Modelism - RHC Forum: 89" Carden Edition Yak 54 ARF - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 8 Pagini +
  • « Prima
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

89" Carden Edition Yak 54 ARF by Hangar 9

#181 Useril este offline   ANDUNG 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 493
  • Inregistrat: 11-June 10

Postat 16 October 2013 - 04:01 PM

Multumesc pentru intentia frumoasa, insa merg pe ideea de a-l repara ( si eu sunt curios sa vad cum iese !).
Mi-a ajuns deja capota nou-nouta si am suportul lui Cosmin ( TOMY) care e expert in reconstructie Carden.
Mai am de pus la punct cateva detalii legate de modul in care imbin ceea ce reconstruiesc cu restul de fuselaj si-apoi ii dau drumul la treaba.
Prin urmare o sa iasa un compozit :-) si sper sa reziste apoi pana Fly FlowerPower, sa-mi tin promisiunea cu hover-ul ala jos, foarte jos :-)

0

#182 Useril este offline   flypol 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 4092
  • Inregistrat: 01-January 09

Postat 17 October 2013 - 08:53 AM

Succes! Mai am pe stoc o coala de placaj 2mm Kokisen Finlanda 1,5x1,5 m.Daca ai nevoie trage semnal de alarma! :db:
Am mai comandat : 0,8 mm,2mm,3mm.O sa vina prin 6 decembrie.
Bine ca zboara si....insectele !
0

#183 Useril este offline   ANDUNG 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 05 November 2013 - 12:06 AM

Am inceput reconstructia; cea mai mare problema mi s-a parut alinierea celor doua jumatati. m-am uitat de o suta de ori cu un pointer cu laser, alta solutie in afara de geometria pieselor nu am gasit.
Sper sa fie rezonabil - o sa vad la zbor.

...

...

Fisiere atasate

0

#184 Useril este offline   ANDUNG 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 05 November 2013 - 12:07 AM

...

Fisiere atasate

0

#185 Useril este offline   ANDUNG 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 05 November 2013 - 12:13 AM

.

Fisiere atasate

Aceasta postare a fost editata de ANDUNG: 05 November 2013 - 12:14 AM

0

#186 Useril este offline   GigiGL 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2107
  • Inregistrat: 10-March 11
  • Interests:Aero

Postat 05 November 2013 - 07:04 AM

Sper ca ai slefuit in prealabil suprafetele pe care ai aplicat adeziv, mai ales in zona batiului. Din constatarile mele iti pot spune ca suprafetele taiate cu laser nu se lipesc bine, stratul carbonizat de la taiere se desprinde usor cu tot cu adeziv. Vad ca ai folosit si adeziv poliuretanic in unele locuri. La un termic nu mi se pare o solutie fericita, fiind destul de casant dupa intarire. As fi folosit tot adeziv profesional tip aracet pentru lemn, eventual putin diluat cu apa si impins cu o mica spatula ca sa patrunda in zona de imbinare mai bine daca nu aveai cum sa desfaci piesele. Surplusul nu era o problema, se putea sterge.
Sper sa nu deranjez. Succes in continuare!
Gigi Sterian
Rascal 1940mm fs.61 nitro
Rascal 120 DLE 30
U Can Do .46 nitro .52, 2T
Beaver 1520
Maule 1500
Helios 2545
... Taranis X9D plus / ACCST / AFHDS
0

#187 Useril este offline   REAL DESIGN 

• R.D.
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 5482
  • Inregistrat: 24-May 08

Postat 05 November 2013 - 08:25 AM

Vezi postareaGigiGL, la 05 November 2013 - 07:04 AM, a spus:

Sper ca ai slefuit in prealabil suprafetele pe care ai aplicat adeziv, mai ales in zona batiului. Din constatarile mele iti pot spune ca suprafetele taiate cu laser nu se lipesc bine, stratul carbonizat de la taiere se desprinde usor cu tot cu adeziv. Vad ca ai folosit si adeziv poliuretanic in unele locuri. La un termic nu mi se pare o solutie fericita, fiind destul de casant dupa intarire. As fi folosit tot adeziv profesional tip aracet pentru lemn, eventual putin diluat cu apa si impins cu o mica spatula ca sa patrunda in zona de imbinare mai bine daca nu aveai cum sa desfaci piesele. Surplusul nu era o problema, se putea sterge.
Sper sa nu deranjez. Succes in continuare!

