Modelism - RHC Forum: Un incepator - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 6 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Un incepator Nimeni nu s-a nascut invatat

#61 Useril este offline   BillyBoy32 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 756
  • Inregistrat: 18-August 08

Postat 11 November 2008 - 04:58 PM

2 accu 12V/7.2A , costa 100 ron cu transport inclus??Foarte tare , stiam ca sunt ieftini acolo dar nu am dat comanda niciodata de la ei ca eu ii ''produc'' din alta parte mai pe sub mana.La pretul asta si cu transportul inclus se merita sa-ti iei 2buc. ca sa ai de rezerva pe balta.Ma bucur ca te-am putut ajuta.Cu batiul (suport de motor) ce ai rezolvat?Sau ai luat bride din Practiker?Accu de 1,2V/2800mAh-8buc ai gasit de unde sa iei?Uite inca un link pentru astfel de accu destul de ieftini si daca dispui de bani (ca tot ti-a mai scazut pretul general :rolleyes: ) poti sa-ti iei inca ceva util care eu cred ca o sa devina un accesoriu nelipsit de pe un navomodel si anume un incarcator solar (mini panou solar) care costa doar 100 Ron.O sa-mi achizitionez si eu unul in iarna asta.Cu respect!!
Link-uri : http://www.oktelecom.bizoo.ro/vanzare/8101...aterii-auto-12V
http://www.bizoo.ro/produse/acumulatori-1%...541/start-0/10/
0

#62 Useril este offline   isanthes 

• Junior
  • PipPipPip
  • Postari: 99
  • Inregistrat: 01-October 08
  • Interests:comune

Postat 11 November 2008 - 05:16 PM

Si uite asa incepe dansul...

(a sosit telecomanda, a sosit si receptorul - n-au fost 209 ron, ci 209 +35 ron taxe transport, deh! macar a venit - la inceput ma uitam dupa receiver, de-abia l-am observat! chestia aia mica cu niste pini acolo, ala e receiverul? de ce ma gandeam ca trebuie sa fie o cutie babana, nu stiu!?)

Billyboy32, chiar nu mi-a venit sa cred... ieftin, nu? Mersi inca o data! :rolleyes: De restul pieselor ma voi ocupa .. gradual (a se citi in functie de buget).
Cu respect!

Fisiere atasate

Aceasta postare a fost editata de isanthes: 11 November 2008 - 05:17 PM

0

#63 Useril este offline   BillyBoy32 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 11 November 2008 - 07:20 PM

S-o stapanesti sanatos!!
0

#64 Useril este offline   mariandmd 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2161
  • Inregistrat: 04-September 07

Postat 12 November 2008 - 06:44 AM

Vezi postareaisanthes, la Nov 11 2008, 06:16 PM, a spus:

Si uite asa incepe dansul...

(a sosit telecomanda, a sosit si receptorul - n-au fost 209 ron, ci 209 +35 ron taxe transport, deh! macar a venit - la inceput ma uitam dupa receiver, de-abia l-am observat! chestia aia mica cu niste pini acolo, ala e receiverul? de ce ma gandeam ca trebuie sa fie o cutie babana, nu stiu!?)

Billyboy32, chiar nu mi-a venit sa cred... ieftin, nu? Mersi inca o data! :D De restul pieselor ma voi ocupa .. gradual (a se citi in functie de buget).
Cu respect!

vezi ca trebuie udata :D
0

#65 Useril este offline   BillyBoy32 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 12 November 2008 - 03:00 PM

Vezi postareamariandmd, la Nov 12 2008, 06:44 AM, a spus:

vezi ca trebuie udata <_<

Cu 2 ''cuve'' d'alea hoate sau cu un ceai?? :D
Apropo , vezi ca a bagat 7 tone de fish (crap si cteno) in 2/Bunget , poate ne vedem la primavara acolo la un ''ceai'' si o liniuta.
0

#66 Useril este offline   ionutz 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 106
  • Inregistrat: 08-September 08

Postat 12 November 2008 - 03:28 PM

Vezi postareaBillyBoy32, la Nov 12 2008, 03:00 PM, a spus:

Cu 2 ''cuve'' d'alea hoate sau cu un ceai?? <_<
Apropo , vezi ca a bagat 7 tone de fish (crap si cteno) in 2/Bunget , poate ne vedem la primavara acolo la un ''ceai'' si o liniuta.

