Modelism - RHC Forum: Rachete cu apa - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3

Rachete cu apa EXCLUSIV

#31 Useril este offline   bestia 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 158
  • Inregistrat: 25-August 07

Postat 26 October 2008 - 02:03 PM

Imagine atasata: duza_alva_etc.jpg
Imagine atasata: duza_valva_etc2.jpg
Imagine atasata: duza_vala.jpg
"Ne diferentiaza nu ceea ce suntem, ci ceea ce facem"
m.
0

#32 Useril este offline   streetfight2 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 27
  • Inregistrat: 25-October 08

Postat 26 October 2008 - 07:43 PM

pai la ce iti trebuie toate alea?
0

#33 Useril este offline   streetfight2 

• Incepator
  • PipPip

Postat 26 October 2008 - 08:26 PM

Vezi postareastreetfight2, la Oct 26 2008, 08:43 PM, a spus:

pai la ce iti trebuie toate alea?

ma rog.. chestia am priceput-o in mare parte. eu am un suport asa facut, mai anemic. e cazul sa fac tub de lansare si toate astea? ca nu stiu, daca e ceva mai simplu poate ma apuca si pe mine "rachetismu" si incepe sa ma pasioneze. daca e greu, pa si pu... banuiesc ca zboara mai bine racheta, dar nu gasesc ceva simplu s pe intelesul meu.

inca nu am reusit ceva mai calumea cu sticlele? in afara de sikaflex din ala ce alte solutii as mai avea? am silicon bison, dar nu cred ca merge. :D ... ceva idei? voi cum le-ati lipit
0

#34 Useril este offline   streetfight2 

• Incepator
  • PipPip

Postat 27 October 2008 - 05:53 PM

ia ca revenii si eu. chestia chestie e cu duza, eu pana la urma am "spart gheatza". adik mi-a gasit tata pe undeva o tzevusca si am refacut dopul dupa marimea ei sa intre mai greu. pana la urma am bagat presiune si a luat-o... desi numai cu aer. o sa merg pe la bricostore pe undeva cu de-astea sa-mi iau niste valve si un tub din ala acrilic ca sa o fac cu apa. bine macar ca m-am dumerit si eu cum e cu "rachetili".

Apropo, bestie, tu ai luat valva de la o bicicleta sau ai cumparat-o. Ca nu prea-mi vine acuma sa merg prin cartier " - Care ai ma o bicicleta de nu-ti trebuie"... banuiesc ca se gasesc, daca tu zici ca e antiretur, deci cu zdringhi-zdringhi. Strungar gasesc eu pe undeva...si apropo, conectori de tub pe unde ai gasit? adica de la un magazin mai mare care sa fie si prin bucuresti, sau de la un mosh de la atelier?
0

#35 Useril este offline   dan_mitea 

• nick anterior:Se poate si asa
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 9330
  • Inregistrat: 26-October 03

Postat 27 October 2008 - 06:36 PM

Vezi postareastreetfight2, la Oct 26 2008, 09:26 PM, a spus:

inca nu am reusit ceva mai calumea cu sticlele? in afara de sikaflex din ala ce alte solutii as mai avea? am silicon bison, dar nu cred ca merge. :huh: ... ceva idei? voi cum le-ati lipit

Eu tot nu inteleg de ce vrei sa tai sticlele. Nu cred ca lipite vor rezista la presiune. Oricum nu-i securitar. Lasa sticla intreaga....parerea mea.
0

#36 Useril este offline   streetfight2 

• Incepator
  • PipPip

Postat 27 October 2008 - 07:19 PM

Vezi postareadan_mitea, la Oct 27 2008, 07:36 PM, a spus:

Eu tot nu inteleg de ce vrei sa tai sticlele. Nu cred ca lipite vor rezista la presiune. Oricum nu-i securitar. Lasa sticla intreaga....parerea mea.

