Modelism - RHC Forum: aeromodel - STOL - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

aeromodel - STOL storch-pilatus-wilga

#1 Useril este offline   Intruder 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 256
  • Inregistrat: 04-June 03

Postat 09 September 2008 - 02:49 PM

Am o dilema... poate ma ajutati voi sa ma decid.
Deci vreau sa imi construiesc un model stabil, usor de zburat, sa poata decola foarte scurt si ateriza la fel (STOL).

Nu vreau sa il fac full scale, ci semiscale. M-am gandit la o anvergura de 1.8m aprox., si electric neaparat. Pe langa toate astea, trebuie sa fie in stare sa care un Nikon D40 (522g)
Modelul il voi face din polistiren, tuburi de carbon si intarituri de balsa pe unde e nevoie. Vreau sa iasa neaparat sub 1500gr echipat (fara camera).

M-am gandit prima data la fiseler storch, cu toate ca e cam dificil de construit. Pe langa ca nu am planuri satisfacatoare inca, si cu toate ca am inceput sa desenez parti din el, stau sa ma gandesc daca sa continui cu el, sau sa aleg un model mai usor de realizat.

Ma refer la "wilga pzl" sau "pilatus porter". ( asta din urma imi place ca e urat rau <_<. )
In schimb wiga e mai usor de realizat avand aripa dintr-o bucata. Fuselajul o sa il tai pe bucati pe cnc, ar trebui sa mearga repede. Problema e ca planuri satisfacatoare nu am la nici unul din ele. In plus, din cate am citit, modelele wilga nu zboara extraordinar de bine... are cineva experienta si poate sa dea o parere ?
0

#2 Useril este offline   Calin 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2468
  • Inregistrat: 11-June 07

Postat 09 September 2008 - 02:56 PM

din experienta mea un avion poate cara optim 20% din greutatea sa. Deci la 500g modelul ar fi cam 2500g rtf. Pt 2500g anvergura de 1.8 mi se pare mai mult decat satisfacatoare, iar un motor care sa traga cel putin 2500g ar fi ok. Trebuie sa iei totusi in calcul si capabilitatile de franare a aparatului in caz ca vrei sa-l tii extern. Pentru decolari si aterizari in stol se folosesc flapsuri si spoileroane maxim deci alea trebuiesc separate de eleroane pentru a avea si un control optim de ruliu in flaps maxim...

Sper ca nu am aberat <_<

Calin

P.S. nu stiu daca ruliu este actiunea de inclinare din eleroate a unui avion... iar folosesc cuvinte maretze nedemne de cunostiintele mele tehnico morfologice :D

Aceasta postare a fost editata de Kriminel: 09 September 2008 - 03:06 PM

0

#3 Useril este offline   Intruder 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 09 September 2008 - 03:05 PM

Nu ai aberat, dar eu am deja motorul de la descent. Asta merge pentru modele de 2200g. Si daca tot il am, poate reusesc sa ma incadrez sa nu iau altul <_<
0

#4 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 19176
  • Inregistrat: 28-April 05

Postat 09 September 2008 - 03:07 PM

Eu mi-as pune mai curand problema de ce neaparat camera asta...
... cu picioarele pe pamant ...
0

#5 Useril este offline   Intruder 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 09 September 2008 - 03:12 PM

Vezi postarearenatoa, la Sep 9 2008, 04:07 PM, a spus:

Eu mi-as pune mai curand problema de ce neaparat camera asta...

Pentru ca are lentile de calitate, ma pot juca cu diferite lentile, si calitatea pozelor e superioara. In plus, si pe programe semiautomate firmwareul e destul de bun sa scoata poze mai mult decat decente. DSLR mai usor nu am <_<
Camera va fi montata in interior, deci nu voi avea drag. Singurul drag il voi avea de la usile escamotabile (cum are Calin pe Piper), in timp ce voi fotografia.

