Modelism - RHC Forum: navo nadit - proiect - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 57 Pagini +
  • « Prima
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

navo nadit - proiect sau inceputul unei noi barcute

#721 Useril este offline   ALLEN 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3004
  • Inregistrat: 11-May 08

Postat 25 April 2009 - 04:17 PM

Vezi postareamanolo, la Apr 23 2009, 09:19 PM, a spus:

Mai bine forex sau komatex ,oricum fibra nu adera pe ele.

jura-te tu ca nu prinde si daca ai dreptate iti fac cadou o coca din komatex imbracata in fibra.

mai manolo, esti bun la teorie, practica te omoara.
_______________________________________________________________________________________
Alaturi de hidrogen, prostia e cea care se gaseste in cea mai mare cantitate in univers. La fel si idiotii.
_______________________________________________________________________________________
0

#722 Useril este offline   marius_ro3 

• Junior
  • PipPipPip
  • Postari: 58

Postat 25 April 2009 - 05:19 PM

Allen, am terminat de imbracat barca ci komatex(cele 3 fasi de pe lateral), insa intre ele a ramas un spatiu destul de mare. Ce este de facut?Ce ma sfatuiesti mai bine?Sal la toti!
0

#723 Useril este offline   marius_ro3 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 25 April 2009 - 05:22 PM

despre spatiul acesta vb

Si cateva poze si cu spumarea:D

Fisiere atasate

0

#724 Useril este offline   manolo 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 3555
  • Inregistrat: 25-May 08
  • Interests:Navo

Postat 25 April 2009 - 06:00 PM

Vezi postareaallen_g30, la Apr 25 2009, 05:17 PM, a spus:

jura-te tu ca nu prinde si daca ai dreptate iti fac cadou o coca din komatex imbracata in fibra.

mai manolo, esti bun la teorie, practica te omoara.

mai allen mai citeste si tu pe forum ,daca nu ma crezi ,ori nu i-ai invatat tu bine?
Barcute intinse!
Tel. 0744915775
0

#725 Useril este offline   ALLEN 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 3004

Postat 25 April 2009 - 06:04 PM

acele rosturi eu le-am umplut cu kitmontage la interior. apoi la exterior dai cu chit de fibra. mare grija, ca daca nu slefuiesti inainte komatexul, cu un smirghel grosier, chitul face priza superficiala. dipa chiturie (si uscare) slafuiesti bine, sa-i dai o linie barcii. apoi restul de operatiuni.

spor

ps: citeste atent topicul, am scris, zic eu, destul de explicit cum se procedeaza :angry:
Alaturi de hidrogen, prostia e cea care se gaseste in cea mai mare cantitate in univers. La fel si idiotii.
0

#726 Useril este offline   navoptp 

• Junior
  • PipPipPip
  • Postari: 57
  • Inregistrat: 13-February 09

Postat 25 April 2009 - 08:50 PM

Vezi postareamanolo, la Apr 23 2009, 09:19 PM, a spus:

Mai bine forex sau komatex ,oricum fibra nu adera pe ele.

ete bre nea manolo...?de unde stii bre ca nu prinde? ai incercat?eu zic ca prea adera,eu daca nu stiu tac in banca mea,dar nu ma iau de toti si ii critic aiurea,cum imi faceai mie pe topicul meu,e frumos?
0

#727 Useril este offline   manolo 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 25 April 2009 - 09:04 PM

Vezi postareanavoptp, la Apr 25 2009, 09:50 PM, a spus:

ete bre nea manolo...?de unde stii bre ca nu prinde? ai incercat?eu zic ca prea adera,eu daca nu stiu tac in banca mea,dar nu ma iau de toti si ii critic aiurea,cum imi faceai mie pe topicul meu,e frumos?

ete na sic ca stiu,mai bine vezi cu antena aia imaginara ,pusa pe o barca pierduta-n spatiul temporal dint-un univers paralel cu tine.