Foarte corect .. toate suprafetele taiate laser trebuiesc curatate de " zgura - arsura " pe zonele de lipire .. altfel este ca si cum am vrea sa lipim un schotch, un autocolant pe un zid dat cu var si plin de praf .. se desprinde schotch-ul cu praf cu tot inainte sa luam mana de pe el .. pe sticla, faianta, blat melaminat , usa la masina , frigider , pe ecranul televizorului etc .. e alta treaba .. abia il mai desfaci daca trece mult timp.

Din poze zonele respective inca par foarte inchise la culoare .. posibil sa ne inselam si Andung sa fi facut cum trebuie altfel .. nu e bine .

DAR numai pe Allen de cate ori l-am citit pe forum spunand despre chestia asta in lucrarle sale de reparatie , constructie .. dar si la alti colegi am gasit pecizarea ..
La fel si despre utilizarea adezivilor dedicati lipirii lemnului ( tip Aracet ) am tot citit ca sunt cei mai buni .. numai Domnul Mitea de cate ori a amintit si cate link-uri cu magazine de unde se pot cumpara a postat .

Kit Review ala e de vina .. daca era scratch ... eheee

Aceasta postare a fost editata de REAL DESIGN: 05 November 2013 - 08:26 AM

Warn Warn Warn Warn Warn Warn .. for ever !
0

#188 Useril este offline   ANDUNG 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 05 November 2013 - 09:05 AM

Da, am slefuit toate suprafetele DE CONTACT, nu si pe celelalte- liniile negre care se vad sunt de la acele taieturi care nu necesitau lipire.
Adezivul pe care l-am folosit este tip aracet - MOMENT WOOD EXPRES cu 2 exceptii: in zona panoului de foc, pe 2 din cele patru laturi pentru ca aveam nevoie de umplere si in toata zona de imbinare, din acelasi motiv.

0

#189 Useril este offline   flypol 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 4092
  • Inregistrat: 01-January 09

Postat 05 November 2013 - 09:11 AM

Recomand Kleiberit Klebit 303 pentru orice lipire lemn/lemn.Gasiti adresa distribuitorului www.klebrom.ro
Adeziv rapid(intarire de manipulare 4 ore),aderenta excelenta,rezistent la umiditate,elastic -numai bun!.
Bine ca zboara si....insectele !
0

#190 Useril este offline   REAL DESIGN 

• R.D.
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 5482
  • Inregistrat: 24-May 08

Postat 05 November 2013 - 09:30 AM

Vezi postareaANDUNG, la 05 November 2013 - 09:05 AM, a spus:

Da, am slefuit toate suprafetele DE CONTACT, nu si pe celelalte- liniile negre care se vad sunt de la acele taieturi care nu necesitau lipire.
Adezivul pe care l-am folosit este tip aracet - MOMENT WOOD EXPRES cu 2 exceptii: in zona panoului de foc, pe 2 din cele patru laturi pentru ca aveam nevoie de umplere si in toata zona de imbinare, din acelasi motiv.

Deci e de bine ! bravo !
.. data viitoare sa dai cu pasta corectoare si pe celelalte linii negre sau le " aranjezi " in photoshop sa nu ne mai pacalim ..

