Modelism - RHC Forum: Sunt incepator n-am ce sa caut acolo - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Sunt incepator n-am ce sa caut acolo Idei preconcepute.

#1 Useril este offline   ZOD 

• Flightaddicted member
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2766
  • Inregistrat: 12-March 03

Postat 11 November 2008 - 06:22 PM

Vad din nou si aud mere chestia asta "N-am ce sa caut io la chitila sau la clinceni .. eu sunt incepator ?" TOCMAI D"AIA AR TREBUI SA FI LANGA ALTII CARE SE PRICEP. !!!!!!

Pentru toti incepatorii din bucuresti... NU EXISTA NICIO RESTRICTIE CU PRIVIRE LA INCEPATORI PE NICIUN CAMP DE ZBOR. Trebuie doar sa aveti bunavointa cand ajungeti unde zburati sa intrebati pe TOATA lumea daca frecventa/canalul vostru e ocupat si sa zburati cat mai departe de masini/oameni. Sa anuntati cand aterizati si cand decolati si sa urmariti "spatiile" de zbor sa nu va ciocniti in aer cu altcineva.

Daca aveti dificultati in a va adapta la camp.. cereti sfatul unuia care pare mai inteligent de acolo.

Sunt multi incepatori sau care au fost incepatori si care au avut numai de castigat ca au venit la camp acolo unde se strang modelisti multi...

Mesajul asta cred ca este in asentimentul tuturor colegilor de zbor : NIMENI NU ALUNGA INCEPATORI.

Daca aveti cazuri in care incepator fiind ati ajuns la chitila si a venit cineva sa va zica ca nu aveti ce sa cautati acolo va rog povestiti aici .
DT
0

#2 Useril este offline   ave 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1010
  • Inregistrat: 13-December 07

Postat 11 November 2008 - 08:02 PM

Uite, ca sa mai torn si eu putin gaz pe foc. SUNT inca incepator - da, tin un motoplanor in aer si in 90% din cazuri il aterizez acolo unde vreau eu, dar de saptamana viitoare ma apuc de avion termic, tineti-mi pumnii :D - si vreau nu doar sa confirm spusele lui Zod, ci sa subliniez ca este AL NAIBII de util ca inainte de a se apuca de hobby-ul asta, un potential doritor sa vina la camp 1-2-3-5 weekend-uri, ca sa vada: cu ce se mananca; cat efort implica; ce nivel de cunostinte ii sunt necesare (si mai ales cat de variate); ce avantaje si dezavantaje are fiecare clasa de zburatoare etc.

Eu m-am apucat de aero iarna trecuta - prima oara am iesit cu inca 3 oameni, de la care, pe un frig de inghetau diverse in tine, am aflat 'j de mii de chestii, si am aflat si ca habar n-am de alte sute 'j de mii de chestii. 2 luni m-am dus doar ca sa fiu printre asemenea oameni, si am bagat bine-bine la cap. P-orma m-am luat de un planor, si am inceput sa ma invat cu el. P-orma am ajuns la Chitila, unde am intalnit mai multi oameni, de la care invat permanent. Recunosc faptul ca sunt uneori cam pisalog, dar in ciuda varstei inaintate nu mi-a pierit curiozitatea care m-a facut sa nu mai am nici o jucarie mai evoluata tehnic dintre cele pe care le aveam in copilarie. Asa ca ii sec pe altii cu intrebari, asist la diverse evenimente (din care incerc sa invat ceva) si incerc de asemenea - in masura cunostintelor destul de limitate - sa-i ajut pe cei care stiu mai putin ca mine (da, exista, desi nu-mi imaginam asa ceva cu cateva luni in urma!). Dar mai ales am grija sa iau toate masurile pentru a evita potentiale neplaceri (disciplina, dom'le, disciplina...).

