Modelism - RHC Forum: Traxxas Slash - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 35 Pagini +
  • « Prima
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • Ultima »

Traxxas Slash Poze, video si detalii despre Traxxas Slash Evaluare topic: -----

#931 Useril este offline   Agr350r 

• Incepator
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 43
  • Inregistrat: 22-September 14

Postat 14 May 2015 - 07:35 PM

Mda, am renuntat la idee! Am mai stat de vorba cu niste prieteni si mi-au recomandat sa nu o bag in nisip, chiar ci cei de la FXmodells.ro mi-au recomandat acest lucru (multumesc Octavian). Voi tine cont de ei si imi voi comanda anvelope dupa ce le voi tocii pe cele actuale.
In alta ordine de idei, astazi am comandat 2 baterii Lipo Turnigy Nano-Tech de 5800 C 40-80 (am optat pentru acestea si nu mai profi, pentru ca nu merg la competitii, ci merg cu ea doar la joaca) + 2 saculeti. Cred ca in acest weekend merg sa ridic charger-ul Absima cb-1p :)
0

#932 Useril este offline   radu94 

• GNS Racing
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2650
  • Inregistrat: 02-November 08
  • Interests:Automodelism
    Ciclism

Postat 14 May 2015 - 09:20 PM

Alegerea e foarte ok, eu sunt sigur ca acei acumulatori pot merge intr-o competitie de 5 minute fara probleme, chiar si cu motoare mai "suparate". Legat de nisip...daca vrei tu odata sa te distrezi, te dai acolo vreo 20minute si dupa o desfaci toata, atunci nu vor fi mari probleme. E drept, din cauza ca pot sa ajunga pietricele intre piesele in miscare, bascule si fuzete, portfuzete si fuzete etc. e posibil intr-un timp mai rapid sa isi faca joc. Avand in vedere totusi pretul lor ca si plastice, cativa $ un set, eu zic ca merita o distractie :clapping: Spun asta ca in trecut am mers si eu pe un astfel de teren cu un truggy 1/18 4wd si a fost superb.
Oricum, multa bafta si spor

Custom CNC parts GNS Racing
0

#933 Useril este offline   Agr350r 

• Incepator
  • PipPip

Postat 14 May 2015 - 09:33 PM

Multumesc.
Acesta este :) ... cand vor veni, le voi face eu niste protectii handmade (cutii - gen hardcase) ... din pacate nu am gasit unele siliconate cum mi-as fi dorit!

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: 21937.jpg

0

#934 Useril este offline   radu94 

• GNS Racing
  • PipPipPipPipPipPipPip
    Ciclism

Postat 14 May 2015 - 10:16 PM

Sa stii ca sasiul de Slash e destul de camuflat unde vine bateria si nu ai de ce sa iti faci probleme. Poti sa pui niste burete in caz ca intra, si vor intra, pietricele sa nu zgarie lipo-ul. Nu stiu daca intelegi, dar neaparat trebuie sa pui ceva burete acolo.

0

#935 Useril este offline   Octavian_B 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 733
  • Inregistrat: 01-October 14
  • Interests:Automodelism, aeromodelism, cilism montan.

Postat 15 May 2015 - 11:54 AM

Cand e vorba de baterii pentru automodele, eu recomand intotdeauna hardcase, deoarece bateria trebuie sa reziste in primul rand socurilor mecanice din urma loviturilor pe care le primeste masinuta. Eu am avut baterii fara hardcase care aveau tot felul de santuri si deformari din urma impacturilor, si dupa un timp arata ca o banana, ceea ce duneaza mult functionarii ei. O baterie hardcase este sustinuta din toate partile de carcasa si are si niste benzi elastic in interior, care amotizeaza mult forta impacturilor.
Tekno SCT410.3
Team Associated SC5M
Losi Rock Rey
HB-HPI D216
0

#936 Useril este offline   Octavian_B 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 15 May 2015 - 12:17 PM

Ca si “hot topic!”: as vrea sa stiu si eu ce fel de rulmenti folositi voi pentru Slash, caci eu am avut tot felul de experiente mai mult sau mai putin placate. Folosind rulmentii originali de la Traxxas sigilati cu discuri de cauciuc, cu o mentenanta periodica zic eu atenta si facuta la timp, am avut parte de o protectie sufficient de buna impotriva prafului si mizeriei, dar in timp, desi rulmentii inca funtioneaza chiar bine, ruland fin, au crescut totusi tolerantele lagarelor si s-au marit simtitor jocurile din acesti rulmenti.
Am mai folosit pentru scurt timp in fuzete niste rulmenti low-cost sigilati cu discuri metalice si au fost de-a dreptul jalnici si i-am scos dupa numai 1-2 intrebuintari.
Acum am cumparat niste niste rulmenti din Germania de la rc4speed-shop, sigilati cu discuri de cauciuc, care aveau niste specificatii extraordinare si au si costat ceva… Dupa prima iesire pe o vreme umeda, in care pamantul si potecile erau ude si am dat si in cateva balti(chiar mai multe…), cand am desfacut bratele, planetarele si fuzetele pentru a le curate, am avut oribila surpriza sa gasesc deja un rulment efectiv blocat si ceilalti dadeau semne ca aveau deja mizerie inauntru.
De rulmentii originali de la Traxxas am fost destul de multumit, dar mi-as fi dorit niste rulmenti cel putin la fel de rezistenti, dar cu precizie mai buna, adica macar sa fie ABEC1.
Deci ce fel de rulmenti folositi voi si de unde ii cumparati? Eu de obicei am grija de rulmenti si ii curat periodic, dar nu ii iert can ies afara si bag masinuta prin toate locurile in care imi place sa ma dau, fie praf, nisip sau balti. Nu scufund masina in noroi sau apa, adica nu ma balacesc, dar prin balti mici tot obisnuiesc sa trec, din greseala sau voit.
Tekno SCT410.3
Team Associated SC5M
Losi Rock Rey
HB-HPI D216
0

#937 Useril este offline   radu94 

• GNS Racing
  • PipPipPipPipPipPipPip
    Ciclism

Postat 15 May 2015 - 05:46 PM

Eu am pe fata HPI acum pentru ca folosesc 5x10, iar pe spate de regula iau mereu cei mai ieftini ce ii gasesc sau la oferte. Acum am de la xray, cam 3$ doua bucati si pot sa spun ca ruleaza foarte bine, insa au fost feriti complet de apa. Cred ca orice rulment daca e protejat cu cauciuc si ii desfaci de noi sa le mai adaugi vaselina vor rezista la apa, insa la praf nu e bine.

0

#938 Useril este offline   Mihai Pall 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 754
  • Inregistrat: 07-December 14

Postat 15 May 2015 - 09:50 PM

Experientele mele pe apa, zapada, nisip, noroi, praf si frunze, (nu imi feresc modelele de nimic :D ) mi-au aratat ca cel mai repede rulmentii cedeaza la apa murdara / noroi.
Apa murdara spala mult mai repede vaselina din rulmenti decat apa curata, datorita impuritatilor. E ca si cum ai freca un gratar murdar cu apa si nisip, va curata grasimea foarte bine.
Odata ramas fara gresare, metalul se incalzeste mult mai tare decat in mod normal.
Rulmentii/ansamblele calde vor incalzi si apa care ramane pe ele dupa ce te opresti din joaca.
Iar odata ce scade temperatura apei de la sa zic 40-50C la 18C cat e de ex la mine in subsol, apa dizolva CO2 din atmosfera, iar H2O + CO2 = H2CO3 care este acidul carbonic, si unul din motivele extrem de uzuale pentru care apare coroziunea.

Am avut, asa cum zice Octavian, rulmenti care s-au blocat dupa 1 sau 2 iesiri.
Traxxas sunt buni, dar parca nu e calitatea pe care o astept de la rulmenti.
Pe aici pe forum, tare multa lume are parere buna despre rulmenti HPI. Eu personal nu am experimentat, dar Savage XS al unui tovaras a rulat exact la fel de mult ca si Rusty-ul meu, exact la fel de multe iesiri, exact aceleasi locuri, si s-au gripat rulmentii din fuzete 6buc din 8...
1/8 Summit Highway Police Patrol on Castle 2200kV / ELC 6S
1/8 Brushless E-Revo
0

#939 Useril este offline   Octavian_B 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 19 May 2015 - 12:03 PM

Faina descrierea a ce se intampla intr-un rulment! Stiind ce si cum se intampla, ma va ajuta ca sa evit aceste cazuri, sau sa stiu cand si cum sa previn, servisand de fiecare data cand este cazul rulmentii.
Am vazut ca au cei de la Boca un set de rulmenti la 36$, sigilati cu cauciuc verde. Zic ei ca protejeaza foarte bine rulmentii impotriva mediilor foarte murdare si cu mult praf si ca nu trebuie sa-i servisezi deloc pe durata de viata a rulmentilor. Aceasta formulare "life-time" e putin ambigua, caci nu stiu de fapt care este viata acestora, 10-20 utilizari, sau 100+? Ce parere aveti despre acesti rulmenti, merita o incercare? A experimentat cineva ceva asemanator de la Boca? Eu as vrea sa cumpar un set de rulmenti din astia pentru un Slash 4WD HCG, pe care il bag frecvent in mizerie si nu prea imi convine sa ii desfac la 1-2 utilizari rulmentii ca sa-ti curat.
Tekno SCT410.3
Team Associated SC5M
Losi Rock Rey
HB-HPI D216
0

#940 Useril este offline   soarece 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2860
  • Inregistrat: 03-January 13

Postat 26 May 2015 - 10:44 PM

Traxxas-ul loveste din plin cu .... sunet !

https://www.youtube....h?v=g43Yy-TKkQs

Aceasta postare a fost editata de soarece: 26 May 2015 - 10:44 PM

Ma-ncalt cu tenesii pe dos,am un tricou nike patat de gaura,in cap palarie de paie si pe ochi rayban replica iar pe cheia de la logan scrie renault!
citat : "nu te pune cu prostul...te va trage la nivelul lui si te va bate cu experienta !"
alta culeasa din popor :
"I: De ce-si linge cainele plwa?
R: Pen`ca poate."
0

#941 Useril este offline   Octavian_B 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 27 May 2015 - 08:20 AM

Am vazut si eu "smecheria" celor de la Traxxas, o lansasera spre finele anului trecut. Dupa cate am vazut, se regaseste numai pe varianta Slash 2WD in pachetul RTR OBA. Daca as gasi acest dispozitiv vandut separat, m-ar cam tenta sa-l cumpar sa il folosesc pe modelul meu de Slash!
Tekno SCT410.3
Team Associated SC5M
Losi Rock Rey
HB-HPI D216
0

#942 Useril este offline   hassel 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2464
  • Inregistrat: 02-February 12
  • Interests:Cars, cars, cars, any type ....

Postat 27 May 2015 - 08:37 AM

Vezi postareaOctavian_B, la 27 May 2015 - 08:20 AM, a spus:

Am vazut si eu "smecheria" celor de la Traxxas, o lansasera spre finele anului trecut. Dupa cate am vazut, se regaseste numai pe varianta Slash 2WD in pachetul RTR OBA. Daca as gasi acest dispozitiv vandut separat, m-ar cam tenta sa-l cumpar sa il folosesc pe modelul meu de Slash!

adica ai da http://www.dollarhob...rol-module.html
si http://www.dollarhob...les-mounts.html pentru a-l face sa sune ca o masina de plastic cu sunet de motor?

