Postat 14 November 2012 - 11:39 PM
4 - Tot ce fac italienii, fac de mantuiala...SA TII MINTE ASTA DE LA MINE!!!...Masini...motociclete...motoare...tot! Totul este de mantuiala...sclipicios pe afara si o mare mizerie la interior!!!...Eu unul nu am nici un pic de incredere in ce fac italienii!!!...
[/quote
Respect parerile personale ale tuturor insa...nu tot ce fac italienii este de mantuiala.Trebuie sa ai o vasta experienta in acest sens,ca sa poti afirma asa ceva.Personal,dupa 20 de ani traiti in Italia,n-am reusit inca sa-mi dau seama de acest lucru.Fara suparare...
[/quote]
...............................
...Sigur! Nu e cu suparare...Doar discutam.
Pai am 41 de ani si zic eu ca am "pipait" ceva fiare pana acum, ca sa imi pot forma niste opinii in viatza asta...Si pe langa pasiunea pt. motoare/masini/motociclete, am si lucrat multi ani in diverse reprezentantze si service-uri auto-moto...
...Cand am spus ca italienii nu fac nimic bun, nu m-am referit la ei ca oameni...Ci la produsele facute de ei...care de cele mai multe ori sant de proasta calitate si costa de 2 ori cat celelalte....
...Cum iti explici ca la toate motocicletele Ducati Monster la 10...12000 Km motoarele incep sa clantzane ca o moara cu ciocanele...incep sa piarda ulei pe la toate imbinarile...incep sa consume ulei + multe alte defecte...
O astfel de motocicleta costa 12.000 euro sau mai mult...O Honda sau o alta japoneza costa 6-7000 euro si n-ai sa vezi asemenea defecte (nici unul din ele si nici altele...)
...Cum iti explici ca 2 motociclete aproape identice (Aprilia Pegaso 650 si BMW F650)...proiectate in cooperare...au acelasi cadru...aprox.acelasi motor Rotax monocilindru...La Aprilia nu ai voie sa pleci la drum fara bujie de schimb (pt. ca se impusca...)...Aprilia arde garnitura de chiulasa cand ti-e lumea mai draga...La Aprilia amortizorul spate este ineficient de nou si incepe sa piarda ulei la scurt timp dupa achizitie....Tinuta de drum este proasta +alte defecte urate...
La BMW-ul F...nu se arde garnitura de chiulasa nici daca o chinui prin padure prin noroaie (am eu aceasta motocicleta...)...BMW nu impusca bujiile (pt. ca neamtul i-a pus 2 bujii/cilindru)...aamortizorul spate functioneaza ireprosabil si dupa 20 de ani si nu pierde ulei...etc...etc...etc...
...Si culmea !!! BMW-ul consuma 3,5L/100 km iar Aprilia 5,5L/100 km...Aprilia e mai ieftina decat BMW-ul cu doar 1000 euro noua...
...Cum iti explici ca la masinile italiene apar tot felul de defecte, care la alte masini nu apar, sau apar dupa un rulaj dublu sau triplu in Km...Pana si francezii i-au intrecut la fiabilitate!!!...Merge cate un motor de Renault de te plictisesti si nu se strica....Nu este spatiu aici sa-ti dau mai multe exemple, pt. ca as putea scrie cateva zile...
.................................
Nu mi-as lua in viatza vietzilor mele, masina sau motocicleta italiana !!! E cel mai negru cosmar!!!
...E adevarat! Italienii au traditie...Fac masini/motociclete de cand altii se incaltzau cu fesul...sau se bateau cu pietre....Dar...de ceva timp au ramas mult in urma...A mai ramas doar faima...marca...de produsele lor...Cand cumperi un produs italian, cumperi doar marca...faptul ca scrie pe el Ducati...Alfa Romeo sau altceva...In rest cumperi o mare mizerie, care iti va face multe neplaceri mai tarziu...
.................................
Sigur...gusturile nu se discuta! Fiecare e liber sa-si cumpere ce vrea...Eu n-am facut decat sa-mi exprim parerea...
Messersmitt ME 109 G - Parkzone - 1100mm
Magister-MULTIPLEX - 1630mm
Ryan NY-P - 1600mm
Piper Cub J3- 2310 mm - 28cc benzina
Diamond 1800mm
P40-Warhawk mini (645mm)
.......................
W-Fly-Flaspeed 2,4 GHz