Modelism - RHC Forum: navo nadit - proiect - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 57 Pagini +
  • « Prima
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

navo nadit - proiect sau inceputul unei noi barcute

#691 Useril este offline   marius_ro3 

• Junior
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 58
  • Inregistrat: 11-May 08

Postat 16 April 2009 - 07:45 PM

Scuze pt intarziere cu pozele dar nu aveam programul pt. resize. Cat despre adeziv:D sunt din BUCURESTI! Cu prima ocazie cand ajung in botosani o sa cumpar:D. Salutare la toti!
0

#692 Useril este offline   manolo 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 3555
  • Inregistrat: 25-May 08
  • Interests:Navo

Postat 16 April 2009 - 07:51 PM

Foarte frumos lucrat ,dar o lamurire este chiar placaj?din poze ar parea un PFL .Comanda on line,baga pe gogu "Ponal"
Barcute intinse!
Tel. 0744915775
0

#693 Useril este offline   marius_ro3 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 16 April 2009 - 11:35 PM

Nu stiu nici eu exact ce este. Poate o sa razi de mine! Este placa care se pune la mobiliere in spate, in special la sifoniere. Are vreo 2,5 mm, prima oara am crezut ca are 3mm dar am vazut mai bine si nu e asa. In rest e ok. Astept sa mai evoluet pt a mai pune poze aici. Hai ca mai pun o poza mai comica!

Fisiere atasate

0

#694 Useril este offline   ipsihi 

• TARTOR
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 4508
  • Inregistrat: 02-December 03

Postat 17 April 2009 - 09:29 AM

...PFLul nu-i bun la navo, este higroscopic, e ca si cum ai folosi carton!!!
...tabula crasa, mortua est!
0

#695 Useril este offline   manolo 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 17 April 2009 - 12:53 PM

Marius vezi ca este PFL ,adica un fel de carton presat ,nu este bun,stop masinile ,bucatile decupate le folosesti de sablon pentru alt material komatex sau placaj adevarat 2 si 4mm ,parerea mea oprestete aici ,altfel vei cheltui timp si bani degeaba.
Barcute intinse!
Tel. 0744915775
0

#696 Useril este offline   marius_ro3 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 17 April 2009 - 06:11 PM

Bun am inteles. Acum ca tot am ajuns pana aici, nu este nici o sansa acoperirea cu fibra sau un chit special. Adica am vazut pe forum barci facute din carton care erau acoperite cu lac, vopsea si era ok. Nu vreau sa supar pe cineva, vreau doar sa ma interesez. Si apropo nici nu stiu ce inseamna hidroscopic, presupun ca intre apa prin material la nivel microscopic, sidaca il chituiesc cu un chit rezistent la apa? Mersi mult de sfaturi. Salutare la tori!
0

#697 Useril este offline   KARAGL 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 152
  • Inregistrat: 14-September 08
  • Interests:Pescuitul

Postat 17 April 2009 - 06:19 PM

HIGROSCÓPI//C ~că (~ci, ~ce) (despre substanţe sau materiale) Care are proprietatea de a absorbi cu uşurinţă apa din atmosferă. [Sil. hi-gro-sco-] /<fr. hygroscopique
Sursa: NODEX | Trimisă de siveco, 21 Aug 2004 | Greşeală de tipar
Invata din greselile altora, viata este prea scurta pentru a le face tu insuti pe toate.
0

#698 Useril este offline   raoul_bvand 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1676
  • Inregistrat: 16-December 08
  • Interests:MODELISM
    FILATELIE
    PESCUIT
    NUMISMATICA

Postat 17 April 2009 - 06:25 PM

salutare
ceea ce ai facut pina acum din PFL foloseste pe post de sablon
asculta-i pe baieti,altfel vei plinge dupa bani
poti sa chitui cu ce vrei tu dar tot va trage umezeala
e un material foarte pacatos
schimba materialul
stima
Tot ce-ţi provoacă plăcere este ilegal, imoral sau îngraşă !
0

#699 Useril este offline   marius_ro3 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 18 April 2009 - 04:45 AM

Ok am inteles treaba. Atunci o sa stacnez cu lucrarile si sa mai strang ceva banuti sa iau forex, eventual poate placaj sa vad. Mersi oricum pentru sfat si o sa am in vedere acest lucru. E bine ca nu am dat bani pe pfl si nici mare investitie nu am facut. Inca odata multumesc mult si revin si in fapt orice pas inapoi e o buna invatatura. Va salut!
0