Aceasta postare a fost editata de manolo: 25 April 2009 - 09:05 PM

Barcute intinse!
Tel. 0744915775
0

#728 Useril este offline   mariandmd 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2161
  • Inregistrat: 04-September 07

Postat 25 April 2009 - 10:09 PM

va spun eu ca nu prinde rasina de forex
e testat de mine
am vrut sa izolez o barca din forex (dulap 4) la interior cu rasine si fibra
nu zic ca nu s-a lipit dar cand am dat gaurile pentru anti bradis a intrat aer intre forex si rasina si s-a exfoliat
am incercat sa deslipesc rasina de pe forex si am constatat ca nu face priza buna
0

#729 Useril este offline   vio_43 

• Nou venit
  • Pip
  • Postari: 4
  • Inregistrat: 23-April 09

Postat 26 April 2009 - 07:55 AM

cred ca se confunda chitul de fibra de sticla folosit la tinichigerie auto care adera foarte bine pe komatex,komacel,forex si chiar stipex dar dupa o slefuire cu smirghel mai grosier respectiv 80/100 si rasina care se da cu pensula peste panza de fibra de sticla

Fisiere atasate

0

#730 Useril este offline   Wubu 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 188
  • Inregistrat: 07-November 07

Postat 26 April 2009 - 08:06 PM

Vezi postareamariandmd, la Apr 25 2009, 11:09 PM, a spus:

va spun eu ca nu prinde rasina de forex
e testat de mine
am vrut sa izolez o barca din forex (dulap 4) la interior cu rasine si fibra
nu zic ca nu s-a lipit dar cand am dat gaurile pentru anti bradis a intrat aer intre forex si rasina si s-a exfoliat
am incercat sa deslipesc rasina de pe forex si am constatat ca nu face priza buna

ce rasina folosesti ?
0

#731 Useril este offline   marius_ro3 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 26 April 2009 - 10:57 PM

Am mai mesterit si eu ceva astazi pe la barcuta. Am pus lateralele cu care am "luptat" aproape jumatate de zi, greu de tot dar asta e si pana la urma am reusit. Mai pun si eu niste poze si sincer sa fiu sunt foarte mandru cum am evoluat avand in vedere ca e prima mea barca din viata mea:D. Asta nu ca ma laud(poate o sa zica cineva asta), dar chiar sunt fericit pana unde am ajuns. Apropo Allen ai spus sa iau un chit cu fibra, eu am luat ceva de gen(vezi poza) si vreau sa stiu daca e bun. Si inca ceva: crezi ca e bine sa pun plasa de aceea de rigips dupa care chit sau doar chitul simplu dupa ce am slefuit in prealabil komatexul. Salutare la toti si multa bafta.

Fisiere atasate

0

#732 Useril este offline   vio_43 

• Nou venit
  • Pip
  • Postari: 4
  • Inregistrat: 23-April 09

Postat 27 April 2009 - 06:00 AM

marius ro3 , eu unu am facut barcuta dupa proiectul Allen si nu am pus panza de fibra ptr rigips si tin sa te anunt ca nu am avut nici o problema pana acum cu toate ca de 2luni in fiecare week-end am folosit-o.Tot ce trebuie sa faci dupa ce slefuiesti komatex-ul cu smirghel mai grosier sa il stergi cu alcool si apoi dai cu chit de fibra de sticla linistit. Cand pregatesti chitul de fibra de sticla ai grija sa nu faci mult ca se intareste foarte repede
bafta si mai ales rabdare in continuare
0

#733 Useril este offline   pushtyu 

• Junior
  • PipPipPip
  • Postari: 81
  • Inregistrat: 15-April 09

Postat 27 April 2009 - 10:55 AM

Salut,

sunt si eu interesat de planul barcuteilui ALLEN(cotele pieselor) si daca se poate si schema cu instalatia electrica.

Multumesc!
to the be the best
0

#734 Useril este offline   manolo 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 27 April 2009 - 03:49 PM

Vezi postareapushtyu, la Apr 27 2009, 11:55 AM, a spus:

Salut,

sunt si eu interesat de planul barcuteilui ALLEN(cotele pieselor) si daca se poate si schema cu instalatia electrica.

Multumesc!

Le gasesti la pagina 23 ,instalatia electrica o gasesti tot pe forum .mai citeste si tu !
Barcute intinse!
Tel. 0744915775
0

#735 Useril este offline   dodo007 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 467
  • Inregistrat: 18-August 08

Postat 27 April 2009 - 06:33 PM

Vezi postareamarius_ro3, la Apr 26 2009, 11:57 PM, a spus:

Am mai mesterit si eu ceva astazi pe la barcuta. Am pus lateralele cu care am "luptat" aproape jumatate de zi, greu de tot dar asta e si pana la urma am reusit. Mai pun si eu niste poze si sincer sa fiu sunt foarte mandru cum am evoluat avand in vedere ca e prima mea barca din viata mea:D. Asta nu ca ma laud(poate o sa zica cineva asta), dar chiar sunt fericit pana unde am ajuns. Apropo Allen ai spus sa iau un chit cu fibra, eu am luat ceva de gen(vezi poza) si vreau sa stiu daca e bun. Si inca ceva: crezi ca e bine sa pun plasa de aceea de rigips dupa care chit sau doar chitul simplu dupa ce am slefuit in prealabil komatexul. Salutare la toti si multa bafta.

NU TE GRABI !
Dupa cite am vazut din fotografii nu ai izolat pe interior imbinarile !!! Pe exteior ca pe exterior, ca se slefuieste, dar pe interior era foarte necesar sa izolezi foarte foarte bine!

Are dreptate mariandmd. Acolo unde nu ai slefuit forexul si nu l-ai decapat foarte bine , exista riscul sa nu se lipeasca bine fibra de sticla (atentie si la minile murdare puse pe suprafata slefuita...Ca decapant am folosit, dupa sfatul lui Allen , Plastic Primer GP-1, din magazinele de vopseluri auto.

Chitul de fibra cumparat de tine este bun (cititi tot topicul de la inceput, aveti si foto pentru materialele necesare).

Eu nu am pus si plasa de fibra (dar plasa creste rezistenta totusi).

Dupa chitul de fibra sa finisezi cu chit de finisare auto.

Spor la treaba.
PLANURILE DE CONSTRUCTIE A BARCUTEI TIP ALLEN DIN ACEST TOPIC (upload sept 2016): allanplanbarcuta rar
FOTOGRAFII CU CONSTRUCTIA BARCUTEI NR1: http://cid-9657200874fe5adf.skydrive.live....4FE5ADF!118
FOTOGRAFII CU CONSTRUCTIA BARCUTEI NR2: http://cid-9657200874fe5adf.skydrive.live....4FE5ADF!328
MATERIALE NECESARE - VARIANTA ALLEN : http://www.rhcforum....showtopic=17986
SI VARIANTA MEA LA BARCUTA NR1: http://www.rhcforum....pic=17986&st=60
MODIFICARI CAPAC BARCUTA NR1:My link
CABLARE ELECTRICA BARCUTE : https://skydrive.liv...AIKBHLI0jsibo0E
Cotari suplimentare pe schitele barcutei tip Allen: cotari barcuta rar
0

#736 Useril este offline   mariandmd 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 27 April 2009 - 07:25 PM

eu nu folosesc chitul de fibra ca se slefuie greu
freci la el de te gaseste toate apele
eu folosesc chit normal... bady soft se ia mult mai usor la smilgher
0

#737 Useril este offline   marius_ro3 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 27 April 2009 - 10:12 PM