Unde omule atata peste ,mai exact.
0

#67 Useril este offline   BillyBoy32 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 12 November 2008 - 03:40 PM

Vezi postareaionutz, la Nov 12 2008, 04:28 PM, a spus:

Unde omule atata peste ,mai exact.

Lacul2 /sat Bungetu/com. Vacaresti pe soseaua Targoviste-Bucuresti , cauta pe google harta jud. Dambovita.(sunt 5 lacuri mari unu dupa altul , lacul 5 fiind cel din Ilfoveni , poate asta iti este mai cunoscut).

Aceasta postare a fost editata de BillyBoy32: 12 November 2008 - 03:42 PM

0

#68 Useril este offline   isanthes 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 12 November 2008 - 03:48 PM

Vezi postareamariandmd, la Nov 12 2008, 06:44 AM, a spus:

vezi ca trebuie udata <_<

Bineinteles!!! :D Cu prima ocazie, cum am promis!

Intre timp, au venit si acumulatorii. Comandasem de la Mivarom 2 acumulatori Pb-Acid 12V/7,2A si un incarcator. Cu tot cu drum, total 140 Ron. Azi mi-au sosit. Am deschis pachetul, incarcatorul era acolo, dar celelalte pachete cam aveau marimi diferite. Si asta pentru ca unul e intr-adevar 12V/7,2Ah dar celalalt e, saracutul, 6V/10Ah. Pai ce sa fac in situatia asta?
Nu fug cu jalba-n bat la Mivarom, ca decat sa trimit unul din ei inapoi, iar taxe, iar alte chestii... M-am hotarat sa-i pastrez pe amandoi. Poate, cine stie, cand voi avansa, il voi putea folosi pe cel de 12V/7,2Ah la alta barcuta.
Iar la "Vaduva mea neagra" voi folosi doi acumulatori de 6V/10Ah legati in paralel, adica plus la plus, minus la minus.(Asa se leaga in paralel, nu? Am intrebat un electrician. Si tot dl. electrician mi-a zis ca asa obtin tensiunea de 12V si amperajul de 20).
Ideea cu cei doi acumulatori de 6V/10Ah legati in paralel mi-a fost data de dl. ipsihi, caruia ii multumesc pe aceasta cale.
Asa cum dansul m-a sfatuit, cei 20Ah ar reprezenta mult mai multe drumuri cu barcuta, pe scurt o autonomie crescuta. Sau cel putin, asa am inteles eu! Comanda pentru acumulatori o dadusem deja, nu mai aveam ce face, dar daca tot mi-au gresit-o, atunci de ce sa nu mai comand inca unul de 6V/10Ah si sa-i pun in paralel? Si uite asa obtin 20Ah.
In plus, daca stau bine si ma gandesc, la Vaduva neagra dl. mariandmd parca tot 2 acumulatori a folosit, nu?

Acum ce-mi ramane de facut este sa mai comand unul, exact la fel. Si cum zicea dl. electrician, "ai grija sa fie la fel, amandoi de 6V, si sa fie aceeasi marca. Sa nu fie unul mai bun si altul mai prost, ca altfel unul o sa devina sarcina celuilalt."
Doamne fereste! Pai ii tin la distanta unul de celalalt, doar n-o sa-i las acum sa se zbenguie prin barca si sa ramana vreunul insarcinat! :)

(vademecum: Bunget 2, primvara. fa cumva sa fii acolo! -imi iau si eu notite) Mersi de sfat, BillyBoy32!
Am si eu un pont: Dupa ce treceti de Zebil, si mergeti spre Babadag, venind dinspre Tulcea, inainte sa intrati pe drumul judetean vis-a-vis de lacul Babadag este balta Zebil. Noi ii spunem Tauc. S-a bagat in ea peste cu nemiluita, numai ciortanica. Este balta mea preferata (asta pentru ca n-am fost de prea multe ori la Salcioara (6 Martie, cum ii spunem noi). La Tauc da drumul de la 1 mai 2009.)
Si pozele:

Fisiere atasate

• Fisier atasat  accu1.jpg (41.38K)
    Number of downloads: 1971
  • Fisier atasat  accu2.jpg (42.35K)
    Number of downloads: 1820
  • Fisier atasat  accu3.jpg (27.24K)
    Number of downloads: 1710
  • Fisier atasat  accu4.jpg (23.88K)
    Number of downloads: 1637
  • Fisier atasat  accu5.jpg (30.76K)
    Number of downloads: 224

Aceasta postare a fost editata de isanthes: 12 November 2008 - 03:49 PM

0

#69 Useril este offline   BillyBoy32 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 12 November 2008 - 04:35 PM

Ce handicapati , mai bine suna la ei si zi-le de incurcatura ca ei ar trebui sa suporte taxele ca doar e vina lor nu a ta.Da-mi si mie te rog un nr. de tel , se apropie termenul de finalizare la Plan Topo si PUG pe Mangalia si sigur o sa fac drumuri pe acolo pe la primarie.
0

#70 Useril este offline   ionutz 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 12 November 2008 - 04:58 PM

Vezi postareaBillyBoy32, la Nov 12 2008, 03:40 PM, a spus:

Lacul2 /sat Bungetu/com. Vacaresti pe soseaua Targoviste-Bucuresti , cauta pe google harta jud. Dambovita.(sunt 5 lacuri mari unu dupa altul , lacul 5 fiind cel din Ilfoveni , poate asta iti este mai cunoscut).

Ilfoveni ok,mersi.
0

#71 Useril este offline   isanthes 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 12 November 2008 - 05:43 PM

Iar am comis-o.
Am scris mai sus ca acel electrician mi-a spus ca daca le leg in paralel, obtin 20Ah din doua acumulatoare 6V/10Ah. Asa este, dar ce obtin este un acumulator de 6V/20Ah. Iar mie imi trebuie 12V pentru a functiona motorul,nu?

Si atunci ce e de facut? Trebuie sa le leg in serie, si dupa ce am citit pe forum si pe net asta inseamna ca din aceleasi doua acumulatoare 6V/10Ah voi obtine un acumulator 12V/10Ah. Eh, tot e bine fata de un 12V/7,2Ah, numai ca sunt destul de greuti, cred ca amandoi ajung pe la vreo 3 kg impreuna.

Si ca sa fiu lamurit in chestiunea asta, si ii leg in serie, cum se face aceasta legare? Plus1 la minus2 si minus1 la plus2 (unde 1 si 2 sunt cele 2 acumulatoare 6V/10Ah.)?

Imi cer scuze, dar chiar sunt paralel cu electronica. :)
0

#72 Useril este offline   BillyBoy32 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 12 November 2008 - 06:51 PM

Am vrut eu sa te corectez din putinele mele cunostinte despre electronica pe care le am dar am zis ca daca nenea electricianul ti-a zis ce ti-a zis o fi ca el desi eu citisem tot pe aici ca daca legi in serie 2 accu (plusul de la un acumulator cu minusul de la altu) creste voltajul si daca ii legi in paralel (plus cu plus si minus cu minus)cresti amperajul.
PS: Mai ia-ti unul de 6V/10A si inseriati faci 12V cu 10A , suficient pentru un navo de plantat.

Aceasta postare a fost editata de BillyBoy32: 12 November 2008 - 06:52 PM

0

#73 Useril este offline   manolo 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 3555
  • Inregistrat: 25-May 08
  • Interests:Navo

Postat 12 November 2008 - 07:11 PM

Sper sa fie clar.
Barcute intinse!
Tel. 0744915775
0

#74 Useril este offline   isanthes 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 12 November 2008 - 07:27 PM

Vezi postareamanolo, la Nov 12 2008, 07:11 PM, a spus:

Sper sa fie clar.

Multumesc mult dl. manolo! Chiar am avut supriza intreband multi prieteni ca niciunul sa nu-mi poata spune exact ce si cum.
Am intrebat si pe messenger in stanga si-n dreapta, dar se pare ca multi sunt in acelasi stadiu ca si mine.
Multumesc inca o data!
0

#75 Useril este offline   isanthes 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 12 November 2008 - 07:29 PM

Vezi postareaBillyBoy32, la Nov 12 2008, 06:51 PM, a spus:

Am vrut eu sa te corectez din putinele mele cunostinte despre electronica pe care le am dar am zis ca daca nenea electricianul ti-a zis ce ti-a zis o fi ca el desi eu citisem tot pe aici ca daca legi in serie 2 accu (plusul de la un acumulator cu minusul de la altu) creste voltajul si daca ii legi in paralel (plus cu plus si minus cu minus)cresti amperajul.
PS: Mai ia-ti unul de 6V/10A si inseriati faci 12V cu 10A , suficient pentru un navo de plantat.

BillyBoy32, chiar asta si fac, imi mai cumpar unul de 6V/10A, acelasi tip si-i pun in serie. (acum ca stiu si cum se face acest lucru -multumesc inca o data dl. manolo!). Pe langa acel acumulator mai astept si 8 acumulatori R6 2700ma HQ si un incarcator pentru ei, cu afisaj. Inca 170 ron, cu tot cu drum.
0

#76 Useril este offline   BillyBoy32 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 12 November 2008 - 07:51 PM

Am vazut si eu incarcatorul ala cu LCD , imi cam face si mie cu ochiul .
PS : poti sa-mi zici decat Billy , asa imi zic toti amicii si cei care ma stiu , dar daca iti place sa scrii mai mult zi-mi cum vrei :)

Aceasta postare a fost editata de BillyBoy32: 12 November 2008 - 07:53 PM

0

#77 Useril este offline   isanthes 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 12 November 2008 - 08:01 PM

Ok Billy! :)

Uite, stiu ca eu n-am habar de electronica, dar tare mi-ar face cu ochiul produsul asta:
http://www.adelaida....roducts_id=1944

Cati amperi poate sa-mi ia si asta din acumulator? Ca doar nu-l tin mereu cu displayul aprins. Daca e noapte, aprind displayul sa vad mai bine daca mai am tensiune in acumulatori. De fapt, nu voltajul ma intereseaza, nu? Ci amperajul. Nu ca as stii, dar asa am citit pe forum. Si zic ca macar aceste cunostinte mi le-am insusit corect.
Si din moment ce ma intereseaza amperajul, si aparatul asta functioneaza (asa scrie in prospect) ca un ampermetru sau/si ca un voltmetru, e bun pentru barcuta mea?
Exista alta solutie mai ieftina pe piata?
Ma intereseaza amperajul, nu? Si daca l-as cumpara, sa zicem, l-as monta, la ce ar trebui sa leg firele lui?

Pe scurt, credeti ca ma complic prea tare, se merita, sau invat cum se masoara cu un aparat, il car dupa mine si desfac barcuta si masor dupa un anumit timp?
0

#78 Useril este offline   manolo 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 12 November 2008 - 08:38 PM

Stai usor ,nu te grabi.Hai sa o luam usor .Ai comandat acumulatorii AA si incarcatorul?
Ca sa vezi starea de incarcare a unui acumulator trebuie sa verifici tensiunea la bornele lui .de exemplu un acumulator cu plumb de 12 v se considera descarcat la 11,89 v .Te sfatuiesc sa-ti cumperi un aparat de masura mai complex ,care la talciocari ajunge lacam 30 ron si-l poti folosi la mai multe feluri de masuratori .
Barcute intinse!
Tel. 0744915775
0

#79 Useril este offline   isanthes 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 12 November 2008 - 10:25 PM

Vezi postareamanolo, la Nov 12 2008, 08:38 PM, a spus:

Stai usor ,nu te grabi.Hai sa o luam usor .Ai comandat acumulatorii AA si incarcatorul?
Ca sa vezi starea de incarcare a unui acumulator trebuie sa verifici tensiunea la bornele lui .de exemplu un acumulator cu plumb de 12 v se considera descarcat la 11,89 v .Te sfatuiesc sa-ti cumperi un aparat de masura mai complex ,care la talciocari ajunge lacam 30 ron si-l poti folosi la mai multe feluri de masuratori .

Am comandat un nou acumulator 6V10Ah, pentru a-l putea pune in serie cu cel pe care l-am primit din greseala. Astfel obtin cei 12V10Ah. Si pe langa, pentru telecomanda, am comandat 8 acumulatori R6 si un incarcator pentru ei.

La ideea cu voltmetrul sau ampermetrul (sau ce e) de la Adelaida de pe site am renuntat. Deocamdata. Mai intai, ma ocup de coca. De maine ma inchid in laborator :blink:

Aceasta postare a fost editata de isanthes: 12 November 2008 - 10:27 PM

0

#80 Useril este offline   manolo 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 13 November 2008 - 07:30 AM

Spune-mi si mie cit costa cele doua incarcatoare .
Barcute intinse!
Tel. 0744915775
0

#81 Useril este offline   isanthes 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 13 November 2008 - 08:28 AM

Vezi postareamanolo, la Nov 13 2008, 07:30 AM, a spus:

Spune-mi si mie cit costa cele doua incarcatoare .

BAT-LEAD-11 (6V 10Ah) 34,50lei (cu TVA)
28,99lei
Acumulator Plumb Acid
Tensiune: 6 Volti
Capacitate: 10 Ah
Dim.: 151x50x95 mm

BAT-LEAD-12 (12V 7,2Ah) 44,51lei (cu TVA)
37,40lei
Acumulator Plumb Acid
Tensiune: 12 Volti
Capacitate: 7.2 Ah
Dim.: 151x65x95mm

Am fugit la munca, si-asa am intarziat! :mellow:
0

#82 Useril este offline   pescarul36 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 273
  • Inregistrat: 08-August 07

Postat 13 November 2008 - 08:55 AM

Am comandat un nou acumulator 6V10Ah, pentru a-l putea pune in serie cu cel pe care l-am primit din greseala. Astfel obtin cei 12V10Ah. Si pe langa, pentru telecomanda, am comandat 8 acumulatori R6 si un incarcator pentru ei.

De ce va complicati cu acumulatori de 6V/10A cand gasiti acumulatori de 12V/9,5A la aceleasi dimensiuni (151x65x95mm) cu cei de 7.2A, doar ca sunt un pic mai grei au 2800g fata de cei de 7.5A care cantaresc 2500g.

Aceasta postare a fost editata de pescarul36: 13 November 2008 - 08:58 AM

O treaba inceputa este pe jumatate terminata.
0

#83 Useril este offline   ionutz 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 13 November 2008 - 09:07 AM

Exista si acc de 12v/17Ah,dar orice barcuta care il foloseste devine sumarin.(este ffff greu) :mellow:
0

#84 Useril este offline   isanthes 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 13 November 2008 - 12:13 PM

Vezi postareapescarul36, la Nov 13 2008, 08:55 AM, a spus:

De ce va complicati cu acumulatori de 6V/10A cand gasiti acumulatori de 12V/9,5A la aceleasi dimensiuni (151x65x95mm) cu cei de 7.2A, doar ca sunt un pic mai grei au 2800g fata de cei de 7.5A care cantaresc 2500g.

Da, am gasit pe un site, nu mai stiu unde, postasem la inceput cand intrebam de piese. Am gasit Effekta 12V/9,5Ah, Pb-Acid. Dar la Vaduva neagra voi proceda exact cum a facut si dl. mariandmd, ii voi pune in serie pe amandoi. Unul pe o parte, unul pe cealalta, in coca. Astfel cred ca si barcuta va fi echilibrata perfect.
Pana la urma, eu nu o sa fac n drumuri pe balta cu barcuta, ca nu am asa multe lansete, pescuiesc doar cu vreo 4-5 maxim. Daca mai merg si cu un prieten, doi, se schimba treaba, dar tot n-o sa depasim 12 lansete in total, zic eu. Eh, prindeam eu pejtutii si fara loc nadit, dar poate acum reusesc sa capturez "monstrul", cine stie!
0

#85 Useril este offline   isanthes 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 13 November 2008 - 04:22 PM

Dl. manolo,

Scuze, am citit in fuga acumulatoare, in loc de incarcatoare. (deh, era dimineata...)
1 x Incarcator acumulatori Plumb Acid universal 29,90lei
1 x Incarcator acumulatori R3, R6 cu afisaj HQ-CHARGER71 42,50lei
Total: 73 lei

Aceasta postare a fost editata de isanthes: 13 November 2008 - 04:33 PM

0

#86 Useril este offline   isanthes 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 13 November 2008 - 04:44 PM

Azi trebuia sa soseasca komatexul. N-a sosit. De-abia saptamana viitoare, poate luni, poate joi. Asta daca nu ajung cumva in Constanta la Geplast si-mi iau singur. Si cum n-am rabadare pana saptamana viitoare, mai mult ca sigur ajung.
Intre timp, am mai dat o raita prin cele f. putine magazine de instalatii sanitare/materiale de constructie etc. din Mangalia dupa surubele, piulite, si alte alea.
Am starnit zambete, dar pana la urma am primit si niste lamuriri. De ex., o sa fac si eu o comanda la un Poli-set, si o sa incerc sa fac si eu ceva (f. micut) din fibra de sticla. Nu sariti pe mine! N-am zis ca de maine ma apuc de barci din fibra! Nici macar n-am inceput prima barca din komatex! :rolleyes: Dar macar asa, sa-mi bag si eu nasul putin, sa vad cam "cu ce se mananca" si fibra asta. Dar pana una alta, sa nu plec cu mana goala, mi s-au lipit de maini urmatoarele:

Super Adeziv de la Den Braven (2buc)
Un subler (60 ron?? de ce naiba or fi asa scumpe.. oricum, imi vor mai folosi prin casa)
Un metru de tamplarie
Un set de cuttere si un cutter metalic (am avut mai multe cu maner din plastic, dar s-au rupt lamele, erau subtiri)
... si un multimetru (la vreo 40 ron) pe care deocamdata nu stiu sa-l folosesc (nici n-am motorul inca) dar mai citesc pe forum
Pentru a masura amperii, consumul unui motor, trebuie sa pun firul negru la COM si cel rosu la 10A sau la mA? Eh, mai citesc eu.

Si am mai luat ceva, poate voi putea sa le folosesc ca batiu motor si acea chinga din aluminiu pentru prinderea motorului.

Fisiere atasate

Aceasta postare a fost editata de isanthes: 13 November 2008 - 04:45 PM

0

#87 Useril este offline   dzsenci 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 581
  • Inregistrat: 27-August 08

Postat 13 November 2008 - 05:36 PM

Masuratorile se fac astfel :

PRIMA DATA SETEZI MUTIMETRUL SI DUPA ACEEA PUI BORNELE
pt VOLT se pune is paralel adiga "cablu rosu " de la multimetru pe " +" de la baterie si "cablu negru" la " -" la baterie (se poate si inver , nu este nici o problema doar ca voltajul o sa indice cu "-" ) . Pe multimetru pui pe DC 20 , asta inseamna curent continu si la aceasta parte se poate masura pina la 20 Volti .
PT AMPER se pune la multimetrul cablu negru in COM si cablu rosu in mufa care arata "10 A "(cred ca este cea din dreapta) , dupa asta se pune mufa rosu la borna de la baterie "+" cablu negru la motor si un cablu se pune de la baterie " -" la motor
Asa se masoara amperul

Vezi ca la amper nu se tine mult (nu e santos)
WHEELY KING or what ?
0

#88 Useril este offline   isanthes 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 13 November 2008 - 07:41 PM

Multumesc dzsenci!
Am facut asa cum mi-ai zis, si am masurat la o baterie R20 voltii, era de 1,5V si eu am masurat la o baterie 1,4V si alta 1,3V pe scara de 20V la multimetru, si aparatul pus pe COM si pe Vma.
Am facut la fel si am trecut si la 10A si COM, dar aici nu stiu ce valoare sa aleg. Am pus maximum de 10A si am masurat, dar nu arata nimic. Am mai scazut, pana am ajuns pe la 200mA parca si acolo au inceput sa joace cifrele.
Avansam, incet incet! :rolleyes:
0

#89 Useril este offline   dzsenci 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 581
  • Inregistrat: 27-August 08

Postat 13 November 2008 - 07:54 PM

Vezi postareaisanthes, la Nov 13 2008, 07:41 PM, a spus:

Multumesc dzsenci!
Am facut asa cum mi-ai zis, si am masurat la o baterie R20 voltii, era de 1,5V si eu am masurat la o baterie 1,4V si alta 1,3V pe scara de 20V la multimetru, si aparatul pus pe COM si pe Vma.
Am facut la fel si am trecut si la 10A si COM, dar aici nu stiu ce valoare sa aleg. Am pus maximum de 10A si am masurat, dar nu arata nimic. Am mai scazut, pana am ajuns pe la 200mA parca si acolo au inceput sa joace cifrele.
Avansam, incet incet! :rolleyes:

poti pune o poza cu aparatul de masurat?
fa o poza cat mai aprope si cat mai clar.
dupa aia iti povestesc ce si cum.
WHEELY KING or what ?
0

#90 Useril este offline   isanthes 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 13 November 2008 - 08:15 PM

Uite pozele. Nu am camera foto, le fac cu telefonul. Daca las blitzul, si fac poza de aproape, nu se mai vede decat o pata mare alba. Daca scot blitzul, ies pozele ca si cele de mai jos:
(in poza cu 2.18 am pus aparatul pe scara 10A cu plus si COM cu nulul si am dat la maxim pe 10A, si am masurat - au rezultat 2,18A, asta-i amperajul curent al bateriei?)

Fisiere atasate

Aceasta postare a fost editata de isanthes: 13 November 2008 - 08:17 PM

0

Arata acest topic

• 6 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou