Modelism - RHC Forum: Jurnal de zbor Braila-Galati - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 283 Pagini +
  • « Prima
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • Ultima »

Jurnal de zbor Braila-Galati sau Galati-Braila...

#1771 Useril este offline   dan1972 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1453
  • Inregistrat: 03-December 11

Postat 08 June 2012 - 03:40 AM

Vezi postareape3scu, la 06 June 2012 - 09:45 AM, a spus:

Uite aici cum se bobineaza. Atentie la sensul de pe fiecare pol. E indicata masurarea lungimii conductorului scos. Se taie trei bucati identice de conductor. Dupa bobinare capetele trebuie sa aiba aceeasi lungime. Daca nu, inseamna ca sunt diferente de spire. Daca nu au acelasi numar de spire motorul e un pic mai zgomotos(vibreaza). Din numarul de spire se poate schimba KV-ul. O spira in minus inseamna un KV mai mare si invers.

...................
Merci pt. schema! Am gasit si eu ceva, dar nu era asa de clara...

@GigiGL - ...Am remarcat ca la motoarele cu 12 poli se bobineaza cate 2 bobine alaturate...La cele cu 9 poli se bobineaza bobinele opuse, asezate in triunghi...
...Am un motor Roxxy 2834 care arde ESC-uri si am descoperit ca are o spira intrerupta...E exact marimea de motor care-mi lipseste...Parca imi face cu ochiul sa-l refac...dar nu stiu daca merita timpul si rabdarea sa ma apuc sa-l fac...Aceleasi rezultate se pot obtine si cu un motor chinezesc de 60-80 RON...si stiu ca merge 100% daca e nou...S-ar putea sa ma coste mai mult daca nu-l bobinez cum trebuie si arde iar ESC-uri...Ma mai gandesc...
Messersmitt ME 109 G - Parkzone - 1100mm
Magister-MULTIPLEX - 1630mm
Ryan NY-P - 1600mm
Piper Cub J3- 2310 mm - 28cc benzina
Diamond 1800mm
P40-Warhawk mini (645mm)
.......................
W-Fly-Flaspeed 2,4 GHz
0

#1772 Useril este offline   incepatoru 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2862
  • Inregistrat: 30-May 09
  • Interests:aero

Postat 08 June 2012 - 06:13 AM

Vezi postareadan1972, la 08 June 2012 - 03:26 AM, a spus:

Dane , ai ghicit , am pus scai ( pt heli ) pe cozoroc ....

@tantar - Eu am filmat si cu telefonul infipt la bordura fesului de pe cap...atunci cand nu am avut alta varianta... :clapping: :pardon:

Iote colea varianta gopro five... :rofl:

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: Fotografie0529.jpg
  • Imagine atasata: Fotografie0530.jpg

0

#1773 Useril este offline   GigiGL 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2107
  • Inregistrat: 10-March 11
  • Interests:Aero

Postat 08 June 2012 - 06:34 AM

Vezi postareadan1972, la 08 June 2012 - 03:40 AM, a spus:

@GigiGL - ...Am remarcat ca la motoarele cu 12 poli se bobineaza cate 2 bobine alaturate...La cele cu 9 poli se bobineaza bobinele opuse, asezate in triunghi...

Merita. Problema lor, de la care probabil ti s-a tras si tie, este ca nu au firele de iesire bine fixate in orificiul din scut, iar la montaj, mai ales cand motorul este mutat de pe un model pe altul, acestea sunt deformate, fortand si legaturile interioare care cedeaza. Va recomand tuturor ca la orice motor nou sa umpleti acel orificiu din scut prin care ies firele cu rasina si veti avea mult mai putine probleme cu ele. Am intalnit si situatia in care legatura de stea din interior era prost facuta si una din bobine era practic intrerupta. Dupa refacerea lipiturii si impregnare n-au mai fost probleme. Bobinajul este trifazic si exista constructiv atat conexiunea stea cat si conexiunea triunghi a bobinelor, in functie de motor.
Gigi Sterian
Rascal 1940mm fs.61 nitro
Rascal 120 DLE 30
U Can Do .46 nitro .52, 2T
Beaver 1520
Maule 1500
Helios 2545
... Taranis X9D plus / ACCST / AFHDS
0

#1774 Useril este offline   PaunFD 

• Aeromodelist de cumetrie
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Banned
  • Postari: 660
  • Inregistrat: 22-November 10
  • Interests:IT, Auto engine tunning and driving, Aero - hobby.

Postat 08 June 2012 - 02:00 PM

In dimineata asta, eram pe deja obisnuitul "teren de zbor" de langa Braila (Baldovinesti - cred) si adusesem F16-le jos ca i se terminase acumulatorul, cand a trecut pe langa mine cu masina domnul Albert, proprietarul (seful/patronul/ceva) aerodromului "AERIAL" - Braila/Galati. Un om de toata isprava, m-a invitat sa nu ma mai chinui in lucerna si sa merg sa zbor pe pista aerodromului "AERIAL". Mi-am strans calabalicul si ... m-am prezentat la aerodrom unde am dat de niste oameni minunati si m-am jucat de pe la 11:30 pana pe la 14:30 cand deja nu mai aveam acumulator in statia radio.

Maine se anunta pe respectivul aerodrom un meeting aviatic sportiv, unde am inteles ca vine si un aeromodelist galatean cu un quad-copter pentru filmare aeriana (abia astept sa-l cunosc). Se pare ca si-au anuntat prezenta cca 20 de aparate de zbor 1:1. Ma uitam pe o planseta unde printre invitati erau si cei militari de la Boboc, dar se pare ca ... acestia au avut aprobarea de a participa sambata trecuta, cum insa nu s-a mai tinut ... Boboc nu mai are aprobare de zbor si ... nu mai vin sambata asta.

:D
Toata stima si respectul pentru oamenii de la AERIAL si domnul Albert!
"Pus astfel in lumina, ancorat in sinergia faptelor, recursul la mentalitate nu eludeaza meandrele concretului" - nu ma intrebati ce inseamna, ca n-am reusit inca sa inteleg ...
Ion Iliescu - Strategie si Reforma
0

#1775 Useril este offline   dan1972 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 08 June 2012 - 11:23 PM

@incepatoru - Haioasa faza cu casca!!! :) ...Pt. filmari de la sol, e mai buna camera standard, pt. ca poti vedea ce ai filmat...Cealalta (KeyCam) e misto prin faptul ca e mica si usoara si poate fi pusa pe avion, fara probleme.

@GigiGL - Am remarcat ca firele care ies din toate motoarele se misca ciudat...Dar am zis ca daca toti producatorii le lasa asa...trebuie sa functioneze...Cred ca e o idee buna imobilizarea lor...
...La motorul despre care spuneam (cu spira intrerupta...) este intrerupta o spira la intamplare...Nu este in zona de final...
...Culmea este ca am masurat cele 3 infasurari si toate au aceeasi valoare (8 Ohm)...Le-am masurat si fatza de miez si sant perfect izolate... :drinks: ...Chiar nu-mi dau seama ce se intampla cu acel motor...Doar daca spira aceea rupta ajunge sa faca contact in timpul functionarii cu alta piesa a motorului...Altfel nu-mi explic fenomenul...Totusi nu e dezlipita de la locul ei...Nu se misca...Am incercat s-o cositoresc acolo unde a fost rupta, dar lipitura nu a rezistat...
De aceea ma gandeam sa-l rebobinez...

PaunFD - Sant curios in ce stare mai e pista de zbor de la Vadeni...Anul trecut era super-denivelata...Tot locul acela era arat...Sa speram ca s-a mai nivelat intre timp...Oricum...gasim noi un loc de decolare/aterizare acolo...

VENITI MAINE LA VADENI ???
Ryan NY-P - 1600mm
Diamond 1800mm
P40-Warhawk mini (645mm)
.......................
W-Fly-Flaspeed 2,4 GHz
0

#1776 Useril este offline   GigiGL 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 09 June 2012 - 05:31 AM

Vezi postareadan1972, la 08 June 2012 - 11:23 PM, a spus:

@GigiGL - Am remarcat ca firele care ies din toate motoarele se misca ciudat...

Venim cativa din Galati. Estimativ pe la ora 10 ajungem acolo. La motor poate fi o spira in scurtcircuit din cauza emailului ros in urma vibratiilor, greu de masurat la rece. Valoarea de 8 Ohm nu are cum sa fie reala, aceste bobine avand o rezistenta mult mai mica, mult sub 1 Ohm. Probabil aparatul sau cordoanele iti joaca feste. Legea lui Ohm zice ca I=U/R, deci la 11-12V uzual la un 3S nu ai cum sa atingi zece sau mai multi amperi cu acea rezistenta electrica.
Gigi Sterian
Rascal 120 DLE 30
Beaver 1520
Maule 1500
Helios 2545
0

#1777 Useril este offline   incepatoru 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 09 June 2012 - 05:18 PM

Vezi postareadan1972, la 08 June 2012 - 11:23 PM, a spus:

@incepatoru - Haioasa faza cu casca!!! :rofl: ...Pt. filmari de la sol, e mai buna camera standard, pt. ca poti vedea ce ai filmat...Cealalta (KeyCam) e misto prin faptul ca e mica si usoara si poate fi pusa pe avion, fara probleme.

@GigiGL - Am remarcat ca firele care ies din toate motoarele se misca ciudat...Dar am zis ca daca toti producatorii le lasa asa...trebuie sa functioneze...Cred ca e o idee buna imobilizarea lor...
...La motorul despre care spuneam (cu spira intrerupta...) este intrerupta o spira la intamplare...Nu este in zona de final...
...Culmea este ca am masurat cele 3 infasurari si toate au aceeasi valoare (8 Ohm)...Le-am masurat si fatza de miez si sant perfect izolate... :good: ...Chiar nu-mi dau seama ce se intampla cu acel motor...Doar daca spira aceea rupta ajunge sa faca contact in timpul functionarii cu alta piesa a motorului...Altfel nu-mi explic fenomenul...Totusi nu e dezlipita de la locul ei...Nu se misca...Am incercat s-o cositoresc acolo unde a fost rupta, dar lipitura nu a rezistat...
De aceea ma gandeam sa-l rebobinez...

PaunFD - Sant curios in ce stare mai e pista de zbor de la Vadeni...Anul trecut era super-denivelata...Tot locul acela era arat...Sa speram ca s-a mai nivelat intre timp...Oricum...gasim noi un loc de decolare/aterizare acolo...

..bree da credeam ca vii si matale la Vadeni..
0

#1778 Useril este offline   myross67 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 175
  • Inregistrat: 06-July 11
  • Interests:zborul, in special pionierii nostri...Vlaicu,Vuia,Coanda

Postat 09 June 2012 - 06:06 PM

@incepatoru-Salut! "Nene" vezi ca ti-am trimis "virusul"! Va ajunge luni,la Tecuci,la Lulu(prin bunavointa si amabilitatea lui...!).Inainte sa-l montezi fa-ti niste sabloane dupa partile componente(daca vrei).Ti l-am trimis demontat pentru ca mi-a fost teama sa nu se rupa!Daca ai nevoie de ceva explicatii,i-ti stau la dispozitie(de ex.:de la lacasul servo-ului pt elevator la lacasul bateriei este facut deja canal pt trecerea cablului!Receptorul il pui in spatele bateriei,Esc-ul in bot,dupa motor-este un lacas :special pt ESC).Depinde cu ce-l motorizezi:cu brushles mic(2400-2500Kv si elice 6/4;6/3;5,5/4,5)si baterie 2 celule 1000-1300mA si nu trebuie sa-i faci nimic altceva decat sa-l zbori.Daca ai nevoie mai vorbim! Sanatate!
0

#1779 Useril este offline   incepatoru 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 09 June 2012 - 06:09 PM

SARU"MANA... :good:
0

#1780 Useril este offline   incepatoru 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 09 June 2012 - 08:09 PM

bree ia bagati poaze de la meteng..n-ai facut??care o fost binenteles....
..urmariti aici poate mai apar....VADENI
0

#1781 Useril este offline   didip 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1502
  • Inregistrat: 28-January 09
  • Interests:Aero & Auto
    Acvaristica

Postat 09 June 2012 - 08:33 PM

Asa putine poze ? Nea Gigi , ce faci , nu pui pozele si filmul ?
Traxxas TMaxx 3.3
E Revo brushless T8
Hpi Sprint 2
Hpi E10
Extra 300
Beaver
Blade Red Bull 130x
Blade Mcpx
Carbon Cub SS
0744 562746
0740183627
0

#1782 Useril este offline   incepatoru 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 09 June 2012 - 08:50 PM

iote ce face lumea la LUICA. :yahoo: ...(banui ca recunosteti pirsonajul..) :db:

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: IMG-20120609-WA005.jpg

0

#1783 Useril este offline   incepatoru 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 09 June 2012 - 09:15 PM

iote bree pentru baetii cu QUADUL...mau
0

#1784 Useril este offline   hype 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1280
  • Inregistrat: 05-February 11

Postat 09 June 2012 - 09:17 PM

Vezi postareaincepatoru, la 09 June 2012 - 08:50 PM, a spus:

iote ce face lumea la LUICA. :yahoo: ...(banui ca recunosteti pirsonajul..) :db:

Dupa cum pare,Meastrul Marian se auto serveste sau,e barman sef.Un ambele cazuri am pierdut o mare ocazie :db:
0

#1785 Useril este offline   hype 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 09 June 2012 - 09:22 PM

Vezi postareamyross67, la 09 June 2012 - 06:06 PM, a spus:

@incepatoru-Salut! "Nene" vezi ca ti-am trimis "virusul"! Va ajunge luni,la Tecuci,la Lulu(prin bunavointa si amabilitatea lui...!).Inainte sa-l montezi fa-ti niste sabloane dupa partile componente(daca vrei).Ti l-am trimis demontat pentru ca mi-a fost teama sa nu se rupa!Daca ai nevoie de ceva explicatii,i-ti stau la dispozitie(de ex.:de la lacasul servo-ului pt elevator la lacasul bateriei este facut deja canal pt trecerea cablului!Receptorul il pui in spatele bateriei,Esc-ul in bot,dupa motor-este un lacas :special pt ESC).Depinde cu ce-l motorizezi:cu brushles mic(2400-2500Kv si elice 6/4;6/3;5,5/4,5)si baterie 2 celule 1000-1300mA si nu trebuie sa-i faci nimic altceva decat sa-l zbori.Daca ai nevoie mai vorbim! Sanatate!

Salut,sunt pe faza.Nu cred ca mai ai nr.meu de telefon.Pentru orice eventualitate:0764485822 sau 0757430162. :db: :yahoo:
0

#1786 Useril este offline   hype 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 09 June 2012 - 09:35 PM

Viorache,aripioara zboara suuuuuper,singurul impediment,e fragila rau.Fiecare aterizare a ciupit din bordul de atac.Maine caut pe la depozitele de mat.constructii ceva mai solid si trec la fabricatia unei surioare supra dimensionata. :yahoo:
0

#1787 Useril este offline   Zen 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1185
  • Inregistrat: 14-January 09

Postat 09 June 2012 - 09:38 PM

http://img407.imageshack.us/img407/6849/dsc3659e.jpg

romanian-spotters a spus:

Scuze ca intreb, dar ce cauta un F16 al Thunderbirds la Vadeni?

PaunFD... :yahoo:

Cat despre filme, aveti rabdare ca maine seara postez ce-am filmat din arcus.

