Modelism - RHC Forum: Un incepator - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 6 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Un incepator Nimeni nu s-a nascut invatat

#1 Useril este offline   isanthes 

• Junior
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 99
  • Inregistrat: 01-October 08
  • Interests:comune

Postat 09 November 2008 - 12:43 PM

Va salut cu respect pe toti membrii forumului!
Citesc acest forum de aproape o luna de zile, daca nu si mai mult. Sectiunea Navomodelism/Navomodele de plantat.
Bineinteles, am trecut si pe la "Coltul incepatorului", si cate si mai cate n-am citit.
Va spun din start ca nu am experienta in construit navomodele, de fapt cam tot pe ce pun mana stric, de parca as avea doua maini stangi.
Prima barcuta pe care am facut-o a fost polistiren (expandat, cred), din pacate nu am poze. (Ar fi fost amuzant s-o vedeti.)
Am dezmembrat o masinuta cu telecomanda (de vreo 40 ron), si m-am straduit ceva vreme pana am montat pe axul motorasului care comanda inainte/inapoi o pasta de pix goala, in capatul careia am lipit o mica elice de minicooler (10 ron coolerul). Mare mi-a fost bucuria sa vad ca barcuta mea are si elice, si chiar merge si inainte si inapoi. (Acum stiu ca de era o telecomanda in 27 Mhz, cu doua canale si sistemul DA/nu). Pentru carma, a fost mai complicat, n-am reusit sa inventez vreun sistem ..in sfarsit.. prima mea barcuta a plutit, a mers inainte si inapoi fara prea mare putere, ba chiar a si carmit.
Cum nu ma pricep la eletronica, cablurile acelea subtiri de la montaj le-am lipit cu scotch, intre timp s-au dezlipit.. si in cele din urma barcuta a ajuns la gunoi.
Dar a fost un inceput.
0

#2 Useril este offline   isanthes 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 09 November 2008 - 12:54 PM

Apoi am descoperit www.rhc.ro
Si m-am pus pe inghitit informatie, cat nu credeam ca pot invata vreodata. Dar uite unde te aduce pasiunea.
De fapt, cred ca trebuia sa incep cu: sunt un pescar, care nu-si permite o barca de pescuit profesionista.
Prima idee a fost sa-mi fac o barcuta din pluta, sa mearga inainte inapoi si sa carmeasca, si sa pot pune pe ea monturile pe care sa le las la ce distanta vreau eu si unde vreau eu, in larg. Prima barcuta se preta cu succes, insa n-am folosit-o niciodata la o partida de pescuit. Nu de alta, dar m-as fi facut de ras. Distanta maxima insa era pe undeva pe la 80 m cred, ochiometric masurand. Nu era suficienta aceasta distanta.

De aceea, m-am apucat de cercetari.Asa am ajuns pe rhc.ro, Google-ul sa traiasca!
N-am avut stare,n-am stat sa citesc toate topicurile, si in putinul timp liber m-am apucat deja de o noua barcuta.
De data aceasta, gasisem un material care-mi era accesibil, komatex-ul. Sursele de inspiratie au fost variate, dar mariandmd si allen m-au "impulsionat" cel mai mult. Respect munca tuturor, dar sincer, am o simpatie pentru mariandmd si barcile dumnealui.

Si acum sa incerc sa pun poze.

Fisiere atasate

0

#3 Useril este offline   isanthes 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 09 November 2008 - 12:55 PM

...Fisier atasat  Imagine011.jpg (89K)
Number of downloads: 3620

Fisiere atasate

0

#4 Useril este offline   isanthes 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 09 November 2008 - 01:12 PM

Buun...
Dupa ce sper ca v-am facut macar sa zambiti cu "creatia" mea, acum va rog sa cititi mai departe.

Dupa cum puteti observa, mi-am insusit gresit destul de multe cunostinte preluate de pe rhc.ro

Am facut comanda de komatex de 3 mm de la Geplast (CT), a sosit in Mangalia cu promptitudine. Am comandat komatex si lipiciul special sa fie totul in jur de 100 ron. Mi-a venit o folie foarte mare, si Profine-ul C004. Am stricat doua cuttere, o fata de masa si multe altele. Liniile le-am trasat cu pixul direct pe foaia de komatex, si am taiat cu cutterul. Nu am avut nici un plan, planul a fost doar sa fac o barcuta care sa pluteasca si sa mearga inainte inapoi/stanga dreapta, din komatex. Si sa fie mai avansata decat cea din pluta. Acum serviciul imi permite cate 1-2-3 ore pe zi sa ma pot ocupa si de acest nou hobby.

De data aceasta, am sacrificat alta masinuta, un kart ceva mai vitezist, dar pe acelasi sistem. Telecomanda cu doua canale, inainte/inapoi, stanga dreapta. Am facut tot felul de inovatii, motorasul mi se parea puternic, iar barcuta destul de usoara. Am pus o elice in doua pale, dar n-am idee de cat e, 30-50-60, habar n-am. Banuiesc ca acei 50 sau 60 sunt mm si se masoara elicea de la un capat la celalalt sa-mi pot da seama de cat e. Oricum, se invarte, am fixat-o pe ax (axul l-am luat de la cele doua foste roti din fata ale masinutei).. in sfarsit.. a iesit ceva cat de cat.
Citind eu de zor, am vazut ca se poate chitui. Bineinteles ca am aplicat chit auto cum m-am priceput, adica a l'andala, si am ingreunat barcuta foarte mult. Pentru un ultim tuseu, vopseaua finala. Inspiratie mariandmd, verde fluo si albastru. Eh, nici la asta nu m-am priceput... de fapt, se vede in poze.
Acum m-a parasit si carma, am ramas doar cu mersul inainte inapoi. Nu am cum sa mai modific, nu imi incap mainile prin capacelul acela, si nu mai pot desface barca. Asta e.
I-am pus si un nume... sper sa nu se simta jignita finuta mea Maya. Bine ca n-are decat cateva luni si.. pana creste ea poate reusesc si eu o barcuta mai frumoasa.
In schimb, n-am simtit oboseala, nici foame, nimic... pur si simplu am "lucrat" cu placere.

Nu prea mai am material, pentru ca as mai face inca o barcuta, tot pentru a imi mai "face mana" cat de cat. Cu fiecare barcuta, invat si mai mult.
Bineinteles, de la atat chit auto, barcuta mea si-a pierdut centrul de greutate. Fiind cam ingusta si destul de inaltuta, n-am putut s-o fac sa pluteasca. Se incapatana sa se incline in stanga si in dreapta. N-am lasat-o sa se incline de tot, sa nu se intoarca cu fundul in sus sau sa nu se duca de-a dreptul la fund.
Pentru asta, mi-am zbatut creierii nitel si i-am construit acele "atele", flotoare sau cum vreti sa le numiti. Acum pluteste, nu se inclina, merge inainte si inapoi. Dar foarte incet. Foarte foarte incet, saracuta.. normal, la cat are de tras motorasul acela... Numai chitul ala auto cat o cantari...

Aceasta postare a fost editata de isanthes: 09 November 2008 - 01:18 PM

0

#5 Useril este offline   isanthes 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 09 November 2008 - 01:41 PM

Vreau sa incep constructia unei barci de plantat.
De data aceasta, imi fac curaj si cred c-am invat destul de multicele. Desi...
Eh, totul are un inceput.

Ma pregatesc sa fac comanda pentru o noua foaie de Komatex plus acel adeziv Profine C004. Pe langa Profine, am mai cumparat si Codez. Intai lipesc cu Profine, apoi dupa vreo 10-15 minute aplic si un strat de Codez. Iese o super lipitura.
Daca dupa doua zile mai adaug si doua straturi de Universal Hobby de la Bison (inspiratie BillyBoy32) la interior... n-are moarte. Zic eu. Poate n-o fi asa.

Pentru a-i alege motorizarea, trebuie sa ma gandesc ce dimensiuni va avea coca. (citez manolo)
Cum cel mai folosit motor este 755/40 la mariandmd, sunt sigur ca acela va fi motorul ales. Macar sa reusesc sa fac si eu un "dulap" ca al lui - desi nu inteleg de ce lumea le spune dulapuri... (dar hai sa ma opresc aici, sa nu credeti ca vreau sa-l lingusesc).
Pentru o barcuta de plantat, motorul 755/40. Buun...

