Postat 16 May 2012 - 05:24 PM
@HYPE - Multumesc! Categoric!!!...Acesta a fost din start principiul pe care am ales acest avion si m-am apucat sa-l construiesc...In primul rand mi-a placut mie si mi-l doream...Iar faptul ca zboara bine, vine sa rasplateasca munca mea!!!
...In schimb ma oftic pt. ca datorita concursului (a termenului pana la care trebuia finalizat avionul...) am pierdut aiurea niste nopti...am lucrat cu stress-ul pe mine (in loc sa lucrez relaxat...)...si am dat buleala in cateva puncte, pe care acum ma chinui sa le retusez....Si am ajuns la concluzia ca nu merita:
1 -Pt. faptul ca eu in general nu castig la concursuri...Daca concurez singur...ies pe locul 2... :)
2 - Pt. faptul ca in Romania nici un concurs nu e corect !!!...E imposibil sa nu existe un fin...var...nash...amic...care sa intre in fatza fara sa aiba vre-un merit...Concursul acesta mi-a reamintit acest lucru...in caz ca-l uitasem sau il ignoram...din naivitate...
....Multi au spus: "- Lasa domnule ca asta e scopul concursului...sa ne faca sa construim ceva...!!!"
Pai atunci de ce se mai numeste concurs ?!?...Iar de construit oricum construiesc cate ceva...Nu trebuie sa-mi spuna cineva cand sa construiesc si cum sa construiesc!!!
...Chiar ma uitam..."Marii constructori" care au fost pusi pe podium au construit niste "aratari" care abia daca au zburat (in valuri...total neregulat...)...Aici chiar ma simt extrem de mandru prin faptul ca avionul construit de mine chiar a zburat excelent de la decolare la aterizare...A zburat poate cel mai frumos din toate cele intrate in concurs...Calm...real...lin...
...Oricum...Fie de pomana...!!! Important e ca am acest avion...ma bucur de el...si zboara OK
.............................................
Referitor la acest hobby si la timpul si atentia alocate lui.......Multumesc tuturor pt. sfaturi si avertizari !!!
...Aici s-ar putea discuta f. mult...Pt. cei care cumpara ARF-uri, treaba este mult mai simpla...Timpul alocat se restrange la zbor, reglaje si mici modificari...In schimb pt. cei care construiesc avioane de la 0, treaba e mai complicata !!!...Nu poti construi ceva, fara sa aloci timp, efort, rabdare...Nu iese nimic daca nu esti dispus sa aloci toate acestea!!! Este clar!...Timp alocat din timpul pt. familie...prieteni...etc...
...Totusi in toata lumea asta exista oameni pasionati de aeromodelism si avioane, care construiesc si-si petrec tot timpul liber in atelier si se izoleaza de prieteni...Oare toti acesti oameni sant nebuni???...Unii din ei lucreaza si cate 3 ani la un avion 1:1 - home-made... :) ...
...Nu ma afecteaza prea tare ca nu ma intalnesc cu oameni care nu au nici o pasiune si nu stiu decat mall...iesit la fotbal cu colegii de serviciu (pt. ca alti amici nu sant in stare sa-si faca...)...stat acasa in papuci la TV cu castronul de seminte/floricele si bere alaturi (sau scot "bilute" din nas)...Asta e toata viatza lor !!!...
Se plang ca se plictisesc, dar daca le spui...incerci sa le arati...sa ii cooptezi intr-o activitate mai interesanta, esti refuzat categoric, pe motivul ca ei nu au rabdare (scuza unanim folosita)...
...Bun! Modelismul nu e bun pt ca "dai in mintea copiilor"....Dar si daca le spui acestor indivizi sa faca altceva...de exemplu sa-si cumpere o bicicleta...sa faca miscare...sa faca plimbari frumoase cu amicii prin zone pitoresti....AAAA! NUUU!...Nu ma compromit eu!!! M-am plimbat cu bicicleta cand eram in liceu...Acum nu mai pot sa ma afishez cu bicicleta (la Mall...as adauga eu...)...Pt. toate gasesc scuze si shabloane ca sa nu se implice...
...Acest tip de indivizi (multi din pacate) nu vor sa faca nimic cu viatza lor...sant niste limitati...carora le place sa traiasca dupa tipare...Eu unul nu vreau sa traiesc asa si nici nu prea am ce discuta cu ei...Ce as putea sa discut?!?....Despre seminte/floricele...fotbal cu meltenii de la multinationala...despre bere...despre fufa nu stiu care...???? NU MULTUMESC !!!