Aceasta postare a fost editata de Zen: 09 June 2012 - 09:39 PM

It's difficult to make things simple!
0

#1788 Useril este offline   myross67 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 09 June 2012 - 10:10 PM

Vezi postareahype, la 09 June 2012 - 09:22 PM, a spus:

Salut,sunt pe faza.Nu cred ca mai ai nr.meu de telefon.Pentru orice eventualitate:0764485822 sau 0757430162. :db: :yahoo:

Salut! Tocmai i-am dat baiatului cu transportul nr de tel. pe care mi le-ai dat.Eu il aveam pe cel vechi(0784781508),te-am sunat in seara asta dar nimic.Scuza-ma ca am trimis numai un model dar n-am mai avut timp sa mai fac unul asa ca o sa ti-l aduc personal!"Aveonul" ajunge luni pana la pranz sau dupa pranz.Multa sanatate!
0

#1789 Useril este offline   myross67 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 09 June 2012 - 10:17 PM

Vezi postareahype, la 09 June 2012 - 09:35 PM, a spus:

Viorache,aripioara zboara suuuuuper,singurul impediment,e fragila rau.Fiecare aterizare a ciupit din bordul de atac.Maine caut pe la depozitele de mat.constructii ceva mai solid si trec la fabricatia unei surioare supra dimensionata. :yahoo:

Pune-i niste scotch pe bordul de atac!
0

#1790 Useril este offline   hype 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 09 June 2012 - 10:42 PM

Vezi postareamyross67, la 09 June 2012 - 10:10 PM, a spus:

Salut! Tocmai i-am dat baiatului cu transportul nr de tel. pe care mi le-ai dat.Eu il aveam pe cel vechi(0784781508),te-am sunat in seara asta dar nimic.Scuza-ma ca am trimis numai un model dar n-am mai avut timp sa mai fac unul asa ca o sa ti-l aduc personal!"Aveonul" ajunge luni pana la pranz sau dupa pranz.Multa sanatate!

Nu e nici o problema,nu te scuza.Deja am intarit bordajul cu banda adeziva,am pus accu.la incarcat si sper ca maine sa nu se strambe vremea ca vreau sa scot midget-ul la aer,oricum e deja instalat in masina.Sanatate si tie,sa ne vedem sanatosi.
0

#1791 Useril este offline   dan1972 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 10 June 2012 - 12:25 AM

Vezi postareaincepatoru, la 09 June 2012 - 05:18 PM, a spus:

..bree da credeam ca vii si matale la Vadeni..

.......................
....Daaa...Am ratat-o...Exact eu...cel care inreba daca se strang zburatorii...nu am aparut...
...Am avut o noapte "agitata" si nu am mai reusit sa ma trezesc la timp...Azi am fost mort... :clapping:...
O sa incerc sa ajung maine pe acolo...Poate mai prind avioanele 1:1...Am inteles ca si maine sant acolo (probabil pana la pranz...)
...Oricum nu cred ca mi-a dus cineva lipsa...pt. ca am inteles ca am stressat pe multi cu cat scriu eu aici... :drinks:
...Asta e...Asta e felul meu...Sant o persoana sociabila...ma exprim detaliat si cu mare usurintza...
Imi cer scuze pt. discomfortul creat!...O sa incerc sa nu mai stressez lumea... :clapping:
Ryan NY-P - 1600mm
Diamond 1800mm
P40-Warhawk mini (645mm)
.......................
W-Fly-Flaspeed 2,4 GHz
0

#1792 Useril este offline   dan1972 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 10 June 2012 - 12:35 AM

Vezi postareaGigiGL, la 09 June 2012 - 05:31 AM, a spus:

Venim cativa din Galati. Estimativ pe la ora 10 ajungem acolo. La motor poate fi o spira in scurtcircuit din cauza emailului ros in urma vibratiilor, greu de masurat la rece. Valoarea de 8 Ohm nu are cum sa fie reala, aceste bobine avand o rezistenta mult mai mica, mult sub 1 Ohm. Probabil aparatul sau cordoanele iti joaca feste. Legea lui Ohm zice ca I=U/R, deci la 11-12V uzual la un 3S nu ai cum sa atingi zece sau mai multi amperi cu acea rezistenta electrica.

.......................
Nuuu!...Aparatul de masura functioneaza perfect si e de buna calitate...Este posibil sa nu fi fost atent si sa fi indicat 0,8 Ohm...O sa-l mai masor o data...
Pe mine m-a intrigat faptul ca cu toate ca are o spira intrerupta pe una din infasurari, valoarea masurata a fost identica pe cele 3...
...Si in conditiile in care toate au aceeasi valoare si sant bine izolate, de ce arde ESC-uri?!?...Am ars un ESC de 30/35A la prima decolare, afara fiind frig...Iar motorul acela nu ar trebui sa consume mai mult de 20A (max.60 sec...)
...Exact cum ai spus tu, este posibil sa apara ceva aiurea la cald...in timpul functionarii...E clar ca trebuie rebobinat...
Ryan NY-P - 1600mm
Diamond 1800mm
P40-Warhawk mini (645mm)
.......................
W-Fly-Flaspeed 2,4 GHz
0

#1793 Useril este offline   incepatoru 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 10 June 2012 - 06:00 AM

Vezi postareahype, la 09 June 2012 - 09:35 PM, a spus:

Viorache,aripioara zboara suuuuuper,singurul impediment,e fragila rau.Fiecare aterizare a ciupit din bordul de atac.Maine caut pe la depozitele de mat.constructii ceva mai solid si trec la fabricatia unei surioare supra dimensionata. :clapping:

ma da nu tiam zis cai trebe scoth cu fibra sa intaresti bordul de atac?..
0

#1794 Useril este offline   GigiGL 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 10 June 2012 - 07:10 AM

Pentru inceput, doua fotografii. Una de la Vadeni, alta.... vedeti voi! :clapping:
Dragoste la prima vedere! Imagine atasata: Dragoste la prima vedere.jpg Prietenii stiu de ce! :clapping: Imagine atasata: turnigy.jpg
Gigi Sterian
Rascal 120 DLE 30
Beaver 1520
Maule 1500
Helios 2545
0

#1795 Useril este offline   hype 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 10 June 2012 - 08:30 AM

Vezi postareaincepatoru, la 10 June 2012 - 06:00 AM, a spus:

ma da nu tiam zis cai trebe scoth cu fibra sa intaresti bordul de atac?..

Zisesi,da si eu avusei doua urechi.Intrara vorbele pe una si iesira pe ailalta cu presiune mai mare decat intrara.Fu presiunea mare si nu retinui nimic. :clapping:
Glumesc Viorele,stii cand am vb.la telefon,eram pe picior de plecare,se intuneca si crede-ma, nu mai aveam rabdare.Mancariciul e mancarici,trebuia musai astamparat.Ultima aterizare am facut-o cu picaj in trepte pentru portanta.Economie la curent pentru comenzi.Vantul a incercat si el sa faca pe smecherul,insa a picat de fazan.Azi si-a schimbat tactica,o da in rafale,schimba directia si intensitatea.Ziua e doar la inceput iar pasaroiul asteapta la start,daca nu,termin obligatiile de serviciu,votez totusi unul din ""taranii""astia si impruvizez o matrita pentru cupola la top-star.Cu ala ma dau eu smecher in fata vantului :drinks: :clapping: :drinks:
Poate pacalesc Danuta cu felmarea.

Aceasta postare a fost editata de hype: 10 June 2012 - 08:32 AM

0

#1796 Useril este offline   hype 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 10 June 2012 - 09:29 AM

Vezi postareadan1972, la 10 June 2012 - 12:35 AM, a spus:

.......................
Nuuu!...Aparatul de masura functioneaza perfect si e de buna calitate...Este posibil sa nu fi fost atent si sa fi indicat 0,8 Ohm...O sa-l mai masor o data...
Pe mine m-a intrigat faptul ca cu toate ca are o spira intrerupta pe una din infasurari, valoarea masurata a fost identica pe cele 3...
...Si in conditiile in care toate au aceeasi valoare si sant bine izolate, de ce arde ESC-uri?!?...Am ars un ESC de 30/35A la prima decolare, afara fiind frig...Iar motorul acela nu ar trebui sa consume mai mult de 20A (max.60 sec...)
...Exact cum ai spus tu, este posibil sa apara ceva aiurea la cald...in timpul functionarii...E clar ca trebuie rebobinat...

