Rachete cu apa EXCLUSIV
Postat 26 October 2008 - 08:26 PM
streetfight2, la Oct 26 2008, 08:43 PM, a spus:
ma rog.. chestia am priceput-o in mare parte. eu am un suport asa facut, mai anemic. e cazul sa fac tub de lansare si toate astea? ca nu stiu, daca e ceva mai simplu poate ma apuca si pe mine "rachetismu" si incepe sa ma pasioneze. daca e greu, pa si pu... banuiesc ca zboara mai bine racheta, dar nu gasesc ceva simplu s pe intelesul meu.
inca nu am reusit ceva mai calumea cu sticlele? in afara de sikaflex din ala ce alte solutii as mai avea? am silicon bison, dar nu cred ca merge. :D ... ceva idei? voi cum le-ati lipit
Postat 27 October 2008 - 05:53 PM
Apropo, bestie, tu ai luat valva de la o bicicleta sau ai cumparat-o. Ca nu prea-mi vine acuma sa merg prin cartier " - Care ai ma o bicicleta de nu-ti trebuie"... banuiesc ca se gasesc, daca tu zici ca e antiretur, deci cu zdringhi-zdringhi. Strungar gasesc eu pe undeva...si apropo, conectori de tub pe unde ai gasit? adica de la un magazin mai mare care sa fie si prin bucuresti, sau de la un mosh de la atelier?
Postat 27 October 2008 - 06:36 PM
streetfight2, la Oct 26 2008, 09:26 PM, a spus:
Eu tot nu inteleg de ce vrei sa tai sticlele. Nu cred ca lipite vor rezista la presiune. Oricum nu-i securitar. Lasa sticla intreaga....parerea mea.
Postat 27 October 2008 - 09:15 PM
nu are rost sa te complici cu lipituri intre sticle daca ramai la stadiul de experiment. vorba dl mitea: las-o asa. eventual iei 2 sticle si una dintre ele o tai de la jumate si o "infingi" in fundul celeilalte ca sa o faci mai aerodinamica. incearca cu sticle de 0,5 sau de 1,5 de apa minerala b----c. (iti dai tu seama de care)
ceva simplu? gaureste un capac de sticla, eventual pe mijloc, baga in el o valva de bicicleta (putin fortata, da' sa o mai poti scoate), si-apoi sa-i ceva, un "prelungitor" pana la pompa. iei racheta cu dop si valva si o pui intr-o teava de 1inch. unu sa bage aer in ea, iar altu sa stea cu o mana pe teava si cu alta pe valva: tii de teava si tragi valva afara. o sa te uzi putin :huh: , dar merita riscul; asa am inceput eu... :)
p.s. la sticlele de 0,5 nu ai nevoie de aripi ca se duc drept "din nastere". la volume mai mari ai nevoie ca altfel zic vecinii ca vrei sa-i omori... :D
m.
Postat 27 October 2008 - 09:16 PM
dan_mitea, la Oct 27 2008, 06:36 PM, a spus:
se pot face sticle lipite (home made) care sa reziste si la 300 psi, dar sunt mai grele fiindca au perete dublu. parerea mea :D
Aceasta postare a fost editata de bestia: 27 October 2008 - 09:17 PM
m.
Postat 28 October 2008 - 08:28 PM
bestia, la Oct 28 2008, 05:48 PM, a spus:
Imag010.jpg
Imag011.jpg
Imag009.jpg
nu i-am gasit inca :) un nume da' imi da mie ceva prin cap... :blink:
fain rau.. ee.. pana la urma ma descurc eu cumva :blink: .. m-a ajutat tata sa lipesc 2 sticle de fanta la mijloc cu picatura. vad ca s-a lipit bine. totusi, nu m-as risca cu apa. am facut ieri niste probe in casa cu pompa si o mica tzeava care intra in dop. si se duce bine. la aripi nu m-as baga ca n-am din ce si nici macar n-o sa mai stea calumea in suport ca am pus 2 sarme la marginea superioara a pilonilor sa tina racheta dreapta. si bag cu pompa pana zboara singura. chestia cu tzeava n-am inteles-o. deci eu am tzeava din aia din pexal de 1 inch diamentru de la fosta instalatie de apa. chestia nu am priceput-o cu tzeava si sticla. deci am valva in sticla, ma rog eu ma rezum tot la tzevusca ca e oK. mai explica-mi o data mai pe intelesu meu, adica mai pentru prosti cum as zice eu
PS: nume pentru racheta BestiaTurboJET
PS2: experimentu il fac acasa sau afara, nu ma duc pe la vecini : Nenea, hai vrei sa vezi cum zboara racheta mea?"
