Modelism - RHC Forum: 89" Carden Edition Yak 54 ARF - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 8 Pagini +
  • « Prima
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

89" Carden Edition Yak 54 ARF by Hangar 9

#91 Useril este offline   florin100% 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2685
  • Inregistrat: 20-June 06

Postat 11 August 2009 - 07:01 PM

mi-au venit VESS-urile din USA si la prima vedere sunt incredibile.....nici Brancusi nu facea asa opera de arta :blink: ....sunt bestiale eliciile astea, poate reusesc cumva sa pun mana pe mai multe...Duminica am sa fac si testele la zbor sa vad cum se comporta
"Odata ce ai gustat din mirajul zborului, nu vei mai putea merge pe pamant decat cu ochii ridicati spre cer"

Team Aeropower

0

#92 Useril este offline   Red Sky 

• Gold Member
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 935
  • Inregistrat: 15-March 06

Postat 11 August 2009 - 09:53 PM

Vezi postareaflorin100%, la Aug 11 2009, 08:01 PM, a spus:

poate reusesc cumva sa pun mana pe mai multe...

De ce? Vrei sa-l faci multimotor sau ai de gand sa le rupi? :blink:
www.redsky.ro
0

#93 Useril este offline   florin100% 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 11 August 2009 - 10:17 PM

nu ma vreau sa iau si sa le vand la supra pret :lol: :lol: :blink:

Daca merge misto asta dupa yak am sa iau si pentru celelante aveoane ca au de toate dimensiunile
"Odata ce ai gustat din mirajul zborului, nu vei mai putea merge pe pamant decat cu ochii ridicati spre cer"

Team Aeropower

0

#94 Useril este offline   florin100% 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 28 August 2009 - 12:14 AM

Vess prop , Rise above the ordinary ...

Incredibile elici frate... tractiune cam de trei ori mai mare ca elicile 3w...Meserie frate!!! Imi tine si relantiu la 1400rpm, si spriturile sunt bestial de rapide...Bestiale!

.

Fisiere atasate

Team Aeropower

0

#95 Useril este offline   Calin 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2468
  • Inregistrat: 11-June 07

Postat 28 August 2009 - 03:17 AM

frumos florine :wub: Dar nu prea se vede elicea in pozele alea ^_^

Poate iau si eu pt DA50 si MVVS-u meu.. ce marimi ai luat tu?

0

#96 Useril este offline   florin100% 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 28 August 2009 - 10:02 AM

am luat 24B ca asa am vazut ca zboara astia pa afara...mai folosesc si 24A pt 3d dar am uitat sa cumpar....oricum bestiale elici

Team Aeropower

0

#97 Useril este offline   Red Sky 

• Gold Member
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 28 August 2009 - 02:37 PM

...pacat ca ti-au dat una stramba :lol:
www.redsky.ro
0

#98 Useril este offline   REAL DESIGN 

• R.D.
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 5482
  • Inregistrat: 24-May 08

Postat 28 August 2009 - 02:47 PM

Merg si la metanoale in 4T - sa spunem la ShowTime-ul ta ? sau acolo tot APC-ul ramane regina !
Warn Warn Warn Warn Warn Warn .. for ever !
0

#99 Useril este offline   florin100% 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 28 August 2009 - 04:45 PM

merge..au elici si pentru metanoale

Team Aeropower

0

#100 Useril este offline   ave 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1010
  • Inregistrat: 13-December 07

Postat 28 August 2009 - 05:33 PM

Si nu par nici prea scumpe (daca nu iei una-doua bucati, sa te usture transportul). Nice!
Ave
0

#101 Useril este offline   ZOD 

• Flightaddicted member
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2766
  • Inregistrat: 12-March 03

Postat 30 August 2009 - 02:03 PM

Am inceput si eu montarea YAK-ului... Am zis montarea deoarece "constructia" e prea mult. Are balamalele gata lipite , rezervorul montat . Nu exista nimic de lipit. Doar de strans niste suruburi.

Am avut si eu o problema la teava de la profundor. Era prea lunga . Am luat-o la smirghel am dat din nou gaurile de prindere si totul e perfect. Am masurat distanta dintre capatul aripii si profundor e o diferenta de juma de milimetru la o anvergura de 2.2 m.. Zic io ca e perfect. Diferenta poate nici sa nu fie.. poate nu am intins io ruleta complet..

Oricum super tare pana acum. Astept sa imi vina statia sa pot sa ma apuc de montat servourile si trebuie sa vad daca vand ultimate sa imi cumpar o toba noua la motor.. Daca nu sunetul asurzitor al tobei pitts ne va incanta din nou..

