Scara 1:100
Nivel de difcultate: mediu-avansat
Nr. de repere: 59 (avind in vedere ca unele sunt in mai multe exemlpare numarul pieselor este de app.78)
Versiunea: prototipul (cel care a si atins si viteza maxima,versiunile anterioare fiind mai "lente")
Piesele sunt din plasic alb, argintiu si negru (rotile).Calitatea lasa de dorit fiind necesare citeva retusuri pentru a transforma fuselajul intr-un cilindru.Bavurile sunt destul de multe si in cazul celorlalte piese, necesitind mare atentie la curatare.De asemenea aripile si motoarele au necesitat chituire deoarece tubul de vopsea s-a spart si diluantul scurs a atacat plasticul in citeva locuri.
Decal-urile sunt practc inutilizabile datorita timpului pe care kit-ul l-a petrecut in conditii improprii de depozitare.
Schema da montaj nu este foarte detaliata dar ofera indeajuns de multeinformatii.
Tu-144 este un avion care se remarca prin forma sa neconventonala, care il face sa fie un avion spectaculos.Primul zbor al unui Tu-144 a avut loc la 31 Decembrie 1968,iar primul zbor cu pasageri la 1 Noiembrie 1977.Era echipat cu 4 motoare Kuznetsov NK-144,care il puteau propulsa cu 1,6 Mach respectiv 2.0 Mach cu afterbuner.Putea transporta 140 de pasageri si avea o autonomie de 4030 de km.
Au fost constriute 17 aparate, toate apartinind companiei Aeroflot.Ultimul avion a fost produs in 1984.
Variantele de inmatriculare pe care le-am gasit sunt contradictorii, asa ca inca nu m-am hotarit in privinta tuturor culorilor.In locul cifrelor si celebrului inscris CCCP am folosit sabloane si le-am vopsit cu aerograful.Voi reveni cu amanunte de constructie pe masura ce voi avansa.
Poate ma ajuta cineva sa pun si o poza ca mie nu imi iese
Aceasta postare a fost editata de Pletila: 05 February 2004 - 12:55 PM