Aceasta postare a fost editata de Intruder: 09 September 2008 - 03:13 PM

0

#6 Useril este offline   Calin 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 09 September 2008 - 03:13 PM

As mai lua in calcul si stabilitatea unui model foarte usor. Dar pe de alta parte cu un model mai greutz nu vei face stol. Iar cu un model mai usor fiecare adiere de vant iti va schimba inaltimea, directia etc... nu cred ca ar fi probleme la camera respectiva totusi.

Inca recomand piperul, ai loc cacalau sa bagi camera complet in el, si cu un fund de pexiglas turnat bine (sa eviti distorsiunile) ar fi o platforma ideala de fotografiat. Daca sparg cele 3 bay-uri la mine intra relaxat (cred) nikonul in el. Putem incerca daca vrei ca si asa vreau sa modific bay-urile sa nu mai agatze nimic in servouri echii si etc.

Calin

0

#7 Useril este offline   Intruder 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 09 September 2008 - 03:30 PM

Vezi postareaKriminel, la Sep 9 2008, 04:13 PM, a spus:

Inca recomand piperul, ai loc cacalau sa bagi camera complet in el, si cu un fund de pexiglas turnat bine (sa eviti distorsiunile) ar fi o platforma ideala de fotografiat. Daca sparg cele 3 bay-uri la mine intra relaxat (cred) nikonul in el. Putem incerca daca vrei ca si asa vreau sa modific bay-urile sa nu mai agatze nimic in servouri echii si etc.

Calin

nu piper... piper va fi la iarna primul meu termic. remember ? :D unu ajunge <_<
0

#8 Useril este offline   Calin 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 09 September 2008 - 03:32 PM

pana una alta putem face teste pe piperul meu... m-oi apuca sa demontez bay-urile si sa fac un sistem flexibil cu cutii cu usi ce vor intra in spatiul deschis din avion, camera ta sau alte nazbatii ce-mi mai trec prin cap <_<

Masoara camera ta sa vad daca intra in piper.

Calin

0

#9 Useril este offline   Flying Kettle 

• Adevaratul ceaun zburator!
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2498
  • Inregistrat: 17-December 02

Postat 09 September 2008 - 03:44 PM

Intruder, iarta-ma, dar ce vrei mai stol decat un model bine motorizat? Cat de scurta vrei de fapt sa fie decolarea/aterizarea? Am vazut Katana de 2-3m care decola in 5m si daca il tii cum trebuie la aterizare nu iti trebuie mult sa il pui pe o patura... Vrei sa te complici, sau iti iei un trainer sanatos cu flapsuri si gata?
Nu mancati de pe jos! Dauneaza grav sanatatii !

Dragi bikeri, ingrijiti-va sanatatea! Cineva are nevoie de organele voastre.
0

#10 Useril este offline   Intruder 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 09 September 2008 - 03:45 PM

Vezi postareaKriminel, la Sep 9 2008, 04:32 PM, a spus:

pana una alta putem face teste pe piperul meu... m-oi apuca sa demontez bay-urile si sa fac un sistem flexibil cu cutii cu usi ce vor intra in spatiul deschis din avion, camera ta sau alte nazbatii ce-mi mai trec prin cap <_<

Masoara camera ta sa vad daca intra in piper.

Calin

nu are rost... nu sistemul de prindere e problema... avionul e problema aici. Normal ca as putea sa fac un trainer simplu cu diedru mare si gata. Insa, daca tot ma pun sa il fac, am zis sa imbin utilul cu placutul si sa iasa si un model frumusel din toata treaba asta.

De aceea ma intereseaza daca aveti experienta cu astfel de modele... cum zboara, care ar fi mai potrivit... daca e viabil sa incerc sa car cu un model de 1500-1600gr o camera de 522g la anvergura asta... alte probleme la care nici nu m-am gandit poate...
0

#11 Useril este offline   Flying Kettle 

• PipPipPipPipPipPipPip

Postat 09 September 2008 - 03:53 PM

Vezi postareaIntruder, la Sep 9 2008, 04:45 PM, a spus:

De aceea ma intereseaza daca aveti experienta cu astfel de modele... cum zboara, care ar fi mai potrivit... daca e viabil sa incerc sa car cu un model de 1500-1600gr o camera de 522g la anvergura asta... alte probleme la care nici nu m-am gandit poate...

Electric n-o sa iasa pana in 1600g sau o sa faci o dantela care se va rupe repede de la denivelari. Socoteste numa bateriile cat atarna si mai vezi restul (motor, servo, celula, etc) ...
Intre noi fie vorba, poti sa faci un avion de 4 kile la 1800 anvergura, dar o sa vina la vale ca o caramida; tine cont de ce incarcare va avea; pe de alta parte, iti tebuie un profil care sa iti permita zborul la viteze mici...aici e aici, nu se va pupa cu macheta...o sa arate urat, asa ca tot la trainer ajungi

Citeaza

Nu vreau sa il fac full scale, ci semiscale.
adica?!

Aceasta postare a fost editata de BogdanStancu: 09 September 2008 - 03:55 PM

0

#12 Useril este offline   Intruder 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 09 September 2008 - 04:05 PM

Vezi postareaBogdanStancu, la Sep 9 2008, 04:53 PM, a spus:

Electric n-o sa iasa pana in 1600g sau o sa faci o dantela care se va rupe repede de la denivelari. Socoteste numa bateriile cat atarna si mai vezi restul (motor, servo, celula, etc) ...
.....

adica?!

Adica nu vreau sa il fac full scale. cu toate detaliile si sa fie copia fidela a avionului original. Pot sa fac fuselajul mai lung sau mai scurt, aripa mai lunga alt profil etc.

Cat despre greutate... m-am uitat un model construit din lemn (gen piper) termic la anvergura de 1.7-1.8 are 2.5-3kg complet echipat. De aceea ma gandeam ca daca il scot din polistiren (nu vorbesc de depron de 6mm, si decupaje din bloc de polistiren) ranforsat cu tevi de carbon, as putea sa il scot cat mai mult sub 2000g. (aspiram pe la 1600 <_< )
Insa ai dreptate. O sa adun in principal toata electronica sa vad ce greutate are si pe urma o sa am o idee pe unde ma pot incadra cu greutatea.

Asta e motorul: Axi 2820/8

Specifications: Voltage range 6-8 cells
3 Li-Poly
RPM per Volt 1,500 RPM/V
Max. Efficiency 82%
Max. Efficiency Current 25-37
Max. loading 50 A / 60 s
No load Current / 8V -
Internal resistance -
Dimensions 35x48 mm
Shaft Diameter 5 mm
Weight 152 g
Recommended model weight 1000 - 2500 g
Propeller range 12x6" - 12x8"

Aceasta postare a fost editata de Intruder: 09 September 2008 - 04:07 PM

0

#13 Useril este offline   Calin 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 09 September 2008 - 04:13 PM

o aripa din polistiren placat cu balsa nu este neaparat mai usoara ca una clasica. La raven o aripa cantarea 550g si era polistiren + fibra + balsa, iar aia normala 450g... bine neglijabil as spune.

In plus, daca lungesti coada va fi mai greu de echilibrat. Si asa electricele sunt relativ mai greu de echilibrat dat fiind greutatea mica a motorului si a packului.

Aceasta postare a fost editata de Kriminel: 09 September 2008 - 04:16 PM

0

#14 Useril este offline   Flying Kettle 

• PipPipPipPipPipPipPip

Postat 09 September 2008 - 04:45 PM

bun, sa incepem sa estimam si sa vedem ce scazi:
motor 150g
esc pe la 25g
lipo trebuie musai mare (4000mAh) ca sa dea continuu 50A, asa ca pe la 200g stam de vorba (daca nu mai mult);
servoaie: zicem ca de 25g bucata, ai nevoie de eleroane (x2), flaps (x2), directie, profundor, deci 6x25=150g
pana acum 525g; pana la 1500, scoti tu model la 975g? mai pune suport aparat, eventual servo pt declansator, receptor, fire, ferite...
restul e cancan... <_<

da' hai sa vedem ce mai zic si altii...

Aceasta postare a fost editata de BogdanStancu: 09 September 2008 - 04:46 PM

0

#15 Useril este offline   Intruder 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 09 September 2008 - 05:01 PM

Vezi postareaBogdanStancu, la Sep 9 2008, 05:45 PM, a spus:

bun, sa incepem sa estimam si sa vedem ce scazi:
motor 150g
esc pe la 25g
lipo trebuie musai mare (4000mAh) ca sa dea continuu 50A, asa ca pe la 200g stam de vorba (daca nu mai mult);
servoaie: zicem ca de 25g bucata, ai nevoie de eleroane (x2), flaps (x2), directie, profundor, deci 6x25=150g
pana acum 525g; pana la 1500, scoti tu model la 975g? mai pune suport aparat, eventual servo pt declansator, receptor, fire, ferite...
restul e cancan... <_<

da' hai sa vedem ce mai zic si altii...

...mai pune si trenul de aterizare pe care vreau sa il fac sa amortizeze cat de bine se poate...

Am calculat si eu electronica si am iesit peste tine.
Cu un pack de 5000mA 11V ies pe la 750grame . Cu doua packuri la aprox 1000 :D
Si daca vreau sa scot modelul echipat la 2000 gr. tot trebuie sa scot modelul pe la 1000...
Se pare ca motorul asta nu e bun... alti bani alta distractie ...
0

#16 Useril este offline   Calin 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 09 September 2008 - 05:27 PM

ce zici de un lazy bee? Pare simplu de construit, aripa cat kina si spatiu in el pare mare... si asta zboara cum zboara si fara eleroane <_<

0

#17 Useril este offline   Intruder 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 09 September 2008 - 05:36 PM

Vezi postareaKriminel, la Sep 9 2008, 06:27 PM, a spus:

ce zici de un lazy bee? Pare simplu de construit, aripa cat kina si spatiu in el pare mare... si asta zboara cum zboara si fara eleroane <_<

tulai da urat e :D
ar merge si asta, cu toate ca nu imi prea place. + ca nu am motor cu servodirectie ca asta din film :D cred ca intoarce dinaxu motorului ... :)
0

#18 Useril este offline   Intruder 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 09 September 2008 - 06:02 PM

In principiu cam asa ceva va fi constructia, + tuburi de carbon pentru structura mai solida.

http://popy33.free.f...p?lng=fr&pg=183
0

#19 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 09 September 2008 - 06:03 PM

Stiam si eu cum sta treaba cu DSLR-ul doar ca ... din cate vad eu prin preajma modelele astea mai si pica, iar camera aia costa cam greutatea ei in Euro...
Calitatea de care vorbesti, este la distante mici, fotografie de studio, nunti, hai un stadion... Dintr-un avion cu greu vei deosebi o imagine de DSLR de una de compact, am facut dintr-un ULM si te asigur ca asa este.
Obiectivele interschimbabile... ridica problema cum vei viza? la un compact ai iesire video, care o poti folosi cu un echipament fpv pentru a face o vizare superioara unui dslr.
Singura utilizare profesionala a unui DSLR pe care am vazut-o in fotografie aeriana si care nu implica mana de om, este cu un balon cu heliu.
Tu ai vazut ceva similar cu ce vrei sa faci in lume ?

Vezi postareaIntruder, la Sep 9 2008, 04:12 PM, a spus:

Pentru ca are lentile de calitate, ma pot juca cu diferite lentile, si calitatea pozelor e superioara. In plus, si pe programe semiautomate firmwareul e destul de bun sa scoata poze mai mult decat decente. DSLR mai usor nu am <_<
Camera va fi montata in interior, deci nu voi avea drag. Singurul drag il voi avea de la usile escamotabile (cum are Calin pe Piper), in timp ce voi fotografia.