Ok Dodo am inteles. Hai sa va mai spun ce am mai facut. Am slefuit foarte bine Komatexul si a iesit binisor. Intradevar, am slefuit pana nu mai imi simteam mainile, foarte greu cu chitul cu fibra in el, dar am scoso la capat. De izolat in interior:bineinteles ca am izolat, era doar o foto preliminara(mai jos pun niste poze de actualitate). Mai trebuie sa iau asa cum spuneai tu dodo sa iau chit de finisare auto. Acum insa mai pun o intrebare: ce anume face montajul BEC adica batery eliminate circuit, pt ca tin sa precizez ca regulatorul il voi face eu, ma pricep destul de bine la electronica, dar mai intai trebuie sa inteleg la navo principilie de functionare si apoi la treaba. Va multumesc la toti!

Fisiere atasate

0

#738 Useril este offline   manolo 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 27 April 2009 - 11:27 PM

O ! da mai ai de slefuit ,BEC face din 12v, 5v tensiune ce alimenteaza rx si implicit servourile,gasesti la tehnice doua modele postate de mine ,iti recomand cu Lm 1084 IT 5.0
Barcute intinse!
Tel. 0744915775
0

#739 Useril este offline   marius_ro3 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 27 April 2009 - 11:36 PM

Ok mersi mult de raspuns manolo. Acum am inteles insa este o problema sau cel putin asa cred. Barcuta lui Allen merge si inapoi? Daca da, eu cel putin am gasit scheme de regulator care pt. mersul inapoi mai trebuie o baterie. Cel putin in poze nu am vazut 2 bateri. Daca barcuta nu merge inapoi e ok. Insa daca merge inapoi, am o problema. Inca odata, va multumesc la toti pt. rabdarea care o aveti cu mine si va multumesc de raspunsuri.
0

#740 Useril este offline   pushtyu 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 28 April 2009 - 06:48 AM

multumesc mult manolo peste pagina aia am sarit ca paraca nu mai aveam rabdare sa ma apuc,acum o sa fug sa imi iau forex-ul,mai am o intrebare voi de unde ati luat piesele electrice(alt undeva inafara de pe #$%&%#$$.ro)?in plus o sa citesc mai atent comentariile voastre ca probabil pe parcurs o sa am si eu nelamuriri.
to the be the best
0

#741 Useril este offline   manolo 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 28 April 2009 - 07:52 AM

Vezi postareamarius_ro3, la Apr 28 2009, 12:36 AM, a spus:

Ok mersi mult de raspuns manolo. Acum am inteles insa este o problema sau cel putin asa cred. Barcuta lui Allen merge si inapoi? Daca da, eu cel putin am gasit scheme de regulator care pt. mersul inapoi mai trebuie o baterie. Cel putin in poze nu am vazut 2 bateri. Daca barcuta nu merge inapoi e ok. Insa daca merge inapoi, am o problema. Inca odata, va multumesc la toti pt. rabdarea care o aveti cu mine si va multumesc de raspunsuri.

Nu trbuiesc doua baterii pentru mersul inapoi :unsure: trebuie doar un regulator cu revers ,dai de mansa in fata merge inainte,dai de mansa in spate ,merge inapoi .Ok? http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/rolleyes.gif
Barcute intinse!
Tel. 0744915775
0

#742 Useril este offline   manolo 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 28 April 2009 - 08:04 AM

Vezi postareapushtyu, la Apr 28 2009, 07:48 AM, a spus:

multumesc mult manolo peste pagina aia am sarit ca paraca nu mai aveam rabdare sa ma apuc,acum o sa fug sa imi iau forex-ul,mai am o intrebare voi de unde ati luat piesele electrice(alt undeva inafara de pe #$%&%#$$.ro)?in plus o sa citesc mai atent comentariile voastre ca probabil pe parcurs o sa am si eu nelamuriri.

Nu e voie sa postam adrese de internet cu magazine cu articole de modelism din Romania ,cica reclama http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/unsure.gif ,dar baga pe gogu cuvintul -modelism - pagini din Romania si ai sa gasesti multe adrese si alegi si tu in functie pret -calitate ce iti trebuie.
Barcute intinse!
Tel. 0744915775
0

#743 Useril este offline   pushtyu 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 28 April 2009 - 09:04 AM

am inteles,dar mai am o intrebare legata de regulator am citit ca pentru un motor de 755/40A nu ar fi nevoie dar pentru mai multa siguranta cica ar fi nevoie tu ce m-ai sfatui + plus ca cele facute home sunt mai bune.
to the be the best
0

#744 Useril este offline   jhonrlz01 

• Junior
  • PipPipPip
  • Postari: 65
  • Inregistrat: 10-June 08

Postat 28 April 2009 - 12:42 PM

Vezi postareapushtyu, la Apr 28 2009, 09:04 AM, a spus:

am inteles,dar mai am o intrebare legata de regulator am citit ca pentru un motor de 755/40A nu ar fi nevoie dar pentru mai multa siguranta cica ar fi nevoie tu ce m-ai sfatui + plus ca cele facute home sunt mai bune.

man, de regulator de turatie ai nevoie...indiferent de tipul de motor (asta in cazul in care nu doresti sa-l pui pe direct,adica o data alimentat incepe sa functioneze....).....regulatorul are un punct neutru.....alimentarea motorului are loc numai in momentul actionari mansei inainte sau inapoi (regulator cu revers).....marind sau micsorand numarul de rotatii pe minut dupa caz.....

ce ai citit tu despre 755/40... ca nu ar avea nevoie.... se refera la sistemul de racire.....acest tip de motor are un sistem de ventilare propriu.....multi din cei care l-au folosit , fie au optat pentru racire suplimentara tip serpentina....fie nu.

spor la treaba.
0

#745 Useril este offline   pushtyu 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 28 April 2009 - 03:06 PM

ok deci cu regulatorul m-am lamurit dar am o singura nelamurire am gasit cateva regulatoare dar nu stiu care sunt mai bune pentru motorul acesta 755/40 si un acumulator de 12v/5A sau 7A,am gasit ceva cum ar fi Spec.
Eagle 30A BRUSHED ESC
Cont Current: 30A
Burst Current: 40A
BEC Mode: 5v/1A
Lipo Cells: 2-3
NiMH : 4-10
Weight: 21g

sau

SuperSimple 30A
Spec.
Weight: 22g
Size: 24x52x6mm
Cells: 2-3S (Auto Detect)
Max Current: 30A
BEC: 3A

sau cineva care face asa ceva si ma poate ajuta si pe mine

Multumesc.
to the be the best
0

#746 Useril este offline   dodo007 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 467
  • Inregistrat: 18-August 08

Postat 28 April 2009 - 05:07 PM

Vezi postareamarius_ro3, la Apr 27 2009, 11:12 PM, a spus:

Ok Dodo am inteles. Hai sa va mai spun ce am mai facut. Am slefuit foarte bine Komatexul si a iesit binisor. Intradevar, am slefuit pana nu mai imi simteam mainile, foarte greu cu chitul cu fibra in el, dar am scoso la capat. De izolat in interior:bineinteles ca am izolat, era doar o foto preliminara(mai jos pun niste poze de actualitate). Mai trebuie sa iau asa cum spuneai tu dodo sa iau chit de finisare auto. Acum insa mai pun o intrebare: ce anume face montajul BEC adica batery eliminate circuit, pt ca tin sa precizez ca regulatorul il voi face eu, ma pricep destul de bine la electronica, dar mai intai trebuie sa inteleg la navo principilie de functionare si apoi la treaba. Va multumesc la toti!

A iesit foarte bine chitul de fibra. Nu incerca sa finisezi prea mult fibra de sticla prin slefuire, ca ramii fara ea.... Finisarea finala se face ca la caroserii de masina , cu chit de reparat caroserii. Slefuirea acestuia o faci cu hirtie abraziva fina , cu multa apa (tehnica de la auto...).