Io nu o sa ii pun nici pilotu si nici papuceii.. Mi se par inutili si atarna 2-300 grame fara sens.. mai bine pun fum.. Stiu o sa vina florin si o sa zic ca nu se simte ca are el dar motorul meu are 0.6 cai mai putin si 1 inch mai putin la diametru elicei.. Plus ca inca n-am pus mana pe un vess ca sa zic ca m-ar ajuta. Deci tinem greutatea sub control.

Servouri o sa pun 2 x 8411 si 3 7955 . Alimentarea se va face din 2 pacuri separate de 2 celule de 2000 cu 2 regulatoare jeti de 10 amp .

Cateva poze

Fisiere atasate

DT
0

#102 Useril este offline   florin100% 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 31 August 2009 - 09:46 AM

vezi ca la rezervor mai trebuie bagat un stutz...el are numa doo dar pune 3. Scrie clar la 3W ca nu se recomanda utilizarea T-ului de alimentare pe furtunul care duce la carburator...

a si grija MARE la stuturile prin care faci alimentarea...Io am uitat sa asigur cu soricei ai cand am dat la pompa a sarit furtunu si a curs mult inauntru pana mi-am dat io seama ...Consecinte: Polistirenu lateral dupa partea dreapta a disparut. Iar dupa burta o potiune de polistiren de fo 10 cm de asemenea a disparut....O sa vad cum remediez problema. Cel mai probabil spuma poliuretanica adusa la fata cu polistirenu, sau sa inaresc balsa aia cu niste fibra ( dar nu cred ca e ok pt ca o sa devina casanta la cat de subtire e)

Team Aeropower

0

#103 Useril este offline   Red Sky 

• Gold Member
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 31 August 2009 - 10:21 AM

Vezi postareaZOD, la Aug 30 2009, 03:03 PM, a spus:

Alimentarea se va face din 2 pacuri separate de 2 celule de 2000 cu 2 regulatoare jeti de 10 amp .

Cum?
www.redsky.ro
0

#104 Useril este offline   ZOD 

• Flightaddicted member
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 31 August 2009 - 04:10 PM

Vezi postareaRed Sky, la Aug 31 2009, 11:21 AM, a spus:

Cum?

Pur si simplu 2 surse independente in paralel. 2 pacuri fiecare cu regulatorul lui.. Inainte sa apara lipo cand vroiai redundanta puneai 2 pacuri nimh/nicd in paralel..

E ceva in neregula ?
DT
0

#105 Useril este offline   REAL DESIGN 

• R.D.
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 01 September 2009 - 09:16 AM

Vezi postareaZOD, la Aug 31 2009, 05:10 PM, a spus:

Pur si simplu 2 surse independente in paralel. 2 pacuri fiecare cu regulatorul lui.. Inainte sa apara lipo cand vroiai redundanta puneai 2 pacuri nimh/nicd in paralel..

E ceva in neregula ?

Ma bag si io in seama :

montarea in paralel a doua pack-uri NiMh fara nici un device , am inteles ca avea riscul ca pack-urile sa se descarce unul prin celelalt daca
unul din ele se descarca mai repede - cuplate insa cu un switch electronic se consuma pack-ul 1 dupa care la un prag limita comuta automat pe pack-ul 2.

Nu exista acelasi risc daca avem si regulatoare pe fiecare sursa ?!

Se poate face o proba cred - un pack full si unul descarcat - pus voltampermetrul in circuit si vazut daca se descarca stand pe " loc " pack-ul full in cel descarcat.

Ideea e ca cine pleaca la zbor cu un pack full si unul gol ?

E cea mai nasoala experienta sa pierzi un model de la niste banale " sarme " si baterii care alimenteaza receptia.
Daca se intampla cand zbori pe spate la 20 cm de sol mai zici !

Sa il stapanesti sanatos si sa il personalizezi cu ceva decal-uri ca sa nu il confundam pe cer cu al lui Florin 100%
0

#106 Useril este offline   hash84 

• DreamTeam member
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2183
  • Inregistrat: 28-November 06

Postat 01 September 2009 - 09:26 AM

Vezi postareaZOD, la Aug 31 2009, 05:10 PM, a spus:

E ceva in neregula ?

o sa ai doua surse in comutatie(nu sunt sigur) in paralel. din auzite doar iti spun ca nu se recomanda asa ceva. de ce nu iti pot spune http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/tongue.gif.
ai putea sa te intrebi ce se intampla in momentul in care le dai drumu. la amandoua nu le poti da drumul simultan. imposibil. deci trebuie vazut ce se intampla atunci cand un regulator primeste tensiune pe iesire si nu pe intrare cum e normal. eventual niste diode de putere puse. trebuie cercetata treaba :rolleyes:
    /------------------------\              |~~\_____/~~\__  |
    |        Hash84          |______________ \______====== )-+
    |                        |                      ~~~|/~~  |
    \------------------------/                         ()
0