BAJA
5SC 30cc gas

Hobbytech str8 rally electric conversion

0

#943 Useril este offline   soarece 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 27 May 2015 - 09:39 AM

ieftin frate....da' suna a benzinar ! :lol:
Ma-ncalt cu tenesii pe dos,am un tricou nike patat de gaura,in cap palarie de paie si pe ochi rayban replica iar pe cheia de la logan scrie renault!
citat : "nu te pune cu prostul...te va trage la nivelul lui si te va bate cu experienta !"
alta culeasa din popor :
0

#944 Useril este offline   Octavian_B 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 27 May 2015 - 09:53 AM

Ieftin nu pot sa zic ca este, dar daca consideri faptul ca pentru 2-3 piese de aluminie ca upgrate, pe care abia le vezi in palma, costa cam 100-120$, cred ca pana la urma imi voi satisface si dorinta de-a avea acest kit audio si-l voi cumpara! Eu as vrea sa-l am si numai pentru ca este cu adevarat o inovatie in domeniu si nu am mai vazut ceva asemanator in alta parte.
Tekno SCT410.3
Team Associated SC5M
Losi Rock Rey
HB-HPI D216
0

#945 Useril este offline   Agr350r 

• Incepator
  • PipPip

Postat 27 May 2015 - 05:15 PM

Au ajuns acumulatorii si charger-ul + doi saculeti lipo-safe ... am facut si conectorul intre mufe, de la deans la cea trx.
Intre timp, m-am ocupat sa fac niste cutiute din foaie plastificata, sa pot proteja pe cat posibil bateriile de zgarieturi si decojiri iar rezultatul a fost bun :) ... nu dureaza foarte mult, doar rabdare sa ai.
M-am mai documentat si eu pe tema rulmentilor ceramici, am mai intrebat in stanga si in dreapta persoane ce au aceasta pasiune a automodelismului si mi-au recomandat sa nu arunc de pomana cu banii pe fereastra. Am inteles ca nici cei ce merg la competitii nu prea pun pret pe asa ceva, facand exceptie doar cei din zona diferentialului. Prin urmare, tot cei cu protectie de cauciuc raman de baza :) ... cel putin pentru mine, fiind doar hobby!
Distractia continua ... nu ne oprim aici :)

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: DSCN5376.JPG
  • Imagine atasata: DSCN5378.JPG
  • Imagine atasata: DSCN5379.JPG

Aceasta postare a fost editata de Agr350r: 27 May 2015 - 05:17 PM

0

#946 Useril este offline   sandrei 

• MEGA Membru
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 1510
  • Inregistrat: 16-November 08

Postat 27 May 2015 - 05:27 PM

Orice rulment se va gripa in egala masura cand este condus pe apa/zapada sau nisip fin, indiferent ce producator sau clasa ABEC este. Deci nu va lasati inselati de cei ceramici, pentru ca cedeaza la fel de repede ca cei clasici in cazul in care masina nu este intretinuta corect.

Rulmentii se mai pot bloca si din cauza elementelor uzate ale transmisiei (cupa,planetara,etc) din cauza vibratiilor.

Trebuie doar sa invatati sa alegeti TIPUL de rulment pentru aplicatia dorita: Garnitura de silicon sau garnitura metalica in functie de zona de folosire pe automodel.

Recomand rulmenti cu garnitura silicon in exterior si rulmenti cu garnitura metalica in interior

Va repet, orice rulment se gripeaza cand intra mizerie in el, pentru a spori durata de viata a acestora, pe cei cu garnitura de silicon ii puteti desface, introduce in diluant pentru a se curata mizeria, dupa care regresare (cu vaselina speciala de rulmenti) si montarea garniturilor inapoi.

Fara mentenanta si curatarea automodelului dupa iesiri, nu puteti avea cerinte de la rulmenti si alte componente consumabile. Spre exemplu, dupa fiecare cursa, verific si curat/gresez rulmentii si inlocuiesc daca este cazul.

Daca nu s-a inteles ceva, deoarece sunt pe fuga si cred ca am scris alambicat, putem dezvolta subiectul in directia dorita,

Aceasta postare a fost editata de sandrei: 27 May 2015 - 05:30 PM

TEAM DURANGO DESC210 2WD
TEAM DURANGO DNX408
TEAM DURANGO DEST210
TEAM C TR02 / Absima JEKYLL
Hpi Sprint 2 DRIFT
HPI E10 DRIFT
Hot Bodies TC-FD DRIFT PRO KIT
HPI BAJA 5T

Proud member of HPI RACING ROMANIA TEAM

0

#947 Useril este offline   soarece 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 27 May 2015 - 08:05 PM

Vezi postareaOctavian_B, la 27 May 2015 - 09:53 AM, a spus:

Ieftin nu pot sa zic ca este, dar daca consideri faptul ca pentru 2-3 piese de aluminie ca upgrate, pe care abia le vezi in palma, costa cam 100-120$, cred ca pana la urma imi voi satisface si dorinta de-a avea acest kit audio si-l voi cumpara!

ai inteles gresit...ieftin in sensul ironic !
alta culeasa din popor :
0

#948 Useril este offline   revolt 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 590
  • Inregistrat: 25-February 15

Postat 27 May 2015 - 09:12 PM

am si eu ceva asemanator la sell :D
foloseste acelasi tip de difuzor.

din cauza prinderii temporare, vibreaza membrana pe carcasa.. dar se aude f f bine.

Aceasta postare a fost editata de revolt: 27 May 2015 - 09:13 PM

Hpi Savage Flux XL 3 diffs
Hpi Savage Flux XL
Hpi Savage Flux

0

#949 Useril este offline   soarece 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 27 May 2015 - 09:47 PM

mai sunteti multi ? :rofl:
alta culeasa din popor :
0

#950 Useril este offline   Octavian_B 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 28 May 2015 - 07:54 AM

@ revolt:
Poate ca este acelsi tip de difuzor, dar sunetul reprodus de cei de la Traxxas face "toti banii". Plus ca trebuie sa modifice sunetul si in funtie de turatia motorului sau la start/stop.
Tekno SCT410.3
Team Associated SC5M
Losi Rock Rey
HB-HPI D216
0

#951 Useril este offline   Octavian_B 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 28 May 2015 - 08:11 AM

@ sandrei:
Sunt intru totul de acord cu remarcile tale. Vreau doar sa fac cateva adaugiri mici. Rulmentii cu bile ceramice se justifica a fii folositi unde sunt turatii mari si daca rulmentul este suficient de protejat de incasetare. De regula se folosesc cel mai frecvent la rotorul motoarelor si la elementele rotative care sunt la iesirea motorului, caci acolo sunt turatiile si solicitarile mecanice instantaneie cele mai mari.
"Recomand rulmenti cu garnitura silicon in exterior si rulmenti cu garnitura metalica in interior" - asa niste rulmenti fac cei de la AVID si anume seriile Revolution, pe care i-am ochit si eu sa-i cumpar pe viitor.
Am vazut ca mai sunt niste rulmenti care sunt sigilati cu niste inele care nu se pot indeparta pentru mentenanta. Desi aparent pare un dezavantaj, de fapt acest tip de incapsulare este extraordinar de rezistent impotriva prafului si a mizeriilor, practic neavand nevoie de mentenanta pe durata de viata a rulmentului respectiv. Acest tip de rulment au folosit si cei de la Traxxas la iesirea din sliper clutch spre cardan, in varianta Slash 4WD LCG 2014, deoarece au observat ca acel rulment este cel mai expus la praf, dar este si cel mai solicitat in turatii si sarcini mecanice. Am mai vazut asa niste rulmenti folositi si la KIT-ul de buggy TA B4 pe care l-am cumparat acum ceva timp in urma de la un tip ce a schimbat cam toate consumabilele pe el. In sensul asta voi da o sansa si celor de la Boca, care au si ei o clasa de rulmenti sigilati cu mentenanta zero, ca sa-i folosesc pe un automodel de Slash HCG pe care il bag frecvent in murdarie.
Tekno SCT410.3
Team Associated SC5M
Losi Rock Rey
HB-HPI D216
0

#952 Useril este offline   Agr350r 

• Incepator
  • PipPip

Postat 28 May 2015 - 09:19 AM

De unde ii comanzi? As fi si eu interesat :)
0

#953 Useril este offline   Octavian_B 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 28 May 2015 - 09:57 AM

Deocamdata ma gandeam sa comand direct de la producator si anume:
www.bocabearings.com respectiv www.avidrc.com
S-ar putea sa se poata comanda si de pe ebay.com dar inca nu am facut o comparatie de pret.
Tekno SCT410.3
Team Associated SC5M
Losi Rock Rey
HB-HPI D216
0

#954 Useril este offline   soarece 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 28 May 2015 - 11:41 PM

Vezi postareaOctavian_B, la 28 May 2015 - 07:54 AM, a spus:

@ revolt:
.... dar sunetul reprodus de cei de la Traxxas face "toti banii". ...

