Postat 22 June 2011 - 02:42 AM
A trecut ceva timp de cand n-am mai postat. Odata ce am terminat copia mea dupa "Vaduva neagra" a d-lui mariandmd, am vandut-o pentru a putea achita noua barca (net superioara!) comandata la dl. Ipsihi. Echipata cu sonar Humminbird si incarcator solar. Au aparut si primele rezultate, in 2009 in vara si in toamna am reusit primele mele capturi impresionante. Impresionante pentru mine, cel putin. Cu siguranta sunt destui pescari aici pe forum care au prins mult mai mult si pesti mult mai mari. Personal best-ul (asa se numeste, nu?) meu este de 15 kg, un cteno care mi-a oferit un drill senzational in mal. Apoi au venit alti si alti pesti, cu preponderenta cteno (de la 4-5 kg in sus) totusi nimic peste 10kg. Ce mai conta? Barca isi facea datoria, sonarul imi arata groapa, pestii... mergeam sigur pe mine la pescuit. Cam de fiecare data, se strangea lumea ca la urs in spatele meu. In primavara lui 2010 intr-un pescuit nocturn am inceput seria neagra, prima data am incurcat vreo 30-40m de fir pe elice. Asta a fost doar asa, de incalzire. Pentru ca toate partidele mele au fost de pescuit rapid, maxim 24h, si timpul a fost si el destul de flexibil, cand am avut timp am profitat la maxim si am plecat la pescuit. Inainte de o astfel de iesire, am lasat telecomanda Graupner la incarcat, setata pe 12v, fara sa mai scot capacul de la acumulatori. Si am adormit. M-a trezit un fum dens, si un miros de ars. Adio telecomanda, adio partide de pescuit cu barcuta. Si uite asa, am inceput sa descopar alte moduri de nadit. A trebuit sa folosesc racheta de nadire, cobra si catapulta. Preferata mea ramane catapulta, desi inca n-am reusit sa-mi achizitionez un bat pe masura si o mulineta de putere pentru lansari cu catapulta peste 100m. N-am reusit sa arunc asa departe, cred ca maxim 70-80m.
N-am reusit sa-mi fac timp pentru a merge la dl. ipsihi la reparatie, am continuat sa pescuiesc fara barcuta, si constientizam cat avantaj aveam cand barca functiona. Au urmat alti cativa crapi, dar tot nimic prin care sa-mi imbunatatesc recordul propriu. Am pierdut si avantajul sonarului, dar asa am invatat sa folosesc markerul. Imi aduc aminte ca la inceput n-aveam o echipare cat de cat adecvata pentru pescuitul de crap. Mergeam la pescuit cu niste "rasnite" pe care la foloseam si la pescuitul din barca la mare, la guvizi, sau hanus. Franele blocate, scarta-scarta, ruginite de la apa sarata a marii, carlige vai mama lor... M-am dus la crap si noaptea am avut o trasatura puternica. Pana m-am dezmeticit, pana am ajuns la lansete, deja firul era moale, si cand mulinez observ acul rupt pe jumatate... Apoi a urmat un crap, tot cteno, cred ca avea lejer 8 kg, pierdut intr-un metru de mal.Motivul? S-a blocat frana, asa din senin, si mi-a pleznit firul in secunda doi, cteno-ul isi lua avant spre larg. Asa ca am investit in scule, nu cine stie ce, 3 bete solide, 3 Okuma Longbow 80, rod-pod, minciog profi, hangere, swingere, Korda, morda, cam tot tacamul. Si n-am mai pierdut pestii. Am pierdut doar barca, din propria mea prostie.
Mi-am schimbat intre timp locul de munca, si printre picaturi am ajuns la inceputul lui 2011 cu barca la reparat la dl. ipsihi.
E ora 3.25, noaptea, si nu pot sa dorm cand ma gandesc ca sambata imi voi primi barca, reparata si upgradata,echipata cu o noua statie si gata de actiune!
Am cel putin 2 locatii care asteapta nadirea la punct fix. Am recitit acest topic, si inca o data le multumesc tuturor celor care m-au sprijinit. Am ramas dator cu o filmare, sa vedeti cat de solida era si ce bine se misca "Vaduva" mea pe apa! N-am mai apucat sa urc pe net filmul, s-a pierdut, si pe actualul proprietar nu-l mai intalnesc. I-am spus sa ma sune daca are probleme cu barca, m-am intalnit cu el anul acesta si mi-a spus ca barca merge perfect si acum.
In sfarsit, a iesit un lucru bun si din mainile mele...
Cam asta a fost povestea barcazului. Fire intinse tuturor pe 2011!