#107 Useril este offline   ZOD 

• Flightaddicted member
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 01 September 2009 - 09:43 AM

Vezi postareahash84, la Sep 1 2009, 10:26 AM, a spus:

o sa ai doua surse in comutatie(nu sunt sigur) in paralel. din auzite doar iti spun ca nu se recomanda asa ceva. de ce nu iti pot spune http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/tongue.gif.
ai putea sa te intrebi ce se intampla in momentul in care le dai drumu. la amandoua nu le poti da drumul simultan. imposibil. deci trebuie vazut ce se intampla atunci cand un regulator primeste tensiune pe iesire si nu pe intrare cum e normal. eventual niste diode de putere puse. trebuie cercetata treaba :rolleyes:

Da .. nu stiu cum e cu sursa in comutatie.. sau ce zici tu.. Ma bucur ca ati sarit .. am intrebat in stanga si in dreapta si intradevar trebuie puse niste diode pe acolo. Ma mai interesez... La partea electronica nu prea ma pricep...
DT
0

#108 Useril este offline   John 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 243
  • Inregistrat: 29-May 02

Postat 01 September 2009 - 10:00 AM

Este corect modul in care doreste sa alimenteze Zod modelul sau. Daca are regulator pe fiecare pack, acestea nu se descarca unul pe altul pentru ca orice regulator(daca nu este chinezarie) are dioda de protectie. Asa sint facute si cele de la Emcotec sau Powerbox. Singura diferenta acolo este ca sint 2 regulatoare intr-o singura cutie nimic altceva-principiul este acelasi.

Cu stima ,
John
0

#109 Useril este offline   VasiM 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 114
  • Inregistrat: 24-July 08

Postat 01 September 2009 - 10:34 AM

Nu pot fi conectate pur si simplu in paralel 2 stabilizatoare de tensiune. Chiar daca sunt identice, tensiunile lor difera si fiecare incearca sa-si mentina tensiunea. Rezultatul poti afla pe incercate, daca vrei sa te joci. E ceva ca si cum ai pune 2 roti de diametru diferit pe in ax rigid, fara diferential, si il fortezi sa mearga drept inainte. E musai sa pui cate o dioda la iesirea fiecaruia. Preferabil dioda Shottky, de curent si putere suficient de mare.
0

#110 Useril este offline   florin100% 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 01 September 2009 - 11:13 AM

Vezi postareaREAL DESIGN, la Sep 1 2009, 10:16 AM, a spus:

Sa il stapanesti sanatos si sa il personalizezi cu ceva decal-uri ca sa nu il confundam pe cer cu al lui Florin 100%

pai al meu e personalizat :rolleyes:...a lu zod nu e...ca modelu vine fara nici un decal

Team Aeropower

0

#111 Useril este offline   REAL DESIGN 

• R.D.
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 01 September 2009 - 12:23 PM

Vezi postareaJohn, la Sep 1 2009, 11:00 AM, a spus:

Este corect modul in care doreste sa alimenteze Zod modelul sau. Daca are regulator pe fiecare pack, acestea nu se descarca unul pe altul pentru ca orice regulator(daca nu este chinezarie) are dioda de protectie. Asa sint facute si cele de la Emcotec sau Powerbox. Singura diferenta acolo este ca sint 2 regulatoare intr-o singura cutie nimic altceva-principiul este acelasi.

Cu stima ,
John

Sa inteleg ca Emcotec sau PowerBox consuma simultan din pack -uri ?
Eu credeam ca " trage " din unul si dupa ce consuma primul pack se comuta automat pe celalalt !
Deci de aia au si doua iesiri ! ( credeam ca doar pentru a alimenta si pe un circuit de "siguranta " receptorul )
0

#112 Useril este offline   florin100% 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 01 September 2009 - 12:32 PM

da, emcotecu meu consuma simultan din ambele pakuri

Team Aeropower

0

#113 Useril este offline   Calin 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 01 September 2009 - 12:33 PM

@REAL_DESIGN, da consuma simultan din ambele. In general e de evitat acele regulatoare care comuta de pe un pack pe altul. O mica latenta in timpul comutarii poate avea consecinte grave daca sa zicem esti in sarcina... pe incercate. Nicu si-a spart un heli fix pentru ca acel regulator a decis sa schimbe consumul de pe packul 1 pe 2 rezultand un reset al receptorului.

Aceasta postare a fost editata de Calin: 01 September 2009 - 12:34 PM

0

#114 Useril este offline   SILVIU66 

• Site Admin
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Admin
  • Postari: 6866
  • Inregistrat: 03-February 04
  • Interests:Flying

Postat 02 May 2010 - 05:57 PM

Cariera modelului s-a terminat tragic astazi:
Un tonou in full motor si pur si simplu s-a rupt aripa in aer,Florin a reusit sa-l tina in cutit o perioada destul de lunga de timp,dar pana la urma....

