Modelism - RHC Forum: Jurnal de zbor Braila-Galati - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 283 Pagini +
  • « Prima
  • 155
  • 156
  • 157
  • 158
  • 159
  • Ultima »

Jurnal de zbor Braila-Galati sau Galati-Braila...

#4681 Useril este offline   tantar 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2743
  • Inregistrat: 01-November 08

Postat 28 May 2013 - 08:43 AM

Vezi postareadan1972, la 27 May 2013 - 10:29 PM, a spus:

........................
2 - Despre "suspante" si "carpe"...Fiecare zboara ce-i place...Nici mie nu-mi plac "ventilatoarele" si "acrobatele", dar incerc sa accept ca sant oameni carora le plac...ca asta e placerea lor...
...Exact cum a spus si @HIPE...Incearca sa pui si tu mana sa pilotezi un "cearsaf zburator" si ai sa vezi ce inseamna!!! E o mare provocare, cu multa suferintza si nervi,dar cu rezultate care recompenseaza orice suferintza anterioara!!! :good:
3 - Warbird - ul...Breeeee!!! M-ai dat de gol.... :blush: B) ...Nu-i chip sa fac si eu o surpriza!!! Daca te prind ca te atingi de el, iti rup aripile si acul!!!
:good:

Iar te iei de acul meu .... daca'i asa nu iti zbor "nemtoaica" dar o dau la cei doi voinici ai mei sa'i faca un test . Acum cateva zile cel mare ma intreba cum este cu aterizarea pe portavion , o sa'i arat cum aterizeaza al tau fara carlig ...
Cum te-ai luat ,,iar ,, de ventilatoare o sa fac un test static de combat , ancorez bine 600'le strang bine palele il duc la turatie de 100% sii fac cunostinta cu nemtoaica ta ,..... dupa il livrez in pungi .
Glumesc .. imediat ce ma intorc acasa il recuperez si ti'l livrez .

Aceasta postare a fost editata de tantar: 28 May 2013 - 08:44 AM

Trex 700 V BAR
FMS P-51 D MUSTANG 1700 mm
ESM F4U CORSAIR 1900 mm SAITO FA 200 R 33
JU- 87 STUKA 1920 mm
A-10 Freewing 1700 mm EDF
FMS F 4U CORSAIR 1700 mm
FW 190 HYPE
Futaba T-8FG x 2
0

#4682 Useril este offline   tantar 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 28 May 2013 - 08:46 AM

Vezi postareahype, la 27 May 2013 - 08:59 PM, a spus:

Mihai,nu tin sa te contrazic,incearca sa zbori un astfel de scutec motorizat,pe urma,vorbim.Crede-ma pe cuvant,e o mare provocare.Incearca,vei vedea cate conditii,cate variabile si mai ales,cate necunoscute,raman fara socoteala.@MYROSS67,mi-a oferit, una cadou.Am,refuzat elegant,in sinea mea fugeam ca scaraoschi de tamaie.Am in plan o nebunie,sa iau un ventilator.Nu stiu aproape nimic de ventilatoare,apelez la tine sa-mi explici(oare se va supara Ciprian,sau Dan?)Subiectul prezenta interes si pentru noi.Cred ca ai vazut,axperimentul cu una termica.Mai e una ce ne da bataie de cap.Eu iubesc vantul cand ies la zbor,urasc apele linistite.@Myross,zboara la fel de bine in toate conditiile,cu cearceaful,avea impresia ca vantul are ceva personal cu el.Muncesti o saptamana,nu dormi noaptea.Vine ziua de zbor si te babardeste un balast,rezolvi problema,incepe vantul.Iote ca si astia sunt de-ai nostri.Jurnal de zbor,in conceptul meu,inseamna sa cerem pareri,sfaturi,impartasim experientele,dialogam despre aeromodelism.Cred cu toata convingerea ca @Lipitorul,asta a avut in vedere.Scuze Mihai daca sunt radical.Respect.

Lulu am vazut "ghilotul " zburator , dar daca vad si o tanga motorizata,,,, pe cuvant ca imi cumpar si eu una .
Trex 700 V BAR
JU- 87 STUKA 1920 mm
FMS F 4U CORSAIR 1700 mm
FW 190 HYPE
Futaba T-8FG x 2
0

#4683 Useril este offline   incepatoru 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2862
  • Inregistrat: 30-May 09
  • Interests:aero

Postat 28 May 2013 - 09:47 AM

baaa mai bine luativ-a di astea ..fac io order HAIDEEEEAAAAAAA

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: 13252_191919264295228_251752220_n.jpg

0

#4684 Useril este offline   daniel v 

• Junior
  • PipPipPip
  • Postari: 73
  • Inregistrat: 21-November 07

Postat 28 May 2013 - 03:44 PM

Vezi postareadan1972, la 27 May 2013 - 11:08 PM, a spus:

........................
Mare pacat ca nu reusim sa ne intersectam la zbor la Martacesti (macar)...
Aveti in plan sa mergeti la Luica ???
........................
Dom' Profesor !!! Nu-i pacat de la Dumnezeu sa mai zburam aeromodele captive, cat timp tehnica a facut o minune si ne-a daruit statiile astea extraordinare in 2,4 Ghz...cu o mie de canale si de functii ?!?
N-am suferit oare destul in era comunista cand daca reuseai (dar de multe ori nu reuseai pt. ca o statie costa mai mult de un salariu bun si nu o prea gaseai...) sa-ti cumperi o statie in 2-3 canale proportionale, erai cineva ?!?
...Eu unul chiar nu inteleg logica "captivelor" in anul 2013...dar...sigur...e doar o parere personala...doar o discutie...Sper sa nu deranjeze parerea exprimata de mine!!!
...In cazul dumneavoastra are o justificare...pt. ca hobby-ul este si meseria si locul de munca...Si este impusa si aceasta disciplina la concursuri...Dar pt. zbor de agrement, chiar nu-i vad logica.
...Pt. constructia de aeromodele, tot respectul!!! E incredibila viteza cu care "fabricati" noi aeromodele!!!

"Captivele" ca si R/C-uri nu sunt altceva decat categorii de aeromodele pilotate prin cablu sau prin statii "extraordinare in 2,4 Ghz...cu o mie de canale si de functii" . Trebuie sa amintesc totusi "mica" diferenta dintre ele: de un captiv esti legat direct prin cele doua sau patru cabluri, si-i simti toata puterea cu care te trage un motor de cativa centimetri cubi, toate tresaririle, dar si toata grija de care are nevoie sa-l aterizezi atunci cand ramane fara motor si vantul, in 60% din aterizari, nu te ajuta deloc! Nu trebuie sa va mai spun, cat antrenament este necesar ca sa executi un looping, o ranversare dubla sau un trifoi cu patru foi, cate modele sa rupi si cate motoare sa spargi de asfaltul pistei. Elevii mei, intai invata sa construiasca si sa zboare un captiv si apoi trec la R/C-uri...
0

#4685 Useril este offline   hype 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1280
  • Inregistrat: 05-February 11

Postat 28 May 2013 - 07:06 PM

Vezi postareaincepatoru, la 28 May 2013 - 09:47 AM, a spus:

Eu ma bag,vreau sa ma lamuresc,cu riscul sa se supere mama Danuta :yahoo:
0

#4686 Useril este offline   tantar 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 28 May 2013 - 07:09 PM

Daca au si pe negru ... iau si eu doua .
Trex 700 V BAR
JU- 87 STUKA 1920 mm
FMS F 4U CORSAIR 1700 mm
FW 190 HYPE
Futaba T-8FG x 2
0

#4687 Useril este offline   dan1972 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1453
  • Inregistrat: 03-December 11

Postat 29 May 2013 - 01:01 AM

Vezi postareatantar, la 28 May 2013 - 08:43 AM, a spus:

Iar te iei de acul meu .... daca'i asa nu iti zbor "nemtoaica" dar o dau la cei doi voinici ai mei sa'i faca un test . Acum cateva zile cel mare ma intreba cum este cu aterizarea pe portavion , o sa'i arat cum aterizeaza al tau fara carlig ...
Cum te-ai luat ,,iar ,, de ventilatoare o sa fac un test static de combat , ancorez bine 600'le strang bine palele il duc la turatie de 100% sii fac cunostinta cu nemtoaica ta ,..... dupa il livrez in pungi .
Glumesc .. imediat ce ma intorc acasa il recuperez si ti'l livrez .

.......................
:rofl: :rofl: :rofl:
Esti de belea si la faza cu portavionul si la cea cu combatul static...!!! Te cred pe cuvant...Ma las la mana mea...Nu mai zic nimic...numai sa ajunga intreg...Abia astept sa-l zbor!!!
...Am ris cu lacrimi...de unul singur in casa... :rofl:

PS - Acul se indreapta cu treaba aia cu telecomanda pe care ne-a aratat-o @incepatoru... :rofl:
Messersmitt ME 109 G - Parkzone - 1100mm
Magister-MULTIPLEX - 1630mm
Ryan NY-P - 1600mm
Piper Cub J3- 2310 mm - 28cc benzina
Diamond 1800mm
P40-Warhawk mini (645mm)
.......................
W-Fly-Flaspeed 2,4 GHz
0

#4688 Useril este offline   dan1972 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 29 May 2013 - 01:04 AM

.....................
Oare ce EXPO trebuie la astea?!? Ce MIX folosesti ?!? :rofl:
Ryan NY-P - 1600mm
Diamond 1800mm
P40-Warhawk mini (645mm)
.......................
W-Fly-Flaspeed 2,4 GHz
0

#4689 Useril este offline   dan1972 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 29 May 2013 - 01:40 AM

Vezi postareadaniel v, la 28 May 2013 - 03:44 PM, a spus:

"Captivele" ca si R/C-uri nu sunt altceva decat categorii de aeromodele pilotate prin cablu sau prin statii "extraordinare in 2,4 Ghz...cu o mie de canale si de functii" . Trebuie sa amintesc totusi "mica" diferenta dintre ele: de un captiv esti legat direct prin cele doua sau patru cabluri, si-i simti toata puterea cu care te trage un motor de cativa centimetri cubi, toate tresaririle, dar si toata grija de care are nevoie sa-l aterizezi atunci cand ramane fara motor si vantul, in 60% din aterizari, nu te ajuta deloc! Nu trebuie sa va mai spun, cat antrenament este necesar ca sa executi un looping, o ranversare dubla sau un trifoi cu patru foi, cate modele sa rupi si cate motoare sa spargi de asfaltul pistei. Elevii mei, intai invata sa construiasca si sa zboare un captiv si apoi trec la R/C-uri...

....................
Am imaginatie f. bogata si vizualizez cam cum e sa pilotezi un captiv (chiar daca nu am pus mana nici o data sa zbor asa ceva...)...Sant de acord cu dvs. si chiar cred ca e arta sa reusesti sa pilotezi asa ceva...Numai ca trebuie sa ai chemare (sa te atraga disciplina asta...) ca sa te apuci de asa ceva...
...In cazul dvs., fiind disciplina de concurs...chiar trebuie facut si asa ceva...
Pe mine nu ma atrage sub nici o forma si mi se pare o chestie fara sens...
Dar e doar o parere personala...Nu va suparati pe mine!!! Spun ce gandesc...Atat timp cat zburatoarea este legata de mine direct si nu zboara 'singura" sau mai precis independenta (sa pluteasca singura in aer...sa semene cat mai mult cu zborul unui avion real...)...e ca in copilarie, cand nu aveam masinutza telecomandata si aveam doar o masinutza cu fir, pt. ca nu aveam acces la cele telecomandate...De aceea am spus ca mi se pare o chestie fara sens, atat timp cat acum nu mai e o mare problema sa faci rost de o statie RC...
...Oare ce poate fi mai frumos (in domeniul acesta...) decat sa aduci la aterizare un aeromodel RC si sa reusesti sa-l asezi pe pista cat mai lin...Cand vezi un Piper sau Decathlon de 2,2...2,7m...sau un warbird de 1,8...2,2m benzinar, venind din cer...de undeva de departe...si coboara pe traiectoria corecta pt. aterizare...apoi urmand rulajul pe pista, pana la oprire...Oare in toate astea nu trebuie finete maxima la manse ?!?...Oare nu e lafel de dificil sa aproximezi corect distantzele...spatiul...(la zborul RC...) atat timp cat nu exista o legatura directa intre aeromodel si pilot ?!?
...Intentia mea nu a fost aceea de a polemiza pe tema asta...Doar am exprimat o parere...Fiecare zboara ce vrea si cum vrea...Pur si simplu, nu inteleg de ce se mai zboara captive, atat timp cat tehnica ne permite acum sa zburam RC...
Eu am avut o mare frustrare in copilarie, din cauza faptului ca nu am putut avea o statie RC...Probabil asa se explica aversiunea mea fatza de "captive"... :pardon: :drinks:
Ryan NY-P - 1600mm
Diamond 1800mm
P40-Warhawk mini (645mm)
.......................
W-Fly-Flaspeed 2,4 GHz
0

#4690 Useril este offline   daniel v 

• Junior
  • PipPipPip
  • Postari: 73
  • Inregistrat: 21-November 07

Postat 29 May 2013 - 11:28 AM

Vezi postareadan1972, la 29 May 2013 - 01:40 AM, a spus:

....................
Am imaginatie f. bogata si vizualizez cam cum e sa pilotezi un captiv (chiar daca nu am pus mana nici o data sa zbor asa ceva...)...Sant de acord cu dvs. si chiar cred ca e arta sa reusesti sa pilotezi asa ceva...Numai ca trebuie sa ai chemare (sa te atraga disciplina asta...) ca sa te apuci de asa ceva...
...In cazul dvs., fiind disciplina de concurs...chiar trebuie facut si asa ceva...
Pe mine nu ma atrage sub nici o forma si mi se pare o chestie fara sens...
Dar e doar o parere personala...Nu va suparati pe mine!!! Spun ce gandesc...Atat timp cat zburatoarea este legata de mine direct si nu zboara 'singura" sau mai precis independenta (sa pluteasca singura in aer...sa semene cat mai mult cu zborul unui avion real...)...e ca in copilarie, cand nu aveam masinutza telecomandata si aveam doar o masinutza cu fir, pt. ca nu aveam acces la cele telecomandate...De aceea am spus ca mi se pare o chestie fara sens, atat timp cat acum nu mai e o mare problema sa faci rost de o statie RC...
...Oare ce poate fi mai frumos (in domeniul acesta...) decat sa aduci la aterizare un aeromodel RC si sa reusesti sa-l asezi pe pista cat mai lin...Cand vezi un Piper sau Decathlon de 2,2...2,7m...sau un warbird de 1,8...2,2m benzinar, venind din cer...de undeva de departe...si coboara pe traiectoria corecta pt. aterizare...apoi urmand rulajul pe pista, pana la oprire...Oare in toate astea nu trebuie finete maxima la manse ?!?...Oare nu e lafel de dificil sa aproximezi corect distantzele...spatiul...(la zborul RC...) atat timp cat nu exista o legatura directa intre aeromodel si pilot ?!?
...Intentia mea nu a fost aceea de a polemiza pe tema asta...Doar am exprimat o parere...Fiecare zboara ce vrea si cum vrea...Pur si simplu, nu inteleg de ce se mai zboara captive, atat timp cat tehnica ne permite acum sa zburam RC...
Eu am avut o mare frustrare in copilarie, din cauza faptului ca nu am putut avea o statie RC...Probabil asa se explica aversiunea mea fatza de "captive"... :pardon: :drinks:

Este problema ta ! Sunt multi captivisti in tara iar domnul George Craioveanu, la cei 80 de ani este cel mai impatimit dintre noi si te asigur ca n-are nici un fel de frustrari visavis de vreo categorie din aeromodelism !
0

#4691 Useril este offline   incepatoru 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 29 May 2013 - 07:16 PM

MOOOOOOOOOOO videti ca saptamana asta la LIDL e oferta la zmee parafoil ..io am agatat unu.. :good: e gen de se juca RENATO la RR sau....baga mare.zmieu
0

#4692 Useril este offline   Ciprian97 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 3951
  • Inregistrat: 19-August 12

Postat 29 May 2013 - 07:21 PM

Si l-ai zburat?Cat ai platit pentru el?
0

#4693 Useril este offline   dan1972 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 29 May 2013 - 10:35 PM

@ daniel v - Sigur!!! E doar opinia mea si sper sa nu fi deranjat!!!
Sant convins ca sant destui oameni (in special din "garda veche") care adora aceasta disciplina si dupa cum era de asteptat, santem extrem de diferiti...Unul zboara paramotoare...altul acrobate...altul elicoptere...altcineva zboara captive...etc.
Probabil tocmai asta e frumusetea!!!
Tot respectul! :drinks:

PS - Campul de la Martacesti e plin de buruieni...Daca nu trec ciobanii cat de curand cu zoocositoarele, am festelit-o!!! Cum e acum, deja nu se mai poate decola de la sol, decat de pe unul din drumurile acelea de acces...
Deja ma bate gandul sa-mi cumpar un trimmer pt. iarba... :good: :pardon:
Ryan NY-P - 1600mm
Diamond 1800mm
P40-Warhawk mini (645mm)
.......................
W-Fly-Flaspeed 2,4 GHz
0

#4694 Useril este offline   dan1972 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 29 May 2013 - 10:43 PM

Vezi postareaincepatoru, la 29 May 2013 - 07:16 PM, a spus:

MOOOOOOOOOOO videti ca saptamana asta la LIDL e oferta la zmee parafoil ..io am agatat unu.. :good: e gen de se juca RENATO la RR sau....baga mare.zmieu

.....................
Nene Viorel...M-am uitat pe oferta de la Lidl si prima data am crezut ca faci misto de noi (parapantistii...) pt. ca n-am gasit decat ochelari si labe pt. scafandru... :rofl: ...Dar am gasit oferta de saptamana asta si este acel zmeu in ea...
Respect! :drinks:
...Zmeul pare sa fie misto!!! Are 1,60 x 0,55 m si vre-o 320 gr. Costa 29 RON Banuiesc ca nu e mare lucru sa-l transformi in paramotor...Doar ca s-ar putea sa trebuiasca un triciclu f. greu pt. aripa aia + un motor f. puternic...
Poate fi vazut aici:

http://issuu.com/lid...7612807/2515583

Daca am noroc, maine imi cumpar si eu!!! :yahoo:
Multumesc nenea Viorel!!! :drinks:
Ryan NY-P - 1600mm
Diamond 1800mm
P40-Warhawk mini (645mm)
.......................
W-Fly-Flaspeed 2,4 GHz
0

#4695 Useril este offline   dan1972 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 29 May 2013 - 10:45 PM

Pagina 7 din oferta...
Ryan NY-P - 1600mm
Diamond 1800mm
P40-Warhawk mini (645mm)
.......................
W-Fly-Flaspeed 2,4 GHz
0

#4696 Useril este offline   dan1972 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 30 May 2013 - 02:02 AM

Azi am iesit si eu la zbor cu ME-109, la Martacesti....sa ma racoresc dupa tentativele esuate de ieri, cu parapanta... :nea:
...Am descarcat cu sete 5 LiPo Nano , unul dupa altul... :yahoo:
Am fost oarecum dezamagit, pt. ca nu reusesc sa fac ME-ul sa zboare cu viteza...Are tractiune...imi pleaca din mana daca il accelerez la max...urca la verticala nelimitat...bazaie ca un termic...dar nu prinde viteza...
La testul cu wattmetrul, acesta a indicat 42 Amp si 481 W cu elice APC 10x5...(motorul are in specificatii 40Amp max. si 420w...)...
...Am zis ca-i schimb motorul maine si-i pun un 3548-1100 kv de 700w, cu elicea originala 11x8/3pale...Ori la bal, ori la spital!!!....Daca nici asa nu prinde viteza, ii dau foc...

Scuze pt. calitatea filmarii, dar am zburat sus pana m-am acomodat cu el si din greseala am fixat prea sus camera foto pe cap...Dar intre min 3 si 6 sant cateva low-pass-uri frumoase...Merita vazut!!!

Ryan NY-P - 1600mm
Diamond 1800mm
P40-Warhawk mini (645mm)
.......................
W-Fly-Flaspeed 2,4 GHz
0

#4697 Useril este offline   didip 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1502
  • Inregistrat: 28-January 09
  • Interests:Aero & Auto
    Acvaristica

Postat 30 May 2013 - 10:01 AM

dan1972 a spus:

1369872133[/url]' post='659179']
Azi am iesit si eu la zbor cu ME-109, la Martacesti....sa ma racoresc dupa tentativele esuate de ieri, cu parapanta... :nea:
Am fost oarecum dezamagit, pt. ca nu reusesc sa fac ME-ul sa zboare cu viteza...Are tractiune...imi pleaca din mana daca il accelerez la max...urca la verticala nelimitat...bazaie ca un termic...dar nu prinde viteza...
La testul cu wattmetrul, acesta a indicat 42 Amp si 481 W cu elice APC 10x5...(motorul are in specificatii 40Amp max. si 420w...)...
...Am zis ca-i schimb motorul maine si-i pun un 3548-1100 kv de 700w, cu elicea originala 11x8/3pale...Ori la bal, ori la spital!!!....Daca nici asa nu prinde viteza, ii dau foc...

Scuze pt. calitatea filmarii, dar am zburat sus pana m-am acomodat cu el si din greseala am fixat prea sus camera foto pe cap...Dar intre min 3 si 6 sant cateva low-pass-uri frumoase...Merita vazut!!!

http://www.youtube.c...h?v=EBJC-U3iPcY

Nu merge video.
Traxxas TMaxx 3.3
E Revo brushless T8
Hpi Sprint 2
Hpi E10
Extra 300
Beaver
Blade Red Bull 130x
Blade Mcpx
Carbon Cub SS
0744 562746
0740183627
0

#4698 Useril este offline   pe3scu 

• Junior
  • PipPipPip
  • Postari: 84
  • Inregistrat: 31-March 08

Postat 30 May 2013 - 10:35 AM

Vezi postareadan1972, la 30 May 2013 - 02:02 AM, a spus:

Am masurat la paramotor liniile de comanda sunt trase 6cm, iar pe dual rate ( curbe mai largi si mai putin balans) 3cm.
La ME-109 KV 1300 cu LiPo 3S daca vrei viteza mareste pasul elicei, incearca intai elicea 11x8 3 pale. Parerea mea. Daca scazi KV scade si turatia maxima, dar tu ai nevoie de turatie. Tractiunea la plecare e practic statica, alta e situatia la zborul cu viteza.
SUCCES http://www.rhcforum.ro/public/style_emoticons/default/good.gif

_
0

#4699 Useril este offline   GigiGL 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2107
  • Inregistrat: 10-March 11
  • Interests:Aero

Postat 30 May 2013 - 04:36 PM

Vezi postareaincepatoru, la 29 May 2013 - 07:16 PM, a spus:

Multam! Eu si Victor suntem fericitii posesori ai cate unei bucati zmeu parapantist cu buzunare de vant si n'spe suspante, culori alb/albastru/galben !

Aceasta postare a fost editata de GigiGL: 30 May 2013 - 04:37 PM

Gigi Sterian
Rascal 1940mm fs.61 nitro
Rascal 120 DLE 30
U Can Do .46 nitro .52, 2T
Beaver 1520
Maule 1500
Helios 2545
... Taranis X9D plus / ACCST / AFHDS
0

#4700 Useril este offline   Robert_Damian 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 255
  • Inregistrat: 03-February 11
  • Interests:Elicoptere

Postat 30 May 2013 - 06:22 PM

Vezi postareaGigiGL, la 30 May 2013 - 04:36 PM, a spus:

Multam! Eu si Victor suntem fericitii posesori ai cate unei bucati zmeu parapantist cu buzunare de vant si n'spe suspante, culori alb/albastru/galben !

Cum am scapat de la serviciu, cum am dat fuga la Lidl si mi-am luat zmeul de care a pomenit Viorel. Aceeasi combinatie de culori cu ale lui nenea Gigi si Victor. Astep prima zi libera de mers la camp.
HK 450MT...
0

#4701 Useril este offline   Ciprian97 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 3951
  • Inregistrat: 19-August 12

Postat 30 May 2013 - 06:26 PM

Am luat si eu o bucata.E fain,sunt curios cum zboara.La 30 lei nici nu prea ai ce pierde.
0

#4702 Useril este offline   incepatoru 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 30 May 2013 - 07:04 PM

Vezi postareaRobert_Damian, la 30 May 2013 - 06:22 PM, a spus:

Cum am scapat de la serviciu, cum am dat fuga la Lidl si mi-am luat zmeul de care a pomenit Viorel. Aceeasi combinatie de culori cu ale lui nenea Gigi si Victor. Astep prima zi libera de mers la camp.

..Daca nu eram io ..mama voastra di talibani HUUUUUUUUUUUUUU :girl_devil: HAIDEEEEAAAAAAAA :db:
acum sa vedem cum zmeuieste..

Aceasta postare a fost editata de incepatoru: 30 May 2013 - 07:05 PM

0

#4703 Useril este offline   didip 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1502
  • Inregistrat: 28-January 09
  • Interests:Aero & Auto
    Acvaristica

Postat 30 May 2013 - 08:05 PM

Ați patit ceva ? Treceti de la termice si modele de 2 m, la zmeu ? Tare sunt curios ce faceți cu ele.
Traxxas TMaxx 3.3
E Revo brushless T8
Hpi Sprint 2
Hpi E10
Extra 300
Beaver
Blade Red Bull 130x
Blade Mcpx
Carbon Cub SS
0744 562746
0740183627
0

#4704 Useril este offline   GigiGL 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2107
  • Inregistrat: 10-March 11
  • Interests:Aero

Postat 30 May 2013 - 08:10 PM

Vezi postareadidip, la 30 May 2013 - 08:05 PM, a spus:

Ați patit ceva ? Treceti de la termice si modele de 2 m, la zmeu ? Tare sunt curios ce faceți cu ele.

Cand bate vantul si nu ne induram de modele trecem la zmeu! Simplu! Si doar stii ca baietii cand n-au ce face inalta zmeul! 8P
Gigi Sterian
Rascal 1940mm fs.61 nitro
Rascal 120 DLE 30
U Can Do .46 nitro .52, 2T
Beaver 1520
Maule 1500
Helios 2545
... Taranis X9D plus / ACCST / AFHDS
0

#4705 Useril este offline   incepatoru 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 30 May 2013 - 08:35 PM

Vezi postareadidip, la 30 May 2013 - 08:05 PM, a spus:

..nivelul 3 @EDY ..cam asa
http://www.youtube.c...d&v=nr9KrqN_lIg
0

#4706 Useril este offline   dan1972 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 31 May 2013 - 02:35 AM

Vezi postareadidip, la 30 May 2013 - 10:01 AM, a spus:

Nu merge video.

..................
Poate nu a mers YT-ul...Eu il pot vedea...Daca in continuare nu merge, spuneti...macar sa stiu...sa-l sterg si sa-l mai incarc o data...PLS!
...Ma gandesc ca s-ar putea sa nu il pot vedea decat eu...fiind logat...Cu toate ca apare ca fiind public...nu privat...Chiar nu stiu...
Ryan NY-P - 1600mm
Diamond 1800mm
P40-Warhawk mini (645mm)
.......................
W-Fly-Flaspeed 2,4 GHz
0

#4707 Useril este offline   dan1972 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 31 May 2013 - 03:08 AM

Vezi postareape3scu, la 30 May 2013 - 10:35 AM, a spus:

[/size]

Am masurat la paramotor liniile de comanda sunt trase 6cm, iar pe dual rate ( curbe mai largi si mai putin balans) 3cm.
La ME-109 KV 1300 cu LiPo 3S daca vrei viteza mareste pasul elicei, incearca intai elicea 11x8 3 pale. Parerea mea. Daca scazi KV scade si turatia maxima, dar tu ai nevoie de turatie. Tractiunea la plecare e practic statica, alta e situatia la zborul cu viteza.
SUCCES http://www.rhcforum.ro/public/style_emoticons/default/good.gif

....................
Aha! Deci al meu e in limite rezonabile...La triciclul meu am brate de 6 cm lungime si trag cam 5,5 cm de liniile de comanda...Iar eu am incercat sa-l zbor pe direct (cu dual rate-ul oprit...)
Chiar nu stiu ce sa-i mai fac...Acum 3 zile...cand am scos ultima data paramotorul la zbor...Din cateva zeci de lansari, nu am reusit decat 3 zboruri scurte...Restul au fost prabusiri...M-am saturat de cate ori am adunat de pe camp acumulatorul...ESC-ul...greutatile suplimentare...etc... :blush: Am reusit sa rup si 2 snururi...unul agatzat in iarba, altul taiat de elice...Urmeaza sa le schimb...
...Daca il lansez fara motor, planeaza drept...perfect...in 100% din cazuri....
...Daca accelerez motorul, ori planeaza mai lung, dar tot nu se ridica in aer (daca accelerez mai incet...)...iar daca acelerez mai tare, daca o fac de la inceput, triciclul o ia inainte, apoi in stanga si in pamant...Daca accelerez mai tare ceva mai tarziu, dupa ce zborul se stabilizeaza (dupa cativa metri...) da sa se ridice, dar iar...triciclul se duce in sus, apoi il franeaza aripa ramasa in urma si pica in motor/elice...
.....................
Porcaria e ca toate fazele astea dureaza atat de putin, incat pur si simplu nu am timp sa reactionez...La singurul zbor la care am reusit s-o ridic la 2-3 m de sol, imediat ce am vazut-o ca incepe sa se duca in stanga, am tras de mansa dreapta maxim si am tinut-o asa...A zburat 20 m drept...am incercat s-o accelerez putin mai tare (dar nu la maxim...)...atunci a luat-o triciclul inainte...s-a oprit si a picat pe spate (in motor)... :blush:
......................
Am impresia totusi ca eu am liniile de comanda prea tensionate...pt. a am remarcat un lucru la ultimul zbor...De data asta, daca incercam sa turez motorul inainte de lansare, nu vroia sa se mai ridice aripa de jos cu nici un chip!!!...A trebuit s-o lansez fara motor si apoi sa accelerez, dupa ce o vedeam deasupra capului...ridicata drept...in aer...
...Acum am trim-ul la max. pe coborare si maxim dreapta...Asa planeaza lung si rept (fara motor)
...La ultimul zbor a avut greutatea de 1.105 gr...Am uitat sa pun si acumulatorii mai grei, ca sa ajung la 1200 gr... :pardon: O s-o fac la urmatorul zbor...
.......................
A fost aiurea...pt. ca am prins seara o fereastra de vreme fara vant la 8 seara si nu apucasem sa modific reglajele liniilor de comanda...Iar pe camp nu a mai fost timp (nu mai aveam decat 40 de min de lumina...) iar tantarii tabarasera pe mine (...a trebuit sa-mi pun pelerina de ploaie...)
......................
Acum am zis ca n-o mai scot la zbor pana nu ii fac urmatoarele reglaje:
1 - Vreau sa-i fac testul cu triciclul suspendat de tavan...sa vad daca nu cumva trage stanga...si eventual sa-i reglez unghiurile motorului pana nu mai trage in nici o parte....
2- Sa slabesc liniile de coamanda cu 5...10 mm...
...Altceva chiar nu stiu ce sa-i mai fac... :pardon:
Ryan NY-P - 1600mm
Diamond 1800mm
P40-Warhawk mini (645mm)
.......................
W-Fly-Flaspeed 2,4 GHz
0