actually... e sticla de fanta 2l intreaga acum.
0

#37 Useril este offline   bestia 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 27 October 2008 - 09:15 PM

eu stau in galati, iar la noi "bricostore= piata rusilor" , cine stie cunoaste. pe-aici nu se prea gasesc valve cauciucate asa ca am fost nevoit sa sacrific vreo 2 camere uzate de la bicla mea. daca te uiti pe canalul interior al valvei (adica in ea) ai sa vezi un fel de "pin" care se infileteaza inauntru: aia este o valva anti-retur => aerul intra, dar nu iese.
nu are rost sa te complici cu lipituri intre sticle daca ramai la stadiul de experiment. vorba dl mitea: las-o asa. eventual iei 2 sticle si una dintre ele o tai de la jumate si o "infingi" in fundul celeilalte ca sa o faci mai aerodinamica. incearca cu sticle de 0,5 sau de 1,5 de apa minerala b----c. (iti dai tu seama de care)
ceva simplu? gaureste un capac de sticla, eventual pe mijloc, baga in el o valva de bicicleta (putin fortata, da' sa o mai poti scoate), si-apoi sa-i ceva, un "prelungitor" pana la pompa. iei racheta cu dop si valva si o pui intr-o teava de 1inch. unu sa bage aer in ea, iar altu sa stea cu o mana pe teava si cu alta pe valva: tii de teava si tragi valva afara. o sa te uzi putin :huh: , dar merita riscul; asa am inceput eu... :)

p.s. la sticlele de 0,5 nu ai nevoie de aripi ca se duc drept "din nastere". la volume mai mari ai nevoie ca altfel zic vecinii ca vrei sa-i omori... :D
m.
0

#38 Useril este offline   bestia 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 27 October 2008 - 09:16 PM

Vezi postareadan_mitea, la Oct 27 2008, 06:36 PM, a spus:

se pot face sticle lipite (home made) care sa reziste si la 300 psi, dar sunt mai grele fiindca au perete dublu. parerea mea :D

Aceasta postare a fost editata de bestia: 27 October 2008 - 09:17 PM

m.
0

#39 Useril este offline   bestia 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 28 October 2008 - 04:48 PM

ultima trasnaie?!
Imagine atasata: Imag010.jpg

Imagine atasata: Imag011.jpg

Imagine atasata: Imag009.jpg
nu i-am gasit inca :) un nume da' imi da mie ceva prin cap... :)
m.
0

#40 Useril este offline   streetfight2 

• Incepator
  • PipPip

Postat 28 October 2008 - 08:28 PM

Vezi postareabestia, la Oct 28 2008, 05:48 PM, a spus:

ultima trasnaie?!
Atasament Imag010.jpg

Atasament Imag011.jpg

Atasament Imag009.jpg
nu i-am gasit inca :) un nume da' imi da mie ceva prin cap... :blink:

fain rau.. ee.. pana la urma ma descurc eu cumva :blink: .. m-a ajutat tata sa lipesc 2 sticle de fanta la mijloc cu picatura. vad ca s-a lipit bine. totusi, nu m-as risca cu apa. am facut ieri niste probe in casa cu pompa si o mica tzeava care intra in dop. si se duce bine. la aripi nu m-as baga ca n-am din ce si nici macar n-o sa mai stea calumea in suport ca am pus 2 sarme la marginea superioara a pilonilor sa tina racheta dreapta. si bag cu pompa pana zboara singura. chestia cu tzeava n-am inteles-o. deci eu am tzeava din aia din pexal de 1 inch diamentru de la fosta instalatie de apa. chestia nu am priceput-o cu tzeava si sticla. deci am valva in sticla, ma rog eu ma rezum tot la tzevusca ca e oK. mai explica-mi o data mai pe intelesu meu, adica mai pentru prosti cum as zice eu

PS: nume pentru racheta BestiaTurboJET

PS2: experimentu il fac acasa sau afara, nu ma duc pe la vecini : Nenea, hai vrei sa vezi cum zboara racheta mea?"

Aceasta postare a fost editata de streetfight2: 28 October 2008 - 08:30 PM

0

#41 Useril este offline   bestia 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 28 October 2008 - 08:52 PM

nu e ilegal, dar mai sunt vecini paranoia care or sa creada ca esti ruda buna cu bin-laden. nu lansa rachete in casa ca iti sare varu de pe tavan (experienta proprie).

nimeni nu s-a nascut invatat asa ca:

- iei un capat de pexal sau ce ai tu de 1 inch si vreo 15 cm

-gauresti un dop si fortezi (asa incat sa fie etans DAR sa poata iesi relativ usor cand il tragi cu mana) o valva de bicla/masina, etc

-daca ai bicla stii ca sunt pompe speciale ptr ele (din alea mici si ingramadite), ei bine, majoritatea de astfel de pompe au un fel de furtun-prelungitor ca sa-i zic asa, care se infileteaza la pompa(un capat), iar celalt capat la roata care vrei tu sa o umfli. ACUM, pe tine te intereseaza furtunasul ala, pe care il scoti si infiletezi capatul care se potriveste (ala care in mod normal s-ar pune la roata) la valva care ai bagat-o in capac

-iei intreg ansamblul si il bagi in teava de pc/pexal asa incat dopul sticlei va ramane la un capat al tevei, iar la celalalt capat sa iasa destul furtun din ala (vezi punctul de mai sus) incat sa-l poti trage cu mana

- la capatul furtunului care iese din teava conectezi pompa si bagi aer in sticla infiletata pe dopul astfel prelucrat. (nu folosi sticle de 2 l ca e greu, una de 0,5 de apa minerala se duce pana la etajul 5 la 30psi si nici nu ai nevoie de aripi)

-dupa ce crezi tu ca a ajuns la presiunea optima (de preferat inainte sa plece singura) tragi de futunasul (pe care l-ai furat de la pompa de bicla) si ala trage dupa sine valva fortata din dop => racheta zboara. :blink:

succes.
m.
0

#42 Useril este offline   bestia 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 28 October 2008 - 08:54 PM

nu e buna picatura. ai nevoie de o lipitura care sa se poate extinde macar 3-4 mm altfel, in cazul lipiturilor rigide, pocneste imbinarea. mai bine bagi silicon daca rei sa unesti 2 sticle. le slefuiesti bine, bine si ar trebui sa tina pana la 40-50 psi. cred... :blink:
m.
0

#43 Useril este offline   streetfight2 

• Incepator
  • PipPip

Postat 29 October 2008 - 09:25 PM

am inteles eu ce vrei tu sa zici.. mie mi-a gasit tata un futunas, de vreo 10 cm cu un capat care intra pe valva si altu .... drept si mic de nici macar nu-mi sta imi pompa. eu am pompa din aia cu o chestie intr-o parte de o impingi si se blocheaza tzeava acolo... mai complicat, da crek intelegi.. nush.. cu picatura chiar asa s-a intamplat. la presiune mai mare POC.... treaba cu tzeava tot n-am inteles-o.. adica am inteles cum se face. dar de ce? ca sa nu ma ud? eu o sa duc asta vineri sau saptamana viitoare, poate o avea tata timp sambata sa merg sa-mi cumpar valve si tu si conectori si alea alea sa o fac calumea..

-- chestia cu lansatul in casa vreau sa zic pe orizontal, nu in sus, dar nici inspre perete. inspre canapea... ceva moale ca sa vad daca se duce. am fost azi in pod si am incercat, ca pe scara e loc mult sus si sticla de pepsi de 2l a trecut testu. nu stiu cata presiune am bagat (pompa e veche, dar merge bine), dar nici tzevusca nu sta etansa in dop, iese cate un pic de aer -> presiune mare iese si mai mult, dar in fine s-a dus catva.. destul de binicel. nu drept, da s-a dus

-- in fine.. oi vedea eu ce-oi face... vad si ce o sa am de scris pentru luni si poate ma duc sambata si duminica
0

#44 Useril este offline   bestia 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 29 October 2008 - 09:58 PM

acu e tarziu si nu prea am chef de poze, da' maine, poimane sper sa gasesc teava mea si sa fac niste poze sa intelegi ce vreau sa spun.

pana la urma, practic, ce trebuie sa faceti la fizica? ca am inteles ca e un experiment... :)
m.
0

#45 Useril este offline   streetfight2 

• Incepator
  • PipPip

Postat 30 October 2008 - 11:28 AM

Vezi postareabestia, la Oct 29 2008, 10:58 PM, a spus:

acu e tarziu si nu prea am chef de poze, da' maine, poimane sper sa gasesc teava mea si sa fac niste poze sa intelegi ce vreau sa spun.

pana la urma, practic, ce trebuie sa faceti la fizica? ca am inteles ca e un experiment... :unsure:

Practic noi nu trebuoe sa facem nimica da am zis sa facem noi o racheta ca gasise alt coleg situ si nea dat ideea. Eu vrwau sa fac racheta. Nu de dragu de a face a zis ca vinerea sa aducem experimente, votam si care are mai multe voturo castiga un 10. Si vreau si eu sami fac media :D

Acuma o duc maine asa si poate o sa caut piese si piese și sa o fac calumea cu apa sa zboare bine si frumos
0

#46 Useril este offline   bestia 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 30 October 2008 - 02:21 PM

diseara pun poze ca acu is cam pe fuga. oricum daca e sa ai nevoie de ceva mah gasesti tot aici.. <_<
m.
0

#47 Useril este offline   alex-revo97 

• ex alex-ansmannterrier
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 372
  • Inregistrat: 22-September 08
  • Interests:Automodelism , Karting , calculator , fete , telefoane , etc .

Postat 01 November 2008 - 05:40 PM

Vezi postareastreetfight2, la Oct 30 2008, 11:28 AM, a spus:

Practic noi nu trebuoe sa facem nimica da am zis sa facem noi o racheta ca gasise alt coleg situ si nea dat ideea. Eu vrwau sa fac racheta. Nu de dragu de a face a zis ca vinerea sa aducem experimente, votam si care are mai multe voturo castiga un 10. Si vreau si eu sami fac media :angry2:

Acuma o duc maine asa si poate o sa caut piese si piese și sa o fac calumea cu apa sa zboare bine si frumos

Eu sunt colegul "misterios" :angry2:
In cautare de posesori crawlere 1/10 , 1/8 electrice ! :)
0

#48 Useril este offline   bestia 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 01 November 2008 - 05:49 PM

am promis:
Imagine atasata: Imag000.jpg
Imagine atasata: Imag000.jpg

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: Imag001.jpg

m.
0

#49 Useril este offline   bestia 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 01 November 2008 - 05:50 PM

Imagine atasata: Imag002.jpg

Imagine atasata: Imag003.jpg

gata. pozele zic mai multe...
m.
0

#50 Useril este offline   streetfight2 

• Incepator
  • PipPip

Postat 01 November 2008 - 05:55 PM

Vezi postareabestia, la Nov 1 2008, 05:50 PM, a spus:

Atasament Imag002.jpg

Atasament Imag003.jpg

gata. pozele zic mai multe...

da. asa ceva am si eu. dar pui prin teava ca sa nu te stropesti?
0

#51 Useril este offline   streetfight2 

• Incepator
  • PipPip

Postat 01 November 2008 - 06:04 PM

apropo, bestia, tu de unde ai luat sticla aia cu varful asa?
0

#52 Useril este offline   alex-revo97 

• ex alex-ansmannterrier
  • PipPipPipPipPip

Postat 03 November 2008 - 08:30 PM

Vezi postareastreetfight2, la Nov 1 2008, 06:04 PM, a spus:

apropo, bestia, tu de unde ai luat sticla aia cu varful asa?

Bogdane eu nu cred ca a cumparat-o . Aia arata mai mult ca o home-made . Zic eu ...
0

#53 Useril este offline   bestia 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 03 November 2008 - 08:48 PM

care dintre ele?
m.
0

#54 Useril este offline   alex-revo97 

• ex alex-ansmannterrier
  • PipPipPipPipPip

Postat 04 November 2008 - 07:31 PM

Vezi postareabestia, la Oct 28 2008, 04:48 PM, a spus:

ultima trasnaie?!
Atasament Imag010.jpg

Atasament Imag011.jpg

Atasament Imag009.jpg
nu i-am gasit inca :D un nume da' imi da mie ceva prin cap... :D

aici
0

#55 Useril este offline   bestia 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 04 November 2008 - 08:04 PM

aia e partea superioara a unei alte sticle careia i-am taiat gatul si am lipit o minge de ping-pong. :D
m.
0

#56 Useril este offline   ctotth 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 985
  • Inregistrat: 22-April 04

Postat 22 December 2010 - 07:10 PM

Vezi postareabitex, la Oct 3 2008, 05:30 PM, a spus:

De mult timp ma roade sa obtin presiunea direct in motorul cu lichid, in urma arderii unui combustibil solid, evident izolat in alta carcasa. Nu stiu cum sunt astea cu abur ca n-am studiat problema, dar abur s-ar obtine si la ce ma gandesc eu. Ma mai gandeam chiar la un lichid usor ivolatil, chiar inflamabil. Raspunsul exact ar fi ca n-am incercat dar e pe lista...

Scot de la naftalina subiectu ca am vazut prin cora o racheta de jucarie care zice ca se alimenteaza cu otet si bicarbonat de sodiu (praf de copt).. Se degaja CO2 presiunea creste suficient sa sparga o sticla de plastic de 1/2l, deci si pentru o racheta cu apa. Trebuie calculata sau gasita doza suficienta sa faca presiune mare dar nu sa plesneasca sticla. In loc de otet se poate folosi sarea de lamaie, 28 de bani un plic.

Avantajul ar fi ca se scapa de toata complicatia cu pompa.
0

#57 Useril este offline   IMG 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 33
  • Inregistrat: 20-December 07

Postat 10 January 2011 - 07:20 PM

uite un site bun

http://aircommandrockets.com/
0

#58 Useril este offline   sabinbi 

• Nou venit
  • Pip
  • Postari: 4
  • Inregistrat: 21-March 11

Postat 15 May 2011 - 04:00 PM

http://www.youtube.c...e&v=cm13_t1cOUk asta da racheta cu apa
0

#59 Useril este offline   Marco 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 14
  • Inregistrat: 03-April 11
  • Interests:AERO

Postat 26 June 2011 - 09:39 PM

DACA O SA INVETE ARABI LIMBA ROMANA VOR TRAGE DIN GAZA IN HAIFA CU RACHETE CU APA :)
HAI SA VEDEM DACA IN STICLA PUNEM O SOLUTIE DE OTET SI BICARBONAT DE SODIU AVEM UN MOTOR BETON.
AM MAI VAZUT O CHESTIE CU COLA SI CEVA PASTILE EFERVESCENTE CRED.
SPOR.
0

#60 Useril este offline   Radu_ 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1784
  • Inregistrat: 13-March 04

Postat 26 June 2011 - 09:53 PM

Cand eram copil de scoala primara, am avut o asemena racheta cu apa. Era facuta din plastic rigid, si avea un loc pe unde introduceai apa. Totul era pe principiul sifonului asa incat sa nu poti sa introduci mai multa apa decat trebuie si sa ramana un volum constant pentru aerul comprimat. Apoi, racheta se atasa la o pompa de mana din dotare, care avea un sistem de prindere de stutul de evacuare al apei. Acel sistem era si pe post de rampa de lansare si declansator. Il puneam pe tata sa dea la pompe ca zbura mai mult. Ma si gandesc cat de periculoasa era daca ajungea sa loveascape cineva. Avea vro 25-30cm lungime si aprox 5cm diametru. Aripioare, stabilizatoare, greutate in varf, sistem cu parasuta, foarte ingenios facut. Se deschidea dupa ce racheta incepea sa coboare, pe principiul gravitational. O bila care cadea pe un declansator si deschidea compartimentul parasutei.

Concluzie...ideea nu este noua si chiar functioneaza. Racheta astfel construita se ridica undeva la vreo 30-40m. Cu tehnologia de astazi, sigur s-ar putea face mult mai performante.
Invata repede si aplica...tot repede!
0

Arata acest topic

• 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3

5 useri citesc topicul
0 membri, 5 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

913Creative.ro