Fisiere atasate

flying is my life...
0

#115 Useril este offline   Calin 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 02 May 2010 - 06:32 PM

imi pare rau de pierdere... pare iremediabil fuselajul. Daune adiacente (electronica motor) au existat?

0

#116 Useril este offline   djandrey 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 600
  • Inregistrat: 15-June 09
  • Interests:Automodelism , Aeromodelism , IT

Postat 02 May 2010 - 07:11 PM

Nu pot sa cred... Imi pare rau de pierdere era un model de nota 30 ca si pilotu defapt.:)(
ON-AIR
TX : Spektrum DX9
ParkZone VisionAire - Electric
F3P Mustang 3D - Electric
Multiplex Twister EDF - Electric

OFF-ROAD
Traxxas TRX4 4WD - Electric
0

#117 Useril este offline   Maverick 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 719
  • Inregistrat: 10-October 08

Postat 02 May 2010 - 07:15 PM

Baaaah, te sparg!! Cum dracu' l-ai rupt?
Era genial, mai ales in mana ta..

Toba am vazut ca era cam sifonata, dar motorul, servo, electronica... au supravietuit?

Norocul tau ca Sbach-ul aproape gata. Vorba aia "Regele a murit! Traiasca regele!" :)
Both optimists and pessimists contribute to our society. The optimist invented the airplane and the pessimist the parachute. ~Gil Stern

If you can't fix it with a hammer you have an electrical problem.
0

#118 Useril este offline   ACS 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 274
  • Inregistrat: 01-October 07

Postat 02 May 2010 - 07:39 PM

Mare pierdere, pacat dar tine fruntea sus Florine viata e lunga si plina de neprevazut poate Sbach-ul te va face sa uiti
Optimisti construiesc avioane,pesimisti cumpara parasute.
0

#119 Useril este offline   ALLEN 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 3004
  • Inregistrat: 11-May 08

Postat 02 May 2010 - 08:00 PM

baaa, terminati cu prostiile, era constient ca il va rupe. chiar el a zis ca viata lunga nu mai avea. electronica, motorul sunt OK, culmea, conul de carbon intact si aripa cu care a incercat sa il aterizeze. mie imi pare rau ca nu am avur camera la indemana sa filmez faza. Florin a incercat tot ce se putea sa-l aterizeze, si asta l-a ofticat cel mai tare, nu ca a rupt modelul, ci ca nu a reusit sa-l aterizeze doar cu o aripa.

intr-adevar, pacat de model, ii venea lui asta mic ca o manusa.
_______________________________________________________________________________________
Alaturi de hidrogen, prostia e cea care se gaseste in cea mai mare cantitate in univers. La fel si idiotii.
_______________________________________________________________________________________
0

#120 Useril este offline   florin100% 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 02 May 2010 - 08:26 PM

mda...dupa o perioada de un an jumate in care am zburat weekend de weekend cu avionu asta as putea sa spun :

---------------------------------------------------------- . -----------------------------------------------------------------

Cariera lui s-a incheiat intr-un mod mai mult decat specaculos. Decolat frumos, zbor, iar la ultima trecere dupa care urma aterizarea am zis sa fac un tonou mai in viteza. Aripa a cedat cu un zgomot specific....craaackk.... Dar eram pregatit pentru situatia asta (simulatoru :) ) si m-am stapanit, am stabilizat pe cutit avionu, si am inceput sa iau viraj ca sa nu ma indrept spre sat cu el. E aici apare buba, in linie drepta se pare ca statea, cand am bagat in viraj a inceput sa piarda altitudine (eu eram cu motoru in full ca sa am viteza si curent pe suprafete). Pierdea, pierdea, pierdea cate putin altitudine si cand am vazut ca mai am juma de metru si mai putin pana la sol am dat motoru la relanti, am continuat sa sustin din directie, am zis ' adio amice' si JDREANG!!! S-a imprastiat si aia a fost tot... NU ma oftic ca am troznit avionu pentru ca eu zic ca am facut ABSOLUT TOT ce mi-a stat in putinta sa il salvez, ma oftic pt ca nu am avut ocazia sa fac macar o incercare de aterizare. In rest electronica a scapat intacta, la fel si motoru si conu si emcotecu. Pacurile de asemenea intacte. Am adunat tot, si acum nu ramane decat sa ma decid la o coaja de avion noua. Cel mai probabil o sa fie un SU Sebart ca a lu gore, varianta pe galben asta noua, daca o sa imi placa cum sta in aer...

Un avion reusit cu care am invatat multe lucruri noi! sa ii fie tzarana usoara!

Team Aeropower

0

Arata acest topic

• 8 Pagini +
  • « Prima
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou