incepatoru, la 19 June 2013 - 08:31 AM, a spus:
..Din ciclul "IO VARA NU DORM"..si din dorinta de a zbura un RACER ca de ,ma cam pricep la viteze.cautai pe gogu si gasit una bucata de plan, care la prima vedere ma aprins rau de tot.Facut inventarul la cutiuta de balsa,depronel mai estem.restu de prin atelier adunate asa ca ma apuc de treaba..SA VEDEM CE IESE Haaaaaaaaaideeeeaaaa :good:
..........................
Acolo scrie ca e de 80 cm...Fa-l macar de 1 m anvergura...Va zbura muuult mai bine!!!...Sub 1m coeficientii aerodinamici se inrautatzesc f. tare :good: !!!
...Ma uit si la P 40-ul micro pe care il am...E tare imprevizibil in anumite situatii si are traiectoria in unghiuri drepte prin aer...Noroc ca are diedrul mare si mai atenueaza din instabilitate, dar cand reduc viteza mai mult, se angajeaza cand nici nu te astepti, chiar daca are sarcina alara doar de 30 gr/dmp!!! O aterizare fara tumbe, e aproape imposibila!!! Am rupt cel putin 5 elici pana acum din motivul asta...
Spor la mestereala si sa pui si tu poze!!!
..........................
Pe mine ma bate gandul sa ma apuc sa fac (la iarna) un Ultra Light, cu motor de 7,5 cc metanol...cu anvergura de vre-o 2 m...cu cabina deschisa din tije de AL(ca un triciclu...)...aripi taiate cu firul cald si lonjeron din placaj...si coada dintr-o teava de AL demontabila cu servo-urile pe ea...(demontat, sa ramana doar triciclul cu motorul pe el......Vreau sa iasa ceva f. usor, cat mai stabil, care sa zboare cat mai "scale"...submotorizat, care sa urce greu...sa se miste lent...
...O sa revin cu amanunte cand ma apuc de treaba...Deocamdata am 2 avioane nemontate...+ un paramotor pe drum din Coreea... :yahoo: :pardon: