Weekend-ul trecut am reusit sa ies si eu la zbor la Martacesti...Duminica d.amiaza am prins un moment cu vant mai domol si am dat "maidenu'" la Diamond 1800....Zboara bine...dar pt. faptul ca are coada extrem de grea, nu am reusit sa-l echilibrez decat cu multa greutate pe bot...A trebuit sa-i adaug LiPo de 2200 (in loc de 1300 mAh) + 40 gr de plumb...Acum zboara ca un trainer...Nu prea pluteste ca un planor...cum vroiam eu...Dar nu are treaba cu vantul... :yahoo:
...La aterizare vine ca ghiuleaua (chiar si cu frana de pe ESC dezactivata...elicea se invarte permanent......Face gaura unde aterizeaza...sare pamantul unde atinge prima data roata din burta...si mai ruleaza pe sol 7...8...10 m.
...De decolat...decoleaza excelent!!!...Cu motorul la 2/3, aruncat lent din mana, pleaca singur pe o panta de 10...15 grd si peaca singur in aer...Nu trebuie sa-i fac nimic...Daca stiam, imi luam la mine si husa pt. statie...sa nu-mi mai inghetze mainile... <_<
...In schimb, nu zboara ca un planor...E mai apropiat de un trainer...Daca-i opresc motorul, incepe sa coboare pronuntzat...Si nu este din cauza unghiului motorului...pt. ca cu motorul zboara bine...nu trage in sus...indiferent de viteza sau acceleratie...
...
...........
Are incarcare alara extrem de mare pt. un planor....Peste 40 gr/dmp...Nu stiu de ce nu s-a echilibrat cum trebuie...Am folosit un motor de 70 gr exact ca si cel original...servo-uri pe coada exact cum il echipeaza producatorul...Naiba sa-i ia de chinezi!!! =@
...Am cel putin multumirea ca cu LiPo de 2200 mAh zbor cam 20...30 min, in conditiile in care motorizarea e suficienta...Pe vant l-am pus in "cobra" si a avut fortza sa stea in elice...
...........
Nu am reusit sa descarc 2 LiPo pt. ca a fost al naibii de frig...Mi-au picat mainile pe statie weekendul trecut...
Si ca totul sa fie amuzant...ca la fiecare maiden, emotiile nu lipsesc...si am uitat sa-i pun bolturile de blocare ale aripilor...Noroc ca aripile ies greu tare...Am vazut asta la prima aterizare...erau iesite cam 5 mm...A scapat... :lol:
.................
Urmeaza sa scot la zbor P40-ul micro si Paragliderul...numai sa ne dea pace vremea...