Aceasta postare a fost editata de streetfight2: 28 October 2008 - 08:30 PM
Postat 28 October 2008 - 08:52 PM
nimeni nu s-a nascut invatat asa ca:
- iei un capat de pexal sau ce ai tu de 1 inch si vreo 15 cm
-gauresti un dop si fortezi (asa incat sa fie etans DAR sa poata iesi relativ usor cand il tragi cu mana) o valva de bicla/masina, etc
-daca ai bicla stii ca sunt pompe speciale ptr ele (din alea mici si ingramadite), ei bine, majoritatea de astfel de pompe au un fel de furtun-prelungitor ca sa-i zic asa, care se infileteaza la pompa(un capat), iar celalt capat la roata care vrei tu sa o umfli. ACUM, pe tine te intereseaza furtunasul ala, pe care il scoti si infiletezi capatul care se potriveste (ala care in mod normal s-ar pune la roata) la valva care ai bagat-o in capac
-iei intreg ansamblul si il bagi in teava de pc/pexal asa incat dopul sticlei va ramane la un capat al tevei, iar la celalalt capat sa iasa destul furtun din ala (vezi punctul de mai sus) incat sa-l poti trage cu mana
- la capatul furtunului care iese din teava conectezi pompa si bagi aer in sticla infiletata pe dopul astfel prelucrat. (nu folosi sticle de 2 l ca e greu, una de 0,5 de apa minerala se duce pana la etajul 5 la 30psi si nici nu ai nevoie de aripi)
-dupa ce crezi tu ca a ajuns la presiunea optima (de preferat inainte sa plece singura) tragi de futunasul (pe care l-ai furat de la pompa de bicla) si ala trage dupa sine valva fortata din dop => racheta zboara. :blink:
succes.
m.
Postat 28 October 2008 - 08:54 PM
m.
Postat 29 October 2008 - 09:25 PM
-- chestia cu lansatul in casa vreau sa zic pe orizontal, nu in sus, dar nici inspre perete. inspre canapea... ceva moale ca sa vad daca se duce. am fost azi in pod si am incercat, ca pe scara e loc mult sus si sticla de pepsi de 2l a trecut testu. nu stiu cata presiune am bagat (pompa e veche, dar merge bine), dar nici tzevusca nu sta etansa in dop, iese cate un pic de aer -> presiune mare iese si mai mult, dar in fine s-a dus catva.. destul de binicel. nu drept, da s-a dus
-- in fine.. oi vedea eu ce-oi face... vad si ce o sa am de scris pentru luni si poate ma duc sambata si duminica
Postat 29 October 2008 - 09:58 PM
pana la urma, practic, ce trebuie sa faceti la fizica? ca am inteles ca e un experiment... :)
m.
Postat 30 October 2008 - 11:28 AM
bestia, la Oct 29 2008, 10:58 PM, a spus:
pana la urma, practic, ce trebuie sa faceti la fizica? ca am inteles ca e un experiment... :unsure:
Practic noi nu trebuoe sa facem nimica da am zis sa facem noi o racheta ca gasise alt coleg situ si nea dat ideea. Eu vrwau sa fac racheta. Nu de dragu de a face a zis ca vinerea sa aducem experimente, votam si care are mai multe voturo castiga un 10. Si vreau si eu sami fac media :D
Acuma o duc maine asa si poate o sa caut piese si piese și sa o fac calumea cu apa sa zboare bine si frumos
Postat 01 November 2008 - 05:40 PM
streetfight2, la Oct 30 2008, 11:28 AM, a spus:
Acuma o duc maine asa si poate o sa caut piese si piese și sa o fac calumea cu apa sa zboare bine si frumos
Eu sunt colegul "misterios" :angry2:
Postat 04 November 2008 - 07:31 PM
bestia, la Oct 28 2008, 04:48 PM, a spus:
Imag010.jpg
Imag011.jpg
Imag009.jpg
nu i-am gasit inca :D un nume da' imi da mie ceva prin cap... :D
aici
Postat 22 December 2010 - 07:10 PM
bitex, la Oct 3 2008, 05:30 PM, a spus:
Scot de la naftalina subiectu ca am vazut prin cora o racheta de jucarie care zice ca se alimenteaza cu otet si bicarbonat de sodiu (praf de copt).. Se degaja CO2 presiunea creste suficient sa sparga o sticla de plastic de 1/2l, deci si pentru o racheta cu apa. Trebuie calculata sau gasita doza suficienta sa faca presiune mare dar nu sa plesneasca sticla. In loc de otet se poate folosi sarea de lamaie, 28 de bani un plic.
Avantajul ar fi ca se scapa de toata complicatia cu pompa.
Postat 15 May 2011 - 04:00 PM
Postat 26 June 2011 - 09:53 PM
Concluzie...ideea nu este noua si chiar functioneaza. Racheta astfel construita se ridica undeva la vreo 30-40m. Cu tehnologia de astazi, sigur s-ar putea face mult mai performante.