hype, la 13 May 2012 - 09:56 AM, a spus:
Nu se dezechilibreaza nimic Dane.La legaturile serie valorile se aduna iar la legaturile paralel valorile se insumeaza,de unde rezulta ptr.serie:V+V,iar ptr paralel:A+A,ceea ce inseamna ca in eventualitate decesului unei celule la accu. paralel,vei ramane cu voltaj constant in schimb amp.se va injumatati,deci ramane curent suficient unei aterizari normale daca nu esti emotiv si ignori semnalele acustice emise de statie.Nu se dezechilibreaza nimic nici la incarcare nici la descarcare.La incarcare, fiecare celula va lua din circuit necesarul ei,iar la descarcare,consumatorul, va primi ceea ce cere portionat in parti egale.Cazul uzurii morale diferentiata/celula,circuitul se va echilibra dupa 1-2 cicluri de incarcare-descarcare,oricum diferentele pana la echilibrare vor fi neglijabile.Probleme vei avea daca folosesti descarcarea din serie si moare o celula.Cu speranta ca nu ai tu noroc de asta,sa ai aterizari usoare :D :drinks:
.................................
Multumesc de sfat!!! Aici aveam dubii...O s-o incarc cum e acum (in paralel) si sper sa nu fie probleme...
Problema stii unde e ?!?...La legarea in paralel, daca cade una din celule, o descarca si pe cealalta, pt. ca se comporta ca o rezistentza (consumator) legata pe bornele celeilalte...
O sa vad...Sper sa nu-mi faca probleme...Dupa incarcare o sa masor ambele celule (pt. sigurantza...)...sa vad daca difera tensiunea mult intre ele...Daca da, o sa gandesc un mod de a le incarca separat...dar e mai complicat (multe fire care nu-mi incap in statie...in locasul pt. baterii...)