Ce ar mai fi? Acumulatorul Pb-Acid (exista si Pb-Gel? sau e unul si acelasi?) %^&&^%#$%&^ 12V/7,5A sau Effekta tip BT 12V/9,5Ah?
Phoenixul (#$%&%#$$.ro) am vazut ca este cel mai des utilizat, si cel mai recomandat. Acest Effekta l-am gasit pe un site www.pchouse.ro, manolo sau ipsihi facand parca referinta. Nu mai stiu exact, sper sa nu vorbesc prostii. Imi cer scuze daca a fost altcineva si am citat gresit.
Dimensiunile celor doua sunt asemanatoare, 151x65x95 la Effekta si 150x65x95 la %^&&^%#$%&^. Pretul e aproximativ acelasi, in jur de 70-75 ron. Normal ar fi sa am cat mai multi amperi, nu? Ce-mi recomandati?

Telecomanda si receiverul
Aici merg pe ce am invatat de la teacher64 (din posturile dansului), si anume un WFly 6 canale FT06-A banda 35Mhz 196 ron. Sper ca mi-am notat corect! (am un caietel). Totusi, 6 canale nu sunt prea ..multe? Doua milioane.. n-o fi rupere de nori, s-or gasi pe undeva...
Cineva spunea de un Graupner.. dar nu stiu ce model.. nu mi-am notat atunci.. :( ce-mi recomandati?
Vreau mersul inainte, inapoi, carmirea stanga dreapta, bascularea separata a cuvelor (am inteles ca-mi trebuie un montaj special de la Charlie - sau daca nu, atunci doua servouri si doua canale sau cum? uff mai am de invatat). Ce mai vreau e acel SMART lights, luminile "inteligente".. plus normal, luminile de "ceata", noapte.. etc. Nu vreau s-o fac pom de iarna, dar chiar sunt necesare niste lumini. Noaptea, pe balta.. chiar sunt. Si pe ceata.

Elice...
Elice 3 pale 60 dreapta e suficienta? Daca da, ce model imi recomandati sa-mi comand de pe #$%&%#$$?
Spirale de racire din aluminiu pentru motor 755/40.. maxim 4 spire.. furtunas de acvariu am destul :) ca si acvaristica e alt hobby.. sa zicem ca o rezolvam si cu racirea si motorizarea. Pana aici, e bine?

Ce mi-ar mai trebuie? 2 servouri standard?
Ah, si acel regulator de tensiune Robbe Rookie de la #$%&%#$$? Si asta costa ceva banuti, dar chiar daca am citit si rascitit, tot nu pot spune ca am cunostintele necesare sa ma apuc sa fac eu unul. (cablaj, schema, piese, lipituri, tot tacamul). Ar iesi ceva, dar n-ar merge sigur! Asa ca mai fac un efort financiar si iau unul gata facut. Intrebarea mea... e bun? (si vor mai fi si alte intrebari)

Servouri... imi trebuie standard, nu? 2-3 sunt de ajuns? 1 pentru carma, si 2 pentru basculare.. mi-as dori unul care sa basculeze cuvele ca in "barcuta de nadire" de pe youtube a lui mariandmd. Dar cred ca nu-i posibil decat cu acel montaj Charlie.

Greul nici n-a inceput inca!
0

#6 Useril este offline   mariandmd 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2161
  • Inregistrat: 04-September 07

Postat 09 November 2008 - 02:52 PM

salutare si bun venit
pentru elice eu zic sa iei 2 buc, una de 50 si una de 60 amandoua cu 3 pale
testezi barca cu amandoua si vezi cu care merge mai bine
la racire motor eu zic sa cumperi o conducta de cupru de la instalatia de franare la dacia costa cam 10 ron
se infasoara destul de usor pe moror
daca folosesti o radiocomanda cu 4 canale atunci ai nevoie de montajul de la charlye
daca folosesti o radiocomanda cu 6 canale atunci nu mai ai nevoie de el avand suficiente canale ca sa montezi servourile de la cuve pe cate un canal

succes la construit
0

#7 Useril este offline   isanthes 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 09 November 2008 - 03:15 PM