Ca ultima idee, ca sa nu va plictisesc, le multumesc PUBLIC tuturor celor de la care am invatat ceva (si continuu sa invat), si nu-i numesc pentru ca lista ar fi prea lunga, dar se stiu ei bine. Respecte, domnilor! (Chiar, sper ca in curand sa avem si doamne / domnisoare printre noi, ca piloti nu doar ca suporteri sau bagatori de seama. Vreo sansa?)
Ave
0

#3 Useril este offline   ZOD 

• Flightaddicted member
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 11 November 2008 - 08:29 PM

In continuare rog pe cei care i-a dat cineva afara de la Clinceni sa iasa in fata... Sau de la chitila..
DT
0

#4 Useril este offline   nicajohn 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 534
  • Inregistrat: 20-August 06
  • Interests:aeromodele

Postat 11 November 2008 - 08:43 PM

am zburat ani intregi departe de lume, in timpul saptamanii, cand nu e nimeni in locurile de zbor, imi era teama sa nu distrug masini sau, mai rau oameni si cu toate ca stapaneam bine diverse modele am facut eforturi mari sa imi inving teama de a zbura impreuna cu altii.....
sfatul meu e sa incepeti primii pasi sub indrumarea unui avansat....la fel ca in orice domeniu trebuie sa existe mentori si discipoli....nu poti incepe singur si nici sa avansezi....
pasarile fac oua si din ele ies pui iar avioanele fac oua de aluminiu si ies aeromodele....din intelepciunile lui fiu-meu<span style='font-size:8pt;line-height:100%'> </span><!--coloro:red--><span style="color:red"><!--/coloro--> <!--colorc--></span><!--/colorc-->
0

#5 Useril este offline   Romulus 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1190
  • Inregistrat: 02-June 08

Postat 11 November 2008 - 10:52 PM

Buna ziua... Sunt incepator si ma numesc Romulus. De fapt mi se tot spune ca eram incepator, si sunt foarte aproape de punctul de a chiar crede asta.

Stiu, topicul este despre altceva, dar simt nevoia sa-l deturnez putin - sper eu - tot in folosul acestui subiect.

Eu am zburat primul avion in 9 August la Cernica, un Multiplex Acromaster. Da, am mai zburat planoare din Iunie incoace, dar nu cred ca trebuie socotite. Era un electric, asa ca am trecut si la un termic, o mica fiara pe nume Calmato. Kyosho Calmato.

Cum? Simplu. Am fost ajutat de oamenii care se pricep. Unde? La Chitila. Nu vreau sa deviez chiar asa de mult incepand un lung sir de nume cu un multumesc in fata lor. De altfel nici nu pot sa scap asa simplu de "datoria" fata de cei care m-au ajutat, printr-un simplu multumesc aici pe forum.

Si eu la randul meu am dat mai departe ce am invatat, altora, atunci cand am simtit ca pot face asta si pot aduce un plus valoare cat de mic.

Deci, sunt cel mai bun exemplu, ca ceea ce spune cel care a deschis acest topic, este foarte adevarat si "teoria" asta, chiar da rezultate.

"Imi pare rau" ca nu am un contra-exemplu, ci doar un exemplu pozitiv.
0

#6 Useril este offline   Abburo 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1317
  • Inregistrat: 02-June 07

Postat 11 November 2008 - 11:34 PM

Si ca sa intru si eu in categoria "si eu l-am folosit si mi-a scos toate petele -> cilit bang" :), fac urmatorul comentariu:

Primul zbor l-am avut anul trecut in primavara. Se intampla sa intalnesc doua persoane care m-au ajutat enorm la inceput si le multumesc pe aceasta cale. Am evoluat impreuna ceva mai mult de 1 an de zile. Intre timp s-au mai alaturat si altii, care preferau zona de zbor din est. Si uite asa, pret de un an ne-am dat din greu cu tot felul de electrice. Actualmente tin un model in zbor atat cat sa ma simt bine si sa nu ridic nivelul de adrenalina al potentialilor spectatori.
Pana acum aprox 1 luna jumate in urma, cand mi-am luat primul termic si pe care nu il pot zbura decat la Chitila... de' pista de aterizare e mandatorie. Aici am ajuns sa cunosc din ce in ce mai multi oameni, pe care ii stiam dar doar din vedere. Am primit ajutor si sfaturi pretioase prin simplul fapt ca eram acolo. Nu am observat nici cel mai mic resentiment al "avansatilor" fata de nou veniti, poate din cand in cand un zambet in coltul gurii care face parte din categoria "pune mana si mai citeste"... asta e... ma conformez!
Pe de alta parte am vazut si pe altii, mai nou veniti decat mine, care intreaba in stanga si in dreapta si culmea... li se raspunde in cel mai serios mod posibil.. :D... si nu glumesc... Nu o data am auzit remarci de genul: "Ai nevoie de ajutor?"... si nu era nimic solicitat expres.
Cei care sunt nou sositi sunt primiti cu bratele deschise, cu o singura conditie: sa fie deschisi in a primi si urma sfaturile si indicatiile.

Atat!
URGENT !!! schimb Caiet A4 cu Audi acelashi model….rog seriozitate!!!
0

#7 Useril este offline   ALLEN 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 3004
  • Inregistrat: 11-May 08

Postat 12 November 2008 - 10:38 AM

pot si eu?

tot la capitolul incepator ma inscriu si eu. prima data am fost pe Clinceni unde am primit ajutor nesolicitat, ajutor care mi-a deschis ochii ce inseamna un zbor curat, fara figuri si alte chestii. a doua oara nu am mai mers acolo dim simplul motiv ca nu m-am simtit bine printre avioanele 1:1.

a doua oara am venit pe Chitila. a fost de ajuns un simplu: ai 2 min pt mine? si ajutorul din partea respectivului a venit imediat. apoi, la fiecare iesire pe chitila, am fost ajutat, sfatuit, uneori fara a cere acest lucru. chiar si la ultima iesire, baietii au venit sa ma ajute fara a cere acest lucru, fapt care m-a bucurat f mult. asemenea oameni rar intalnesti.

cam asta este parerea mea.
_______________________________________________________________________________________
Alaturi de hidrogen, prostia e cea care se gaseste in cea mai mare cantitate in univers. La fel si idiotii.
_______________________________________________________________________________________
0

#8 Useril este offline   MLGore 

• Dream Team Forever
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2332
  • Inregistrat: 08-March 04

Postat 12 November 2008 - 10:51 AM

Nu cred ca se poate vaita cineva ca a fost luat in suturi la Chitila. Eu ma simt excelent acolo si am mai multa incredere sa zbor cand stiu ca pot primi sfaturi pertinente atunci cand ceva nu merge bine. Pt. incepatori ca mine: cand auziti tipete de genul Ba, nu deasupra masinilor! sau Nu te descurci?, Vrei sa te ajutam? sa stiti ca nimeni nu e rau intentionat ci vrea doar sa ajute.
Modelism = 10% zbor + 90% lipici
Cand o zbura A.R.C.A.! © 2010 All rights reserved.
0

#9 Useril este offline   charlie 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 765
  • Inregistrat: 31-May 04

Postat 12 November 2008 - 11:47 AM

Afirmatii:

:D Unii incepatorii nu vin unde sunt alti modelisti "experimentati" de rusine ca ceilalti se vor uita la ei si vor rade ca sunt incepatori.

:D Unii incepatori nu tin cont ca si experimentatii au fost incepatori.

:D Unii experimentati au uitat ca si ei au fost incepatori si de aia rad de altii. Sau pentru ca sunt prost crescuti.

:D Experimentatii nu vor sa "se impiedice" de incepatori. Ca ei nu e nimeni.

:) Se crede ca incepatorii creeaza mai mult haos pe camp decat experimentatii. FALS.

:) Emotiile incepatorilor vin din lipsa de experienta, emotiile experimentatiilor vin din prea multa experienta. Se poate intampla si aia si aialalta tre sa am grija de toate.

:) Experienta nu elimina hazardul. Au cazut si avioanele experimentatilor. Ei nu amintesc prea des de asta :)

Si lista poate continua...
0

#10 Useril este offline   ZOD 

• Flightaddicted member
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 12 November 2008 - 12:22 PM

Vezi postareacharlie, la Nov 12 2008, 11:47 AM, a spus:

Afirmatii:

<_< Unii incepatorii nu vin unde sunt alti modelisti "experimentati" de rusine ca ceilalti se vor uita la ei si vor rade ca sunt incepatori.

:D Unii incepatori nu tin cont ca si experimentatii au fost incepatori.

:D Unii experimentati au uitat ca si ei au fost incepatori si de aia rad de altii. Sau pentru ca sunt prost crescuti.

:D Experimentatii nu vor sa "se impiedice" de incepatori. Ca ei nu e nimeni.

:) Se crede ca incepatorii creeaza mai mult haos pe camp decat experimentatii. FALS.

:) Emotiile incepatorilor vin din lipsa de experienta, emotiile experimentatiilor vin din prea multa experienta. Se poate intampla si aia si aialalta tre sa am grija de toate.

:) Experienta nu elimina hazardul. Au cazut si avioanele experimentatilor. Ei nu amintesc prea des de asta :)

Si lista poate continua...

Sunt deacord cu unele..

vreau sa ma lamures cu asta

Experimentatii nu vor sa "se impiedice" de incepatori. Ca ei nu e nimeni.

Cine a zis .. sau a facut ceva in directia asta ? Insist pe asta sa si vreau sa iasa in fata ala care a patit-o ca sa vedem daca e doar un mit sau chiar s-a intamplat asa ceva.

Restul sunt aproape adevarate si scopul subiectul asta e sa elimine punctul asta:
"Unii incepatorii nu vin unde sunt alti modelisti "experimentati" de rusine ca ceilalti se vor uita la ei si vor rade ca sunt incepatori."

Aceasta postare a fost editata de ZOD: 12 November 2008 - 12:23 PM

DT
0

#11 Useril este offline   florin100% 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2685
  • Inregistrat: 20-June 06

Postat 12 November 2008 - 05:57 PM

Eu nu mai tin minte cati incepatori am ajutat pe chitila. De fiecare data ei au venit la mine sa ma roage sa fac un zbor cu modelul lor sa il trimez si apoi sa ii invat cum sta treaba cu zborul.Niciodata nu am refuzat. orice incepator care vine la mine cand suntem la zbor o sa il ajut cu placere
"Odata ce ai gustat din mirajul zborului, nu vei mai putea merge pe pamant decat cu ochii ridicati spre cer"

Team Aeropower

0

#12 Useril este offline   ave 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 12 November 2008 - 06:26 PM

Zod, florin100%; va faceti vreunul mila si de mine sambata? :)

Mersi anticipat!
Ave
0

#13 Useril este offline   florin100% 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 12 November 2008 - 06:47 PM

da ma da te ajutam... da ce tie frica cu calmato??

hai sictir
"Odata ce ai gustat din mirajul zborului, nu vei mai putea merge pe pamant decat cu ochii ridicati spre cer"

Team Aeropower

0

#14 Useril este offline   ave 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 12 November 2008 - 06:57 PM

Ok, am inteles, fac ciocu' mic si incerc sa ma descurc cum oi putea cu primul meu avion. Thanks :)
Ave
0

#15 Useril este offline   moty 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 419
  • Inregistrat: 07-January 06

