AG-74-HESS, la 16 February 2013 - 05:26 PM, a spus:
Calibrare din fabrica?! Ce e aia calibrare? Exista?
Legat de elice:
Am folosit eice (pl) APC, MA, Graupner Ny,Cam s prop, lemn, si altele mai slabe, de la 5,5x4 pana la 14x8. Desi am mai vandut, cred ca inca mai detin minim 35 de elice. Pot sa-ti spun ca cea mai buna gasita la diferenta de 0,5 mm una de alta. Iar cu echilibrarea,,,nici alea care zic ca sunt ``din fabrica echilibrate`` nu sunt, in proportie de 95%. Cam-urile se pupau bine, dar depinde si de marime. Cea mai proasta gasita, un APC scuipa la 5mm pala de pala. Stiu asta pt ca e verific inainte, ca a nu muncesc degeaba la echilibrat. (centrez pe con, sau fata-con, dupa caz si in pozitii multiple pt repetabilitatea rezultatului; reazam neodim, zero frecari)
Legat de magazine:
Am luat chestii de la toti furnizorii interni si te asigur ca toti sunt de nota 20 la capitolul seriozitate. Nu fac ei marfa, nu fac ctc la toate maruntaiele.
Am luat si arf-uri si niciunul nu era desfacut. (ultimul chiar de la sierra; m-a costat 1000 ron si e impecabil) De ce? Pai simplu, cutia era intacta. Ce s-a nimerit ars, defect, necorespunzator (de fabricatie) mi-au inlocuit imediat cu scuze, desi nu ei au generat problema respectiva.
Eu personal stiu ca niciunul de la noi nu-ti trimite cutia cocolosita. Daca e atinsa cand o primesc ei, o desfac sa se asigure daca e ceva nok. Problena e de la nenorocitii care fac transportul si arunca cutiile, le imping cu piciorul si uneori se sprijina pe ele. Du-te in spate, in curtea curierului, postei si te crucesti cand vezi cum dau cu ele.
PS.
Ai cumparat un acumulator prost. Oare? Eu am fript 3 acumulatori de la sierra in max 4 zboruri de fiecare. Aproape 500ron pierduti. Sti cine e vinovatul? EU, ca am crezut ce a scris chinezul pe el si le-am dus la 80% din aceasta limita; s-au facut gogosi.Puteam sa le cumpar de la orice alt magazin; rezultatul era acelasi.
PPS. Inainte sa arunci cu noroi in cineva, analizeaza bine problema, din ambele pozitii. Ce ai fi raspuns la acuzatiile tale daca tu erai magazinul iar eu scriam ce ai scris tu?
PPPS. Ca sa te scot din impas si sa ai cu ce sa zbori, spune-mi ce elice iti trebuiesc si ti le trimit gratis.
Bafta!
..............................
Ce am scris in postarile anterioare nu este decat ce am patit (nu am exagerat cu nimic) si eram enervat, pe faza in sine!!!...
Nu arunc cu noroi si nici nu-l suspectez pe Edi de rea-intentie...Edi m-a ajutat cu multe sfaturi cand eram la inceput...asta chiar peste program...In plus, mi-a oferit varianta de a returna marfa...dar nu asta e scopul!!!
Si eu am mai cumparat diverse de la Sierra si toate au fost OK pana acum...
...Totusi s-a intamplat!!! Tu cum te-ai manifesta daca ai cumpara un kit ARF si toate piesele importante au defecte ?!?...Asta in conditiile in care cumperi ceva mai scump decat in alte parti...tocmai...ca sa fie de calitate mai buna...
...Mentionez ca transportul a fost cu FanCurier, nu cu Posta Romana...tocmai...ca sa fie mai in siguranta!!!
Oricum coletul era in perfecta stare...si daca in cazul fuselajului cu deriva rupta, putem suspecta firma de curierat (ca a trantit coletul...) in cazul aripilor curbate e clar defect de fabricatie...pt. ca cutia era intacta!!! deci nu putea fi vorba de trantit la transport....sau strivirea coletului!!!
...Problema probabil vine din China...dar eu nu am cumparat planorul din China, ci de la Sierra !!! Ei ar fi avut datoria sa controleze marfa, atunci cand au receptionat-o...si sa o trimita inapoi daca avea defecte...
.........................
In fine...Nu mai conteaza a cui e vina...O sa-l repar si o sa zboare!!!...Este doar frustrant ca am dat niste bani, am pierdut niste timp cu comanda...apoi pe drumuri dupa colet...etc...ca sa cumpar ceva deja rupt/indoit de nou...
Daca ma apuc sa reambalez coletul...sa pierd timp sa-l duc la curier...sa mai bat drumul inca o data ca sa-mi recuperez banii...si abia dupa aceea sa fac o noua comanda in alta parte...sa receptionez un nou colet...etc...Unde ajung ?!?
........................
Chiar nu mai conteaza!