Multumesc pentru raspunsul prompt!
Orice sfat e binevenit!
mariandmd, am vazut in fotografiile cu barcile dvs. felul in care ati infasurat motorul cu acea conducta de frana de la dacie.
Nu am inteles pana la urma daca ati renuntat si la acea camasa de fier de pe motor si ati inlocuit-o cu acele spire de la conducta, stranse mai tare pe motor.
Va rog dati-mi un sfat in legatura cu acumulatorul.. sa iau acel Effekta cu amperaj mai mare decat Phoenixul? Cred ca la 2,5kg .. va fi o suma maricica la transport? Nu locuiesc in Bucuresti, ci in Mangalia. Nu sunt nici un fel de constructor sau vreun tip care vrea sa-si faca reclama la barcile lui etc.
Dar m-a prins "microbul".
0

#8 Useril este offline   cristicazacu 

• Junior
  • PipPipPip
  • Postari: 76
  • Inregistrat: 18-September 08

Postat 09 November 2008 - 04:17 PM

Bine ai venit pe forum!

Sa le luam pe rand:

1. Facand o sinteza a posturilor de pe forum se poate spune ca dimensiunile aproximatve pentru un navo de nadit sunt:
Lungime 60-75 cm.
Latime 30-40 cm
Inaltime 16-18 cm

Pentru aceste dimensiuni, motorul cel mai uzual a fost 755 pentru ca este suficient de puternic pentru a propulsa un astfel de navo si pentru ca are un consum destul de mic pentru a asigura o autonomie buna. Este de preferat sa fie folosit cu sistem de racire (spira de cupru), dupa ce in prealabil, a fost eliminata camasa.
2. Acumulatorul de 12v 9,5A este bun, zic eu. Cei Pb-gel sunt capsulati si nu necesita intretinere fata de cei Pb acid care au busoane da vizitare pentru a putea fi verificat nivelul acidului.
3. Despre elici ti-a spus Marian
4. 6 canale nu sunt multe daca ii pui si lumini si alte alea
5. Regulatorul, eh aici e problema: un rokie navy 35 A este suficient in principiu Are si BEC dar nu stiu daca este suficient acest BEC pentru toate servourile pe care le vei folosi. S-ar putea sa iti trebuiasca un BEC extern de 2-3A pentru a sustine toti consumatorii.
6. 3 servouri S3003 in mod normal iti sunt de ajuns: 1 pentru carma si 2 pentru cuve. Daca folosesti sistemul lui marian vei folosi doar 1 pentru cuve. Dar avand in vedere ca ai canale suficiente (6) nu vad de ce sa nu le folosesti. Inainte de a cumpara servourile verifica daca odata cu telecomanda iti vine si vreun servo si de care. Daca este mic il poti folosi pentru lumini.
7. Iti mai trebuie: tub port elice, cuplaj pentru transmisie, carma, si alte maruntisuri (conectori, fire siliconate, etc).

Cam astea cred ca ar fi de spus in stadiul actual.

Te-ai gandit la un plan de barcuta care deja a fost creat pe aici sau vrei sa faci tu unul cap-coada?

Spor la treaba!
0

#9 Useril este offline   manolo 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 3555
  • Inregistrat: 25-May 08
  • Interests:Navo

Postat 09 November 2008 - 04:39 PM

Bine atinse punctele de Cristicazacu cu urmatoarele amendamente :
1-alege modelul lui Marian -Vaduva Neagra -vezi tot ce a facut si ce echipare a pus.
2-Iti mai trebuie un suport de motor -Vezi Marian
3-Un cuplaj fix 4-5 mm
4-Cum am mai zis -un fisier pe hard unde sa aduni toate informatiile care te intereseaza si ceva pe deasupra.
5-Rabdare multa si sa te gindesti bine inainte de a taia komatexul.
Barcute intinse!
Tel. 0744915775
0

#10 Useril este offline   cristicazacu 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 09 November 2008 - 06:03 PM

Ai dreptate Manolo:
Am uitat de batiu motor si cuplajul fix. La drept vorbind, eu nu am folosit cuplaj fix dar este clar ca este de ajutor pentru centrarea motorului cu axul elicei. Si pentru micsorarea consumului.

Aceasta postare a fost editata de cristicazacu: 09 November 2008 - 06:11 PM

0

#11 Useril este offline   isanthes 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 09 November 2008 - 06:04 PM

Multumesc mariandmd, cristicazacu si manolo pentru ca v-ati rapit din timpul dvs. si mi-ati raspuns!
Tinand cont si de faptul ca e duminica...

Ok, sa ma pun pe treaba atunci! Sa-mi fac o lista completa, fac comanda la S...A si la cei de la pchouse si sa astept coletul.
Cred ca pana la sfarsitul saptamanii va veni si komatexul, voi primi si piesele si abia apoi incep cu noul set de intrebari.

La model m-am gandit...si voi opta pentru un model al domnului mariandmd, dar inca nu m-am decis care (toate imi plac).
Voi tine cont de sfatul d-lui manolo si cred ca in cele din urma optez pentru Vaduva Neagra. Dar mai e pana imi vine komatexul. Am gasit niste planuri si la allen, dupa care au lucrat mai multi (si dodo7) si mi-a placut forma finala. Plus ca sunt si planurile, dar nu ma pricep sa le scot la scara 1:1.. am imaginile pdf parca, dar n-am unde sa le scot la o imprimanta mai mare, la un xerox mare ceva. Chiar nu vreau sa dau gres, pana la urma e komatex... refac piesa, iar o tai, si tot asa pana iese.

Nu stiam ca este atat de problematic un regulator. BEC, din cate am inteles, inseamna Battery Eliminator Circuit. Dar ce anume face mai exact, hmmm... nu prea mi-am dat seama. Nu va cer lamuriri, probabil au fost explicate de n ori. Caut si voi gasi pe forum.
Va multumesc pentru sfaturi si va urez o seara placuta!
Daca mai doriti sa ma sfatuiti cu ceva, cu mare placere!!!
0

#12 Useril este offline   cristicazacu 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 09 November 2008 - 06:08 PM

Ca sa iti fie usor si sa nu dai gres, inainte de a face comanda, discuta aici, pe forum, care sunt exact piesele de care ai nevoie. Altfel, este posibil sa uiti ceva, neinsemnat la prima vedere, care apoi te va tine in loc cu lucrarea. Te vom ajuta, care cum putem.
0

#13 Useril este offline   isanthes 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 09 November 2008 - 06:24 PM

1) WFLY FT06-A, 6 canale (http://^&*(*&%$%^&%#...products_id=256) 209 Ron
-Compatibil Futaba, E-sky, Feigao, Blue-Arrow
-pachetul contine doar emitator, receptor si o pereche de cuarturi
-Sistem RC FM PPM 6 canale in banda de 40 MHz.
Vad ca este folosita mai mult pentru modul zbor si elicopter… dar cred ca poate fi folosita cu succes si in navo, nu-i asa? Nu stiu eu cum se mixeaza canalele, dar mai citim, invatam.

Am inceput sa-mi fac lista. WFly n-am gasit la Si..a. Ce ziceti de aceasta telecomanda si de receptor? Chiar daca nu-mi vine cu vreun servo, ce servouri ar fi comptabile? Tot cele S3003? Sau standard?

Din cauza bugetului, nu ma pot atinge de Futaba sau Graupner. Mai ales daca le-as strica, cred ca m-as da cu capul de pereti dupa aceea!
0

#14 Useril este offline   cristicazacu 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 09 November 2008 - 06:33 PM

Tu nu ai nevoie de mixaje.
Servourile S3003 sunt cele mai uzitate pentru ca au si un raport calitate pret Ok. Iar la S...a este la categoria standard. Nu te complica cu altceva ce nu a fost testat. Cu toate ca eu cred ca merge si cel despre care spui tu de pe site-ul ala.

Aceasta postare a fost editata de cristicazacu: 09 November 2008 - 06:34 PM

0

#15 Useril este offline   Bogdan B 

• ex ad525
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 948
  • Inregistrat: 25-July 08

Postat 09 November 2008 - 06:35 PM

Vezi postareaisanthes, la Nov 9 2008, 06:24 PM, a spus:

1) WFLY FT06-A, 6 canale (http://^&*(*&%$%^&%#...products_id=256) 209 Ron
-Compatibil Futaba, E-sky, Feigao, Blue-Arrow
-pachetul contine doar emitator, receptor si o pereche de cuarturi
-Sistem RC FM PPM 6 canale in banda de 40 MHz.
Vad ca este folosita mai mult pentru modul zbor si elicopter… dar cred ca poate fi folosita cu succes si in navo, nu-i asa? Nu stiu eu cum se mixeaza canalele, dar mai citim, invatam.

Am inceput sa-mi fac lista. WFly n-am gasit la Si..a. Ce ziceti de aceasta telecomanda si de receptor? Chiar daca nu-mi vine cu vreun servo, ce servouri ar fi comptabile? Tot cele S3003? Sau standard?

Din cauza bugetului, nu ma pot atinge de Futaba sau Graupner. Mai ales daca le-as strica, cred ca m-as da cu capul de pereti dupa aceea!

salut ! cand citest randurile tale ami amintesc de prima mea cand am intrat pe forum , nu stiam nimic totul era ca o limba noua pentru mine , dar incetu incetu se invata ! ai sa vezi ce pe forum sunt nenumarati oameni de incredere care te vor ajuta ! Wfly FT06-A vreau sa o cumpar si eu pentru un avion ! am inteles ca ajunge cam la 800 1000 metri ! e perfecta pentru ceea ce vrei tu sa faci ! servourile sunt bune si cele standard ! succes !
0

#16 Useril este offline   isanthes 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 09 November 2008 - 06:42 PM

Multumesc cristicazacu!
Am adaugat deja in cosul de cumparaturi!
F1259 Servo Futaba S3003 Standard 39.1 117.3

ad525, multumesc pentru sprijin! Am convingerea ca n-o voi da in bara! (si daca gresesc.. asta e, o iau de la capat.. omul din greseli invata... Bine, nu prea imi permite bugetul sa gresesc prea mult! ;) )
0

#17 Useril este offline   isanthes 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 09 November 2008 - 06:46 PM

2) Acumulator

Effekta tip BT 12V/9,5Ah Pb-Acid, 2,84 kg (http://www.effekta.r...terii_bacs.html)
(in specificatiile tehnice scrie “fara mentenanta” si durata de viata 5 ani.. fara mentenanta, adica nu pot verifica nivelul acidului?) pret 75,01 RON

sau %^&&^%#$%&^ 12V/7,5Ah Pb-Acid (http://www.#$%&%#$$....-5-A-p837p.html) pret 62,70 RON

Aici sigur imi trebuie lamuriri. Stiu ca Pb-Acid emana niste gaze, am citit in forum ca trebuie pus la o anumita distanta de circuitele electronice pentru a nu coroda. Dar sunt suficienti cei 7,5Ah?
0

#18 Useril este offline   cristicazacu 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 09 November 2008 - 06:57 PM

Sunt buni incepand de la 12v-5A in sus. Normal ca un amperaj mai mare iti va da o autonomie mai mare. Dar va trebui sa tii cont si de dimensiunile si greutatea lui. La 2-3 kg este ok.

Cei capsulati nu cred ca emana gaze. Poate te lamureste altcineva.

Aceasta postare a fost editata de cristicazacu: 09 November 2008 - 06:58 PM

0

#19 Useril este offline   isanthes 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 09 November 2008 - 07:01 PM

Perfect, atunci optez pentru P.hoenix, am vazut ca f. multa lume il foloseste si am citit numai de bine despre el.

Buun.. pana acum lista mea arata asa:

1471 Elice Dynamic 3 pale 50 mm dreapta 7.4 7.4 Sterge
1465 Elice Dynamic 3 pale 60 mm dreapta 8 8 Sterge
SRA6221 Acumulator Pb-Acid 12V/ 7.5 A 62.7 62.7 Sterge
4491 Motor Electric POWER 755/ 40 60.1 60.1 Sterge
F1259 Servo Futaba S3003 Standard 39.1 117.3 Sterge
Total: 255.5 Lei

Pe alt site am pus in cosul de cumparaturi WFly-ul, 209 ron. Total pana acum: 462 Ron

Acum caut tub port elice, carma, cuplaj pentru transmisie si trebuie sa recitesc la mariandmd sa vad de suportul pentru motor.
Nici nu stiti cat ma ajutati!!!
0

#20 Useril este offline   cristicazacu 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 09 November 2008 - 07:06 PM

Vezi postareaisanthes, la Nov 9 2008, 07:01 PM, a spus:

Perfect, atunci optez pentru P.hoenix, am vazut ca f. multa lume il foloseste si am citit numai de bine despre el.