Aceasta postare a fost editata de renatoa: 09 September 2008 - 06:05 PM

0

#20 Useril este offline   Intruder 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 09 September 2008 - 06:15 PM

Vezi postarearenatoa, la Sep 9 2008, 07:03 PM, a spus:

Stiam si eu cum sta treaba cu DSLR-ul doar ca ... din cate vad eu prin preajma modelele astea mai si pica, iar camera aia costa cam greutatea ei in Euro...
Calitatea de care vorbesti, este la distante mici, fotografie de studio, nunti, hai un stadion... Dintr-un avion cu greu vei deosebi o imagine de DSLR de una de compact, am facut dintr-un ULM si te asigur ca asa este.
Obiectivele interschimbabile... ridica problema cum vei viza? la un compact ai iesire video, care o poti folosi cu un echipament fpv pentru a face o vizare superioara unui dslr.
Singura utilizare profesionala a unui DSLR pe care am vazut-o in fotografie aeriana si care nu implica mana de om, este cu un balon cu heliu.
Tu ai vazut ceva similar cu ce vrei sa faci in lume ?

Camera asta costa 1500ron. Un compact de calitate e mai scump de atat. In plus DSLR focuseaza mult mai precis si rapid. De vizat nu trebuie sa vizez. La 4G card si 2.5 cadre pe secunda nelimitat imi permit sa mitraliez zeci de metri <_<
Si lentilele sunt mult peste calitatea compactelor. Aberatii cromatice mai mici etc.
Nu zic ca nu ar merge si un compact mai bun, dar asta e damblaua mea :D
De picat sper sa nu pice totusi :)
0

#21 Useril este offline   dan_mitea 

• nick anterior:Se poate si asa
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 9330
  • Inregistrat: 26-October 03

Postat 09 September 2008 - 06:18 PM

Daca totusi iti place lazy bee uite un kit de la great planes:
http://www.greatplan...s/gpma0492.html
seamana mult. Lent si cara ca un catar. De fapt am ezitat mult intre el si fratele sau cu aripa sus:
http://www.greatplan...s/gpma0493.html
Si el ar cam face treaba....nu?
Si din familia telemasterilor ai putea alege ceva:
http://www.hobby-lobby.com/telemaster.htm?...bar&kw=tele
Zboara excelent si pot cara muuuult.
Bafta.

Aceasta postare a fost editata de dan_mitea: 09 September 2008 - 06:24 PM

0

#22 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 09 September 2008 - 06:26 PM

> Camera asta costa 1500ron. Un compact de calitate e mai scump de atat.
Oare... stiu compact de 500 ron, care la poze facute la lumina zilei, unul care se pricepe se intreba la ce a mai dat 5000 pe un full frame si obiectiv L.

> In plus DSLR focuseaza mult mai precis si rapid. De vizat nu trebuie sa vizez.
Aceste doua afirmatii se cam exclud reciproc.

> Si lentilele sunt mult peste calitatea compactelor. Aberatii cromatice mai mici etc.
Se poate fara atatea citate din literatura PR ? La ce bune toate astea daca 100m de aer le reduc la o abureala ?

> Nu zic ca nu ar merge si un compact mai bun, dar asta e damblaua mea <_<
> De picat sper sa nu pice totusi :D
Succes, asta era esentialul ? ! :)
0

#23 Useril este offline   Intruder 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 09 September 2008 - 06:33 PM

Vezi postarearenatoa, la Sep 9 2008, 07:26 PM, a spus:

> Camera asta costa 1500ron. Un compact de calitate e mai scump de atat.
Oare... stiu compact de 500 ron, care la poze facute la lumina zilei, unul care se pricepe se intreba la ce a mai dat 5000 pe un full frame si obiectiv L.

> In plus DSLR focuseaza mult mai precis si rapid. De vizat nu trebuie sa vizez.
Aceste doua afirmatii se cam exclud reciproc.

