myross67, la 31 May 2012 - 11:09 PM, a spus:
Salut! Scuze ca-mi permit sa intervin. Luna aceasta am construit pentru baietii de la club cam 12 modele pentru combat electric.Este vorba despre MIG 3 si pot sa spun ca toti sunt foarte multumiti si surprinsi in acelasi timp,ca un model atat de mic si de simplu,poate zbura atat de bine,foarte stabil in zbor si poate fi construit intr-o zi.Materiale:polistiren si depron de 3mm,scotch cu fibra.Modelul nu are nici o lipitura(ma refer la ciano,epoxi sau alti adezivi)in afara de partile laterale ale fuzelajului.Fuzelajul este din polistiren de 2 cm grosime,cu doua laterale din depron de 3 mm.Planul orizontal si deriva sunt din depron de 3 mm si se asambleaza pe fuzelaj prin incastrare.Poate fi motorizat cu o paleta larga de motoare,incepand cu SPEED 400.Modelele pe care le-am construit sunt echipate toate cu motor brushles de 2500 Kv(de la HK),ESC 18 A,baterie 1300 mA-doua celule si elice 6/4 plus 2 servo de 9 gr-elevoane si profundor.Aripa se poate detasa,fiind fixata cu elastice.Bafta!
......................................
@myross67 - Felicitari pt. virusii facuti de tine...N-am apucat sa-ti raspund la timp...
...Si pe mine ma atrage ideea de a construi asa ceva, pt. ca e o metoda rapida si ieftina...Virusii zboara bine, pt. ca le-ai facut aripile profilate !!! :rofl: ...Cele cu aripi plane (KFM 1) nu zboara extraordinar...
IDEE !!! Daca faci miezul fuselajului tot din depron gros de 40 mm vei avea posibilitatea sa rotunjesti fuselajul si sa-i dai o forma mai reala....Iar pt. cei mai pretentiosi, aripa merge acoperita cu ziar lipit cu aracet...apoi slefuita...apoi se poate vopsi cu orice vopsea :D ...In felul acesta va fi mai rezistenta la impactul cu ierburile uscate si va arata mult mai bine (mai neted...)
...Poate fi acoperita si cu SolarFilm, dar se vor cunoaste bulele din polistiren...
...Cineva spunea ca polistirenul merge "varuit" cu amorsa de perete...In felul acesta poate fi vopsit cu vopseluri pe baza de diluanti...Nu am incercat inca...
...Altii folosesc pigmentii pt. var lavabil, ca vopsea pt. polistiren...Se pot aplica cu o rola cu burete (ingusta)...In felul asta nu mai raman dire... :(