Face pe naiba :lol: ...ia-ti o benzinara ok si ai sa vezi sunet real !
alta culeasa din popor :
0

#955 Useril este offline   Octavian_B 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 29 May 2015 - 08:03 AM

Pentru cei ce sunt pasionati de benzinare, bravo lor, au sunet, au de "toate". Pentru mine o benzinara are sunet si cand il vreau si can nu-l vreau, ba chiar prea mult sunet oneori pentru prea putin, are miros (pute), are mizerie, multa batatie de cap... Pentru cei ce sunt pasionati de electrice, acest kit de sunet, iti da sunet atunci cand vrei si cand nu-l vrei, pur si simplu il opresti. In felul asta poti avea un sunet fain, fara mizerie suplimentara, mirosuri neplacute si toata bataia de cap de la benzinare. Asta este parerea mea, care prefer electricile, pentru cei ce prefera benzinarele, am toata stima si respectul. Aici e vorba doar de "gust", de preferinte si stiti ce se zice de asta: "in gusturile omului nu te poti KK!".
Tekno SCT410.3
Team Associated SC5M
Losi Rock Rey
HB-HPI D216
0

#956 Useril este offline   sandrei 

• MEGA Membru
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 1510
  • Inregistrat: 16-November 08

Postat 29 May 2015 - 11:41 AM

Vezi postareaOctavian_B, la 28 May 2015 - 09:57 AM, a spus:

Deocamdata ma gandeam sa comand direct de la producator si anume:
www.bocabearings.com respectiv www.avidrc.com
S-ar putea sa se poata comanda si de pe ebay.com dar inca nu am facut o comparatie de pret.

Ii gasiti si la noi: REVOLUTION ULTRA BEARING SERIES de la Revolution Design
TEAM DURANGO DESC210 2WD
TEAM DURANGO DNX408
TEAM DURANGO DEST210
TEAM C TR02 / Absima JEKYLL
Hpi Sprint 2 DRIFT
HPI E10 DRIFT
Hot Bodies TC-FD DRIFT PRO KIT
HPI BAJA 5T

Proud member of HPI RACING ROMANIA TEAM

0

#957 Useril este offline   radu94 

• GNS Racing
  • PipPipPipPipPipPipPip
    Ciclism

Postat 29 May 2015 - 11:59 AM

A postat Andrei in topicul de Slash :o
Mai in gluma, mai in serios, rulmentii de la Andrei sunt foarte buni calitativ, give a try ;)

0

#958 Useril este offline   Agr350r 

• Incepator
  • PipPip

Postat 29 May 2015 - 09:55 PM

Si pentru ca nu ma mai satur de ea, in viitorul apropriat, intentionez sa achizitionez o radio-telecomanda si bineinteles sa trec la un combo serios :D ... prin urmare, ma puteti ajuta in a identifica ce s-ar presta cel mai bine pentru acest automodel in raport bun, hobby-pret-calitate? :)
Multumesc.
0

#959 Useril este offline   Agr350r 

• Incepator
  • PipPip

Postat 29 May 2015 - 10:06 PM

PS: si servo :)
0

#960 Useril este offline   soarece 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 30 May 2015 - 11:48 PM

Vezi postareaOctavian_B, la 29 May 2015 - 08:03 AM, a spus:

..... Aici e vorba doar de "gust", de preferinte si stiti ce se zice de asta: "in gusturile omului nu te poti KK!".

...corect :good:
alta culeasa din popor :
0

Arata acest topic

• 35 Pagini +
  • « Prima
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34