Postat 12 November 2008 - 07:02 PM

Salut! M ar interesa si pe mine sa vin la camp cu voi sa mai invat cate ceva ,dar nu stiu nici unde,nici cand va adunati.Eu am rupt 3 modele de unul singur si am ars un regulator la un gemini pe care l am facut submarin dar macar a scapat intreg (regulatorul e pe drum) ala nou :). Daca va mai duceti la sfarsit de saptamana dati si voi un semn de viata

0

#16 Useril este offline   ave 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 12 November 2008 - 07:03 PM

Teoretic sambata unii vom merge pe Chitila. Tine un ochi pe Jurnal de pre-zbor ca se anunta acolo. Daca nu stii locatia, intreaba pe un mesaj privat.
Ave
0

#17 Useril este offline   morph 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 951
  • Inregistrat: 18-May 08

Postat 12 November 2008 - 07:29 PM

Eu sunt incepator, nu m-a dat nimeni afara si nimeni nu a facut pe desteptul cu mine, insa multi m-au ajutat si inca ma ajuta.
Eu sunt 'ala' de mai hover-esc un HBK2 din cand in cand.
0

#18 Useril este offline   florin100% 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 12 November 2008 - 11:28 PM

Vezi postareaave, la Nov 12 2008, 06:57 PM, a spus:

Ok, am inteles, fac ciocu' mic si incerc sa ma descurc cum oi putea cu primul meu avion. Thanks :blink:

Taci ma ca glumeam
Sa aduci mult coolpower ca o sa iti cam placa

Team Aeropower

0

#19 Useril este offline   ZOD 

• Flightaddicted member
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 12 November 2008 - 11:45 PM

Vezi postareamoty, la Nov 12 2008, 07:02 PM, a spus:

Salut! M ar interesa si pe mine sa vin la camp cu voi sa mai invat cate ceva ,dar nu stiu nici unde,nici cand va adunati.Eu am rupt 3 modele de unul singur si am ars un regulator la un gemini pe care l am facut submarin dar macar a scapat intreg (regulatorul e pe drum) ala nou :blink:. Daca va mai duceti la sfarsit de saptamana dati si voi un semn de viata

Cam intotdeauna e un maniac acolo. Nu trebuie decat sa apari.. in cel mai rau caz ai facut un drum sa vezi unde e locul.. si vei sti data viitoare unde e.

Este frig acum .. dar ma tot gandesc la o adunare generala.. in care sa ne strangem toti la un workshop pe chitila... la cum se regleaza un motor termic.. sfaturi.. cum se fac manevrele .. etc... Ceva ce sa le dea celor de la inceput ce cauta.. stim clar ca ne-a fost frica de jiclorul ala ca de dracu si cand il atingeai ziceai ca nu o sa mai mearga nimic calumea... odata ce vezi pe viu ce si cum.. vei vedea ca nu e niciun mister si de fapt e doar un nenorocit de surub.

Ma bucur ca "miscarea" ia amploare. Totusi astept in continuare sa vad cine a luat-o peste ceafa.. ce incepator nu a fost ajutat si ce incepator a fost dat la o parte .
DT
0

#20 Useril este offline   MADA 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 987
  • Inregistrat: 09-August 04

Postat 13 November 2008 - 06:39 PM

Vezi postareaflorin100%, la Nov 12 2008, 11:28 PM, a spus:

Taci ma ca glumeam
Sa aduci mult coolpower ca o sa iti cam placa

si neaparat sa-l venerezi mult pe Calmato zilele astea....ca daca se supara pe tine n-o sa-ti fie prea usor....
0

#21 Useril este offline   ave 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 13 November 2008 - 09:04 PM

Vezi postareaMADA, la Nov 13 2008, 06:39 PM, a spus:

si neaparat sa-l venerezi mult pe Calmato zilele astea....ca daca se supara pe tine n-o sa-ti fie prea usor....

Ba nu sunteti normali... E primul meui avion, numa' statuie nu-i fac, in rest - de toate.

Be there or be square!
Ave
0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

13 useri citesc topicul
0 membri, 13 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

913Creative.ro