Concluzie .. Kit Review INCA nu da gres pentru cine e cu adevarat interesat .. basca ca si prietenul la nevoie se cunoaste
iar odata cu "predarea" planurilor Tomy sigur a impartasit din experienta sa si lui Andung .
Warn Warn Warn Warn Warn Warn .. for ever !
0

#191 Useril este offline   Mihai_supy 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 5157
  • Inregistrat: 16-December 10

Postat 05 November 2013 - 05:49 PM

urmaresc cu interes ce simplu e sa reconstruiesti cand ai un laser la indemana. Mai mai ca m-as lua sa reconstruiesc fuselajul Yakului. Ar fi totusi destul de greu de decupat piesele cu traforajul, dar nu imposibil...
0

#192 Useril este offline   TOMY 

• ex Nimsoc
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 924
  • Inregistrat: 17-May 07

Postat 05 November 2013 - 06:18 PM

Hai frate ca iese bine. Mie imi place cum a iesit. Un singur lucru as mai fi facut in faza asta. Sa bag si teaca lonjeronului si implicit si teava, pentru a verifica paralelismul cu teava profundorului.
Dar ma gandesc ca nu e o problema daca nu sunt aliniate acum. Poti inainte sa lipesti teaca in fuselaj, sa mai slefuiesti gaurile pana o aliniezi perfect si apoi sa o lipesti in fuselaj.

Foloseste numai aracetul pt. lemn. Dupa intarire devine transparent si ce e cel mai important este ca nu devine casant.
Spor.

Aceasta postare a fost editata de TOMY: 05 November 2013 - 06:21 PM

0

#193 Useril este offline   TOMY 

• ex Nimsoc
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 924
  • Inregistrat: 17-May 07

Postat 05 November 2013 - 06:20 PM

Hai frate ca iese bine. Mie imi place cum a iesit. Un singur lucru as mai fi facut in faza asta. Sa bag si teaca lonjeronului si implicit si teava, pentru a verifica paralelismul cu teava profundorului.
Dar ma gandesc ca nu e o problema daca nu sunt aliniate acum. Poti inainte sa lipesti teaca in fuselaj, sa mai slefuiesti gaurile pana o aliniezi perfect si apoi sa o lipesti in fuselaj.

Foloseste numai aracetul pt. lemn. Dupa intarire devine transparent si ce e cel mai important este ca nu devine casant.
Spor.
0

#194 Useril este offline   dan_mitea 

• nick anterior:Se poate si asa
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 9330
  • Inregistrat: 26-October 03

Postat 05 November 2013 - 07:53 PM

Doar o mica precizare, daca nu este cu banat. Ceea ce este astazi adezivul alb pentru lemn, nu-i aracet, ci adeziv aliphatic. Aracetul mirosea a otet si nu era mare branza de capul lui. Adezivul aliphatic este cu totul altceva.
Multa, multa bafta.

Aceasta postare a fost editata de dan_mitea: 05 November 2013 - 07:54 PM

0

#195 Useril este offline   ANDUNG 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 05 November 2013 - 08:05 PM

Vezi postareaTOMY, la 05 November 2013 - 06:20 PM, a spus:

Spor.

A fost desenat foarte misto, asta e secretul :-) !
Pe laterale mai dublez cu o placa de balsa de 2,5mm si e la linie.In mod normal ar trebui sa rezulte si paralelismul cu profundorul din modul in care a fost asezat, daca o sa fie nevoie de ajustari mici fac cum ai zis.

Urmeaza apoi burta, o sa fac 1-2 profile intermediare intre polistiren si primul profil al fuselajului; o plachez apoi tot cu balsa de 2,5 mm, m-am mai gandit si mi se pare mai usor decat sa ma complic iar cu polistiren si in plus e mai sigur pentru eventuale scurgeri accidentale de benzina din zona aia.

Acum cand vad cum se contureaza, deja ma tenteaza sa iau si folia la culoarea originala ( pearl purple), desi cand m-am apucat sa-l refac mi-am zis ca tot ce e important e sa zboare la fel ca inainte.

0

#196 Useril este offline   GigiGL 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2107
  • Inregistrat: 10-March 11
  • Interests:Aero

Postat 05 November 2013 - 10:29 PM

Daca ai cu ce, fa-l cum a fost. Ar fi pacat de munca sa n-o duci pana la capat cum trebuie!
Spor! :good:
Gigi Sterian
Rascal 1940mm fs.61 nitro
Rascal 120 DLE 30
U Can Do .46 nitro .52, 2T
Beaver 1520
Maule 1500
Helios 2545
... Taranis X9D plus / ACCST / AFHDS
0

#197 Useril este offline   ALLEN 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 3004
  • Inregistrat: 11-May 08

Postat 06 November 2013 - 08:19 AM

Andu, cand vrei, vii si iti dau EPP de 5 mm, in loc de extrudat. e mai. safe sa ii faci cum a fost ca si structura, mai ales ca acea combinatie de balsa cu spuma e trainica.
parere personala: inainte de infoliere, sa impregnezi motor boxul cu lac/rasina epixidica sau cu ceva care sa protejeze impotriva eventualelor mici scurgeri de benzina/ulei. eu fol cam de 1 an un primer gri pe baza de apa, dar care odata uscat nu il ataca benzina/uleiul

Mihai, laserul e bun, ajuta. mergi matale in talcioc si cauta ul pointer din ala pt copii si gata. cat despre traforaj... puii mei suntem in sec 21. ai variante nenumarate, ori la Lasercut, ori la spotDesign, pe ei ii stiu lucreaza curat, ingrijit.
_______________________________________________________________________________________
Alaturi de hidrogen, prostia e cea care se gaseste in cea mai mare cantitate in univers. La fel si idiotii.
_______________________________________________________________________________________
0

#198 Useril este offline   ANDUNG 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 11 November 2013 - 09:58 PM

Am refacut pana la urma "burta" tot in sistem clasic ( pe principiul ca daca tot e corcitura, sa fie pana la capat :-)!): profile din balsa de 5mm intarite cu o bagheta de pin si apoi placate cu balsa de 2,5mm.
Mie mi se pare ca a iesit destul de solid, zic ca poate fi tinut in mana fara probleme si cand va fi complet echipat.
Mai am de placat partea centrala, din care am sa las pe la mijloc si o zona libera ( ca sa asigur traseul aerului de-a lungul canistrei)

Fisiere atasate

Aceasta postare a fost editata de ANDUNG: 11 November 2013 - 09:59 PM

0

#199 Useril este offline   ANDUNG 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 11 November 2013 - 10:05 PM

Vezi postareaALLEN, la 06 November 2013 - 08:19 AM, a spus:

inainte de infoliere, sa impregnezi motor boxul cu lac/rasina epixidica sau cu ceva care sa protejeze impotriva eventualelor mici scurgeri de benzina/ulei. eu fol cam de 1 an un primer gri pe baza de apa, dar care odata uscat nu il ataca benzina/uleiul

Allen, asa o sa fac, tare treaba cu primerul, vorbim.
Apropos de infoliere, mi-am comandat azi si folie la culoare.

0

#200 Useril este offline   ALLEN 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 12 November 2013 - 08:50 AM

1. cam groasa balsa de 2.5 mergea si cu 2 sau 1.5, dar e mai safe asa.

2. baga canistra si vezi ca intra, gandeste sistemul de fixare si apoi plachezi centrul.

3. suna-ma cand te intorci de la intalnirea aia.
Alaturi de hidrogen, prostia e cea care se gaseste in cea mai mare cantitate in univers. La fel si idiotii.
0

#201 Useril este offline   ALLEN 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 12 November 2013 - 08:57 AM

sau faci tunel pt canistra, daca vrei, din balsa de 2.5

Fisier atasat  2011_01_23_17_31_46___.jpg (118.65K)
Number of downloads: 115Fisier atasat  Assembly-SU-29S-2_2m_Page_41.jpg (80.58K)
Number of downloads: 115

primer din ala sa nu iei ca mai am eu 2 tuburi. treci si-ti dau.

Aceasta postare a fost editata de ALLEN: 12 November 2013 - 08:58 AM

0

#202 Useril este offline   dan_mitea 

• PipPipPipPipPipPipPip

Postat 12 November 2013 - 02:20 PM

Vezi postareaALLEN, la 12 November 2013 - 08:57 AM, a spus:

sau faci tunel pt canistra, daca vrei, din balsa de 2.5

Atasament 2011_01_23_17_31_46___.jpg

Allen, te rog sa-mi spui de unde ai luat acel brat pentru servo si daca nu ai probleme cu intinsul firelor. Ma refer la discutia care validase ca este nevoie ca punctul de acrosaj sa nu fie in centrul axului de la servo.
Multumesc frumos si scuze pentru off topic.

Aceasta postare a fost editata de dan_mitea: 12 November 2013 - 02:21 PM

0

#203 Useril este offline   ALLEN 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 13 November 2013 - 08:06 AM

Dan, acel brat a venit in kit. probleme la intinsul cablurilor pull-pull nu sunt, se intind bine, pentru ca echiile de pe directie au offset.

Aceasta postare a fost editata de ALLEN: 13 November 2013 - 08:09 AM

0

#204 Useril este offline   ALLEN 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 13 November 2013 - 08:26 AM

http://shop.lindinge...oducts_id=79202

se gasesc si in UE, dar daca ai sa cauti gasesti si in state sau Canada cu siguranta.
0

#205 Useril este offline   dan_mitea 

• PipPipPipPipPipPipPip

Postat 13 November 2013 - 01:58 PM

Multumesc frumos.
Multa, multa bafta.
0

#206 Useril este offline   ANDUNG 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 18 November 2013 - 08:42 PM

Am refacut si canopia, mai precis baza acesteia, pentru ca din fericire, partea de plastic era intacta; a fost ca la puzzle, zeci de betisoare si bucatele de balsa de lipit si taiat, mi-a luat vreo 4-5 ore.
Dupa care am scos capota de la cutie si l-am montat de proba, sa-mi aduc aminte cum arata dintr-o bucata :-)
Mai sunt inca multe nimicuri consumatoare de timp , dar una peste alta, partile mari sunt gata.

Fisiere atasate

Aceasta postare a fost editata de ANDUNG: 18 November 2013 - 08:42 PM

0

#207 Useril este offline   ANDUNG 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 18 November 2013 - 08:43 PM

Si montat de proba.

Fisiere atasate

0

#208 Useril este offline   ANDUNG 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 18 November 2013 - 09:30 PM

O intrebare: am niste zone din balsa care ar trebui sa fie chituite putin, ca sa nu se vada urat sub folie ( de exemplu imbinarea de pe intrados a fuselajului). Ce chit sa folosesc?

0

#209 Useril este offline   oachidori 

• F22 Raptor Fan
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2393
  • Inregistrat: 05-August 09
  • Interests:Aeromodele, Modelare 3D

Postat 18 November 2013 - 09:47 PM

Vezi postareaANDUNG, la 18 November 2013 - 09:30 PM, a spus:

O intrebare: am niste zone din balsa care ar trebui sa fie chituite putin, ca sa nu se vada urat sub folie ( de exemplu imbinarea de pe intrados a fuselajului). Ce chit sa folosesc?

Eu il folosesc pe asta: http://phoenixmodels...ur-p-3491.html.
Olivian Diaconescu

Radio:
Multiplex Royal Pro 16 2.4GHz
Aero:
BADAN Kit - Yak55M 2.8m; MVVS116NP; Rezo RE2 MTW
EXTREME FLIGHT - Extra 300 2.3m; MVVS58 Prosport; Rezo -MVVS
MULTIPLEX - Funcub;Parkmaster;Funjet Ultra2
FREEWING - F22 Xicoy X45 Jet
ROBBE - Mistral 2.0m
F22 depron
AERONAUT - Triple RES 2.0m
Auto:
TRAXXAS - E Revo 1/16
ARRMA - Typhon 6S
0

#210 Useril este offline   florin100% 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2685
  • Inregistrat: 20-June 06

Postat 18 November 2013 - 11:05 PM

Andu, am un sul nou de folie galbena de la hangar-9 ramas de la reparatia Yak-ului meu. Este aceeasi serie de culoare. Daca il vrei sa imi zici si il aduc sambata la teren :)
"Odata ce ai gustat din mirajul zborului, nu vei mai putea merge pe pamant decat cu ochii ridicati spre cer"

Team Aeropower

0

Arata acest topic

• 8 Pagini +
  • « Prima
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

13 useri citesc topicul