#4708 Useril este offline   dan1972 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 31 May 2013 - 03:25 AM

@pe3scu - Daa! Stiu treaba cu pasul elicei...Oricum multumesc mult!!!
Pas mai mare = viteza...Diametru mai mare = tractiune
...Teoretic pe ME 109 ar trebui sa incerc o elice 10x7 in loc de cea de acum 10x5...Problema e ca deja motorul este suprasolicitat!!!...Producatorul ii da 40 Amp. maxim, si 420 W iar eu am obtinut la testul cu wattmetrul 42 Amp. si 480W cu elicea 10x5...O elice cu pas mai mare, va mari cu inca 3...5 Amp. curentul...
...De aceea m-am gandit sa-i schimb motorul cu unul mai mare si mai neturat, dar de putere mai mare...
Am vazut un film pe YT cu setarea asta (Motor 3548-1100 kv +elicea originala 11x8/3 pale) si presteaza excelent!!!...de aceea vreau sa incerc...
Uite filmul aici:

Uita-te cat de bine se "insurubeaza" in aer cu motorizarea asta!!!
...Nu as fi vrut sa pun un motor mai mare pe el, pt. ca si asa are sarcina alara de 74 gr/dmp...Cu cat e mai greu, cu atat viteza de angajare creste si vine ca torpila la aterizare...Dar nici sa nu prinda viteza nu-mi place... :pardon:
...Ar mai fi o varianta...Sa las motorul actual (3727-1300 kv) sa montez un ESC mai mare si o elice cu pas mai mare si sa merg la risc cu motorul...
O sa vad...

Multumesc mult pt. sfaturi si sper sa-ti placa filmul de mai sus!!! :drinks:
Ryan NY-P - 1600mm
Diamond 1800mm
P40-Warhawk mini (645mm)
.......................
W-Fly-Flaspeed 2,4 GHz
0

#4709 Useril este offline   dan1972 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 31 May 2013 - 03:43 AM

@incepatoru - Si eu sant fericitul posesor al unui zmeu!!! Multumesc nene Viorel!!! :drinks:
.................
Defapt...am plecat sa-mi cumpar un zmeu de 29 RON si m-am intors cu cumparaturi de 200 RON... :pardon: ...printre care si un elicopter micro (tot din LIDL...79 RON...) + o statie meteo...+ altele...
...Zmeul vad ca se ridica usor in aer...Cred ca va zbura OK!...urmeaza sa-l vad la camp...
...Elicopterul este coaxial si e mic cat palma...Este RTF (cu telecomanda + acumulator + Baterii statie) si zboara surprinzator de bine si de stabil!!!...Are suficienta fortza sa se ridice repede la tavan, zboara la punct fix daca turez motorul cat trebuie si este extrem de manevrabil si fin in manevre!!!
...Acumulatorul se incarca de la USB-ul calculatorului sau de la statie, in 50 min. Timp de zbor aprox. 8 min.
Bonus...are si un LED in bot, care clipeste rosu-albastru intermitent...

@Tantar - Acum am si eu un ventilator indoor...Tot a venit caldura... :yahoo: :rofl: Asta ca sa nu mai zici ca eu...asa si pe dincolo... cu tantarii...cu acul...:rofl:
Ryan NY-P - 1600mm
Diamond 1800mm
P40-Warhawk mini (645mm)
.......................
W-Fly-Flaspeed 2,4 GHz
0

#4710 Useril este offline   dan1972 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 31 May 2013 - 03:47 AM

Vezi postareaGigiGL, la 30 May 2013 - 08:10 PM, a spus:

Cand bate vantul si nu ne induram de modele trecem la zmeu! Simplu! Si doar stii ca baietii cand n-au ce face inalta zmeul! 8P

....................
Sa vezi zmeuiala naibii cand vom merge la camp si prindem vreme cu vant...la cate zmeie s-au cumparat !!! :rofl:
Ryan NY-P - 1600mm
Diamond 1800mm
P40-Warhawk mini (645mm)
.......................
W-Fly-Flaspeed 2,4 GHz
0

Arata acest topic

• 283 Pagini +
  • « Prima