Din pacate nu am poze din timpul constructiei, eram asa de nerabdator sa il vad prinzand forma incat nu am facut poze decat la sfarsit.
Mentionez ca am avut easy star original si pe parcurs mi-am dat seama ca are nevoie de unele imbunatatiri pe care am incercat sa le transpun in modelul facut de mine (Slimstar).
Ca si reper am ales easy starul original.
Am inceput cu aripile pe care le-am taiat la profil cu firul de nichelina.Profilul a fost luat de pe net si seamana foarte mult cu cel al easy starului original.Winglet-urile(daca le pot spune asa) au iesit unpic mai colturoase fata de cele originale, nu pot spune ca ma deranjeaza dar se putea mai bine.Le-am facut la un unghi mai mic(fata de original) pentru ca vroiam un easy star cu eleroane si atunci nu aveam nevoie de asa multa stabilitate(sper ca nu e doar o iluzie dar logica asa imi spune).Lonjeronul a fost facut din teava de aluminiu (care trage cam mult la cantar).
Apoi am trasat conturul fuselajului original de easy star pe cate 3 placi de polistiren extrudat (de 2 cm) pe care apoi le-am lipit intre ele (nu inainte de a face gauri si canale pentru cele 2 servo).Grosimea fuselajului rezultat a ajuns undeva la 6 cm deci vizibil mai subtire decat cel original (asa mi-a venit ideea de Slimstar).Spatiul din interior este numai bun pentru un acumulator lipo 3s 2800 mah + receptor + eventualul plumb.
Ampenajele au fost taiate si ele la profil.In prima faza am vrut sa fac stabilizatorul orizontal demontabil dar ma complicam destul de mult, faceam avionul mai greu de coada si asa am renuntat la idee.Deriva am facut-o muuult mai mare decat cea de pe easy starul original.
O alta diferenta ar fi ca am folosit balamale din comert, astfel ca am mai usurat munca servourilor fiind o frecare mai mica la comanda.
Prinderea capotei de fuselaj se face momentan cu skay, la fel si la imbinarea aripilor dar este ceva de moment pana imi vin magnetii neodymium.
Eleroanele vor fi mixate pt spoilere, la aterizare.
In rest alte diferente de constructie nu cred ca ar mai fi :good:
Din pacate am facut si cateva greseli, cea mai mare fiind faptul ca am uitat sa fac fuselajul mai inalt in partea cu motorul si avand o elice de 7*4 a trebuit sa tai 1-1.5 cm din fuselaj ca sa dau voie la elice sa se invarta.Asta e, asa e cand nu ai planul pe hartie si improvizezi pe moment.
Cateva date despre el asa cum este in stare finala:
Anvergura: 1400 mm
Lungime: 870 mm
Masa: 820g (nu sunt foarte multumit dar nu am avut de ales, fara un plan era mai mult la noroc unde va pica CG si cand am ajuns la final mi-am dat seama ca trebuie sa pun 60g de plumb in bot, altfel 750-760g era mai ok tinand cont ca are eleroane si un acumulator maricel)
Motor: 2826-10 1400kv
Elice: JXF 7*4 (in configuratia asta mi-a iesit la test o tractiune statica de 550-600g)
Acumulator: LiPo 3s 2800mah
Regulator: 25A
Adaug si cateva poze de ansamblu, maine o sa pun si niste poze mai detaliate.
Daca este vreme buna maine ii fac si primul zbor si sper sa ma intorc cu un filmulet fara incidente.
Wish me luck!
:huh:
Aceasta postare a fost editata de ktalyn15bn: 28 October 2011 - 09:23 PM