de 10mm. Si oricum va trebui sa mai cumpar pt ca in paralel incerc sa lucrez si la o nava ruseasca cu vele. Se numeste "Vega".
Cu ocazia aceasta vreau sa le multumesc domnilor de pe acest forum care au facut eforturi deosebite intr-un anumit topic pt a posta o "gramada" de linkuri catre site-uri cu planuri gratis. Inca o data multumesc domnilor.
Ok. Cam atat ca vreau sa transpun coastele pe placaj ca maine iar la ................. muuuunnnncaaaaaa??????!!!!!!!!!!???????? :) ;) :o :o :o :o
Postat 25 January 2009 - 11:40 PM
Am revenit doar pt a posta cateva poze. Este adevarat ca sunt inca la inceput cu lucrarea insa nu am suficient timp si in plus mai lucrez la inca o nava cu vele ( asta pt ca nu-mi place sa pun doar cate o "scandura" de balsa odata si apoi sa astep; mi se pare pierdere de timp). Pt ca nu am avut un placaj suficient de lung si de drept am ales sa folosesc patrate din lemn de brad pe care le-am lipit cu aracet Dyo (apropo foarte bun). Acum ramane sa gasesc timp si pt "coaste" ca sa le tai.
Numai bine....
Postat 26 January 2009 - 08:28 AM
Postat 26 January 2009 - 01:50 PM
Postat 26 January 2009 - 07:47 PM
Si inca ceva. E mai practic sa faci decuparea in chila pentru tubul etambou inainte sa asamblezi scheletul navei
Postat 27 January 2009 - 10:16 AM
Aceasta postare a fost editata de KIT: 27 January 2009 - 10:18 AM
Postat 27 January 2009 - 10:32 PM
kno3, la Jan 26 2009, 07:47 PM, a spus:
Si inca ceva. E mai practic sa faci decuparea in chila pentru tubul etambou inainte sa asamblezi scheletul navei
ma intreb ...de ce sa dea gauri in chila?...pentru ca modelul va fi static, nicidecum navigabil sa duca axurile elicelor pana in chila navei...cred ca nici nu ar mai trebui sa dea gauri...lipeste axul elicei direct pe corpul navei...si apoi mascheaza foarte bine locul.
Postat 27 January 2009 - 10:37 PM
Sper sa nu supar pe nimeni cu multele pozitii, in special pe cei avansati.
Rog daca aveti cumva poze cu detalii sau linkuri . Eu am cautat pe net si nu am gasit mare lucru. Sau poate nu stiu eu sa caut....
Oricum ar fi va rog lamuriti-ma.
Multumesc
Postat 27 January 2009 - 10:46 PM
Postat 28 January 2009 - 12:06 AM
Imi place ce ti-a iesit. Spor la lipit baghete si nu te lasa descurajat daca se mai rup :unsure:
Postat 29 January 2009 - 10:38 AM
Postat 29 January 2009 - 12:03 PM
claudiu_ne, la Jan 29 2009, 10:38 AM, a spus:
Sunt fan traforaj. Cu cat pot sa fac mai mult manual cu atat am mai mare placere. Nu obiectivul calatoriei este important in acest caz, ci frumusetea parcursului. Sper sa incep cat mai curand cu baghetele dar se pare ca zilele sau orele libere vor veni din ce in ce mai greu. Dar nu renunt. Cum reusesc sa fac ceva semnificativ am sa revin cu poze. O sa incerc sa postez la veliere ceva si cu Vega cat de curand. Merci de incurajari domnilor pt ca am nevoie cu carul...
Postat 02 February 2009 - 03:16 PM
Mai intai poate sa-mi explice cineva, va rog, de ce nu mai apar toate posturile si apar doar sub forma de index?Putin cam obositor si greu de urmarit....
pe de alta parte ieri am avut o dupa-amiaza intreaga pt navo dar m-am ocupat cu un remorcher mic, mic, mic de tot si cu un velier. Asa ca de abia astazi am mai facut ceva la "Transilvania". Pun cateva poze ca poate mai apar si sugestii binevenite.
Sa fi "umblat" pe unde nu trebuie si sa fi setat eu gresit modul in care se vad posturile?.................
Postat 03 February 2009 - 09:48 AM
Aceasta postare a fost editata de claudiu_ne: 03 February 2009 - 09:49 AM
Postat 03 February 2009 - 01:45 PM
claudiu_ne, la Feb 3 2009, 09:48 AM, a spus:
Merci Claudiu. S-a rezolvat. Incepuse deja sa devina obositor.
Sper ca in seara asta sa pun o poza cu coca terminata. Mai am cateva baghete mai mici si gata. A indoit cineva pana acum bagetele de balsa si daca da cum?