Verifica fiecare infasurare si fata de masa,posibil sa fi strapuns izolatia.Daca da 0,mai incearca s-al incalzesti la temperatura lui de lucru,pozibil ca anomalia sa apara doar la dilatatie.Mai ia in calcul uzura bucselor sau un ce care poate deregla interfierul.Daca distanta dintre stator si rotor variaza,la fel se va comporta si fluxul electromagnetic.La urma urmei,oricum e pe moarte,experimenteaza si castigi experienta.Avantaj,tu. :clapping:
0

#1797 Useril este offline   pe3scu 

• Junior
  • PipPipPip
  • Postari: 84
  • Inregistrat: 31-March 08

Postat 10 June 2012 - 11:32 AM

@ dan1972
Rezistenta infasurarilor e undeva sub 50 miliohmi. Nu ai cum s-o masori cu un aparat obisnuit, fie el chiar performant. Valori asa de mici se masoara cu aparate construite special pentru acest scop.
E posibil sa ai scurt si intre doua spire alaturate, asa ca masurand cu un ohm-metru nu ai cum sa-ti dai seama.
Oricum nu mai are importanta. Eu zic sa-l rebobinezi (daca esti dotat cu rabdare).
Scoti sarma de pe el. Apoi scoti miezul de pe suportul central (un fel de tub) prin incalzire si rotire. Il rebobinezi (nu uita sa tai conductorii la lungime egala) pe cat posibil spira langa spira. Important: cind treci de la un pol la altul indepartat(de la 2 la 7 de ex.) lasa conductorul mai larg ca sa aiba loc gulerul tubului central. Cositoresti capetele, legi bobinele in triungi, izolezi cu termocontractibil si la sfarsit pui miezul inapoi (ungi tubul cu foarte putin clei bicomponent). Ai grija sa nu prinzi puntile de care ti-am scris mai sus (de la 2 la 7 de ex.) in gulerul tubului central. Daca si rulmentii sunt buni e ca nou. Daca lucrezi cu grija s-ar putea sa iasa mai bun decat originalul.

Baftă
_
0

#1798 Useril este offline   PaunFD 

• PipPipPipPipPipPip

Postat 10 June 2012 - 02:46 PM

Nea Gigi: frumos sbach-ul, frumos foc!
Sa-l stapanesti sanatos, sa te bucuri de el mii de zboruri fara incidente!

Aterizari line zburatorilor din Galati-Braila si multa sanatate! :)
"Pus astfel in lumina, ancorat in sinergia faptelor, recursul la mentalitate nu eludeaza meandrele concretului" - nu ma intrebati ce inseamna, ca n-am reusit inca sa inteleg ...
0

#1799 Useril este offline   tantar 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2743
  • Inregistrat: 01-November 08

Postat 10 June 2012 - 03:40 PM

Vezi postareaPaunFD, la 10 June 2012 - 02:46 PM, a spus:

Nea Gigi: frumos sbach-ul, frumos foc!
Sa-l stapanesti sanatos, sa te bucuri de el mii de zboruri fara incidente!

Aterizari line zburatorilor din Galati-Braila si multa sanatate! :)

'Paune ' eu ajung des pe la CT , am un F15 caruia cu siguranta i'ar placea o celula cu F 16'le tau .
Trex 700 V BAR
FMS P-51 D MUSTANG 1700 mm
ESM F4U CORSAIR 1900 mm SAITO FA 200 R 33
JU- 87 STUKA 1920 mm
A-10 Freewing 1700 mm EDF
FMS F 4U CORSAIR 1700 mm
FW 190 HYPE
Futaba T-8FG x 2
0

#1800 Useril este offline   PaunFD 

• PipPipPipPipPipPip

Postat 10 June 2012 - 05:35 PM

De ce nu?!
Aici mai avem si un T45 al lui Gigi Solom, un twister al lui Bogdan, iar eu mai am si un T33 care i-ar face o deosebita placere sa zboare intr-o celula cu F15-le in cauza!
Asteptam cu drag, campul de la oierie fiind extrem de primitor!
0

Arata acest topic

• 283 Pagini +
  • « Prima
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • Ultima »

15 useri citesc topicul