Glider 1, la 03 December 2015 - 03:58 PM, a spus:
raspuns pentru toti care si-au scris pe forum parerea despre alegerea mea
dupa cum vedeti si voi parerile sunt impartite
unul vrea avion cu aripa mica si motor mare
altul vrea senzatii , .... etc
de unde stiti ce-mi place mie
eu prefer planoarele
si am ales un motoplanor pentru incepatori ca sa invat ce si cum sta treaba
de mic am tot construit planoare dar cum pe vremuri nu prea existau posibilitati nu am continuat prea mult in domeniu
Nu te supara...mai tachinam si noi cate oleaca ...
Alegerea cu motoplanorul e ideala pentru incepator, spre exemplu si eu am fost indrumat catre un motoplanor initial dar am zis NU! ca eu vreau acrobat sa fac figuri in aer nebuinii sa zbor la firul ierbii, am fost lasat in pace si mi-am construit eu unu , nu zic ca nu l-am zburat ...dar doar de 2 ori ... a 3-a oara a facut buba tare... nu m-am lasat, am luat planurile, le-am adus niste inbunatatiri l-am refacut ... treba mergea mai bine, de data asta il controlam si facea mai mult ce vroiam eu decat ce vroia el ... pana cand ...iar a facut cunostinta cu solul intr-un mod spectaculos, ....s-a facut firmituri. Cand am vazut ca nu sunt inca stapan pe mine ...am luat un Bixler, si cu ala daca nu am facut de-a zboruri de numai numai. si cu el mi-am dat mana sa pot sa fac si eu un looping, un tonou, un inverted, am invatat sa folosesc directia etc etc. Acum e la loc de cinste ca dracu din mine tot la acrobate se gandeste ....
Asa ca daca vrei sa incepi sa zbori cu un motoplanor/ planor din compozite de 3 metri anvergura sau vrei sa incepi cu o pispirica de avionel care e mai mult albina decat fluture (la marime ma refer) nu te contrazice nimeni ...atat timp cat te distrezi, iti place si nu pleci suparat de la camp, chiar daca trantesti ceva, este perfect!