Buun.. pana acum lista mea arata asa:

1471 Elice Dynamic 3 pale 50 mm dreapta 7.4 7.4 Sterge
1465 Elice Dynamic 3 pale 60 mm dreapta 8 8 Sterge
SRA6221 Acumulator Pb-Acid 12V/ 7.5 A 62.7 62.7 Sterge
4491 Motor Electric POWER 755/ 40 60.1 60.1 Sterge
F1259 Servo Futaba S3003 Standard 39.1 117.3 Sterge
Total: 255.5 Lei

Pe alt site am pus in cosul de cumparaturi WFly-ul, 209 ron. Total pana acum: 462 Ron

Acum caut tub port elice, carma, cuplaj pentru transmisie si trebuie sa recitesc la mariandmd sa vad de suportul pentru motor.
Nici nu stiti cat ma ajutati!!!

He, he dar mai ai de pus in "cos". Si dupa cum stii, peste tot accesoriile te omoara.
0

#21 Useril este offline   isanthes 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 09 November 2008 - 07:10 PM

5) tub port elice
Am gasit arbore tub pupa, in 3 marimi (130mm/4mm, 223mm/4mm si 260mm/4mm). Mai este si un tub cu teflon, dar prefer pe cel auriu, pare mai durabil si l-am vazut la alte modele in poze pe forum.

cristicazacu, daca as stii macar ce accesorii imi sunt necesare... dar eu nici macar atata lucru nu stiu. noroc cu tine si cu cei ce mai vor sa ma lumineze.
Uite arborele tub pupa, banuiesc ca asta e tub port elice, nu? Dar pe care sa-l iau? N-ar fi foarte scumpi, la 20 ron fiecare, dar sunt totusi 3 marimi.. ce fac, ma apuc sa tai apoi din el? Sau fac si eu media si-l iau pe cel de 223 mm/4mm ?
Cred ca va amuz foarte tare! ;))
0

#22 Useril este offline   cristicazacu 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 09 November 2008 - 07:17 PM

Vezi postareaisanthes, la Nov 9 2008, 07:10 PM, a spus:

5) tub port elice
Am gasit arbore tub pupa, in 3 marimi (130mm/4mm, 223mm/4mm si 260mm/4mm). Mai este si un tub cu teflon, dar prefer pe cel auriu, pare mai durabil si l-am vazut la alte modele in poze pe forum.

cristicazacu, daca as stii macar ce accesorii imi sunt necesare... dar eu nici macar atata lucru nu stiu. noroc cu tine si cu cei ce mai vor sa ma lumineze.
Uite arborele tub pupa, banuiesc ca asta e tub port elice, nu? Dar pe care sa-l iau? N-ar fi foarte scumpi, la 20 ron fiecare, dar sunt totusi 3 marimi.. ce fac, ma apuc sa tai apoi din el? Sau fac si eu media si-l iau pe cel de 223 mm/4mm ?
Cred ca va amuz foarte tare! ;))

Ha, ha, nu, cum sa tai din el? Tubul il alegi in functie de pozitia motorului si a bateriei in barca. Eh, dar aici eu nu te pot ajuta pentru ca nu stiu cum va arata barca ta. Daca te-ai hotarat la barca lui Marian va trebui sa-l intrebi pe el.

Ca ex. eu am facut barca dupa modelul lui Allen si am folosit tub de 300. Asa era planul.

Sau t-il faci tu la strung dupa ce faci barca. Si ii pui si rulmenti... Dar e mai complicat.

Aceasta postare a fost editata de cristicazacu: 09 November 2008 - 07:19 PM

0

#23 Useril este offline   isanthes 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 09 November 2008 - 07:22 PM

Imi pare rau, dar trebuie sa ies in seara asta. Va multumesc tuturor pentru ca v-ati facut timp si mi-ati raspuns si va rog sa va mai aruncati cate un ochi si pe aici... poate reusesc intr-un final sa-mi fac profesorii mandri de elevul lor!
Dar pana atunci, cel putin garantez amuzamentul! ;)
0

#24 Useril este offline   mariandmd 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 09 November 2008 - 10:15 PM

vezi ca se poate taia din tubul pupa
poti sa-l iei pe cel mai lung si sa-l tai la dimensiunea care ai nevoie
eu am taiat cateva si nu am avut probleme
atentie cand scoti bucsa de la un capat sa nu o spargi
se scote usor dar cu ceva atentie
la vaduva neagra am cred cel mai bun sistem de basculare a cuvelor
pana acum nu am avut nici o problema in privinta basculari si rasturnari cuvelor
a facut-o cu succes la fiecare transport varsand pana la ultima boaba de porumb si neagatand nici o data firele sau monturile
pana acum nu am adus la mal nici o montura cu vaduva neagra.... aceasta facandusi treaba excelent
0

#25 Useril este offline   dzsenci 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 581
  • Inregistrat: 27-August 08

Postat 09 November 2008 - 10:19 PM

si eu mi-am luat tub pupa de la s...a , dar cand sa-l montez era prea scurt ,asa ca mi-am facut eu pe rulmenti si semering. asa ca gandestete bine ce dimensiune iti trebuie sa nu pacesti ca mine :lol:

Aceasta postare a fost editata de dzsenci: 09 November 2008 - 10:20 PM

WHEELY KING or what ?
0

#26 Useril este offline   mariandmd 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 09 November 2008 - 10:22 PM

uite aici un filmulet cu sistemul de basculare a cuvelor la vaduva neagra

http://www.youtube.c...h?v=0AWfpMvbXtM
0

#27 Useril este offline   cristicazacu 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 09 November 2008 - 10:28 PM

Vezi postareamariandmd, la Nov 9 2008, 10:15 PM, a spus:

Mariane, n-auzi ca are 2 maini stangi? :lol:
0

#28 Useril este offline   navigator 

• Moderator RHC
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 3019
  • Inregistrat: 01-September 04

Postat 09 November 2008 - 10:34 PM

Vezi postareamariandmd, la Nov 9 2008, 10:15 PM, a spus:

...

Marian, din ce e facuta bucsa aia? Din bronz grafitat (sinterizat) sau tot din teava de alama? Sa stiu la ce ma astept.
Multumesc.

0

#29 Useril este offline   mariandmd 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 09 November 2008 - 10:58 PM

Vezi postareanavigator, la Nov 9 2008, 10:34 PM, a spus:

Marian, din ce e facuta bucsa aia? Din bronz grafitat (sinterizat) sau tot din teava de alama? Sa stiu la ce ma astept.
Multumesc.

este din bronz grafitat
precum bucsele de la electromotorul de dacie
daca bati ca taranul in ele risti sa le spargi
eu bag o tije de aluminiu cu exterior de 3 mm prin tub si bat in bucsi prin interiot usor cu un ciocan micut de 50gr
si le bat de jur imprejur si ies fara probleme
tubul se taie cu bomfaierul si se slefuieste cu smilgher fin
se baga bucsa la loc dar se bate cu un ciocan de plastic sau o bucata de lemn mai tare (stejar)
axul se taie tot cu bomfaierul si se finiseaza taietura cu o pila fina sau cu smilgher fin

succes si spor la treaba
0

#30 Useril este offline   navigator 

• Moderator RHC
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 3019
  • Inregistrat: 01-September 04

Postat 09 November 2008 - 11:10 PM

Multumesc, e bine atunci. Am pe Malibu-twin 2 astfel de tuburi, originale.
Eu mi le fac singur, tot cu bucse din bronz grafitat. Stiu ca-s fragile.
Inca n-am incercat sa pun rulment si la capatul dinspre elice de frica coroziunii rulmentului. Stiu ca ar trebui un simering. Dar si diametrul crescut al partii unde ar intra rulmentul (la capatul dinspre elice) ma descurajeaza. Spre motor pun rulment.
Noapte buna.

Aceasta postare a fost editata de navigator: 09 November 2008 - 11:11 PM

0

Arata acest topic

• 6 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

13 useri citesc topicul