...Daca raman 2-3 amici care ma inteleg, sant multumit !!! Nu am nevoie de cei care nu vor sa faca nimic si ma condamna...
.....................
Cat despre neveste....Eeee! Aici e si mai mult de discutat !!! 8)
La multi din indivizii despre care scriam mai sus, raul tocmai de aici pleaca !!! Pt. ca ei sant niste indivizi fara personalitate...niste ingramaditi....fac numai ce spune femeia de langa ei...Nu ies din vorba ei...Daca nevasta spune Nu mergem acolo ca n-am eu chef, asa ramane...Nu facem cutare lucru pt. ca asa cred eu ca e bine....etc...etc...etc...
...Si cum femeile prin definitie nu vad cu mult mai departe de varful nasului...nu pricep prea mult...nu stiu decat pilit unghii...mers la Mall...stat cu putza in sus in pat dupa programul extenuant de 6 ore de la Primarie...o barfa scurta sau o vizita la o colega de serviciu...tin si nataraul aferent in lesa, pe langa casa....Iar nataraul care asculta, da astfel dovada suprema de iubire pt. consoarta lui...Si pe urma nu pricep de ce se plictisesc de moarte...de ce viata lor e gri...etc...Iar argumentul suprem:"-Nu tii cu casa!!!...Nu te interesez...Cheltuiesti banii din casa...etc...etc...etc..."
...Exista si femei destepte, care realizeaza ca daca lasa omul de langa ele sa mestereasca la ceva, sa fie preocupat de un hobby, va avea mai putin timp sa bea sau sa se uite dupa alte femei si vor avea si ele mai mult timp pt. ele...
...In principiu, o femeie care te respecta, te respecta asa cum esti si va sti sa se lipeasca pe langa tine acolo unde mesteresti...Se va implica si ea in hobby-ul tau...Mai ales ca ele nu prea au hobby-uri...
...Am vazut recent foarte multe cupluri care si-au luiat biciclete si ies la plimbare pe 2 roti...E un lucru excelent!!!
Am vazut prin filmarile din tarile mai civilizate, unde femeile nu sant atat de batute in cap, multe femei care dau si ele o mana de ajutor acolo unde se mestereste la un avion...sau macar sant prezente acolo, aduc o cana de cafea...filmeaza...etc...
...Doar la noi e mentalitatea asta rudimentara la femei...
.......................
Sant perfect de acord ca trebuie pastrat un echilibru intre acest hobby si restul activitatilor cotidiene...E clar ca nu e OK sa cheltuiesti banii de intretinere sau de rate la banci, ca sa-ti mai cumperi un avion...Asta chiar e nebunie!!!
...Dar nici nu m-as putea lua dupa mintea unei femei care de fiecare data cand as vrea sa cumpar ceva pt. hobby-ul meu, gaseste mereu o alta destinatie pt. bani (parca in dusmanie...dupa mintea ei...)...In nici un caz ce imi doresc si eu !!! Decat asa, mai bine deloc!!! Sa-si gaseasca un meltean care nu vrea nimic altceva decat TV si bere...
...In ce priveste prietenii care "nu ma inteleg" si care isi ineaca in alcool ratarea alaturi de o femeie care nu pricepe nimic....mai bine fara !!! Prefer sa tin legatura cu 2-3 amici care chiar vor sa faca ceva in viatza asta...sant preocupati de ceva...si imi este suficient!!!
......................
Incerc sa ma fac inteles...Nu am rupt legatura cu oamenii...Sant o persoana extrem de sociabila...vorbesc cu toata lumea...ma mai intalnesc si cu cei care nu au neaparat pasiuni (sau pasiunile pe care le am eu)...Dar ma rar ca-i mai bine!!! Timpul se scurge al naibii de repede, ca sa mai merite sa-l pierd stand de vorba cu oameni care nu au nimic de spus...
Messersmitt ME 109 G - Parkzone - 1100mm
Magister-MULTIPLEX - 1630mm
Ryan NY-P - 1600mm
Piper Cub J3- 2310 mm - 28cc benzina
Diamond 1800mm
P40-Warhawk mini (645mm)
.......................
W-Fly-Flaspeed 2,4 GHz