#700 Useril este offline   marius_ro3 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 21 April 2009 - 04:56 AM

Am revenit si imi pare rau ca am uitat sa va urez la toti sarbatori fericite cu ocazia Pastelui dar mai bine mai tarziu decat niciodata. Am intrerupt treaba cu PFL-ul si acum o sa incerc altfel si sa imi spuneti daca e buna ideea: o ca cumpar de pe S*E*R* niste placaj de aviatie de mesteacan 3mm 3 straturi pt. scheletul navei iar pt corpul ei ma gandeam la placaj de 2 sau 1,5 mm sau chiar lemn de balsa ca sa nu ma chinui la indoit. Apoi un strat de chit si lac sau vopsea la sfarsit eu, dupa parerea mea cred ca e bine. Voi ce spuneti? Salutare la toti si le multumesc pt sfaturile pe care le-am primit!
0

#701 Useril este offline   manolo 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 21 April 2009 - 07:51 AM

Eu zic ca e bine 3mm+2mm si la final un voal de fibra cu rasina pe exterior,vezi ca sint unii pe la otopeni care au placaj.
Barcute intinse!
Tel. 0744915775
0

#702 Useril este offline   emil_cj 

• Junior
  • PipPipPip
  • Postari: 85
  • Inregistrat: 17-April 09

Postat 22 April 2009 - 08:06 PM

sal la toti si scuzatima ca o sa deranjez si eu pt ca doresc sa i-mi construiesc si eu un navo dupa acest plan
am si eu cateva intrebari :

1 . nu e nimeni din cluj napoca ca sa-mi spuna de unde pot si eu sa cumpar forex sau komatex ca la firmele astea ca ambient , practiker , baumax... nu este si am tot cautat dar nu am gasit am fost chiar si la o agentie care face reclame si le imprima dar ei numai pe plastic faceau .... va rog sa-mi spuneti de unde pot cumpara

2 . a-si dori sa stiu cu cat se vinde sau cumparati si cum se vinde la metru patrat sau pretul este la placa

3 . ce se foloseste la lipit ce fel de lipici si de unde pot sa-l cumpar

4 . cu ce il pot taia mai bine si mai fix dupa dimensiuni

5 . pt aceasta barca cat material komatex am nevoie , cati mp

VA MULTUMESC MULT
0

#703 Useril este offline   manolo 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 22 April 2009 - 08:53 PM

Komatex se poate cumpara de la Geplast -din Buc ,se vinde la mp se taie din lungimea foii cit vrei ,cauta cu gogu firma,afli telefon ,pret si intrebi daca nu fac transporturi si la Cluj ,sint amabili ,in rest gasesti raspunsuri aici pe forum ,vezi Dulapuri si barca lui Allen g30.Inteleg ca esti din Cluj de ce nu ai specificat in avatar?
Barcute intinse!
Tel. 0744915775
0

#704 Useril este offline   dodo007 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 467
  • Inregistrat: 18-August 08

Postat 22 April 2009 - 09:18 PM

1 . nu e nimeni din cluj napoca ca sa-mi spuna de unde pot si eu sa cumpar forex sau komatex ca la firmele astea ca ambient , practiker , baumax... nu este si am tot cautat dar nu am gasit am fost chiar si la o agentie care face reclame si le imprima dar ei numai pe plastic faceau .... va rog sa-mi spuneti de unde pot cumpara

Cauta-l in acest topic pe dzsenci care este din ClujNapoca si a construit acest proiect.

Spor la treaba.
PLANURILE DE CONSTRUCTIE A BARCUTEI TIP ALLEN DIN ACEST TOPIC (upload sept 2016): allanplanbarcuta rar
FOTOGRAFII CU CONSTRUCTIA BARCUTEI NR1: http://cid-9657200874fe5adf.skydrive.live....4FE5ADF!118
FOTOGRAFII CU CONSTRUCTIA BARCUTEI NR2: http://cid-9657200874fe5adf.skydrive.live....4FE5ADF!328
MATERIALE NECESARE - VARIANTA ALLEN : http://www.rhcforum....showtopic=17986
SI VARIANTA MEA LA BARCUTA NR1: http://www.rhcforum....pic=17986&st=60
MODIFICARI CAPAC BARCUTA NR1:My link
CABLARE ELECTRICA BARCUTE : https://skydrive.liv...AIKBHLI0jsibo0E
Cotari suplimentare pe schitele barcutei tip Allen: cotari barcuta rar
0

#705 Useril este offline   emil_cj 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 22 April 2009 - 10:00 PM

nu stiti sa i-mi spuneti macar un pret informativ la mp de komatex cum se cumpara in bucuresti si cat i-mi trebuie la proiectul acesta ca nimeni nu a specificat asta

va multumesc pt raspunsuri

Aceasta postare a fost editata de emil_cj: 22 April 2009 - 10:00 PM

0

#706 Useril este offline   ALLEN 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 3004

Postat 22 April 2009 - 10:53 PM

placa cea mai uzitata are 3050 x 1560 mm. pt barca asta iti tre cam 1500 x 1500 mm. (jumatate de placa). pret intre 7 si 11 euro /mp depinde de furnizor.
m o n s m e d i u s. livreaza in toata tara.

Aceasta postare a fost editata de allen_g30: 22 April 2009 - 10:53 PM

_______________________________________________________________________________________
Alaturi de hidrogen, prostia e cea care se gaseste in cea mai mare cantitate in univers. La fel si idiotii.
_______________________________________________________________________________________
0

#707 Useril este offline   marius_ro3 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 22 April 2009 - 11:13 PM

Mie la Geplast, pe o placa de Komatex de 3mm grosime si dimensiuni 3050*2050 alb au cerut aproximativ 250 ron. Nu am intrebat insa daca se poate taia cat ai nevoie(adica nu bucatele mici, ceva de gen un metru patrat, sau un 1000*1500). Si pt Manolo sti cumva firma cu placajul din otopeni? Salutare la toti si succese mari!
0

#708 Useril este offline   marius_ro3 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 23 April 2009 - 01:26 PM

Salutare la toti! Sunt foarte fericit ca am gasit azi forex, undeva pe la Baneasa si apropo informativ ca ptret 125 Ron o placa alba 3mm 2500*1250. Acum ma apuc din nou de barcauta. Si le multumesc celora care au tras un semnal de alarma cu pfl-ul si au contribuit cu sfaturi.
0

#709 Useril este offline   paulp 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 194
  • Inregistrat: 13-October 04

Postat 23 April 2009 - 01:29 PM

La Geplast iti taie si bucati mai mici.Eu am luat una de 80*2050.
0

#710 Useril este offline   manolo 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 23 April 2009 - 02:43 PM

Firma di Otopeni cu placaj este asta:www.holver.ro -aici gasiti amanunte ,personal nu am ajuns inca la ei.
Barcute intinse!
Tel. 0744915775
0

#711 Useril este offline   marius_ro3 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 23 April 2009 - 04:31 PM

Mersi Manolo pt. informatie. E bine de notat. Acum am optat pt. forex si vreau sa zic ca se lucreaza super cu el. Cu PFL-ul am avut batai de cap la taiat dar la forex e super usor. Pun mai jos cu niste poze ce am facut azi si bineinteles o sa pun poze pe masura ce mai inaintez cu proiectul. Ce sa zic, cinste lui Allen ca a "infectat" o groaza de pasionati. Merita toate laudele. Va salut pe toti!
0

#712 Useril este offline   marius_ro3 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 23 April 2009 - 04:49 PM

Cam atat pt. azi

Fisiere atasate

0

#713 Useril este offline   emil_cj 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 23 April 2009 - 05:52 PM

doresc sa va intreb daca este bun la comfectionarea navomedelului si un fel de pvc expandat la fel ca forexul sau kormatexul numai ca are o densitate putin mai mica si este putin mai usor , acest material se numeste Trovitex si mi-a spus cineva ca si asta este bun deoarece e mai usor numai putin mai nerezistent , dar cred ca daca dau si cu un strat de fibra o sa reziste ... Ce parere aveti ?
multumesc
0

#714 Useril este offline   manolo 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 23 April 2009 - 08:19 PM

Mai bine forex sau komatex ,oricum fibra nu adera pe ele.
Barcute intinse!
Tel. 0744915775
0

#715 Useril este offline   marius_ro3 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 24 April 2009 - 12:44 AM

Am mai reusit sa termin cu scheletul.

