Modelism - RHC Forum: Septembrie 2003 - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 4 Pagini +
  • « Prima
  • 2
  • 3
  • 4

Septembrie 2003

#91 Useril este offline   Vivi 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 665
  • Inregistrat: 06-June 02

Postat 29 September 2003 - 10:25 AM

Salutare frati inaripati!

Se pare ca ziua de 28.09.2003 a fost o zi plina de zboruri! Ma bucur ca am inceput sa ne adunam care pe unde si sa zburam. Sa dea Dumneze sa ne tina tot asa!
Din pacate eu n-am reusit sa fac poze la zborul de duminica :( dar important este ca am iesit, si ca am facut o gramada de simulari de aterizare si zbor la firul ierbii fara nici un crash...
0

#92 Useril este offline   Corsair4FU 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1020
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 30 September 2003 - 09:46 PM

Salut,

azi am iesit la zbor cu Extra 300. Primul zbor a fost o catastrofa. Motorul fiind nou nu dazvolta inca puterea necesara pentru elice ( 12x7 APC ) dupa un scurt rodaj de ca 15 min la sol. Dupa un rulaj destul de lung avionul a decolat. Veninos pe eleron si mai ales pe profundor. Un slalom 3D de toata frumusetea, din Stall in Stall. La mansha trasa se intorcea urgent pe spate. Deci doua viraje la dreapta si aterizare. Setup a fost " facut pe uscat " cum scrie in carte ! Eleron 12 mm , profundor 15 mm si directie 20 mm.

Am redus eleronul la 10 mm HR si 8 mm LR, Profundorul la 10 mm HR si 8 mm LR. Directia am lasat-o asa. Am schimbat elicea si am pus un 12x 6 APC. Start cu LR fara probleme. De trimm suplimentar nu a fost nevoie. Avionul este pe LR agil ca ochiul mortulul. Rolle nu face. Se intoarce incet ca 120 ° dupa care incepe sa piarda altitudine cu 100 % gaz.

Deci pe LR Extra 300 este bine de stapinit la decolari si la aterizari iar in rest este ceva pantru tataie pilot de duminica. Pe HR treaba se schimba radical si incepe sa faca placere
:( B) B) .

Rolle si loopinguri aproape la nesfirsit. Rolle in 4 si 8 timpi, Messerflug fara probleme. Gerissne Rolle ( deci eleron/profundor cu directie simultan si 100 % ) merg brici :( . Dar nu se opreste numai dupa o figura ci face 1 1/2 sau 2 1/2 oprindu-se evident pe spate :wacko: Picaje de genul Kamikaze cu redresare rapida reusesc destul de bine. La redresare brusca tinde sa se intoarca pe spate ( Stall la ampenaj :D ).

De zburat zboara fein dar prelucrarea avionului mizerabila !!! Ca de obicei Graupner. Fara motorul OS 61 FX .....

Dupa parerea mea, avionul este recomadabil pilotilor avansati cu suficienta experienta in constructia de modele pentru efectua corecturile de constructie necesare. Accesoriu strict necesar pentru trenenul de zbor este Epoxidul 5 min. Lipiturile in interiorul fuselajului sint facute in fabrica foaaarte economic si probabil cu pelicanol :( Dupa fiecare zbor zbirnie cite ceva si obliga un PitStop ceva mai lung ( Injuraturi, cafea, tzigara, ciopleala si epoxid )

citeva imagini :

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: DSCF0024i.JPG

Mesterica, pe ce pune mina strica.
0

#93 Useril este offline   Corsair4FU 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1020
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 30 September 2003 - 09:47 PM