> Si lentilele sunt mult peste calitatea compactelor. Aberatii cromatice mai mici etc.
Se poate fara atatea citate din literatura PR ? La ce bune toate astea daca 100m de aer le reduc la o abureala ?

hai sa nu transformam threadul asta in discurs foto... din nimereala ma pricep si eu un pic la tras in chip. nu inteleg de ce s-ar exclude focusarea rapida cu vizarea? aparatul are autofocus foarte precis. nu cred ca ai de gand sa faci focus manual din model. In ceea ce priveste transmiterea imaginilor pe sol sa vad ce fotografiez iar nu ma intereseaza. daca vroiam asa ceva, puneam altfel problema.
Si nu a zis nimeni ca fac poze de la 100 de metri sau de la 10 metri. Daca poate statia nu inseamna ca o sa incerc sa fotografiez curbura pamantului.

+ ca treaba cu vizatul, daca citesti mai atent, era legata de 4G si 2.5fps. Adica imi permit sa fotografiez "orbeste" in zona.

Aceasta postare a fost editata de Intruder: 09 September 2008 - 06:34 PM

0

#24 Useril este offline   Intruder 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 09 September 2008 - 06:39 PM

Vezi postareadan_mitea, la Sep 9 2008, 07:18 PM, a spus:

http://www.hobby-lobby.com/telemaster.htm?...bar&kw=tele
Zboara excelent si pot cara muuuult.
Bafta.

Mersi, am in vedere si optiunea asta, daca nu iese nimic din cele 3 avioane stol.
0

#25 Useril este offline   TOMY 

• ex Nimsoc
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 924
  • Inregistrat: 17-May 07

Postat 09 September 2008 - 09:36 PM

Ce e aia " STOL" ?
0

#26 Useril este offline   Flying Kettle 

• PipPipPipPipPipPipPip

Postat 09 September 2008 - 09:37 PM

Vezi postareanimsoc, la Sep 9 2008, 10:36 PM, a spus:

Ce e aia " STOL" ?

Short Take Off and Landing
truism, nu?

0

#27 Useril este offline   TOMY 

• ex Nimsoc
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 924
  • Inregistrat: 17-May 07

Postat 09 September 2008 - 09:43 PM

@Bogdan Stancu : Saru' mana. Sa mor daca ma ducea mintea. Pe bune.
0

#28 Useril este offline   ALLEN 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 3004
  • Inregistrat: 11-May 08

Postat 09 September 2008 - 10:25 PM

sper sa nu ma bag ca musca-n... dar, ca si info, din ce stiu eu Nikon D40 are 522g doar body. daca mai pui si o lentila... ajungi la alte greutati. si va trebui sa regandesti un pic treaba... apropos, declansarea o faci pe cablu? sau servo direct pe declansator?
_______________________________________________________________________________________
Alaturi de hidrogen, prostia e cea care se gaseste in cea mai mare cantitate in univers. La fel si idiotii.
_______________________________________________________________________________________
0

#29 Useril este offline   Intruder 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 09 September 2008 - 10:51 PM

Vezi postareaallen_g30, la Sep 9 2008, 11:25 PM, a spus:

sper sa nu ma bag ca musca-n... dar, ca si info, din ce stiu eu Nikon D40 are 522g doar body. daca mai pui si o lentila... ajungi la alte greutati. si va trebui sa regandesti un pic treaba... apropos, declansarea o faci pe cablu? sau servo direct pe declansator?

da asa de fapt, mersi pentru atentionare. u are right :blink:

cu servo direct pe declansator. D40 nu are cablu din pacate, numai ir.
M-am gandit sa fac un mecanism cu un singur servo care deschide usile de pe burta modelului si la sfarsitul cursei actioneaza declansatorul. Asta ca sa nu mai incarc inca un servo.

Aceasta postare a fost editata de Intruder: 09 September 2008 - 10:52 PM

0

#30 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 10 September 2008 - 07:38 AM

Un topic recent pe rcgroups, foarte asemanator cu al tau (STOL, Telemaster) doar ca nu a pus un DSLR pe el ci un .... minicomputer ruland Win XP.
Praful s-a ales... si din ce cauza? I s-a descleiat in zbor !

http://www.rcgroups....ad.php?t=919084

Poate iti da idei :blink:)
0

Arata acest topic

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

13 useri citesc topicul
0 membri, 13 vizitatori, 0 utilizatori anonimi