Fisiere atasate

0

#716 Useril este offline   emil_cj 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 24 April 2009 - 08:53 AM

atunci din ce asi putea face barca ca sa adere bine fibra de sticla , si pentru cei care au inceput sa construiasca sau au construit-o va rog sa-mi spuneti de cat forex am nevoie ?
0

#717 Useril este offline   marius_ro3 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 24 April 2009 - 04:24 PM

Emil eu am luat 2500*1220 de 3 mm si inca am mai mult de jumate. Pana acum am terminat scheletul, partea de jos si cu capacul. Acum cat o mai lua la imbracat lateralele.
0

#718 Useril este offline   emil_cj 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 25 April 2009 - 11:04 AM

i-mi puteti spune si mie varog cei care au construit barcuta pt ce trebuie (la ce se folosesc) cele 16 dreptunghiuri care au golol in mijloc si sunt la fel ca nu mi-am putut da seama asa din mare, si va rog sa-mi spuneti care e cel mai bun lipici sau cu ce a-ti lipit si tine bine ... va multumesc
0

#719 Useril este offline   emil_cj 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 25 April 2009 - 11:11 AM

scuzati-ma ca tot va stresez cu atatea intrebari dar ma tem sa nu uit ceva si sa construesc navomodelul cum este mai bine sa nu am ceva surprize , ca sunt un novice e primul proiect care il fac de genul asta si nu ma prea stiu ...

aseara si azi dimineata am terminat si eu insfarsit sa decupez komatexul dupa sabloane , a mers destul de greu ca nu prea sunt obisnuit si am o durere de incheieturi de la cum am tot apasat cuterul ala dar pana la sfarsit am terminat si au iesit bine...

va multumesc tuturor ca i-mi raspundeti la intrebari asta insemnand ca ma ajutati , sper sa va fiu vreodata de folos si eu ...
o sa revin cu niste poze cand pot
0

#720 Useril este offline   dodo007 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 467
  • Inregistrat: 18-August 08

Postat 25 April 2009 - 11:34 AM

Vezi postareaemil_cj, la Apr 25 2009, 12:04 PM, a spus:

i-mi puteti spune si mie varog cei care au construit barcuta pt ce trebuie (la ce se folosesc) cele 16 dreptunghiuri care au golol in mijloc si sunt la fel ca nu mi-am putut da seama asa din mare, si va rog sa-mi spuneti care e cel mai bun lipici sau cu ce a-ti lipit si tine bine ... va multumesc

Dreptunghiurile sint necesare la construirea suporturilor pentru servomotoare. Se lipesc mai multe si formeaza un soi de cutie in care se introduc aceste servo. Eu personal nu am folosit toate. Am lipit maxim 2 buc. (de 4mm grosime) pentru fiecare servo. Suportii respectivi se fixeaza rigid de interiorul barcutei, dupa care servo se prind cu cele 4 surubele in suporti. Sper ca este destul de clar.

Lipiciul folosit de mine a fost livrat de aceeasi firma impreuna cu Forexul si se cheama Profine C 004 . Insa vei vedea pe topicul acesta sau la mariandmd si alte tipuri de lipici.

Dar nu inteleg totusi de ce nu ai putin timp si rabdare sa citesti tot topicul de la inceput. Ai afla majoritatea raspunsurilor , unele chiar cu imagini foto.
Spor la treaba.

Aceasta postare a fost editata de dodo007: 25 April 2009 - 11:38 AM

PLANURILE DE CONSTRUCTIE A BARCUTEI TIP ALLEN DIN ACEST TOPIC (upload sept 2016): allanplanbarcuta rar
FOTOGRAFII CU CONSTRUCTIA BARCUTEI NR1: http://cid-9657200874fe5adf.skydrive.live....4FE5ADF!118
FOTOGRAFII CU CONSTRUCTIA BARCUTEI NR2: http://cid-9657200874fe5adf.skydrive.live....4FE5ADF!328
MATERIALE NECESARE - VARIANTA ALLEN : http://www.rhcforum....showtopic=17986
SI VARIANTA MEA LA BARCUTA NR1: http://www.rhcforum....pic=17986&st=60
MODIFICARI CAPAC BARCUTA NR1:My link
CABLARE ELECTRICA BARCUTE : https://skydrive.liv...AIKBHLI0jsibo0E
Cotari suplimentare pe schitele barcutei tip Allen: cotari barcuta rar
0

Arata acest topic

• 57 Pagini +
  • « Prima
  • 22
  • 23
  • 24