Marian, pentru slefuit am cumparat din tirg o masina electrica de mina cu 30 lei. Cu asta daca nu esti atent , slefuiesti pina nu mai ramine nimic din saraca barcuta....

Spor la treaba.
PLANURILE DE CONSTRUCTIE A BARCUTEI TIP ALLEN DIN ACEST TOPIC (upload sept 2016): allanplanbarcuta rar
FOTOGRAFII CU CONSTRUCTIA BARCUTEI NR1: http://cid-9657200874fe5adf.skydrive.live....4FE5ADF!118
FOTOGRAFII CU CONSTRUCTIA BARCUTEI NR2: http://cid-9657200874fe5adf.skydrive.live....4FE5ADF!328
MATERIALE NECESARE - VARIANTA ALLEN : http://www.rhcforum....showtopic=17986
SI VARIANTA MEA LA BARCUTA NR1: http://www.rhcforum....pic=17986&st=60
MODIFICARI CAPAC BARCUTA NR1:My link
CABLARE ELECTRICA BARCUTE : https://skydrive.liv...AIKBHLI0jsibo0E
Cotari suplimentare pe schitele barcutei tip Allen: cotari barcuta rar
0

#747 Useril este offline   mariandmd 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 28 April 2009 - 10:06 PM

Marian, pentru slefuit am cumparat din tirg o masina electrica de mina cu 30 lei. Cu asta daca nu esti atent , slefuiesti pina nu mai ramine nimic din saraca barcuta....

si eu am un pm80 de la bosh
dar nu toata lumea are masini de slefuit
0

#748 Useril este offline   manolo 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 28 April 2009 - 11:16 PM

Eu am rezolvat-o mai simplu ,am un calup de pluta pe care pun smirghel ,bag doua degete in priza si iese o slefuire prin vibratii la 50 Hz, merge super. :(
Barcute intinse!
Tel. 0744915775
0

#749 Useril este offline   jhonrlz01 

• Junior
  • PipPipPip
  • Postari: 65
  • Inregistrat: 10-June 08

Postat 29 April 2009 - 11:26 AM

pushtyu...daca vrei un regulator home made bun...ia legatura cu mariandmd....si cu siguranta te va ajuta el....eu unu asa am procedat....si cu siguranta vei mai afla cate una alta de la el.....referitor la barcutele de nadit.....
0

#750 Useril este offline   emil_cj 

• Junior
  • PipPipPip
  • Postari: 85
  • Inregistrat: 17-April 09

Postat 29 April 2009 - 07:30 PM

salutere , sunt intr-o mare dilema vreau sa i-mi achizitionez o radiocomanda care sa mearca pana in 300 m minim (sigur) si nu stiu ce sa aleg , am tot citit pe forum si am vazut discutandu-se de multe modele de nici nu mai stiu care sa o aleg . nu vreau sa dau mai mult de 350 pe ia cu tot cu receptor ,
am vazut o radiocomanda cu tot cu rc destul de ieftina Spektrum DX5e 5Ch Full Range 2,4Ghz , si vreau sa va intreb daca cunoasteti aceasta radiocomanda si daca stie cineva ce raza de actiune are ca din cate am citit astea parca merg mai mult ca cele fm 35mhz 40mhz , si semnalul lor nu se conturba daca sunt mai multe barcute pe lac

am mai vazut destul de ieftina si e-sky si ma intereseaza si acestea la ce distanta minima merg la sol (modelul e-sky lama4 de la elicopterul cu acelasi nume daca o stie cineva )

si am mai gasit o Futaba T6x 6 ch 40 mhz si a-si dori sa stiu si la aceasta distanta minima la sol pt cei care au incercat-o

va multumesc tuturor si scuzati de atatea intrebari
0

Arata acest topic

• 57 Pagini +
  • « Prima
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou