Postat 09 May 2011 - 11:21 AM
Cu mare placere! Fac, ceea ce mi-as fi dorit ca si altii sa faca pentru mine, la momentul la care si eu eram ... "tabula rasa" in materie.
Partea proasta este ca desi reusesc sa tin in aer si sa am ore bune de incantare admirandu-mi modelele in aer, modele la ale caror comenzi ma aflu, inca n-am reusit sa trec de nivelul incepatorilor. Poate ca cele cateva sute de ore de zbor real, de anul trecut din septembrie si pana acum, mi-au adus ceva experienta, mai ales ca ... zbor, in medie, zilnic, cel putin o ora si nu ratez nici o zi in care viteza vantului este sub 25kmh si nu ploua, pentru a iesi la zbor. Insa nu fac si nici nu mi-am propus sa fac cine stie ce figuri acrobatice cu modele pe care le am, in afara de ... o tura de zbor cu modelul cu burta-n sus, ceva looping-uri si viraje cat de stranse poate modelul. Eventual, mai alerg pescarusii sau ... ei pe mine, depinde de ... marimea modelului. In rest, este o pura delectare, de-stresare si ... deconectare.
Trebuie totusi sa marturisesc ca parte din prostia mea a fost faptul ca ... intai, furat de mirajul reclamei, mi-am cumparat modelul, apoi ... am incercat sa-l tin in aer si ... cu nu prea imi iesea, am inceput sa ma documentez si sa vad de ce nu vrea afurisitul sa stea in aer, intocmai cum am vazut ca poate sta in mainile unui profesionist. Era mult mai bine, daca intai ma apucam si ma documentam serios, iar abia apoi imi cumparam modelul si ... poate chiar reuseam sa dau mult mai putini bani pe ceva care sa si ... zboare.
Totusi, partea cu documentatul despre un anumit model care ... ti-a furat ochii si inima, este destul de dificila. De ce?! Pai pentru ca modelele frumoase, realistic realizate, de regula sunt destinate pentru zburatorii experimentati, nicidecum pentru incepatori, in cele mai multe cazuri, iar asta in ciuda faptului ca in "descrierea modelului" spun ei acolo ca se preteaza si ... incepatorilor.
Cand ... intr-un final am reusit sa gasesc gasca de zburatori experimentati, in Constanta, care ar fi putut sa ma ajute sa invat sa tin un aveon in aer ... era deja tarziu. Tarziu, pentru ca deja invatasem singur sa-mi tin pluta in aer dupa ce ... A-10-le din "vanator de tancuri" il facusem "tanc', iar pluta vizitase copacii si luase absolut toate trantele posibile si imposibile de luat!
A nu se intelege gresit, mai am multe de invatat, insa ... nu sunt chiar convins ca si vreau sa invat, pentru ca ... nu mi-am propus sa devin un adevarat artist, cum sunt extrem de multi colegi forumisti, ci doar ... sa am parte de zboruri linistite, aterizare line, cum spuneam mai sus, destresante, relaxante, deconectante ... de placere! Nu-mi doresc sa fac cu modelul, pluta pe spate, tucarhara intinsa cu triplu surub, cutite, bricege si alte asemenea manevre acrobatice, pentru simplul motiv ca ... nu-mi doresc!
"Pus astfel in lumina, ancorat in sinergia faptelor, recursul la mentalitate nu eludeaza meandrele concretului" - nu ma intrebati ce inseamna, ca n-am reusit inca sa inteleg ...
Ion Iliescu - Strategie si Reforma