Postat 26 May 2011 - 09:02 AM
Sunt aeromodelisti in Constanta si sunt in contact cu ei, doar ca ei, spre deosebire de mine, au trecut de faza grava/acuta a bolii si zboara si ei, in functie de timpul avut la dispozitie, timp care trebuie dramuit si impartit intre familie, copii, serviciu, etc., astfel ca ne intalnim mai rar, iar forumul pare a fi o sursa mai promta de informare si de lamurire a multor aspecte.
Acuma, ca tot nu s-a mai postat nici o intrebare in ton cu titlul topicului, mai vin eu cu una:
Cam cate cicluri de incarcare/descarcare va tin, de regula, pe voi acumulatorii lipo? Intreb, pentru a-mi face o idee cam cat ar fi normal sa tina, in conditii de utilizare optima, asa cum faceti voi, cei care aveti experienta in domeniu, mai ales ca am vazut in posturile anterioare ca exista modalitati de exploatare corecta a acestora (ma refer in special la descarcarea totala vs descarcarea 80% si la incarcarea rapida vs incarcarea la 1C).
Spre ex. la Silviu (zburator cu state vechi din C-ta) am vazut o metoda de a marca pe acumulator cu un marker ciclurile la care acumulatorul a fost supus, pentru o ... oarecare forma de evidenta. Nu mai tin minte la cate ajunsese, oricum erau multe.
"Pus astfel in lumina, ancorat in sinergia faptelor, recursul la mentalitate nu eludeaza meandrele concretului" - nu ma intrebati ce inseamna, ca n-am reusit inca sa inteleg ...
Ion Iliescu - Strategie si Reforma